Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 759)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Méně tarantinovské než Kill Bill, Pancharti, nebo Django, zato více vypovídající o Trantinovi samotném. O jeho filmařské inspiraci, motivech a vzorech. Mám okamžitou potřebu to vidět znova. Na Pitta bez trička a DiCapria s plamenometem bych vydržela koukat hodně dlouho! 🤠 100% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nič o tomto filme dopredu nevedieť je úplne najlepší spôsob, ako ho vidieť, a preto aj oficiálny obsah má len jednu vetu. Treba očakávať niečo celkom iné, ako sme u Quentina zvyknutí, akurát na záver sa už neudržal a pridal (pre mňa nadbytočne) jedno klasické finále vo forme nepeknej frašky. Inak je celý film jedným dlhým vyznaním lásky k Hollywoodu a všetkým jeho nešvárom, a to sa snaží preniesť na diváka. Nie je tak potrebná žiadna veľká zápletka ani dramatické momenty, stačí sa preniesť do rokov šesťdesiatych a vychutnávať bežné momenty bezvýznamných hercov v práci, súkromí (postarší pán v havajskej košeli) alebo ich očarenie z chvíle, keď sa niečo vydarí a pozrú si svoj vlastný film v kine spolu s vďačnými divákmi. Tým by som aj skončil, a preto bol pre mňa ten záver akosi naviac a zaobišiel by som sa bez neho. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Quentin a jeho nutkání v oblasti narovnávání historických křivd... Samozřejmě stylově a ve výborném obsazení. Je dobře, že gang drží celkem po kopě, např. takový Madsen (toho je hrozná škoda ve všech těch pičovinách co za rok nasází) by snad bez Tarantina zapomněl, co je to normální produkce. Nebo "normální", kolik takových tvůrců bude, co si se slušným rozpočtem dělají, co jen je jim libo? Snad to ještě chvilku vydrží... 80% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tarantino opäť nesklamal, a priniesol svoj deviaty film vo velkom štýle. Film o filme. Pre mna ozaj prekvapivý dej keďže som o Mansonovcoch počul a vedel len málo. Ale natočené to bolo tak originálne, proste Tarantinovka. Skvele obsadenie Dicpario,Brad Pitt a pekná Margot Robbie zaručili kvalitu. Vrcholom bol skvelý záver. Ale diváci určite čakali väčší masaker. A bonusom pri premietaní bola určite stará paní, ktorá sedela neďaleko nás. Tu je vidieť akú cielovku ma Tarantino, nie všetci sú posadnutí Marvelom. Alebo nezmyselnými hodnoteniami ako zdejší hororový expert. 5* ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Nechápu to nadšení, za mě jedna z nejslabších Tarantinovek a to i ve srovnání s těmi posledními. Ano, herecké obsazení i výkony jsou skvělé ale ani DiCaprio s Pittem nezachrání to, že se 130 minut ze 160 na plátně neděje nic, absolutně nic.. A že je ten konec překvapivý? Pokud jste již viděli nějakou Tarantinovku tak u něj nehnete brvou. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tarantino natočil film pre fanúšikov filmu. V tomto jeho vyznaní sa z lásky k Hollywoodu 60. rokov sa minimálne počas úvodných dvoch hodín dokopy nič nedeje. Ale aj toto "nič sa nedeje" ma bavilo a užíval som si atmosféru, milión odkazov, geniálne drobné dialógy a hereckú exibíciu Leonarda DiCapria a Brada Pitta. Margot Robbie celým filmom iba plynie a do diania výraznejšie nezasahuje. Dá sa povedať, že skôr len dotvára atmosféru. Finále je masakrálne, ale iné, ako by človek od Tarrantina čakal. Žiadne prekvapivé rozuzľovanie niekoľkých spojených dejových línií a osudov. Skôr výbušné a bizarné vyvrcholenie, ktoré sa do Hollywoodu tej doby naozaj hodí. Film som si užil, ale ak si nedokážete vychutnať atmosféru a tých milión filmových drobností, je možné, že sa budete nudiť. Množstvo odkazov mi určite ušlo, takže asi budem musieť doštudovať a dať si v dohľadnej dobe repete. 100% Cinemax Bory - press ()

masw 

všechny recenze uživatele

Jedete si Hollywood Boulevardem, je rok 1969 a do toho hraje nonstop rádio, kde si občas zazpívate a když písnička není vaše groove, tak ji přečkáte, protože za chvíli bude hrát další. Hele Rick Dalton, není za zenitem? Zítra dávaj novou show Lancera, prej tam hostuje. Dáme pizzu a pivko a kouknem. Booth mu pořád dělá kaskadéra? Ten týpek je furt v pohodě, může bejt válka o on je furt chill, jen si chodí s tou svou Brandy, ale víš co se o něm říká a jestli je to pravda, může být rád za každý den, kdy může svobodně dejchat vzduch. Vedle Daltona bydlí Polanski? To by ho mohl obsadit ne? Stejně se s tou svojí prej furt hádaj, teď něco točí v Londýně a nechá ji těhuli samotnou doma a ještě s jejím ex, buď je vůl, nebo ji má u zadku a v Londýně pígluje jiný. Ale ta Sharon to je baba, jednou jsem byl na jedný párty kde byla, říkal jsem ti to? Hej neskutečné, ona ti je pořád taková vysmátá, upřímně je ráda za to když se daří tobě, jako nemůžeš s ní mluvit o jaderný fyzice, jestli mi rozumíš, ale je prostě strašně a upřímně milá a hodná, jako až neskutečně. Herci jsou asi trochu mimo. Doufám, že si najde chlapa co si ji bude vážít a pak bude mít spokojený dlouhý život. Prej pořádaj v tom jejich baráku skoro až orgie, to bude asi blbost, ale jako mají nad pozemkem oblak trafky... Počkej zavolám později, zase tu stojí nějaká hippie smažka a otravuje všechny auta se staženým okýnkem, jako ta all natural byla fajn, jak jsem ji vezl, ale někteří jsou fakt k nasrání.... Tenhle film je experience a můj osobní rekord v návštěvách jednoho filmu v kině. :) Když máte rád historii Hollywoodu v tomhle období a jste fanda i hudby, architektury, aut no zkrátka té doby toho místa, nejde film nemilovat. Poctivý a odůvodněný mini digitál z analogového světa. :) ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Vlastně jako ve většině případů se ani tentokrát do fronty na blahořečení mistra QT nepřidám. Docela chápu, co tím chtěl básník říct, ale nemůžu si pomoct. Kdybych měl zreprodukovat, co se v prvních 2 hodinách dělo, tak teď, pár minut po dorolování titulků, byl bych schopný vystřelit tak 3 scény. Nic víc. Takřka maximálně absentující dějová linka (stejně jako nekonečné dialogy), chce se říct v podstatě náhodný sled scén je zbytečně (dvě hodiny!) dlouhou předehrou před naprosto skvělým finále. Přijde mi, že právě závěrečná půlhoďka spoustě lidí zatemňuje mozek a nutí je odpustit onu "úvodní expozici". I když rozumím, že tohle je hlavně srdcový projekt jednoho z největších magorů (a géniů) Hollywoodu, nejsem ochotný na jeho hru přistoupit. Pokud by na mě jakýkoliv jiný film působil tak, že kdyby se pořadí poloviny scén změnilo, nestalo by se vůbec nic, některé navíc byly divně střihnuté, neřku-li chyběly (i tohle mi párkrát prolítlo hlavou), taky bych do vzduchu neskákal. I přes povědomí o četných reakcích tohoto typu bohužel jasné zklamání roku. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny se díváte na film a přemýšlíte, kdy se v něm konečně začne něco dít nebo co vlastně chtěl básník tímto filmem říci. Po dvou hodinách se konečně začne něco málo dít, ale i tak se nejedná o nic zásadního. Jako vzpomínka na zlatou éru filmů asi dobré, ale jinak film absolutně bez děje. Nebýt DiCapria a Pitta v hlavních rolích, tak ten film nedokoukám. Pánové však do natáčení šli s plným nasazením a charisma z nich srší na všechny strany. Co se postavy, kterou ztvárnila Margot Robbie, týče, tak ta byla ve filmu snad jen aby natáhli stopáž. Její význam pro film je absolutně nulový. A tím myslím skutečně absolutně nulový! Celkově je snímek velmi dobře natočený a jedná se o kus velmi dobré filmařiny, ale zároveň nemá krom krásných záběrů a hlavního hereckého dua, co nabídnout. Což při tak obrovské stopáži je opravdu velmi špatně. Silné 2* 49% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem jestli dát 3* nebo 4*. Nakonec jsem sáhl po lepším hodnocení. Tarantinův rukopis je prostě všude, na každém záběru a i když působí tohle okénko do Hollywoodu roku 1969 poněkud roztahaně, ani chvilku nenudí, a to nejen díky Tarantinovi, ale hlavně díky DiCapriovi. Není to sice to, na co jsme od Tarantina zvyklí, ale závěr je přesně tak jak má být. A že je to fikce? Vždyť i hlavní postavy jsou fikce. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla trefa do černého. Předlouhá stopáž mi vůbec nevadila, ale nutno dodat, že spoustu reálií jsem znal a věděl jsem třeba, kdo je Tex a čím se proslaví :-) O režisérském umu Tarantina se snad není třeba rozepisovat, ale DiCaprio mě opět překvapil tím, jak skvěle to zahrál - z nějakého důvodu mu ten herecký um pořád nějak nevěřím, ale on opravdu umí. Zbytek už tady napsali jiní a povolanější, nebudu se opakovat. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

No rozhodne zaujímavé, i ked nie pre každého. Kto však ocení dokonalé hranie, ...máte tú celú kopu parádne zahraných, rôznorodých postáv. Malá Julia bola dokonalá. Margot si to užívala, Brad nad vecou... No mohol by som pokračovať... ()

Guzi 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit kdy od oznámení námětu, přes herecké obsazení, teaser, trailer a blížící se datum premiéry natěšenost a nedočkavost shlédnutí filmu stále roste a pak si sednete do sedačky v kině a bojíte se, že to nebude dokonalé? V tomhle mistrovském kousku jsem ony obavy zažíval úplně zbytečně. Celý film jsem se usmíval jak debil a vychutnal si zlatá léta Hollywoodu přesně tak, jak jsem si je představoval celý život. Pánové Rick Dalton a Cliff Booth mě přesvědčili, že kdybych si mohl vybrat dobu a místo, ve které bych mohl žít, vybral bych si bez váhání zlatá šedesátá v LA. Quentin tady vzdává hold filmům, o kterých jsem nikdy neslyšel a neuvidím je, ale vůbec mi to nevadilo. Tradičně perfektní soundtrack, jak jsme u něj zvyklí a fantastické finále znamená, že cokoliv jiného než 5* nepřipadá v úvahu. Pro jistotu si pořídím do garáže plamenomet, kdyby se před prahem mého obydlí zjevila „A bunch of fucking hippies!!!“ ()

cross 

všechny recenze uživatele

***1/2 - Nejenom skvely a zabavne ujety zaver, ale vlastne cela druha polovina velmi dlouheho filmu je vyrazne lepsi nez prvnich cca. 75 minut. Epizodky ze zivota jednoho herce a jeho kamose jsou sice svym zpusobem zabavne, ale nic na co bych musel koukat cely vecer. Az s prichodem Mansonovych ovecek to zacne byt zajimavejsi, ale to nic nemeni na velmi pravdepodobnem faktu, ze kdyby to nenatocil QT a nehral v tom tenhle ansambl kvalitnich a libivych hercu, dost mozna by po tomhle filmu nestekl ani pes... ()

D28 

všechny recenze uživatele

Brad už dávno nemusí nikoho presviedčať o tom, že je hviezda. Či ho má niekto rád či nie, objektívne je to pravá hollywoodska legenda. Moju hviezdičku teda nepotrebuje, tá patrí retro šatu príbehu, ale tým sú pozitíva filmu u mňa vyčerpané. Vlastne mám pocit, že pán Tarantino sa stavil, že natočí najdlhšiu reklamu na cigarety namočné v jeho láske k filmu a láske k balamuteniu diváka. A vyhral. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Keď má neúspešný herec úspešného kaskadéra, ktorý je mu aj najlepším priateľom. Herecké obsadenie: Leo a Brad sú jednoducho stávka na istotu. To ako to ale Brad zahral mi normálne odpálilo dekel. Prevedenie: Hollywood v zlatých 70s bol jednoducho mestom filmu a Hippies. Pocity: Pocity som mal zmiešané, od začiatku som v tom filme cítil veľmi dobrú filmarinu aj herecké výkony aj kameru aj príbeh odsýpal veľmi dobre ale nijak som tam nevidel Quentina a potom sme prišli k posledným 15 minútam. A tam som ho objavil a vo všetkej paráde. Pridaná hodnota: Plameňomet ma jednoducho zabil !!! Už veľmi dlhu dobu som nemal taký záchvat smiechu. 95% ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

To mělo být v něčem zajímavé či dokonce geniální? Zkouknul jsem to na dvakrát, neboť jsem v půlce usnul. Taky jsem k tomu pařil na mobilu, dal si pár panáků a přesto jsem se k smrti nudil. Tak nevím, asi chybělo to LSD v cigáru... ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Je celkom slávny.“ – „Tento? A kvôli čomu?“ – „Zabil svoju ženu a prešlo mu to.“ Príjemná retro atmosféra a jedna vynikajúca scéna s Bruceom Lee, ktorá len dokazuje, že keby dnes Bruce žil, po internete by nekolovali vtipy o Chuckovi, ale o ňom. Inak ale kde nič, tu nič. Tarantino nám servíruje svoju alternatívnu realitu rozťahanú na takmer tri hodiny, ktorá nemá ani hlavu, ani pätu. 40 % ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama