Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 757)

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Tarantinovo pomlaskávání nad zlatou érou Hollywoodu, v čele s dvojkou mých oblíbených herců, se zprvu nemusí zdát jako taková zábava. Opak je ale pravdou. Sic to není tak akční jako ostatní Tarantinovky, má to svoje nezaměnitelné kouzlo, díky kterému jsem se do tohoto snímku tehdá v kině zamiloval. K tomu ještě ten naprosto perfektně piknutý soundtrack a máme to komplet. Ta banda Mansonových zasraných hipíků konečně dostala, co si zasloužila. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Lynch zakončuje Mulholland Drive a Tarantino Cielo Drive. Oba jsou to filmy o L.A., Hollywoodu, hercích a sdíleném snění, které známe jako filmy. A oba jsou to filmy o sestupu, konci a přijetí. Přesto každý absolutně jiný a svébytný. A to je důvod proč jsou oba legendami. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Budu tento film brát jako kdybych nevěděl, kdo jej natočil, tedy bez předsudků. A rád bych proto věděl, kde se ztratil příběh, zápletka, pointa... Chápu, lidi budou říkat, že to takhle bylo zamýšlené, že se to zaměřuje na jiné věci, ale přece člověk nemůže sedět minimálně dvě hodiny filmu a čekat, zatímco sleduje útržky do sebe nijak nezapadající. A když už člověk čeká, že to do sebe zapadne, tak jen minimálně. Uznávám, závěr je klasický Tarantino a výborný, do toho skvělá hudba a i světlé momenty v průběhu filmu, to je jediný důvod, proč to není úplný propadák. 65% ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

na tenhle film se dá říct především jedno obrovský WOW. Možná za celou svojí kariéru mě Tarantino tak moc nepřekvapil jako tady. A když říkám, že překvapil, tak myslím, že pozitivně. A to fakt hodně. Ale ty důvody úplně prozradit nemůžu, protože tím pak propálím děj filmu... a to fakt nechci. Možná prozradím, že zábava je to pořád velká, ale zároveň je to Tarantinův asi možná nejdospělejší film, ale pořád je tu cítit velký srdce malýho kluka, kterej kdysi koukal na jeden starej film za druhým a toho ovlivnilo na celej život. Což je nejspíš jeden z důvodů, proč se film točí kolem herců a točení filmů. Najdete spoustu skvělý muziky, mraky odkazů na filmy reálný i fiktivní (prostřihy na Daltonovy filmy jsou naprosto skvělý a já bych třeba někdy viděl rád tu evropskou bondovku). DiCaprio a Pitt (ačkoliv si finále pak ukradne pro sebe) jsou v tom filmu naprosto skvělý a sehraný a i když mají nejvíc prostoru pro sebe tak zbytek tu má taky nějakou památnou scénu (pes, Bruce Lee, scéna, kdy Sharon Tate jde do kina na vlastní film je dojemná a zároveň dost smutná...)... a finále je naprostá pecka. A přesně v Tarantinově duchu. Pro mě je tohle asi největší filmový překvapení za dlouhou dobu a rád si ho v životě pustím ještě několikrát. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ano,trochu se to vleče. Ano nemá to v podstatě dějovou linku. Ale ústřední dvojice hraje jak o život a v podstatě nesleze z plátna, jako sonda do zlatých šedesátých je to nádherně vymazlený, hudba kostýmy ...všechno vás vtáhne a baví. Finále to hodně vylepšuje a řemeslo je to prostě skvělý. ()

Glowski 

všechny recenze uživatele

Je radost sledovat každé další dílo filmaře, který je inteligentní, schopný sebereflexe a neustále se vyvíjí, stejně, jako je radost sledovat film s pocitem, že jej budete chtít vidět znova, protože vám bude mít stále co nabídnout. Právě dojem z druhého zhlédnutí Tenkrát v Hollywoodu (TvH) může být ještě lepší než ten první, protože člověk nečeká napjatě a s obavami dění poslední třetiny, ale vychutnává si průběh všech tří dní-kapitol, do nichž je film rozdělen. Je už připraven na jeho rytmus a snáze tak docení důvtip, s jakým Tarantino v úvodní půlhodině představuje a charakterizuje své postavy nikoli slovem, ale obrazem: kolik se toho o pevně spjatých, a přece tak rozdílných životech Ricka a Cliffa dozvíme, když navštívíme jejich příbytky, zjistíme, co leží na jejich poličkách a jak tráví svůj večer. Stejně důležitá, i když významově možná méně průzračná je i první scéna, ve které poznáváme hippies ze Spahnova ranče při vybírání kontejnerů. Její smysl tkví v její symbolické rovině a atmosféře, kterou je v různých podobách prostoupen celý film do takové míry, až to některé diváky dovedlo k tvrzení, že TvH nemá děj, nebo je v tom jaksi „méně Tarantina“.__________To není pravda. Napětí je budováno způsobem, na který jsme zvyklí z jeho předchozích děl (tzn. oddalováním pointy prostřednictvím dlouhých dialogů a převracením očekávání publika) a příběh je naopak pečlivě vystavěn tak, abychom dostali přesně tolik takových informací, kolik je třeba, stejně jako v zmiňovaných scénách seznamování s postavami. TvH se zdá být tak jiné tím, že si informace musíme vyhledávat a skládat sami, s čímž souvisí i fakt, že jeho hrdinové tentokrát neplní žádný úkol (zabít Hitlera/Billa, osvobodit Broomhildu, zjistit, kdo je vrah/zrádce) a nemají tak v rámci děje žádné časové limity (deadline). Sharon Tate si díky tomu může v klidu zajít do kina, Rick si představit, jaké by to bylo hrát ve Sturgesově Velkém útěku, a očekávání publika se nepřevrací ve prospěch rozplétající se kriminální zápletky, ale naopak, protože zde žádnou nenajdeme. Díky tomu vám pak skvělé scény, jako je ta s Cliffem na Spahnově ranči, hned tak nezmizí z paměti. A tím se vracíme zpět na začátek. Sledovat Tarantinovy filmy je zábava nejen proto, že diváka nepřestávají překvapovat, ale proto, že tak činí pokaždé jiným způsobem. Říká se sice „v nejlepším přestat“, ale pokud se Tarantino rozhodne natočit i svůj desátý (případně jedenáctý, dvanáctý…) film, má mou plnou důvěru. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to schválně do Imaxu, nelituju a nehodlam poslouchat kecy, že na tohle (stejně jako všechno vlastně žejo) je potřeba jít spíš do nějakýho menšího nezávislýho kina, třeba my se chystáme do Oka. Je to takovej reparát z Auta zabiják - něco se napodruhý povedlo líp, něco hůř. Je to celý takový čekání na finále (první teaser se ve filmu objeví dost brzo), během toho čekání se semtam mihne nějaká extratřídní scéna (+ cenim ten fuckoff dceři Bruce Leeho) a celou dobu to provází fakt parádní výkony hlavní dvojky. Na ten závěr jsi se těšil a zároveň se ho i trochu bál. A pak - hale bravo ;). Akorát tohle zafunguje jenom jednou no =). #užJeNaštěstíPoNěm (80%) ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Shut fuck up. Tarantino je mistr řemesla, nikoliv žádný fušér ve starožitnictví, kde vám tu historii krásně a rád přestrojí do podoby své, tohle není sice Pulp Fiction, Django nebo Jackie Brown, ale jako cinefilní zážitek pro každého sběrače šrotu, to musí opřít do křesla. Skvostná podívaná s průvodcem Tarantulínem muzea Holého údu šedesátých let minulého století. Objednal si někdo kysaný zelí? ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento film měl v době natáčení velký ohlas skrze poctu starým filmům a režisérovi, kterým není nikdo menší než slovutný Quentin Tarantino. K tomu si přidejte herecké hvězdy v čele s Pittem a DiCapriem a máte perfektní základ filmu. Bohužel já se zde pomalu 2,5h spíše nudil a dumal co se zde vlastně řeší, proč se to řeší.. prostě o co tu jako šlo? Za mě zde děj pomalu nebyl... herecké výkony, kamera i atmosféra super... Krásky Margot Robbie a Margaret Qualley též filmu pomohly, ale ten děj... Prostě bez děje Vám nepomůže ani to výše zmíněné, tudíž zklamání a jen 2z5. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film. O tom žádná. Dobře natočený - Tarantino je prostě po technické i vizuální stránce nepřekonatelný. Ale jinak je to film docela neambiciózní. Spíš pro radost než pro vyšší úmysl. Dějově je to ploché. Na Tarantina slabé, ale jinak pořád hodně fajnová stylovka. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Tohle bude chtít druhou projekci - snad se dočkáme toho prodlouženého sestřihu. Jinak: super atmosféra a výborný Pitt! a DiCaprio. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Přestože je Tarantino globálně velmi oblíbeným režisérem, jeho filmy prostě nejsou pro každého. Troufám si říct, že tento zasahuje ještě o mnoho menší obecenstvo, než je tomu zvykem, podobně například jako Autozabiják. Důvod jeho nepřístupnosti ale nespočívá v obvyklém problému, který diváky od jeho filmů odrazuje, tedy násilí v nich použité, proto také asi nikdy svojí mámě nepustím Djanga, či Hanebný pancharty. Důvodem, proč tento film není pro každého je jeho vleklé tempo, s opravdu minimálním posunem děje. I scénář vzhledem k délce filmu působí dost řídce a i když mě opravdu téměř po celou dobu skvěle bavil, při druhém zhlédnutí to může být trochu problém. Násilí je naopak v tomto případě minimálně do poslední chvíle na Quentinovy poměry vcelku pomálu, když na něj ale nakonec dojde, fanoušci řezničiny si rozhodně přijdou na své. Zároveň si myslím, že jde o nejvíce komediálně založený film, jaký dosud natočil. Očekávání už jen vzhledem k obsazení musela být obrovská. V hlavních rolích Pitt a DiCapriem, doplnění plejádou více než desítky skvělých herců i v těch nejmenších rolích. Z pozice nejočekávanějšího filmu roku se sice může jednat o malinké zklamání, ale to jen proto, že jsem chtěl už po opravdu dlouhé době vidět nový desítkový film. Jak už bylo ale mnohokrát zmiňováno Tarantino si ten film prostě natočil pro sebe a jeho finální podobě může absolutní desítkové hodnocení dát snad opravdu jen on sám, či nějaký podobně velký maniak do americké televizní formy. Odkazů, které tam na toto téma proběhnou je totiž strašná spousta a většina lidí prostě nebude mít páru o čem je řeč. Přesto je to ale naprosto originální a strašně, strašně cool a velice poctivá filmařská práce, bez zbytečných digitálních výmyslů. Co se týče hereckých výkonů o fous lepší DiCaprio, Brad je zde však za ultimátního motherfuckera, kterému se nevyrovná ani největší akční star té doby. Jediná část která mě trochu znudila je pouze pár minut dlouhá, až dokumentárně vypadající sekvence, po které následuje samotné finále, ve kterém Tarantino opět naprosto vyjebal s historickou akurátností, ale koho to sere? „Anybody accidentally kills anybody in a fight, they go to jail. It's called manslaughter.“ 9/10 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou už 2 skouknutí, jednou premiéra v letňáku s přáteli a den poté s manželkou :o). V letŇáku cca 5 sedaček za náma seděla partička dementů, kteří do toho celej film kecali a neztišili se ani, když sem je prosil. Byli teda 2 z nich plešatý, takže sem se rači nepouštěl do větších akcí :o). V Centrálu naprostý ticho, takže zážitek o mnoho lepší. Za tohle bych fakt na místě kastroval... Film je to geniální, dokonalej, fantastickej, mazanej, promakanej, odlehčenej, krutopřísnej. Sem z něj fakt nadšenej. Už jen ta herecká dvojice, to je prostě radost pohledět na to, co oni dva předvádějí. Jediný, co mi krapet přišlo navíc, tak příběh Sharon, bez toho bych se klidně obešel, ale zase to tomu dodává ten reálnej základ. Pisničky má Tarantino perfektně vybraný, jako v každým filmu, v tomhle je to génius. Zasmál sem se v kině tolikrát, že to ani nejde spočítat. Asi nejvíc při souboji Brad vs.Bruce Lee :o). Jako, podobnejch filmů na svcětrě moc není. A QT mě jednou pro vždy přesvědčil o tom, že je to génius. Jestli je pravda, co se povídá, tak Star Trek, esi bude točit, tam se ukáže, jestli je i schopnej poprat se s moderní technikou... ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Chápem tú vlnu sklamania, chápem, že ľudia čakali ďalšieho Djanga alebo Pulp Fiction a dostali z toho len slabý odvar, ale na druhej strane chápem aj tú obrovskú vlnú nadšenia od skalných fanúšikov, ktorý si tento film po zhliadnutí zamilovali rovnako ako ja. Once Upon a Time in Hollywood je jednoznačne najzáhadnejší film, ktorý kedy Tarantino natočil a zrejme aj natočí. Nie je to pre každého - ľudia, ktorí videli Pulp Fiction a nepoznajú ho budú zrejme krútiť hlavou, tak ako väčšina kina po konci premietania. Ale o to zaujímavejšia podívaná to je, ak ozaj rozumiete, prečo vlastne niečo takéto vzniklo a prečo si to Tarantino tak neskutočne chválil. Once Upon a Time in Hollywood je totižto omnoho viac, než sa na povrchu tvári - avšak dostať sa dovnútra tohto filmu a Tarantinovej hlavy nie je vôbec také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Pre mňa to bolo o to osobnejšie, že Sergia Leoneho považujem za najlepšieho režiséra všetkých čias, a načítal som a napozeral som o ňom pomaly viac, ako opakovane videl všetky jeho filmy dokopy. Toľko skrytých odkazov, toľko čistej lásky k filmu a toľko úprimnej pocty kinematografii a obdobiu, v ktorom sa film odohráva budete ťažko hľadať v nejakých iných snímkoch. Ak som Tarantinovi niekedy niečo v jeho tvorbe vyčítal, bola to prílišná priamočiarosť - jednoducho som si nikdy po dopozeraní jeho filmu nemohol povedať "Wau, to bol skvelý odkaz a myšlienka za tým všetkým." Teraz je to však práve naopak, keďže film len okrajovo slúži na pobavenie a dáva viac priestoru osobnému odkazu Tarantina, pre ktoré sú filmy celým jeho životom. Brad Pitt a Leonardo DiCaprio sú spolu úžasní. Každý vedel, aké majú títo herci kvality, avšak spolu tvoria ozaj tak skvelé dynamické duo, že je prirovnanie "noví Newman a Redford" ozaj na mieste. A i keď je to len fiktívny príbeh založený na skutočnej udalosti, jeho grády to ozaj nestráca a ten feel éry zažijete na plné gule. Dovolím si tvrdiť, že toto bol Pittov a DiCapriov najlepší herecký výkon, ktorý kedy dokázali podať, takže verím, že ich ešte niekedy uvidíme pokope s takým množstvom priestoru, ako dostali práve v tomto filme. Záverečná polhodinovka je podľa môjho skromného názoru zrejme najlepší ending, aký kedy Tarantino doručil, a to nie len pre dávku humoru, ale aj vďaka veľkému priestoru pre hlavné duo, ktoré si robí, čo sa im zachce. A áno - v detailoch je tento film úžasný. Najtarantinovskejší film, ktorý kedy vznikol a za mňa skvelá rozlúčka s kinematografiou a veľkou životnou érou Tarantina. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Vždycky ,keď si chcem pozrieť nejakú tarantinovku tak si poviem: "Už ťa poznám ,Taratino. Dnes ma už neprekvapíš!" A hádajte čo? Vždy prekvapil! Pretože jeho osobnosť ,charakter a filmársky um je natoľko nepostradateľný vo filmovom priemysle ,natoľko originálny a natoľko nevyspytateľný ,že sa vám ho nikdy nepodarí odhaliť a nikdy nezistíte ,čo chystá dopredu. A presne v rovnakom duchu som zhliadol jeho (ževraj) posledný film - Once Upon a Time in Hollywood. A Tarantino znova nesklamal! (Sklamal vôbec niekedy? Nie.) Pokiaľ čakáte nejakú strašne krvavú a akčnú "sprosťárnu" ako u väčšiny tarantinoviek ,tak vás sklamem. Film ide na to veľmy pomalým tempom (to vysvetľuje tú takmer trojhodinovú stopáž). A samozrejme pokiaľ sa radi nekocháte produkčnou zručnosťou a zhľadom filmu ,tak tu nemáte ,čo hľadať (takých 40% filmu je len to). Film sám o sebe prekvapil ,pretože v ňom nieje toľko znakov od Tarantina ako je zvykom. Takže sa tu veľa akcie nedočkáte ,zvraty som tu ani nevidel (ok jeden som zaregistroval) a brutality tu tiež veľa nie je (na Tarantinove pomery). Brutalita je v tomto filme kategória sama o sebe. Počas celého filmu dostanete značne menej kontroverznú náladu s pomalým tempom (na Tarantina nezvyk) a zrazu v posledných 40 minútach sa to zvrtne na tú klasickú režbu ,ktorú má tak Tarantino rád. Kasting je tiež vec sama o sebe (ako sa Tarantinovi podarilo napchať do filmu Leonarda DiCapria ,Margot Robbie ,Brada Pitta ,Kurta Russela ,Al Pacina ,dokonca aj Jacka Nicolsona mi rozum nevie spravovať). Záver filmu stojí za všetky peniaze ,a len kvôli koncu by som vám odporúčil ísť na to do kina (,kto by si neužil DiCapriové upalovanie náckov? 😃). VERDIKT: Tarantino skúsil spraviť už potretíkrát revolúciu vo svojich filmoch a tentoraz mu to narozdiel od minulých pokusov vyšlo na výbornú. Ak patríte k ľuďom ,čo nemajú radi dlhé filmy s dlhým tempom a obrovskou technickou výpravou ,film vám nestojí za posornosť. Ak ste fandom Tarantina (ako ja) a máte radi brutalitu ,slimačie tempo a extrémny vizuál ,film sa vám zapáči. Filmu teda nedám 90% (zas tak geniálne ,ako minulé projekty to nebolo...možno to časom viac ocením) ,ale aj 85% je skvelé skóre. Taktiež som počul ,že je toto posledný film Quentina Tarantina. Ak je to pravda tak mu odkazujem toto (ajkeď viem ,že sa k tomu nikdy nedostane). DÍKY TARATINO ZA VŠETKO ,ČO SI DO FILMOVÉHO PRIEMYSLU VNIESOL. TVOJA BRUTALITA ,EXPLICITA A HLAVNE NECENZUROVANOSŤ OPÄŤ ZAHRÁNILA HOLLYWOOD. A I KEĎ SI TO MOŽNO MYSLÍM LEN JA - UŽ TERAZ SI NESTARNÚCA LEGENDA. BUDEŠ NÁM TU CHÝBAŤ!.....ja sa teda lúčim a niekedy v budúcnosti sa k tebe znova vrátim dude (možno ešte dnes....) a keď ma ospravedlníte ,idem sa vrátiť k tomu ,kde to u mňa začalo - Django Unchained... ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Sice to není nejlepší Tarantinův snímek, ale pořád je to jeho lepší standart, podobný 8 hrozným. V první (pomalejší) půlce se dozvídáme plno věcí, které dávají smysl až na konci, kde proběhne i neuvěřitelná Tarantinovská řežba - finále je vůbec to nejlepší z celého filmu! ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Sice zasrane komentare uz nepisem, tuna musim napisat par slov. Quentin ma uspokojil tak ako ziadny film v historii. Dakujem. A hlavne za zaver , po ktorom som potreboval riadnu sprchul!! Neverim ,ze nenatocis este jeden! Aspon jeden... Velke bravo.. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama