Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 757)

William_ 

všechny recenze uživatele

10/10. O konci nebudu vůbec mluvit na ten si musíte prostě počkat a bude sakra stát za to, prostředí filmu je naprosto dechberoucí ta autentičnost je naprosto dokonalá a chvílemi jsem si přál abych se narodil v L.A. Brad Pitt a DiCaprio odvedli dokonalou práci a prokázali že patří mezi nejtalentovanější herce v současné kinematografii. Teď jen doufat že Tarantino minimálně ještě jeden film natočí - je to totiž génius. Je příjemné v dnešní politicky korektní době vidět kvalitní "Tarantinovku", která se s ničím, a s nikým ne*ere. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je to Tarantino?Není to Tarantno?Ano,je,ale nutno uznat,že úplně jiný než všichni (včetně mě) čekali.Což ovšem nutně neznamená,že je o špatně (koneckonců,proč by měl tvůrce jeho kalibru točit jen to co fanoušci očekávají) a osobně sem si tenhle kousek,který vlastně postrádá cokoliv čemu by se dalo říkat příběh,nakonec užil nad očekávání.Ano,je to pohádka,která šedesátá léta asi i dost idealizuje,ale zároveň je to pohádka,na kterou se moc dobře kouká a vzhledem ke svému tempu netempu umožňuje divákovi si vychutnávat každou scénu tak jak se s ní nejspíš při natáčení mazlil i sám Quentin.Ani nevadí,že tu prakticky absentuje to co jeho filmy tolik zdobí a to jsou brilantní dialogy,které tentokrát ustoupili do pozadí vizuální stránce a atmosféře.Toliko propírané finále je pak výborné a souhlasím s tím,že čím méně o něm divák ví,tím více si ho užije ve vší své překvapivosti...85% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mám z Hollywoodu opravdu rozporuplný pocity! Hlavní dvě ikony příběhu jsou náramně vykreslení a vypiplaný do detailu, tak jak se nám to od Quentina líbí a jak to máme rádi! Nicméně je to tak trochu hodně úplně jinej Tarantino. Čekal jsem další galapředstavení stylu Hanebných panchartů, či Osmi hrozných, kor když měl být příběh osvěženej o story "Manson family"! Bohužel ta tam je opravdu jen okrajově! Mezi hlavním duem je trochu paradox. Scénky s Pittem jsou úchvatný, baví a táhnou film kupředu, za to by si možná tu nominačku o sošku Brad i zasloužil, naopak příběhy s DiCapriem mě absolutně nebavily. Ten svět filmu a dlouhý pasáže mě točily nadmíru! Já nevím no, poskakoval jsem jak blecha mezi třema a čtyřma hvězdama, nicméně abych se dočkal takovýho závěrečnýho skvostu, na kterej jsme všichni čekali, po pomalu dvou a čtvrt hodině, to už nechci... Za to, že Tarantino umí víc a dal nám už spousty skvělých filmů, tenhle u mě na čtyři neuspěl! Každopádně Pitt je ďábel! 65% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Vysněný Tarantinovo projekt, na kterém to jde znát. DiCaprio, Pitt, excelentní dvojka, která k sobě pasuje jako téčka na Miss. Tenkrát v Hollywoodu není tak úplně historickou prezentací Hollywoodu 60. let. I když se tak dobře tváří. Je to pohled Tarantina na jeho oblíbenou historickou etapu. V závěru docela zásadně upravenou, což se mi paradoxně i líbilo. Na druhou stranu je zde kolikrát Tarantino natolik zaujatý různými vedlejšími linkami, že tu hlavní aby kolikrát člověk pohledal. Přesto ale ty skoro tři hodiny utekly jako voda. Jak ale říkám, těch vedlejších linek je tu kolikrát až moc. A celá linka Polanského by klidně mohla být vyškrtnuta. 75% ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Od třetiny filmu jsem čekala, že to dopadne tak, jak to známe... a nebo to dopadne úplně jinak. A byla jsem napnutá, kudy se bude příběh ubírat. Výsledek nezklamal. Bavila mě parodičnost, všelijaké popkulturní narážky a Brad Pitt. Souhlasím s komentářem NinadeL. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Z dvojice hlavních protagonistů je o několik tříd lepší Brad Pitt,ale ne v kvalitě herectví,ale v zábavnosti svojí postavy.A Caprio je tím pádem ve filmu jakoby na vedlejší,a hodně nudné koleji.V jeho scénách se nakukuje do natáčení jeho filmů,hodně se mluví,a to vo hovně,a prakticky zajímavou scénu v jeho přítomnosti nenajdeš.Pit je na tom o dost líp,a natočit tarantino film jenom o něm,asi by to byla pecka.Moje hodnocení zachránily scény z ranče,a pak ta úplně poslední,kterou sem si teda fakt užil,a ta souhra se psem,čirá paráda.Každopádně znova spíš slabší Quentinův film,ale nemyslim si,že by mu docházel dech,spíš nevolí dobrý látky k natočení.60%. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Měl jsem od filmu docela velká očekávání, nakonec to nebylo úplně nejhorší, ale prvních 30 minut pro mě bylo dost za trest, samé kecání a pointa nikde. Pak trošku vývoj v ději a už jsem konečně dostal impuls, že by to mohlo nakonec i přejít do zajímavého finiše. Zakončení prostě pecka. Něco jsem viděl a něco si načetl o vzniku filmu a vím, co chtěl předat a sdělit Tarantino, bohužel pro něj jsem se chytil až v pozdější části filmu. Slabší 4*. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější Tarantino co znám, čekal jsem ledacos, ale tohle jsou 2 a půl hodiny nudy a kecání. Nebejt to od něj tak to asi vypnu a nebo přetáčím, pořád jsem čekal, že se začne něco dít a ono prd. Zkrátit to o hodinu bylo by to mnohem lepší. Co musím pochválit je skvělá hudba a pěkný ženský, jinak průměr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No co se dá dělat, druhá Jackie Brown se nekonala. Že to nebude žádný odlišnější Tarantino mi došlo dost pozdě, protože jsem si to už stáhl a připravil na zhlédnutí, ale zároveň i dost brzo, protože po nějakých 20 minutách jsem měl jasno, že si s tímhle nejoblíbenějším režisérem na ČSFD opět nesednu. Jako sorry, ale co ten film vlastně nabízí? Čím si chce obhájit svoji tříhodinovou stopáž, když se v něm dvě hodiny děje kulové a i v té závěrečné hodince za zmínku stojí jen posledních 20 minut? O co víc tu šlo než jenom o šedesátkovou nostalgii a hromadu cinefilních odkazů? Jo, možná si tu ještě vybil svůj foot fetish víc, než kdekoli jinde, ale tím tyhle tři hodiny hasnou. Na co by se ale snažil o cokoli víc, když tu jeho fanoušci dostanou přesně to co chtějí a protože to je Tarantino, klidně jsou schopní se pronudit celým filmem jen kvůli závěrečným 20 minutám, kvůli kterým nakonec ten plný počet vrazím. A že nepřeháním, na takové komentáře jsem tu fakt narazil. Cinefily zase potěší všechny ty odkazy a Tarantinův vytříbený styl a bude jim tenhle výsledek taky bohatě stačit. No a pak tu je ten zbytek, kterému to přijde málo a tam se řadím já. Od jednoho z nejslavnějších a nejoblíbenějších režisérů bych čekal rozhodně víc, než co předvedl tady, protože toho bylo sakra málo. Absence děje a jakékoli myšlenky (byť podle vlastní fantazie si tam samozřejmě můžete doplnit co chcete, abyste dokázali jakousi Tarantinovu "artovost") mi na tom vadí opravdu hodně a jelikož se často snažím hledět hlavně na obsah a poselství filmu, tady vlastně nevím, čím si mě to chce získat a proč bych ten film měl mít rád, když zde nic podnětného nenacházím. Chápu, bere se to jako pohádka, odehrává se to v alternativní historii, podobně jako Hanebný pancharti a ti se mi i celkem líbili, ale tady jsem opravdu čekal, že to bude využité v něco víc než jen na cinefilní odkazy a onanování nad vlastní úžasností. Těmi třemi hodinami jsem se vyloženě pronudil (až na ten závěr) a kdyby to nemělo tak perfektní filmařskou stránku, nejspíš bych ani ty dvě hvězdy nedal. A když to vezmu kolem a kolem, radši si znova dám chrchlající a zvracející Vandu, než tohle. Sice mě ty filmy nebavily zhruba podobně, ale u Vandy jsem aspoň nějaké to poselství pociťoval. Tenkrát v Hollywoodu mi nedalo nic a obávám se, že ani po rozležení v hlavě to nebude lepší, spíš naopak. Tohle prostě není pro mě, sorry. Btw gudaulin má podle mě dost výstižný komentář. 2* ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jako dívá se na to pěkně a 160 minut uteče bez nudy, ale je to takové navoněné nic bez významu a zápletky (přemýšlel jsem, že by film vlastně fungoval, kdyby tam až do závěru žádná zmínka o Polanském a Tateové nebyla). Jako by to bylo celé točené jen kvůli závěrečné "pohádce". Nebo snad ještě pro to, že si chtěl Tarantino zkusit nasimulovat staré televizní westerny. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Hned po projekci jsem byl trochu zmatený a popravdě znuděný... Pak ve mě film trochu uzrál a musím říct, že je to asi nejdospělejší a nejvyspělejší Tarantino (i přes všechny dětinské žerty)... Kdybych nevěděl, že to točil on, asi bych to hned tak nepoznal. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Špičkoví herci, kamera, režie, soundtrack, vizuál a vlastně vůbec všechno, plus to uteče, jak už bývá u Tarantina zvykem. Co jsem ale postrádal, je nějaký smysluplný děj, kterého jsem si nevšiml. Pocta filmu je to parádní, ale když to srovnám s jinými režisérovými filmy, je to o několik tříd níž. Ještě čtyři hvězdičky, ale tak tak. 70% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nikam sa neponáhľajúci Tarantino a jeho... milostný list kinematografii? Alebo skôr cinefilná hra s diváckymi očakávaniami na pozadí éry hippies? Nečakane nedivácka tarantinovka, ktorú si užijete tým viac, čím viac o danej dobe a TV priemysle viete. Na druhý raz je to ešte silnejšie. Leo s Bradom sú proste úžasní! ()

Gabbo 

všechny recenze uživatele

DiCapriovi a Pittovi to tady neskutecně šlape. Přes perfektní vizuál a dokonalé hlášky vás pozvolné tempo ukolíbá až do pocitu, že se vlastně nudíte. WTF? No nic, zapálite si cigaretu namočenou v LSD a pak to příjde - Nářez, popadáte se za břicho a najednou si říkáte, že ten lišák Tarantino přesně tohle chtěl! ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Tarantino rozjel svou jízdu v šedesátkovém Hollywoodu a my si mohli krásně přisednout k němu a užít si tuhle parádní záležitost. Ano, není to pro každého. Ano, je to založeno na velké dialogové náloži ale je to zatraceně dobré a uteklo to jako voda. Pitt s DiCapriem si jedou svou two-man show, která to úplně v pohodě ty necelé tři hodiny utáhne a Margot Robbie v pozadí, přidává svou troškou do tohoto neskutečně atmosférického mixu, který podtrhuje naprosto dokonalý soundtrack. Posledních 45 minut je absolutní špička tohoto ledovce a mě nezbývá než poděkovat panovi QT za další jeho stylový počin. Ten jeho desatý kousek už teď nadšeně vyhlížím! You're Rick fucking Dalton, don't you forget it. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Portsmouth, 17.8.2019 Tarantina jsem nikdy nepovažoval za nejlepšího režiséra na světě a upřímně jsem se kolikrát divil těm nadšeným reakcím okolí, ale jedno mu musím nechat. On filmy miluje a tohle je v podstatě jejich dokonalá pocta, kterou pro nás připravil. Do posledního detailu vypiplané lokace, scény a doba jsou dech beroucí a navíc se k tomu přidává mistrovské herectví dvojice Pitt/Dicaprio. Všechno perfektně funguje a tak si vlastně ani neuvědomíte, že první dvě hodiny jsou pryč a přiblížilo se finále. A i když byl příběh pomalejší, tak mi to ani trochu nevadilo a to právě díky skvělým záběrům a scénám. Nebudu lhát, takový závěr jsem nečekal a ukápla slza smíchu, takže za mě naprostá spokojenost. Takovéhle film je třeba vidět v kině. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já tam vidím standardního Tarantina a proto nehodlám slevovat z hodnocení. Čekal jsem trochu více násilí a tak trochu jiný konec a když se objevil název filmu, tak jsem nevěřil, že je konec. Ale to jsme tak měli všichni,ne? A jako ta co mu ho chtěla vykouřit... neskutečná. ... Premiere Cinemas Olomouc 4K ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Quentinem Tarantinem. Natočil si film, který sám chtěl a také je jedním z mála, který si může tuhle pozici dovolit. Bohužel s tím jde ruku v ruce fakt, že výsledný produkt nemusí být pro všechny a chápu, že mnoho lidí může odcházet z kina zklamaná. I u mě musel nový Tarantino dozrát, jelikož stopáž je hodně štědrá a ve finále se nejedná o úplně typickou tarantinovku. Hodně se povídá, ale ne tak jak byste očekávali a toho, co dělá Tarantina Tarantinem, zde nenajdeme tolik a jsou pečlivě dávkovány. Na druhou stranu, když příjdou, tak stojí za to. Je zde hned několik ikonických scén a dá se říci, že vždy když se sejdou v záběru Pitt s DiCapriem, tak to stojí za to. Bohužel ze všech narážek na hollywood šedesátých let jsem pochopil pouze velice málo, takže u mě se všechno zachránilo klasicky vybroušeným finále. Tenkrát v Hollywoodu nebude jedním z mých nejoblíbenějších filmů od Tarantina a je dost možné, že další projekce už nebude, ale i tak to stálo za to. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama