Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Well, that´s a fine piece of hell of a classy, good old fashion film making, sir ! Vtedy v Hollywoode je vzorovým príkladom ako sa dá skutočná historická reália zaobaliť do scenáristického pozlátka a defacto, prispôsobiť ju potrebám príbehu, hoci príbeh ako taký nemusí byť príliš konzistentný. Inak povedané, vtedy v Hollywoode je štýlovou retro kvázi poviedkovou záležitosťou, s pridanou hodnotou v podobe vsuviek v štýle "film vo filme", s malými pomrknutiami na Tarantinovu predchádzajúcu tvorbu, prvotriednym herectvom a vygradovaným záverom, ktorý však nie je samoúčelný ale v kontexte príbehu predstavuje (aj napriek brutalite) aspoň symbolickú morálnu konzekvenciu dotknutým udalostiam. Jedným z mála nedostatkov podľa môjho názoru je, že tempo filmu v prostrednej časti mierne pribrzdí a pôsobí uťahane až vlekle, a taktiež by som si vedel predstaviť snáď ešte rozsiahlejšiu fatalitu v závere. Inak je to však po vizuálnej, technickej, hudobnej stránke, prakticky bezchybné. V rámci všeobecného hodnotenia dávam 5*, v rámci Tarantinovej tvorby 4*. P.S. divák ocení toto dielko viac pri znalosti udalostí okolo Sharon Tate, Romana Polanskeho a Charlesa Mansona. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od prvního nežánrového filmu QT čekat, zda se tam projeví jeho styl atd..., ale tohle bylo naprosto v pořádku. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za originalitu v neuspěchanosti. Jakkoli můj komentář bude znít neodborně, ten film je naprosto o ničem. Nemá žádnou zápletku. Jediné světlé body jsou dobová atmosféra a výkon zejména Pitta (DiCaprio mírně zaostává). Jeden z dalších obrovských omylů uživatelů csfd - toto a 83 %? Opět dobré hodnocení jen díky Tarantinovi a zvučným jménům, kdyby to natočil neznámý režisér, nedostane se to přes 60 %. Připomíná mi to styl Terrence Malicka, prostě nechat zapnutou kameru a nechat herce chodit okolo ní, občas něco prohodit. Jenomže Malick není Tarantino, takže tam se nikdo nebojí hodnotit hůře. Výsměch vážení, opravdu výsměch. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

V kine som prepočítaval či mi tých 10 eur za to stálo a hľa, stačili ďalšie dve pozretia a nasolím tomu plný počet. Ten film dozrel do plnej krásy a čo som prvý raz považoval za chumáče vaty, teda 60% minutáže, to do seba začalo krásne zapadať a nemá v tom prsty iba história, akú QT ohýba rovnako noblesne ako Neo svoju lyžičku. Navyše toľko vyšperkovaných scén, dialógov a hereckých póz som naposledy videl v Pulp Fiction. Samozrejme, Quentin je starý úchyl, ktorý doma určite onanuje pri pohľade na ufúľané ženské nohy, ale čo už s ním, genialita sa s normálom nikdy nepriatelila, tak prečo ho kvôli tomu odsudzovať. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Není to Tarantinův nejlepší film, ale rozhodně je to pořád skvělý kus. Líně plynoucí buddy neowestern (či pohádka - ale to je z hlediska výstavby vlastně to samé), který je záměrně zcela nesevřený s volnou dějovou linií a koncem, který na rtech vykouzlí připitomnělý úsměv. Herci jsou famózní, a to jak v hlavních, tak ve vedlejších rolích (Timothy Olyphant jehož nejlepší rolí je drsňák z Deadwoodu vyloženě potěšil). Líbí se mi, že Tarantino není pořád stejný. TvH je snad nejméně komedie z jeho filmů. Postrádá obvyklou kadenci absurdních gagů i silný příběh. Ostatně i ty dialogy jsou stejné jako celý film - nesevřené, rozmanité, často bez úderných point ale s něčím, co vás donutí užívat si je od začátku do konce. Pokud nepřistoupíte na tuhle meta-hru, film vás unudí k smrti. Pokud ale jo (a třeba k tomu přihodíte i lehkou znalost reálií), užijete si každý políčko týhle poctivý filmařiny. 85,5% ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

no cakal som teda viac nebola to ziadna slava ale Brad Pitt isiel totalne bomby ten si ukradol film pre seba prislo mi akoby tarantino nevedel co nataca trochu s toho trochu zas s toho pospajal to a vyslo s toho toto ale ja Nolan natocil mega sracku dunkirk co som necakal uvidíme co bude dalej hadam niksie klesnut uz nemozu . Pozrel som znova v dabingu a ten film je fakt onicom len posledných 15 minut je dobrych ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Začneme hezky zhurta - Leonardo DiCaprio a hlavně konečně i Brad Pitt vypadají staře (nebo alespoň na svůj věk), z čehož mám neskonalou škodolibou radost...Ano, opravdu jsem byl v kině na filmu od Quentina Tarantina, i když mu často dávám odpad!, prostě jsem doufal, že to nebude jako Kill Bill, ale jako Django, nebo Hanební parchanti - a ono to oba filmy ještě podstatně překonalo....Tenkrát v Hollywoodu je prostě boží, film stojí na fantastických výkonech DiCapria i Brada Pitta (a zdatně sekundují v podstatě všichni), rovnou rozdávám Oscary v hlavní i vedlejší roli, co předvádí DiCaprio je prostě naprosto mimo. Taky se mi hrozně moc líbila vizuální stránka a atmosféra konce 60. let, to se opravdu povedlo. Film má prostě vše, co má pocta filmu mít, jediné co si Tarantino neodpustil je krvelačný konec, ale tentokrát je natočen s mimořádnou grácií a vtipem, takže ani to mi nevadilo...Prostě film o Hollywoodu (o herci a jeho dublérovi), který se sám zlatým písmem zapíše (asi už zapsal) do jeho historie. Očekávání mnohonásobně překonáno. Viděno v kině ve 2D (eng)...98% (jo, a laskavě zůstaňte na potitulkovou scénu, která je úplně nejlepčejší) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

O Tenkrát v Hollywoodu jsem od začátku neměla moc vysoké mínění. Cože tak už i Tarantino se rozhodl vzdát nostalgický hold svojí filmové matičce! Ten Tarantino, co se posledně tak vyžíval v nesmírně zdlouhavých a zbytečně krvavých Osmi hrozných? Recenze ale byly vesměs příznivé, i když někdy trochu rozpačité. Poslušně jsem si tedy načetla, jak to tenkrát bylo s masakrem Sharon Tatové a vyrazila do kina. A neudělala jsem chybu! Pokud znáte příběh holywoodského masakru, celý film je o poznání napínavější a ucelenější. Pravdou ale je, že i bez toho má rozhodně co nabídnout a ani chvilku nenudí. Finální vyznění jen podtrhuje sílu a lidskost celého příběhu. Tarantino tedy rozhodně nezklamal. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Přepište dějiny! tak by se mohl jmenovat poslední Tarantinův film. Kdyby se tak neměl jmenovat už dřívější - Hanební pancharti. Vstoupil podruhé do stejné řeky a je to jiné. Ale není to lepší. Ten recyklovaný nápad s tím, že změníme historii mě už tedy nebaví. Když už, musí to být způsobem, kdy je příběh, který té myšlence slouží. Něco jako Zítra vstanu a opařím se čajem. Moc mě bavila hudba, auta, rekvizity, kostýmy...neónové reklamy. Taky samosebou herci včetně Bruce Derna, Kurta Russela, Al Pacina nebo Dakoty Fanning. Nepochopil jsem, proč je natáčení filmu zobrazeno jako divadelní představení, na kterém na konci režisér řekne stop, bylo to skvělé, už to nemusíme jet znovu, když každé dítě už ví, že film se točí po záběrech. Ano, Quentin si přece mohl vymyslet, že by se to zkoušelo. Pak by to mělo logiku a dávalo smysl. Ale kde je příběh? A proč to má tak vysoké hodnocení, které ční nad spoustou skvostných filmů, které tak miluju? ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už jsem chtěl dát 4*, ale když jsem si film promítl v hlavě, nejde to. Jednak každá herecká postava ze sebe vydává 120%, což se u mnoha filmů říct nedá, dvak ten scénář prostě nemá slabinu, a třik ... ten závěr? Si dělá QT prdel ne? Já z toho nemohl. Leo s plamenometem nad bazénem a Brad na extázi rozbíjející obličej té magorky o krb. Já z toho nemohl. Mrzelo mě, že M. Robbie nedostala více prostoru. Hudba dokonalost, postavy luxus, herecké výkony paráda! Leo v tom westernu válel opravdu. Ta malá to vystihla perfektně. Mělo to hrozně dlouhý start, ale ta druhá půlka za to prostě stojí.... ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Začátek sice nic moc, ale pak se to rozjelo. Výtvarně velmi autentické. Opravdu jsem měla dojem staré Ameriky. A konec po Tarantinovsku taky nezklamal. Super snímek! ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

V Once Upon a Time in Hollywood se objevuje vše, co má Quentin Tarantino rád. Tohle všechno vám perfektně navodí náladu zlaté éry Hollywoodu. Je to spíše sbírka Tarantinových oblíbených drobností a maličkostí, než sázka na vyladěnou dějovou linku, i když ta se samozřejmě také po celý film krásně vykresluje a na konci nám nabídne dokonalou pointu, ovšem podstatu zde podle mého hledal Tarantino trochu jinde. Hodně sází ne chemii mezi dvojicí hlavních hrdinů, samozřejmě ještě aby nesázel, když Leo s Bradem (zde to u mě vyhrál Brad) hrají naprosto senzačně. Objevují se zde názory, že to není Tarantino, ale za mě je to Quentin v té nejčistší podobě. Tahle směsice černého humoru, skvělých hereckých výkonů s klasicky krvavým Tarantinovským rozuzlením mě rozhodně bavila. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Není to klasický Tarantinovo film: žádné masakry, potoky krve nebo epická výprava. Je to citlivá připomínka řádění Mansonovy rodiny. Velmi mě zaujalo jak Tarantino v příběhu ukazuje herce ne jako postavy, ale jako skutečné lidi zaměstnance. Konečně dostal Brad Pitt zajímavou a charakterní postavu, ne zestárlýho seladona. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

A zase, až na konci vám dojde, že je to naprosto, úplně typické Q-zpracování...pro mě, to byl na konci opravdu moc a moc milý, hezký, vtipný, příjemný a pozitivní retro snímek se skvělými hereckými výkony a skvěle vybranou hudbou!! (chtělo by to víc zhlédnutí a tak to říkám manžovi/ tranquill, ale on kecy a krevní stříkance dává jen v určitém množství :) ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Citlivé, osobné a dôvtipné vyznanie lásky. Pomalá prechádzka Hollywoodom v sprievode milovníka filmov určená pre všetkých obdivovateľov pohyblivých obrázkov, ktorí nepotrebujú poznať celý príbeh, stačí im vedieť, čo práve robia ich hrdinovia... Práve tí hrdinovia sú najkrajším prvkom vyznania Quentina Tarantina. Ide o najlepšie napísané postavy naprieč celou jeho tvorbou. Rick a Cliff. Dvaja úprimní a priami filmoví kovboji. Cliff je úprimný vo svojich skutkoch, Rickova úprimnosť sa skrýva v jeho slzách. Obaja sú úprimní rozdielnym, no očarujúcim spôsobom. Nevzdávajú sa, hoci ich dni sú už dávno spočítané, pretože Zlatá éra Hollywoodu nenávratne odchádza... Film má však zázračnú moc. Dokáže nájsť tých, ktorí sa stratili, a dokáže vrátiť tých, ktorí už odišli... Krásne! ()

.MJ. 

všechny recenze uživatele

Klasická tarantinovská artovka, která bude doceněna až časem. Za mě zatím nejlepší možné 4*. 89% ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejslabší Tarantino. Film není špatný, ale je takový obyčejný. Opěvované herecké výkony mi přišly naprosto normální a opravdu nechápu za co dostal Brad Pitt Oscara. Nějaké epické dialogy, které si člověk pamatuje i 5 let po zhlédnutí, se také nekonají a 14 hodin po filmu si nevybavuju nic extra, co by ve mně zanechalo "wow" pocit. Nebylo to tak, že bych se u filmu vyloženě nudil, ale nebylo na něm nic kvůli čemu bych si řekl, "jo super Tarantinovka." Chápu, že primárně hraje na notu nostalgii přelomu 60.-70. let, ale i zobrazované "prostředí zlaté éry" mě nějak neoslovilo. Margot Robbie byla pro děj tak nepodstatná, že kdyby se její scény kompletně vystřihly, vůbec nic by se pro film jako celek nestalo. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Příběh žádný neexistuje. Klidně to mohl být krátkometrážní kousek o tom jak by to mohlo dopadnout kdyby býval bydlel vedle Polanského herec s plamenometem a jeho kámoš se Staffordem. Vzhledem k tomu že všichni víme jak to bylo ve skutečnosti musí mít člověk z toho zvláštní pocit. Jak se asi cítí Polansky u shlédnutí toho filmu? U Finále jsem se fakt bavil. Hlavně kvuli němu není ten film uplna blbost ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama