Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 759)

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

Keby to nerežíroval a nenapísal tarantino ale niekto neznámy, tak by to bol prepadák a väčšina by sa čudovala, ako dicaprio a pitt súhlasili byť vo filme s takým nudným, dlhým scenárom bez deja. A keby namiesto Bruca Leeho bol elvis presley, ktorého by znázornili úplne inak než aký bol v skutočnosti, zredukovali by ho na žart, na ktorom by sa smialo ázijské publikum, pričom tá scéna má pozdvihnúť aziata - tak by väčšina spievala úplne inú pesničku než "Je To LeN FiLm/ SeN /fIkCiA". Ani sám tarantino sa nevie rozhodnúť, či tá scéna je len fikcia alebo skutočnosť, čo dokazuje, že jeho úmysel s tou scénou bol zákerný, keď sa nevie držať jednej verzie, a vôbec nechce uznať kritiku a ospravedlniť sa rodine, namiesto toho sa tvári, že Leeho pozná lepšie než jeho rodina a kamaráti. Ani brad pitt nebol z tej scény nadšený, boj mal vyhrať ale prehovoril tarantina, aby scénu zmenil. Nemyslite si tiež, že tarantino je fanúšik Leeho a v Kill Bill mu vzdáva hold, pretože tarantino sám povedal, že on kradne a nevzdáva hold. fuck toe sucking, polanski defender tarantino ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino opět dokazuje svojí výjimečnost. U Tenkrát v Hollywoodu mě neskutečně bavilo jen tak pozorovat dění na plátně, chytat atmosféru Hollywooodu v jeho vrcholné době rozmaru a svobody.. a vlastně bych k tomu ani nepotřeboval žádný výrazný děj. Kdybych si měl někdy v životě zahrát ve filmu a mohl bych si vybrat jenom jednu jakoukoliv roli, tak bych jednoznačně zvolil Brada Pitta v tomto díle - a nejlepší okamžik - když Brad Pitt leze na střechu opravit satelit, rozhlédne se po prosluněných hollywoodských kopcích posetých luxusními domy, tak se nadechne a zapálí si cigáro. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Stručně a jasně - Tarantino si plní sen. Tak by se zhruba dalo Tenkrát v Hollywoodu shrnout a Tarantino nemá potřebu se zavděčit každému. Což je na druhou stranu možná škoda. Pocta "Spaghetti westernům" je cítit na sto honů a vizuál je dost sympatický na oko. Čekat ovšem dialogově vytříbený majstrštyk, jak je u Tarantinových snímků zvykem, jednoduše nelze. Najde se dost scén, které zřejmě na spoustu věcí z branže naráží nebo svým způsobem zobrazují jako karikaturu, ale dám ruku do ohně, že ne každému diváku něco řekne. Stejně jako se stalo mě. Je asi zavádějící napsat, že se jedná o divácky nevstřícný film, ale pro tento účel zřejmě natočený nebyl. Přeci jen, jak jsem zmínil v úvodu, se jedná o ryze osobní Tarantinovu záležitost. I přes podobnou stopáž jako u Osmi hrozných jsem se nemohl ubránit dojmu, že se příběh dost vleče. A mám-li Tenkrát v Hollywoodu s nějakou Tarantinovkou srovnávat, tak je mu nejblíže Jackie Brown. Ryze akční nebo dialogovou bombu nečekejte. Co stojí za to je jednoznačně závěr, který všem zarytým fandům poskytne plnou satisfakci, ale ve výsledku bude Tenkrát v Hollywoodu diváky spíše rozdělovat. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Šíleně se to táhlo hodina filmu byla ukrutná nuda až k sbláznění. Za zpracování ... on je opravdu mistr detailů .... a herecké výkony a za poslední scénu šílených hipíků .... dvě hvězdy. ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Tarantino si na svém vysněném hřišti právoplatně plní filmařský sen a nedá se na to koukat jinak, než s úsměvem. Na diváka se tu docela kašle, tohle je prostě jeho film. Nerozumíš referenci? Máš smůlu! Přijde ti, že se film moc táhne? Tak seď a buď ticho, měl ses líp učit! Já osobně jsem přišel připraven tak napůl. Na stopáž 162 minut jsem sice odhodlán byl a tak jsem občasnou nudu přečkal bez rozrušení, ale tak nějak jsem nestihl nastudovat, jak to vlastně v tom šedesátém devátém bylo. Přirozeně jsem pak čekal na nějaký skvělý příběh, který se za celou dobu nedostavil. Teď skoro zním, jako kdyby šlo o velké zklamání a propadák. Ale to já jenom vracím munici za všechny ty popichovačky a hrátky s divákem! Tenkrát v Holywoodu má totiž nádherně vybudovanou atmosféru a pěkně po Tarantinovsku nápaditá filmařina se skvělými záběry, hudbou a střihem se neobejde ani bez lahůdkových hereckých výkonů. Zde bych chtěl pochválit hlavně Brada Pitta, který podle mě se svým pokerfacem a tvrdou pěstí sejmul dvě mouchy jednou ranou, protože si doufám tvrdit, že jde zároveň o jeho nejzajímavější filmovou postavu i jeho nejlepší herecký výkon. Opravdu klobouk dolů. Když se v tom filmu člověk trošku pošťourá, vypráví nakonec, velmi hluboko pod povrchem, i opravdu zajímavý charakterový příběh o zoufání, beznaději, osudových náhodách (paradox?) a pomíjivosti života. Mám takový dojem, že veškeré chyby a nedostatky snímku jsou zde naschvál. Že tu není nic nedodělaného, nedomyšleného a že to prostě jen není film pro každého. Ale to přece vůbec nevadí! Hlavně, když můžeme nakouknout mistrovi pod pokličku a vést dlouhosáhlé diskuze nad jeho nejčerstvější delikatesou. 80% ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej hukot. Ne tak úplně tarantinovská taratinovka, která má mnohé společné s Jackie Brown; je f*cking cool, svěží a je radost se na ní dívat. Užíval jsem si každé políčko obrazu, kde se servíruje jeden odkaz za druhým a vpaluje nám to s nadšením. Ať už na filmy, které nikomu moc neříkají, tak na Tarantina samotného. Celé je to jedna velká (hudební a filmová) jízda, kde si Tarantino dělá absolutně co chce, buduje napětí (i) ve scénách, kde se "nic" neděje a opět překopává historii takovým způsobem, že věřím, že nejednoho člověka solidně na*ere. Dvojka DiCaprio a hlavně Pitt (který si to v mých očích bere pro sebe) jsou fenomenální a fakt jsem si to s nimi užíval po celou dobu. Tarantino je film od filmu dospělejší a těžko už tvrdit, který se mi od něj líbil víc. Jedno je ale jisté - zamiloval jsem se do tohoto hravého a stylového díla, kde se fuckuje o sto šest a vykouřil se snad karton cigaret! ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Brad byl dokonalý, Kapřík byl skvělý, Margotka byla taky super a ta pověstná Tarantinova prolínavost viz. hvěždný režisér Margheriti. Ale skoro 3 hodinový film s tak slabým dějem to na 5* snad ani být nemůže... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to zrejme prvý snímok od Tarantina, ktorý mi nedal presne to, čo som od tohto pána čakal. Ono vlastne pána Quentina tam cítite v každom zábere, ale nevidíte. Trochu čudné vyjadrenie, ale je to fakt. Všetky triumfy v rukách a pomerne premárnená záležitosť. Je to režisérov najčudnejší film, z toho dôvodu ako vlastne k všetkému pristupuje. Bez tej svojej slávnej schopnosti byť nad vecou a baviť amorálnosťou ( to všetko príde až v geniálnom závere ). Toto je skôr vyumelkovaná záležitosť a v konečnom dôsledku v niektorých prípadoch aj nudná ( a to nieje spôsobené štedrou minutážou ). Ešte šťastie, že nejde o jeho posledný snímok. Pre mňa by to nebola príjemná rozlúčka. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých deseti letech se Tarantino konečně vrací do 20. století s poklidným, ale naprosto okouzlujícím stylem. Pokud jste už pár Quentinovo filmů viděli, asi víte, že jeho snímky většinou příliš nesledují nějakou klasickou filmovou strukturu, jedou si prostě podle svého na základě parádního scénáře a charakteristické režie, která snad nikdy neomrzí. Tenkrát v Hollywoodu se ze všech Tarantinovo filmů nejvíce podobá filmografii Jima Jarmusche - je to film, který nemá nějaký velký děj nebo zápletku. A vůbec to nevadí. Je to prostě jen pohodová, kvalitně napsaná a skvěle natočená jízda. Z jeho předchozích filmů bych to možná nejvíc přirovnal k Jackie Brown. DiCaprio a Pitt senzační. Jedna z nejlepších bromance za posledních několik let. A Margot Robbie jako Sharon Tate k sežrání. (Při scéně v kině jsem se musel culit.) Zcela ale chápu, proč to některé lidi nudilo a byli z toho zklamaní. Tenkrát v Hollywoodu je mimo jiné Tarantinův nostalgický návrat do filmového světa konce šedesátých let, ve kterém se představí mnoho skutečných osobností. Na lidi, kteří o té dané době příliš mnoho neví (a teď myslím nejen z filmového, ale i z historického hlediska, zejména události kolem Sharon Tate a Mansonovo famílie), to nemusí tolik zapůsobit a kouzlo některých scén prostě nepochopí. Plus mnoho lidí na film určitě půjde s tím, že když je to Tarantino, bude tam hodně krve, násilí a sprostých slov. Jako jo. Sice tam vše najdou, ale ne v takové míře, jak by si představovali. Určitě doporučuji udělat si nějakou rešerši o té době, film si pak možná víc užijete. Celkově strašně pohodová a vtipná podívaná s několika hustě napínavými momenty a božím finálem, u kterého budou dlouholetí Quentinovo fandové s úsměvem přikyvovat. Slabších 5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, co miluju, vymazlená retro atmoška, filmové zákulisí, tuny narážek, trocha těch skutečných událostí a k tomu Tarantinův šmrnc. Prostě paráda. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Tarrantinův styl jsem nikdy extrémně nevyhledával a tohle nebyl zrovna můj šálek čaje, Ani hvězdný Leo mě neokouzlil, ani Margot, jen Brad, role mu sedla. Nebýt závěrečných 15 minut, byl by to jednoznačný čistý průměr, takto těsné 4*. 70% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak i já jsem se konečně dostal ke zhlédnutí tohoto filmu no a musím říct,že jsem zklamaný.Ano je tam cítit ta zvláštnost Tarantinových filmu,ale to je skoro vše.Příběh o partě vrahů a na to nabalené dvě hodiny vaty mě nesedly.Co,ale musím uznat jsou herecké výkonu ústředního dua a hlavně Brad Pitt si podle mě film vzal pro sebe.Jako vždy tu mámě několik dějových linek,ale zde to nesedí pohromadě a opravdu to na mě působí jako,že měl režisér nosnou myšlenku závěrečného finále,které jako v jeho jiném filmu historicky obrátil a pak na to nabalil ty dvě hodiny.Navíc je film až moc dlouhý a místy to bylo až na škodu.Chápu ,že Tarantino má už takovou auru,že ať natočí skoro cokoliv tak to bude chváleno,ale jak říkám mě to nesedlo a pro mě je to asi nejslabší jeho film(zapomněl jsem kill bill :-) ).Přesto ty herecké výkony a závěrečné scény mé hodnocení zvedli.Celkově tedy hodně slabých 70% a čtyři hvězdy ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony ok, ale film byl pro mě strašná nuda a ani čekání na finále se nevyplatilo. Je to takové ukecané nic. 35% :( ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Ne, není to lepší než Pulp Fiction, ale je to těsné, velmi těsné. OUaTiH je plný naprosto úžasných dialogů, jejichž sílu si všimnete až při druhém, třetím sledování. Pocit z pozdních šedesátek je neskutečně reálný. Los Angeles, všechny interiéry, automobily, kostýmy, do toho ještě jemně zrnitý zažloutlý "filtr" jak je u Tarantina zvykem..mám neskutečnou chuť prožít v těch časech aspoň část svého života😍 Duo Pitt&DiCaprio navíc funguje tak dokonale a bezchybně, že máte pocit, že mimo plátno tvoří manželský pár 😄. A hudba. Ano, samozřejmě, hudební doprovod..neodmyslitelná nosná linka kažédho Tarantinova filmu je prostě..boží. Hned musím objednat soundtrack na vinylu. Tarantino dokonce vytvořil dobovou radiostanici KHJ s reklamami té doby (ale vtipnými), moderátorskými vstupy atd. Občas, když se Pitt proháněl v autě ulicemi LA a poslouchal KHJ jsem měl pocit, že koukám na real-life Grand Theft Auto 😄 PS: Přál bych vám slyšet kino, když si Brad Pitt sundal košili, zatímco seděl na střeše a chystal se opravovat anténu..všichni jsme zvlhli 🤣 A co mě na celém filmu učinilo nejšťastnějším byl fakt, že Tarantino naprosto mistrovsky, chytře a něžně ukázal prostředníček dnešní nesmyslné přebujelé překorektnosti 👏🏻 Tenkrát v Hollywoodu musím vidět znova, HNED 🖤 PPS: Už chápu, proč pozůstalí Bruce Leeho chtějí Tarantina žalovat 😄 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tahle Tarantinovka mi moc nesedla. První dvě hodiny jsou hodně táhlé, spoustu omáčky, dějových a časových linií, u kterých mě v pozoru drží pouze skvělé úvodní duo Leonarda s Bradem. Ty pro mě úmorné a zdlouhavé první dvě hodiny však opravdu stojí za to "přetrpět", jelikož finále je grandiózní, to jsem si neskutečně užil a vše mi vynahradilo. Ta čtvrtá hvězda je opravdu blízko, ale 30 minut z 3-hodinového filmu je málo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů!!............... I když to není filmový zážitek který bych musel ihned několikanásobně opakovat, musím asi uznat, že "Tarantino je zpět". Po předchozích dvou filmech, které byly o poznání slabší protože Tarantino upadnul do jakési manýry a všechny ty propižlané dialogy tam byly jen pro ty propižlané dialogy a vlastně přestaly plnit funkci rafinovaného posouvání děje vpřed, se tady Quentin znovu chytil a vrátil dialogům, vtipům a drobnostem zase ten zásadní příběhtvořící význam. Scéna s krmením psa je sice cool a vtipná, ale má svůj význam stejně jako scéna s Brucem Lee, tréningem s plamenometem, Sharon v kině, atd atd. Ve Djangovi by to byly jen cool scény a děj by se vyvrbil tak nějak sám od sebe bez ohledu na jejich obsah.. Tady do sebe ty dílky nakonec zapadnou a člověk zase cítí, že tentokrát to má pod palcem zase ten Tarantino, který svůj film vidí jako komplexní a přesně vybalancovaný celek..... Takže, za mě OK.. Není to bůhvíjaká řachanda.. je to poměrně nedivácké, ale má to srdce a jakoby mimochodem/nechtěně to funguje jako jakýsi psychomagický akt (pokud na to nahlédneme optikou A.Jodorowského) který pomáhá léčit americkou společnost z jednoho hluboko zakořeněného kolektivního traumatu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Já tyhle Tarantinovy exkurze do alternativní historie prostě miluju. Báječnej Hollywood, Brad, Leo s plamenometem, po zásluze zlikvidovaní Mansonovic zmetci... a cígo s LSD. (PS: kobejne, taky mě to zajímalo! A tady je odpověď.) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

První dojem byl takový, že je to tak, jak píšou v recenzích - pomalejší (jo, trochu eufemismus) rozjezd a pak nabušené finále. K tomu fajn herci a super atmosféra. Pak se mi rozleželo v hlavě. Následný dojem je: hrozně pohodový a příjemný film, ale Tarantinův, takže je to sice často "feel-good", ale s příměsí napětí a soubojů. Jsou tam věci jako prostřihy s vyprávěním, které byly i v Panchartech, kde mě to hodně bavilo. Tady to dělá z jinak spíš průměrného filmu něco víc a to čekání na finále je tak hned příjemnější. Bavila mě ta atmosféra Hollywoodu šedesátých let nebo sledování natáčení těch filmů a seriálů. I přizpůsobení formátu tehdejším rozměrům ve scénách braných jakože z televize potěšilo. SPOILER: Jediné, co mě lehce zklamalo, byla Sharon Tate - čekala, jsem, že se do děje zapojí o něco víc, a že jí zmasakrují (ne, nejsem sadista) - takhle tam skoro nemusela být. Ale vyloženě mi nevadila. A ano, znám souvislosti, tak aby si někdo nemyslel, že mi přišla zbytečná, protože jsem to nepochopila. Konec SPOILERu. ----- Nemůžu říct, že jsem nečekala větší řežbu, i přesto jsem si to ale užila. Přiznám, že jsem nepobrala úplně všechny odkazy na všechny filmy a seriály, ale nemyslím, že by to zážitek nějak zásadně ovlivnilo. Spíš mi přijde jako ten případ, kdy tyhle odkazy mají přidanou hodnotu, než že by jejich neznalost vyloženě škodila. 7/10 ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama