Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

campix 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Quentinem Tarantinem. Natočil si film, který sám chtěl a také je jedním z mála, který si může tuhle pozici dovolit. Bohužel s tím jde ruku v ruce fakt, že výsledný produkt nemusí být pro všechny a chápu, že mnoho lidí může odcházet z kina zklamaná. I u mě musel nový Tarantino dozrát, jelikož stopáž je hodně štědrá a ve finále se nejedná o úplně typickou tarantinovku. Hodně se povídá, ale ne tak jak byste očekávali a toho, co dělá Tarantina Tarantinem, zde nenajdeme tolik a jsou pečlivě dávkovány. Na druhou stranu, když příjdou, tak stojí za to. Je zde hned několik ikonických scén a dá se říci, že vždy když se sejdou v záběru Pitt s DiCapriem, tak to stojí za to. Bohužel ze všech narážek na hollywood šedesátých let jsem pochopil pouze velice málo, takže u mě se všechno zachránilo klasicky vybroušeným finále. Tenkrát v Hollywoodu nebude jedním z mých nejoblíbenějších filmů od Tarantina a je dost možné, že další projekce už nebude, ale i tak to stálo za to. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimava fikce, ktera je propojena se skutecnymi osobami a udalosti, ktera bohuzel ve skutecnosti dopadla uplne jinak. Dvojice DiCaprio-Pitt funguje na jednicku, ma to atmosferu a slusnou vypravu. U Tarantina je vyborny soundtrack samozrejmosti. Vypointovane to je nakonec dobre, presto si myslim, ze to mohlo byt dejove plnejsi. Ale i pres delsi stopaz se jedna o dobrou zabavu. Videno v ostravskem Cinestaru. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tarantina považuju za člověka s rysy psychopata, který má krom jiných "libůstek" i silný sklon k násilí ...a současně ho beru jakožto vynikajícího režiséra. Tak jako jeho ostatní filmy, i tento jede ve stejném modelu. Scéna naproto zbytečně přepáleného násilí, je obklopena velmi dobrým dějem a skvělými výkony všech herců...nejspíš aby tím bylo to explicitní nasílí ospravedlněno. Většina lidí to ale bude brát stejně jako Tarantino, který si v této alternativní historii vyřizuje účty se členy Mansonova gangu. Dokonce jim to budete přát, i když o jednom z nejznámějším LA zločinu nebudete nic vědět. Všechny drobné odkazy na různé staré filmy a události nepochytíte...popravdě je nepobere ani 80% amerických diváků, ale doporučuji si o oné noci, kdy byla Sharon Tate a ostatní zavražděni, něco přečíst...jinak budete mít pocit, že Tenkrát v Hollywoodu nemá pointu. Co se týká herců...jako vždy excelentní a dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že si pro sebe vše urval Pitt. Oba by si zasloužili nějakou cenu a Tarantino minimálně poděkování, že je svedl dohromady. Za zmínku stojí i Margotka...byla k sežrání. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Už od prvních ohlasů jsem to nebral vážně, nulovej děj a žádná výpovědní hodnota. Tak jsem to bral jako film o herci a jeho kaskadérovi, kde se semtam objeví sexy zbytečná Margot, je to dokonale natočený s citem pro všechno, jako všechno od Tarantina. Potud za 4*, protože herecky strop, vizuálně pecka, hudební podkres a atmosféra padesátek perfektní. Pátou hvězdu musím dát za finální jatka, protože tak hezky a intenzivně je umí jenom Tarantino. I když nás příběhově tahá za nos, tak nás tahá pěkně a po svým. A proto ho mám rád. 5* a.k.a 90% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film, o ktorom je idealne nic vopred nevediet...akakolvek zmienka o finalnom rozuzleni by zazitok znizila zasadnym sposobom. Vo vseobecnosti vsak opat lahodka, kde si kazdy svoj part dokonale uziva. 4,5/5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vtedy v Hollywoode je nádherne urobený film. Okrem všetkých „tarantinovských“ dotykov akcie, žartovania, násilia, neustálych filmových odkazov je tu v hre skutočné remeslo. 9/10 ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Brada Pitta a Leonarda DiCapria a pravý Hollywood 60. let, tak je tento film právě pro vás. Celý film se nese v duchu takové odlehčené komedie, že se člověk sem tam zasměje, ale jinak to není žádná převratná tarantinovka jako například Nespoutaný Django nebo Pulp Fiction. Kdybych mohl, tak bych dal tři a půl, ale vlastně když si to vezmu, tak mě nakonec překvapily hlavně dvě věci, které mě přesvědčily o čtyřech hvězdičkách. A to jsou herci a konec filmu. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbie - všichni tři moji oblíbení herci, takže tady se není o čem bavit. A konec filmu mě překvapil tím, že celý film má relativně pomalé tempo, ale ke konci začne gradovat a vyvrcholí deset minut před koncem. Za mě konec je rozhodně nejlepší scéna celého filmu, protože je tam humor, akce a opět se potvrdí, že jde o tarantinovku. 7/10 ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Quentina, tak neváhejte už ani vteřinu a běžte do kina! Celý film je super a posledních dvacet minut jsem vyloženě chcal smíchy. Brad mě kupodivu bavil víc než Leo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Skvěle zachycená atmosféra Hollywoodu konce 60. let, Postavy mají svoje backgroundy, celej film si nese ducha filmů, které sám imituje. Hvězdička navíc za vzpomínku Mama Cass Elliot. Pobavil Bruce Lee. A mé srdce lačnící po krvi potěšil závěr. Jo a soundtrack. Jen mě mrzelo, že nebyly překládány citace z rádia a televize. Potěšily nápisy na kinech a plakátech a všechny ty neonové cedule. :-) ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Sledovat tento film je jako onanie. Vysvětlím. Hledáte 2 hodiny porno a když ho najdete tak si uděláte dobře a je po všem. Po vyvrcholení ani nevíte co jste sledovali, ale víte že to bylo k*urva úžasný a je vám dobře. Spousty odkazů na Tarantinovo dřívější filmy potěší. Nejvíc ovšem potěší hlášky Pitta i Lea. Bohužel druhá hodina je z půlky opravdu nudná a skoro až ubíjející. Ale to je vše co mohu vytknout. ()

Blackros odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto skalní fanoušek Tarantina (mám načteno a nakoukáno o jeho stylu vše co snad existuje), musím s politováním konstatovat, že jde o jeho nejslabší snímek. Po sundání růžových brýlí a snaze dívat se na film jako na film jiného režiséra nezbývá než dodat, že 160min stopáž je naprosto neopodstatněná. Tarantino si bohužel začal uvědomovat sílu svého vlastního stylu a film tak působí jako dílo studenta filmové akademie, vzdávající hold slavnému režisérovi. Scénáristicky jde o vyloženě podprůměrnou jednohubku, která po odstrouhání přibližně hodinového balastu samoúčelných scén v autě nebo při chůzi, vystačí na jednu kratší televizní povídku. Oproti obsahem nabitým dialogům předchozí tvorby se Tenkrát v Hollywoodu jeví jak chudý příbuzný a reakce diváků v narvaném kině by se dala přirovnat k vlažné premiéře surrealistické operety - ehm..nuda. Vizuálně zpracované hezky, herci skvělí, ale nudu? Tu zrovna svému milovanému Tarantinovi odpustit nedokážu.. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Není to Tarantino na první dobrou, tedy, že byste měli už v první čtvrtině filmu pocit, že to je ten film, kvůli kterému byste ušli světa kraj. Ten pocit se mi nedostavil ještě ani hodinu po skončení. Ráno jsem si ale pustil soundtrack, protřepal jsem si historická fakta a byl jsem v rauši. Rozumím tomu tak, že Tarantino se postupně vypořádal s přístupem sobě vlastním s nacisty, s otrokáři a teď s hippísáckou partou Charlieho Mansona a využil k tomu dobové kulisy (radost pohledět) a sbírku tak luxusních herců, že jen kvůli nim by mi nic nebránilo zůstat u plátna klidně i další tři hodiny. Leonardo DiCaprio s Bradem Pittem bez komentáře, jsou mimo škatulky a hodnotit je může jenom čas. Za sto let si povíme. Jak točí Tarantino - střih, kamera, tempo - tak mi tepe srdce v kině. Zážitek. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tarantino si hraje. Není to špatné, ale přece jen ta energie, kterou Tarantino vložil do láskyplného vylepování všech těch filmových billboardů lemujících jízdy hlavních hrdinů dobovými auty v dobových ulicích, mu pak chyběla při tvorbě samotného filmu. Tarantino sice znovu inteligentně variuje a propracovává svá životní témata - jako že tu nemáme znovuobjevené béčkové herce jako v Jackie Brown, ale áčkového herce, který hraje toho béčkového. Jenže nakonec jsou výsledkem dvě hodiny veselých historek z natáčení. Nic proti, Bruce Lee nemá chybu, ale přece jen hlavní je hračičkovství autora, nikoliv příběh sám. Zajímavé je sledovat v kině skladbu diváků - přede mnou seděly dvě generace, rodiče a syn s manželkou, okolo mě zamilované páry, protože Tarantino je skvělý "date movie"... Devátý film QT je prostě "crowd pleaser", milý a zábavný. A takový by Quentin být neměl. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na Tarantinovi je prostě úžasné to, že naprosto ignoruje momentální trendy filmového průmyslu a se stejnou vervou kašle na politickou korektnost v jakékoliv formě. Dalším jeho kladem je minimálně z mého pohledu i fakt, že nikdy přesně nevíte, co od jeho filmu máte očekávat. A to samé platí i o Tenkrát v Hollywoodu, protože i když jste dopředu viděly trailery, nemůžete se doopravdy připravit na to, co vás čeká. A takových filmů už se dnes moc netočí. Film je prakticky ve všech směrech ódou na Hollywood šedesátých let. To je mimo jiné vidět na úžasných kulisách, které tu jsou propracovány do posledního detailu. Na rozdíl od předchozích Tarantinových filmů tu není děj, který bychom sledovali od začátku do konce. Tady jde spíše o samotné postavy, jež sledujeme na jejich cestě životem a které jsou většinou sympatické a ve všech případech skvěle zahrané. Jen se hlavně připravte na pomalejší tempo způsobené tím, že film se na mnoha místech snaží působit prostě pohodově, abyste si tu atmosféru šedesátek vychutnali, což se mu většinou opravdu daří. Napětí se tu vyskytuje minimálně, i když v jedné dlouhé scéně na ranči Manson Family by se dalo krájet. Opravdu doporučuji si před zhlédnutím filmu nic moc dopředu nezjišťovat, jinak je možné, že budete do jisté míry ochuzeni o... Vlastně radši ani nebudu naznačovat o co. Tenkrát v Hollywoodu nepovažuji za nejlepší Tarantinův počin, ale určitě se z mého hlediska jedná o jedno z jeho nejlepších děl, ve kterém se nachází spoustu symboliky, ať už chtěně či nechtěně. Určitě jeden z nejlepších filmů roku. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že se Tarantino od 8 hrozných trochu změnil. Dříve jeho filmy měli podle mě daleko větší spád a nebyly to takové okecávačky. Není to ale vůbec na škodu, přeci jen je Tarantino mistr dialogů, což se potvrdilo i v Tenkrát v Hollywoodu. Je vidět, že právě v tomto filmu se nejvíce vyřadil. Víme o něm, že mimo zálibu ve footfetishi má rád i staré filmy, které málo kdo v dnešní době zná. A tak jsou první dvě hodiny plné narážek na filmy z 60 let. Ne všude se budete chytat, ale zajisté vám udělá radost, když potkáte ve filmu někoho známého (například Sharon Tate, nebo Polanského). Ty první dvě hodiny jsou krásně barevné, s příjemnou atmosférou, až si chvílemi říkate, že by stálo za to v té době aspoň chvíli žít. Leč jsou to 2 hodiny, což může být na někoho poměrně dlouhá doba. V poslední půl hodině, nám konečně zápletka začne gradovat. Dočkáme se pěkného vyvrcholení Tarantina, kde se ukáže, že si umí realitu upravit podle sebe (jako tomu bylo v Panchartech). Nutno ovšem znát historii kolem Charlese Mansona, bez toho přijdete o to nejlepší. Na konci mi, ale přišlo, že ta Tarantinovská brutalita ani nebyla moc na místě. 2 hodiny se drží film v úplně jiném směru a pak tohle... Jasně je to Tarantino, takže bez krve to nepůjde. Jen mi přišlo, že to zde udělal kvůli fanouškům. Přeci jen celý film relativně bez krve, tak jím to naservíruju, ať mají pěkné sny... Zkrátka ní přišlo, že ani on nechtěl moc odbočovat od své linie filmu a chtěl ukázat, že je to pořád ON. Což je možná trochu škoda. Přesto je to zajímavý film, na který se výplat jít pokud máte rádi staré filmy nebo Tarantina (což byl můj případ) 80% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

4* , k dokonalosti by byl třeba trošku jiný závěr.. Jinak velmi dobrý retro návrat do šedesátek a skvělý Brad ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Ano! Ano! A ještě jednou ANO! Myslím, že název je naprosto padnoucí a klaním se převelice Tarantinovi, že se odhodlal natočit ten film, tak jak ho natočil. Hlavně konec. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měla trochu pochybnosti, zda se mi tahle vybájená procházka starým dobrým Hollywoodem bude líbit. Ale nakonec jsem si to celé neskutečně užila. Jakpak by ne, když mě Tarantinův specifický styl vyprávění pořád hodně baví a mám ráda Leonarda DiCapria i Brada Pitta, přičemž je tady na oba opravdu radost pohledět. Navíc poměrně dost ujíždím na hudbě z přelomu šedesátých a sedmdesátých let, která báječně dokresluje retro atmosféru filmu. Mezi největší klady počítám také ten masakrózní závěr, jenž jasně naznačuje, že ani s přibývajícím věkem Quentin Tarantino nehodlá vyměknout. (85%) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Tarantino si zase udělal historii podle sebe a naservíroval nám film o Hollywoodu jako takovém a co pro nás znamená. Nebýt to tak zdlouhavé, hodnotil bych lépe. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama