Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Recenze (91)

Fary 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je možná dobrý herec, ale jako vypravěč dokumentu nestojí za moc. Ivan Trojan je nejspíš mnohem lepší, ale neměl jsem možnost ho slyšet. I tak zajímavě natočený dokument. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry jak je u této série zvykem. Příroda je nádherná. Některé scény docela napínavé a člověk fandí jednotlivým zvířatkám. Obsahově se toho člověk moc nedozví, ale zrovna tady to i prominu. 75% ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Neni to ničím speciální, prostě hezký obrázky přírody a zvířat a to mě u dokumentu uplně stačí. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale natočit mimořádné záběry denních i nočních zvířat v přírodě je sakra těžká práce. Škoda, že člověk už spoustu podobných snímků viděl (právě z produkce BBC), takže přijít s něčím novým je těžké, ne-li nemožné. Možná by pomohl jiný střih - podle mě je tu až příliš času věnováno třeba vyhladovělým hadům na Galapágách, zatímco se do filmu nedostala jiná zajímavá zvířata. Trojan coby komentátor nevadí, jeho komentář je oproti Hanákovu "Příběhu lesa" zlatý... Mimochodem: v závěrečných titulkách mě hodně překvapil lví podíl čínské strany na realizaci filmu... ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Pekneeee, aj zabery aj story. Odkaz sa tiez rata, ale uz som videl aj lepsie. Ziadny wow efekt, mozno tak pri jednej scene. Ze by az tolko robil (chybajuci) David Attenborough? [#38/2017] ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Další překrásný dokument z dílny BBC. Nad některými záběry se až tají dech, a to i přesto, že většinu z nich jsem již jednou viděl v původním dokumentu. Earth: One Amazing Day je pro mě v tuto chvíli jednoznačně nejlepším filmovým dílem roku 2017. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik prírodopisných seriálov, obzvlášť z produkcie BBC som množstvo záberov už predtým videl, čo dosť ovplyvnilo moje hodnotenie. V porovnaní s ostatnou konkurenciou je to stále päťhviezdičkové, v porovnaní s produkciou BBC trojhviezdičkové. Zhrnuté - stále vysoká kvalita.. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Nádherné vyobrazení života. Přesně takto bych chtěl nadále vidět náši malou planetu. Pak ale vidíte jiné dokumenty a příjde vám, že tohle je jen sen nebo správně nastavená kamera, pouze na to hezké zde. Přesto mám tyhle dokumenty rád a fascinují mě.. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Děkuji Aero Films, že jsem byl mezi vyvolenými a mohl zažít předpremiéru v příjemném prostředí Bio Oka. Ivana Trojana mám jako herce rád, ale příště bych prosil s původním zněním. Zážitek z filmu totiž není tak enormní jako u Planety Země II, kde ho dabuje D. Attenborough, mimojiné bývalý manažer BBC. Většinu příběhů, především těch povedených, jsem už znal právě ze zmíněného seriálu. Lenochod a vábení.. Hadi vs. ještěři, z čehož mi šel mráz po zádech.. Neskutečnej zážitek bych ale připsal především teamu, kterému se povedlo natočit “vodní jednorožce”, dosud né moc známé savce. Pokud to mám shrnout, jedná se o takovej RECAP spojený s bonusovým materiálem. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Dokument s "nulovou" informativní hodnotou. Záběry nádherné, zvířátka krásné a i zábavné, ale člověk se pořádně nic nedozví. Na 60TB dat celkem slabota. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Lidi si tady stěžují na komentář od Ivana Trojana, ale já musim bohužel konstatovat, že anglický komentář od Roberta Redforda mě zklamal na celé čáře. Co to jako bylo? Nemastné, neslané s nuhňavou angličtinou, které nebylo rozumět. Z tohoto důvodu srážím hodnocení a raději si znovu pustim Planetu Zemi 2 s úžasným komentářem od Davida Attenborouga. ()

kristynn 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevna dechberouci podivana. Rozhodne lepsi v puvodnim zneni (nic proti Ivanovi). Nektere zabery jsou jiz zname z predeslych dilu,nicmene to vubec nevadi. Hudba vse jenom podtrhne. ()

eMko 

všechny recenze uživatele

Už ako malé dieťa som milovala dokumentárne filmy o prírode a tie od BBC považujem za absolútnu špičku. Film „Earth: Deň na zázračnej planéte“ vás vtiahne krásnymi zábermi s podmanivou hudbou, ktoré dopĺňa komentár (miestami akoby nezúčastneného) Roberta Redforda. Scény sa menia, chvíľu držíte palce malému leguánovi pri najdôležitejšom behu jeho života, neskôr máte pri pohľade na narvaly neodolateľnú túžbu plávať s nimi v mrazivom oceáne. A musím priznať, že bojová scéna žirafích samcov ma skutočne šokovala. Naša planéta Zem je úžasná. A vďaka ľudskému egoistickému správaniu jej už veľa času neostáva. Vyčerpávame nerastné suroviny, trávime si vodu, klčujeme pralesy a zabíjame všetko o čom sme presvedčení, že nám patrí. Každoročne sa míňajú miliardy dolárov aby sme objavili planétu, na ktorej je možný život. Planétu, ktorá sa aspoň trochu podobá tej našej. No nech sa snažíme akokoľvek, doteraz sa ju nájsť nepodarilo. Nemáme žiaden dôkaz, že niekde v tom nekonečnom vesmíre okolo nás je planéta na ktorú by sme sa v prípade potreby mohli presunúť. A „zdravotný“ stav Zeme sa naším konaním neustále zhoršuje. Dnes potrebuje približne 1,5 roka na to aby doplnila rezervy, ktoré spotrebujeme v priebehu jedného roka. Rastie spotreba ropy, uhlia aj plynu. Každou minútou zmizne na zemskom povrchu lesná plocha o rozlohe 38 futbalových ihrísk. Predstavte si 1,5 násobok rozlohy Rakúska. Presne toľko hektárov lesa (13 miliárd) sa vyrúbalo v rokoch 2000 až 2010 v Ázii. So živočíchmi či už tými suchozemskými alebo morskými to tiež nevyzerá optimisticky. V tropických oblastiach klesol počet živočíchov asi o 60%. Napríklad vo voľnej prírode žije len okolo 3900 tigrov. Na zozname kriticky ohrozených druhov nájdete leoparda škvrnitého amurského, orangutana bornejského, gorily, karetu pravú či sviňuchu kalifornskú. Tých sa v kalifornskom zálive nachádza už len 30! Počet rybárskych oblastí sa tak zvýšil, že 3 zo 4 európskych morí sú už vylovené. Nemalý podiel na globálnom znečisťovaní má tiež chov hospodárskych zvierat. A mohla by som pokračovať. Naša planéta je jednoznačne unikátna a jedinečná. A možno ešte nie je úplne neskoro a dokážeme ju úplne nezničiť a zachrániť. ()

Reklama

Reklama