Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hvězdami nabouchaná devítka od Tarantina je v dílčích momentech naprosto geniální, ve zbytku ale pro mě těžce nepřístupná a výrazně slabší přehlídka obrazů ze zákulisí filmu, které drží pohromadě skvělý DiCaprio a Pitt. Tentokrát jsem se prostě s filmem od Quentina nejspíš nenaladil na stejnou vlnu, jako třeba v případě Jackie Brown. Pro někoho třeba opět strop, já jsem se ovšem do Tenkrát v Hollywoodu prostě nemohl dostat a bavil se spíše epizodními kousky než filmem jako celkem. Každopádně závěrečná sekvence je Tarantino v nejlepší formě, což jen pro mě bohužel ukazuje jak zbytek filmu v mých očích trochu pokulhává. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Jediná emócia, čo ma napadne po dopozeraní Tarantinovho filmu je sklamanie, že musím čakať 3-4 roky na ďalší jeho počin. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Devátý film Quentina Tarantina dopadl asi tak, jak jsem si představoval. Na ty jeho největší hity mu něco málo schází, na druhou stranu v porovnání s většinovou dnešní filmotvorbou se to pořád vyhřívá na absolutním vrcholu kinematografie, to bezesporu. Musím ale uznat, že bez hlavní herecké dvojky Pitt - DiCaprio by film dopadl nejspíše hůře, co se týče diváckého přijetí. Oba ztvárnili své postavy přímo excelentně, každé jejich počínání na obrazovce jsem si prostě a jednoduše užíval plnými doušky (kdybych i přesto měl vybrat jednoho, tak volím Pitta.......jeho role bezstarostného kaskadéra se mi neskutečně zamlouvala). I vedlejší postavy nezůstaly stát někde v rohu jako na hanbě, takové scény s Brucem Lee či se Stevem McQueenem si budu dlouho pamatovat. O příběhu jsem věděl základní informace, tudíž mě zajímalo, s jakým svým twistem přijde QT na konci. Jako.....závěrečná patnáctiminutová sekvence stojí za to, to je pomalu to nejživočišnější, co jsem u tohoto režiséra za celou jeho tvorbu zažil, bylo jasně vidět, jak tento epilog Tarantino užíval a konečně zde mohl zařadit svůj nestandardní styl násilí. Paráda. Silné čtyři hvězdy. Za mě dávám 87 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Takovou dobu jsem koukal na takovou nudnou srágoru, kde se NIC NEDĚLO, a když už se to někam pohnulo, jsou závěrečné titulky? Chci vrátit těch subjektivních 10 hodin života !!! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Leo Dicaprio a Pitt v hlavní roli super. Nejvíce mě snad pobavily psi konzervy s příchutí krys a hippie holky s holýma nohama ale chlupatym podpažím. Alternativní konec, kdy nezemřela rodina Polanskeho byla vtipná a Leo a je plamenomet byl parádní. Film jak vyšitý. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, který věřím (a komentáře to jasně potvrzují), není pro každého. Naprosto mega zajížďka mezi filmakery pozdních šedesátek, kdy z každé scény srší láska, kterou k dané době ale i pořadům Quentin chová. Brad Pitt si pro sebe krade naprosto všechny scény, zbytek zase Leo. Fantastická jízda v podání těchle dvou maníků. Po asi půlce filmu jsem si říkal, že je neobvyklý, ale nepřekvapivý, jakým způsobem se Tarantino dobírá k oné neslavné tragické noci Hollywoodu. Každopádně tohle vyšperkované finále mě naprosto rozbilo a tohle universum bych si nechal líbit, protože přes rozvleklé tempo (né však nudné) přišlo ke konci něco grandiózního. Ano, možná kdyby to nenatočil Quentin, bylo by hodnocení níž, jenže on si to dovolit může a co víc, film je skvělý, jen je jeho okruh lidí, kteří si ho užijí o dost menší, než je zvykem. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

No co si budem. Celé je to vata obalená kolem finále. Cesta k němu je chvílemi vysilující. Na ní vás drží Tarantino díky drobným nuancím. Jako dobové ztvárnění ulic, soundtrackem ozývajícím se ve správnou chvíli a sem tak scénou, která má grády nebo vtip. Jenže to by nestačilo. Tenhle film je totiž koukatelný a dokoukatelný hlavně díky ústřední dvojici. Leo je určitě výborný, ale co předvádí Piťák je bomba. Ten baví snad každou vteřinou kdy se ukáže. Jen tihle dva to vytáhnou na nadprůměr i kdyby hráli telefonní budku a odpadkový koš na rohu ulice. Hosti okolo vždy potěší, ale scéna je těchhle dvou a pustí na ni někoho jen ojediněle. Navíc chemie mezi nimi je super. Za to finále, které má nápady a vtipný momenty tu čtvrtou můžu v klidu přihodit a když se ohlédnu zpět, tak celkově spokojenost. 80 procent. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Nekritické nadšení. Jít na Tarantina je pro mě jako jít s nejlepšími kamarády z dětství na posezení. Ne vždy se řeší úplně důležité věci, ale vždy je to příjemně strávený čas. Tenkrát v Hollywoodu je nejen průřezem zlatou érou, ale i Tarantinem samotným. Pohádka pro filmové nadšence a dospělé, kterou si užijete tím víc, čím víc toho o dané tématice víte. Neskuteční DiPitt. Jo a taky pesan :o). Finále skvělé, ale nazvat to před tím pouhou "čekačkou" je takřka urážlivé. Za mě po celý čas úsměv od ucha k uchu a těším se na další projekci. Snad v Imaxu, neb ten ořez byl otřes. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, kdy máš celou dobu v hlavě konec, pokud znáš historii událostí. K němu vše na pozadí pozvolna spěje, ale Tarantino i tak dokáže překvapit a jít svojí "vlastní cestou".Převládá ve mně nutkání dát plný počet pro tu lásku k filmu, kterou ctím také, ale zatím se budu držet při zdi, Django je prostě pořád top o úroveň výš. Každopádně koncert a škola herectví Lea s Bradem je úplná lahůdka. Bez těchto dvou prvotřídních bouráků by mohlo dojít lehce také na slušný propadák. Ještě mě asi nikdy tak nebavil film, který je příběhově celkem chudý a ve své podstatě ve výsledku zdánlivě o ničem. 85% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Instantne srdcova zalezitost, ale uznavam, ze jsem v tomto pripade extremne zaujaty, muj nejocekavanejsi film od chvile, kdy jsem zjistil, ze ho Tarantino pripravuje, miluju tu realnou predlohu, miluju tu dobu. A o tom to je, ne o pribehu, ktery vas vede od bodu A do bodu B, ale o navsteve zlate ery Hollywoody a uzivani si te atmosfery a Tarantinovskych scen, kde si to herci uzivaji na 200%. Hlavne Brad Pitt, pro ktereho je to nejlepsi role od dob Tylera Durdena a ktery si to cele dal uplne neskutecne. Margot Robbie jako Sharon Tate je taky naprosto k sezrani. Ze zacatku jsem si musel zvykat na to, ze i na Tarantino pomery a vzhledem k tematu je to mozna az moc komedie, ale ve chvili kdy jsem se u sceny s Brucem Lee zacal po dloooouhe dobe regulerne rezat smichy to zacalo davat smysl. Finale nejen prekvapive, ale hlavne neskutecne uspokojujici. Dovedu si predstavit, ze to pro spoustu lidi bude natahovana nuda bez pointy, ale ja jsem se do toho zamiloval a chci to videt znovu. 9/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhých úvahách hodnotím, lehce nadhodnocenými čtyřmi hvězdami. V zásadě nic proti filmu jako takovému nemám, jen jsem asi čekal něco malinko jiného. Duo Pitt/DiCaprio skvělé, i když říkat tomu duo. Kluci spolu měli pár společných scén, jinak jsem měl pocit, že se dívám na dva filmy zároveň. Jeden s Pittem a druhý s DiCapriem a kdyby se mě někdo zeptal, který mě bavil více, tak ten s Pittem rozhodně. Líbilo se mi klasické "tarantinovské" epizodní vyprávění, jen jsem měl pocit, že v tomto filmu z nějakého neznámého důvodu se nenachází to správné propojení jednotlivých linek, jako například v Pulp Fictionu. A upřímně bez linky Margot Robbie bych se klidně obešel. Konečná scéna šíleně brutální, pro mě dá se říci nečekaná. I když film tvrdil, že je podle skutečné události, tak se faktů zas tolik nedržel, za mě bych radši viděl originální námět od Tarantina. Né, že by tam snad nebyl, jen bych vypustil to podle pravdivé události a zaobalil to jinak. Myslím, že by to zafungovalo stejně dobře, ne-li lépe. Spoustu skvělých scén, spoustu dobrých dialogů a zápletek, díky kterým film nenudí po celých 162minut, s výjimkou tedy scény s Margot Robbie v kině, wtf?? Ano, užil jsem si to, ano chtěl jsem to mít o něco lepší a ano trochu přihodnocuji, kvůli minulým skvostům od Tarantina. Ale určitě stojí za to, se na devátý film podívat! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

I přes dokonale magnetickou ústřední trojici jde o zklamání, dokonce takové, že mám chuť pustit si double feature Auta Zabiják a Osmi hrozných. Na jednu stranu je to tak nějak málo tarantinovské, na tu druhou mám takový dojem, že nebýt to od Tarantina, spousta lidí k tomu nebude až tak shovívává. Potěší aspoň návrat Emila Hirsche do filmů první ligy. Snad nebude ojedinělý, ten chlap byl třída. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Děj bez příběhu, aneb: Strašlivě odnikud nikam. Dvě a půl hodiny si Tarantino střídavě hraje na Tarantina, Edgara Wrighta a bratry Coeny. Jeden vypravěčsky zbytečný segment jde za druhým a to všechno je apartně doplněno dalšími redundancemi. Jestli taky patříte mezi lidi, co se u filmů bez zápletky po půl hodině stopáže ptají: "ježiš, bude to vo něčem?". Tak tady je odpověď až do konce: NE. Na druhou stranu je i tahle stylově nečistá "o-hovnovost" překvapivě zábavná a koukatelná. Pet Britt i DiCarpáčo: oba palce nahoru. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je za 5, ale ta délka a vlastně absence nějakého zajímavého příběhu je stěží za 3. Má to pár legendárních scén a za mě vyhrává spíše scéna s Brucem Lee, i když sjetej Brad je taky dobrej :) A jak se mi jako chlap nikdy nelíbil, tak jak stárne, tak pro mě začíná mít nějaké kouzlo. A ta hipísácká kočička je taky přesná. Je vidět, že Quentin si filmem opravdu udělal radost a určitě to potěší spoustu fajnšmekrů, co mají rádi ve filmech odkazy na filmy minulé... ale obávám se, že popcornáky film bavit nebude. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Fantastický pohľad na Hollywood na prelome 60´/70´rokov. Sledujeme zopár dní zo života dvoch frajerov, ktorí sa pretĺkajú náročnou filmovou brandžou snažiac sa niečo dosiahnuť. Ústredné duo je jednoducho parádne a ja mám pocit, že akékoľvek ďalšie slová len degradujú tento snímok. Treba vidieť! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

!!!SPOILER!!! Jo,jo a jo!!! Tarantino je borec, jak drsně posílá do pekel ty zrůdy, co si to zaslouží. Pocta těm, kteří tam tenkrát tak hrozně umřeli. Páč zrůdy si v klidu hnijí ve vězení. Jinak dobově krásné a režijně super. Opravdový film, opravdu skvělý film s báječným koncem. Do toho fantastická hlavní dvojka a pěkně plynulý děj. Zahráno báječně. No a to finále to naprosto celé završilo. Jediné, co bych vytkl, bylo jisté zesměšnění Bruce Lee, jehož filosofii obdivuji. Asi chápu, proč to bylo učiněno. Museli jsme vědět, že Cliff je opravdu borec. Takže konec filmu mu prostě budete věřit. Pro Sharon Tate tuto skutečnost obětuji, je to jen film, ale Tarantino podle mě přesto přestřelil a toto byla pravděpodobně nezáměrná karikatura velkého mistra. Ovšem... Je to má jediná výtka. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Asi nezbytečnější Tarantinův film. Nevyužitý potenciál DiCapria a obecně celého hvězdného castingu. Film má nádhernou atmosféru, čas na dlouhé záběry, čas na hudbu. Ale příběh samotný je prostě o ničem. Ono tam vlastně řemeslně není nic špatně. Je to po všech smyslových stránkách dokonalé, ale mozek to nenakrmí. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi největším minusem bylo příliš velké množství scén z natáčení Rickových seriálů (zkrácení by neuškodilo). Škoda taky toho, že Margot Robbie toho tolik nezahrála, ale slušelo jí to. Jinak se jedná o další povedený Tarantinův film - finále mě bavilo tak, jako dlouho nic, to se opravdu povedlo a jak píše POMO - opravdu je lepší toho předem moc nevědět :). ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Měl jsem z toho příjemné škubáníčko v podbřišku. Je to veliké filmové kocháníčko. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama