Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Recenze (90)

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Země a vše živé na ní je tak nádherné, a my si toho přesto nevážíme a svým jednáním to ničíme. Dokument je naprosto nádherný, ty širokoúhlé i makro záběry jsou něco neskutečného. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Earth: One Amazing Day je prenádherný a obohacujúci dokument, ktorý určite stojí za pozretie. Radosť sledovať. Krásne farby prírody, zaujímavé zábery zvieratiek, úžasná hudba; ako celok to funguje dokonale. Je to estetický a filmový zážitok a zároveň sa človek niečo nové dozvie. Netušila som napríklad, že leňochody vedia plávať. Aj moje deti predškolského veku si film pozreli s veľkým záujmom. Najlepší bol ten záver: Aurora borealis, to bolo prekrásne! Balzam na dušu. V kine by to bol maximálny zážitok. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vynikající záběry, naučné, vtipné i dojemné. Samozřejmě, že na ploše 90 minut není možné odvyprávět vše. A proto - víc takových dokumentů, prosím. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc krásně natočený dokument o přírodě, kterou nevídám každý den a proto pro mě byla každá scéna s jiným zvířátkem zajímavá. Užívala jsem si krásné scenérie slunné Afriky nebo zasněžené Arktidy. Navíc jsem byla v ATMOS a opravdu i zvukový zážitek za to stojí. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Dokument BBC nesklamal – ani neviem nájsť superlatív, akým opísať tie krásne obrázky a celý čas ma fascinoval spôsob, akým bolo toto dielo kamerované. Za dokumentom o dĺžke 95 minút musia byť v skutočnosti stovky hodín mravenčej práce a neskutočnej trpezlivosti. Ukazuje, v akej krehkej rovnováhe sú ekosystémy a nevadilo mi ani rýchle presúvanie na ďalšie a ďalšie miesta. Akoby tvorcovia chceli ukázať, že ich je na Zemi toľko, že ich nedokážeme preskúmať za celý ľudský život. Po takomto dokumente ma vždy posadne chuť opäť niekde vycestovať o objavovať krásy sveta na vlastné oči. A niekedy mi stačí len sa posadiť na lúku a sledovať cesty chrobáčikov. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně filmů o přírodě a tak jsem měl pocit, že to vidím už po několikáté, ale ty Galapágy mě dostaly. David Attenborough je jen jeden. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přenádherné a úchvatné. Je to krásné, vizuálně neskutečně úžasné a kamera a styl natočení (zejména noční scény, za které by se nemusel stydět žádný slušný ani špatný horor) dělají z tohoto dokumentu lahůdku. A hudba je taky neskutečně podmanivá a leoší, než v lecjakém filmovém blockbusteru. 100%. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vybrala jsem si tenhle film jako své dvoutisícové hodnocení a udělala jsem správně. Earth je skvěle natočený dokument, který si nehraje na extra vzdělávací a můžete se v klidu kochat těmi krásnými záběry přírody a roztomilých živočichů. Nikdy bych neřekla, že jepice dokáže být krásná a přitom zde vidím, že ano. A ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem se natolik nasmála při dokumentu. Viděli jste někdy, jak se perou žirafy? Jestli ne, tak to okamžitě napravte! I příběh chudáka lenochoda.. Stojí to za to. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pekný relaxačný film, ktorý nemá príliš rýchle tempo. Je to výber toho najlepšieho z Planéty Zem, takže je to všehochuť bez konkrétnej témy. Problém som mal len s tým, že som už všetky scény videl v iných epizódach a bolo to ako vedieť vopred rozuzlenie kriminálky. Ale rád som videl, že svetielkujúce huby sú skutočné a nie sú len v Avatarovi. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúžasnějších dokumentů. Děkuji CSFD.cz za projekci v Šantovce v Olomouci. Perfektní zážitek. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

Super natočený, řemeslně klobouk dolů....ale je to prostě zkratka, a navíc, ty chytrácký řeči na konci zase....chjo. Mám pocit, že to mají teď snad všichni befelem bez ohledu na to, co je to za žánr. :D ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Z tej kopy krásnych dokumentov, ktoré nám BBC ponúka, tento si určite nenechajte ujsť. Úžasné zábery. Som rada, že žijem v dobe, ktorá to umožňuje. Vidieť život aj tých najmenších stvorení na našej zemi je fascinujúce. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nádhera... Tyhle obrázky prostě můžu. Stejně jako u celovečeráku EARTH, tak i tohle je pohled na matičku přírodu v tom nejlepším světle. Vůbec mi neva, že se tady nestřílí a že tady nepobíhaj roboti :o). Tohle je na ty večery, kdy si cheš pustit něco, u čeho nemusíš vůbec myslet, jen se necháš unášet krásou přírody. Za mě asi nejvíc tancující medvědi, který se drbou o stromy a do toho fakt fajn song :o). Vůbec nechápu, jak jsou některý záběry vůbec možný natočit, ale je to krása! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

BBC tohle zkrátka umí, její přírodopisné dokumentární filmy jsou nádherné a jednotlivé záběry jsou úchvatné jako příroda sama. Některé pasáže nás doma zaujaly natolik, že jsme si je museli pouštět opakovaně. BBC musím pochválit i za to, že pokud jde o dokumentární rodinný film, je brán ohled i na dětské diváky. Všechny záběry na souboje a lovy predátorů jsou tomu uzpůsobeny a alespoň většina z nich dopadne dobře. Ale u mladé zebry překonávající prudkou řeku plnou nástrah jsme byli pořádně napjatí. :-) Jediná drobná výtka je časté přeskakování z prostředí do prostředí. Na naší planetě je tolik krás, že se tvůrci nemohli rozhodnout, co nám chtějí ukázat a snažili se tak do filmu nacpat co nejvíce. Osobně bych klidně ocenil celý den jen ve společnosti například zeber. ()

Reklama

Reklama