Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Ombe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale myslím si, že musíme být na Quentina přísní, přestože nás dokáže zaujmout jako nikdo jiný. Možná je to tím, že si nalhávám, jak se mi ta jeho brutalita nelíbí, nebo si snažím od krváren udržet odstup, ale tentokrát jde o něco jiného. Celé je to poměrně dlouhé a v kontrastu s jeho předchozí tvorbou mi přijde, že se Quentin dal spíš na dokumenty. Do poslední čtvrthodiny filmu nepřišlo nic, co by mě z toho pocitu vyvedlo, a jestli chce někdo rozhovory mezi Rickem a Cliffem srovnávat s rozhovory Julese a Vincenta z Pulp fiction, ať jde někam... Na druhou stranu však musím (snad ne jako spoiler) říct, že ten konec jsem takhle fakt chtěl. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Tentokrát v Tenkrát Tarantino představil celkem banální příběh (odmyslím-li jeho historické souvislosti) pouze s trochou krve a bez své herecké přítomnosti. I přesto udržel mou pozornost na tři hodiny, ovšem za pouhé 4 hvězdy. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Příběhy v příbězích, místy toho bylo až přespříliš a to nejlepší přišlo až na konec (po možná až příliš dlouhém! čekání). Nejlepší Brad Pitt za poslední dobu, "carrying Leo's load", no pochopíte, hláškami se to tam opět hemžilo a souhra tohoto dua byla bezkonkurenční. Určitě stojí za vidění, skalní fanoušci nebudou zklamání, ale tento styl není pro každého. A musím ještě vypíchnout propracované záběry a perfektní načasování prostřihů - to pan Q perfektně zvládl. Viděno v US. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

S Tarantinem je to vždycky o tom, jak moc máte rádi ten daný subžánr nebo dobu, o který točí svojí verzi/interpretaci. ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD není naštěstí otravný a do sebe zahleděný jako THE HATEFUL EIGHT, ale také není tak zábavný, neotřelý a příběhově silný v přepisování historie jako INGLORIOUS BASTERDS. Můj problém u Tarantina je ten, že nemusím žánr westernu jako takový a on ho sere i tam, kde by být nemusel, což je případ tohohle filmu. Další mínus spočívá v čirém faktu, že od filmu od Tarantina fanoušek tak nějak automaticky očekává, že ho bude po celou dobu bavit hláškama a nečekaným zvratem scén, což se tady první 2 hodiny bohužel vůbec neděje. Čistokrevný Tarantino zážitek vás čeká bohužel až v závěru, a to je dost málo na skoro 3 hodiny stopáže. Možná svoje dojmy s dalším zkouknutím přehodnotím, což se mi u Tarantina stává bězně, ale momentálně převládá zklamání z nenaplněnýho očekávání. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Za závěr 5. hvězda. Ve výsledku velmi zdařilý "feel good" film, což jsem vůbec nečekal. Quentin (pořád) umí! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to dlouhé. Ano, dost často to bylo docela nudné. Ano, scény s DiCapriem-kovbojem mně vlastně nezajímaly. Ano, bylo naprosto nutné vědět, kdo je Polanski a jak dopadla jeho žena, jinak byl příběh vlastně úplně o ničem. Ano, bylo také docela divné, že do placu vhodili výbušnou informaci, že kaskadér zabil svou manželkou, aniž by se k tomu pak jakkoli vrátili a vysvětili, jak a proč se to stalo. Ale jakmile se na scéně objevil Brad Pitt, bylo prostě všechno jedno (proto nechápu, kdo určil, že jeho role byla vedlejší; prostě nebyla). V jeho podání i sundání trička a krmení psa bylo hypnotické (a to předesílám, že se mi sice líbí, ale žádná jeho extra fanynka nejsem). Celý film byla jakoby pohoda a piánko, ale o to víc například vynikla drásavost návštěvy ranče, která zase nedopadla vůbec podle očekávání. Film, kde se zdánlivě nic nedělo, ale na který budu dlouho vzpomínat. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Samá zvučná jména, režie Tarantino, hvězdné obsazení, co víc by si divák mohl přát? Snad jen to , aby ho film bavil. Mě nebabavil od samého začátku až do pětiminutového Tarantinovského finále, výsledek nula. Tak děsně nudný film jsem už dlouho neviděl, děsné nudné záběry, samé nicneříkající zbytečné jízdy automobilem, žádný děj. Co to mělo sakra být? A co to vysoké hodnocení? Asi jsem divnej, ale dávám přednost filmům s nižším hodnocením. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo s tím schématem- pindáme , pindáme, občas něco (víceméně s vtipem) řešíme , abychom v posledních několika minutách příběhu rozmrdali vesmír na sračky, přišel jako první. Tuhle osnovu jsem si nejvíce oblíbil u dílek pana Peckinpaha. Jestli se v tomhle filmu pan Tarantino zlehka poklonil výše uvedenému Panu režisérovi, též nevím. Ale schéma by tu bylo (byť konec je vlastně laskavá pieta ….. ). Ano-pan Tarantino miluje film, a film miluje jeho. (jen naprostý neznalec může vnímat / a pak psát / tenhle film, jako soubor nesouvislých scének-nu což, podívat se na to může každý) ()

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro tři hodiny čekáte na pointu, která se nedostaví. Překvapivě malé krveprolití a X postav, které tam nemají smysl ani důvod, prostě tam jen zbytečně existují. Naprostá ztráta času. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Patrim do tej kategorie ludi, ktorych do kina prilakali herci, Brad a Leo spolu vo filme - cool, lenze som si vobec nezistila, o com ten film vlastne je a to bola chyba. Totizto o herecke menom Sharon Tate som v zivote nepocula. Moj celkovy dojem z filmu bol trosku rozpacity, videl sa mi zvlastny, nechapala som vsetky suvislosti, napriklad aj to, preco tam ti hippies dostali tolko priestoru, ani zaver filmu som nepochopila! Preto odporucam, zistite si co to o filme, skor nez sa vyberiete do kina :-). Teraz mu uz lepsie rozumiem a asi si to pozriem v buducnosti este raz. Najlepsi filmovy zazitok maju urcite vsetci ti, ktorym Hollywood, film a 60te roky nieco hovoria. Pri scenkach, kde DiCaprio nakruca a kde hovoria o postavach, filmoch a serialoch, ktore nepoznam, som sa nudila. Naopak, film ponuka vela vtipnych scen, najlepsie su asi s Bradom Pittom. Po vizualnej stranke je to krasny film, super vyprava, zaujimava kamera. Po dejovej stranke je to take puzzle. A samotny zaver? Hmmh...prekvapujuci. Az sa trochu divim, preco tak...75%. P.S. Priatelstvo medzi Bradom a Leom mi pripomina tak trochu Green Book. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

10/10. O konci nebudu vůbec mluvit na ten si musíte prostě počkat a bude sakra stát za to, prostředí filmu je naprosto dechberoucí ta autentičnost je naprosto dokonalá a chvílemi jsem si přál abych se narodil v L.A. Brad Pitt a DiCaprio odvedli dokonalou práci a prokázali že patří mezi nejtalentovanější herce v současné kinematografii. Teď jen doufat že Tarantino minimálně ještě jeden film natočí - je to totiž génius. Je příjemné v dnešní politicky korektní době vidět kvalitní "Tarantinovku", která se s ničím, a s nikým ne*ere. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Když má sestra zhlédla tento film, volala mi své dojmy. Musím říct, že nebyly nejlepší, protože se cítila trochu zmatená z této tvorby i když snímky Quentina Tarantina má ráda. To mě trochu znejistilo a po zhlédnutí se jí nedivím. Tenkrát v Hollywoodu nemá ty Pulp Fictionské hlášky, Kill Billovskou brutalitu či příběh Nespoutaného Djanga. Ne, zde je to o tom prostředí o tom životě postav a samozřejmě o odkazech na filmy, postavy, atd.... Ano, pokud někdo říká, že je to originál mezi tvorbou pana Tarantina, tak má pravdu, závěr je tomu důkazem, byť se tedy zase masakrovalo jako v Hanebných Panchartech, tak zde to bylo oproti zbytku snímku velmi upozaděné. ... Jo a musím dodat, že herecký výběr byl úžasný a to hlavně dvojce DiCaprio - Pitt. + Nejsem si jist, ale konečná scéna když se členové Mansovi rodiny rozhodují do jakého domu půjdou, tak mi to přišlo jako narážka na Tarantinovo dětství, které bylo většinou u VHSka a televize. :) .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Quentin Tarantino /Pulp Fiction, Django Unchained/ sa konecne pochlapil a po vyslovene planom filme The Hateful Eight, plnom vatovo planych plkov konecne natocil nieco, co sa bude opat dostojne vynimat v jeho filmografii. Uvolnena atmosfera 60. rokov ma hned pohltila, fakt ako napozeraneho mam toho uz dost a kvalitny film spoznam rychlo - tu uz po prvej polhodine som vedel, ze o kvalitnu filmarinu je postarane. Ocakavat od Tarantina artovu filmarinu a la Yngmar Bergman je zbytocne, Tarantino si ide vojou cestou, ma svoj styl a ten uz tento 56 - rocny reziser iste nezmeni. To mi ale nevadi, ba dokonca nechcem, aby Tarantino menil svoj styl, tak nejak som si nan zvykol. Skodoradostne som bol rad, ze roku 2015 ten odporny film reziserovi nevysiel, tuna proste Tarantino nezaprie lasku k filmom, talentovanu reziu vidno zdaleka a dodaleka, kazda jedna scena natocena vyborne a s laskou. Oproti predchadzajucej planobe Hateful Eight ubudlo vatovo planych plkov, pribudli ale aspon kvalitne exteriery. Ako pise Pomo, vacsina Tarantino fans ma z poslednych 10 rokov najradsej bud Nehanebny Bastardy 2009 alebo Django Unchained 2012 - u mna suverenne vedie Django, a Tarantino sa konecne kvalitativne priblizil spominanemu Djangovi. DyKaprio /Chyt me kdyz to dokazes, Gangy New Yorku, Django Unchained/ na urovni, to iste i Brad Pitt /true Romance, Se7ven, Podfuck/ - obaja podavaju slusne herecke vykony, ktore som si maximalne uzival., Videl som aj Timothy Olyphanta /Scream 2, 60 sekund/, ktory ma tymto na konte svoj druhy najlepsi film, spolu s Die Hard 4. O Margot Robbie /skvela, nadherna zenska/ viem, ze zacala tocit roku 2008 a odvtedy ma na konte kvality ako Sazkka na Nejistotu a Ja, Tonya. Pomaly 80 rocny Al Pacino mal len par stekov, asi ako Franco Nero v Djangovi - mne to stacilo, Jo a Bludmanov komentar , pardon, Bluntmanov komentar k filmu je cira hroza : 100 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je to Tarantino?Není to Tarantno?Ano,je,ale nutno uznat,že úplně jiný než všichni (včetně mě) čekali.Což ovšem nutně neznamená,že je o špatně (koneckonců,proč by měl tvůrce jeho kalibru točit jen to co fanoušci očekávají) a osobně sem si tenhle kousek,který vlastně postrádá cokoliv čemu by se dalo říkat příběh,nakonec užil nad očekávání.Ano,je to pohádka,která šedesátá léta asi i dost idealizuje,ale zároveň je to pohádka,na kterou se moc dobře kouká a vzhledem ke svému tempu netempu umožňuje divákovi si vychutnávat každou scénu tak jak se s ní nejspíš při natáčení mazlil i sám Quentin.Ani nevadí,že tu prakticky absentuje to co jeho filmy tolik zdobí a to jsou brilantní dialogy,které tentokrát ustoupili do pozadí vizuální stránce a atmosféře.Toliko propírané finále je pak výborné a souhlasím s tím,že čím méně o něm divák ví,tím více si ho užije ve vší své překvapivosti...85% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mám z Hollywoodu opravdu rozporuplný pocity! Hlavní dvě ikony příběhu jsou náramně vykreslení a vypiplaný do detailu, tak jak se nám to od Quentina líbí a jak to máme rádi! Nicméně je to tak trochu hodně úplně jinej Tarantino. Čekal jsem další galapředstavení stylu Hanebných panchartů, či Osmi hrozných, kor když měl být příběh osvěženej o story "Manson family"! Bohužel ta tam je opravdu jen okrajově! Mezi hlavním duem je trochu paradox. Scénky s Pittem jsou úchvatný, baví a táhnou film kupředu, za to by si možná tu nominačku o sošku Brad i zasloužil, naopak příběhy s DiCapriem mě absolutně nebavily. Ten svět filmu a dlouhý pasáže mě točily nadmíru! Já nevím no, poskakoval jsem jak blecha mezi třema a čtyřma hvězdama, nicméně abych se dočkal takovýho závěrečnýho skvostu, na kterej jsme všichni čekali, po pomalu dvou a čtvrt hodině, to už nechci... Za to, že Tarantino umí víc a dal nám už spousty skvělých filmů, tenhle u mě na čtyři neuspěl! Každopádně Pitt je ďábel! 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z tohto filmu rozporuplné dojmy. Bez poznania kontextu vtedajších pomerov Hollywoodu a prípadu Tate-LaBianca, je to dosť komplikované na celkové vnímanie a pochopenie, o čo tam vlastne ide. Pre nadšencov a pamätníkov, ktorí žili v tejto dobe "zlatého veku Hollywoodu", to bude asi oveľa fascinujúcejšie, ako pre nás, nezainteresovaných. Napriek tomu, atmosféra filmu bola nesmierne zaujímavá a očarujúca, to treba uznať. Priznám sa však, že vo filme som sa takmer nedokázal vôbec zorientovať. Až po dodatočnom štúdiu o Manson Family a obrovskom škandále z roku 1969 som konečne pochopil celý kontext... Každopádne, pre mňa je to celé nesmierne preceňovaný film, ktorému sa venuje až príliš veľká pozornosť. Áno, herecké obsadenie je fakt hviezdne, aj režisér, ale zas až také famózne to rozhodne nie je (teda aspoň pre mňa nie). Mimochodom, pre mňa bolo dosť prekvapivý, že Brad Pitt dostal vo filme toľko priestoru, zatiaľ čo Leo bol vo filme takmer neviditeľný. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Podvědomě jsem tušil, že mi to nesedne, a proto mi to tu leželo nějakou dobu. Já prostě toho Tarantina až tolik nemusím, asi bych musel bejt ročník 70´, abych si to s chutí užíval. Nebo se prostě svět zbláznil, čekal jsem komedii, tu jsem ani zdaleka nedostal, byl to opět takovej napůl western. DiCaprio, Pitt a Margotka v hlavních rolích, ale ani to už dneska nic neznamená, pokud je to skvěle zaplacený, odehrajou cokoliv. Kdybych to měl po těch 2 a půl hodinách shrnout, nevím co bych k tomu řekl, nevím co byl ten hlavní děj. Totální nuda, až posledních 15 minut bylo osvěžení v podobě super akce. To se vidí v málokterým hororu, to byl úžas. Ale kdo to vydrží si počkat až na konec, bejt v kině, tak se ukoušu nudou. A takovýhle filmy do dneška sklízej kladný recenze a spoustu nominací na Oscary. Něco je špatně, ale ve mně to snad není. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Moje nejvyšší očekávání byly bezezbytku naplněný. Film je nádhernou poctou kinematografii jako takový. Je natolik audiovizuálně vymazlenej a stylovej až při jeho sledování člověk slintá. Obsah a forma jsou zde v dokonalym souladu. Tarantino extrémně pečlivě a postupně komponuje příběh, stupňuje napětí a vrší další a další dokreslující detaily, aby vše vygradovalo do dechberoucího závěru, kterej celej film krásně zastřeší a zceliství. Cliff Booth je největší borec ever, srovnatelnej dokonce se samotnym Clintem Eastwoodem. Těším se na případnou rozšířenou verzi a mám opět nejvyšší očekávání od Tarantinova následujícího, desátýho, dle něj svýho posledního (SNAD NE!!!) filmu. Hey, you are real, right? I'm as real as a doughnut, motherfucker. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama