Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 759)

squawk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se režisér uspokojil, protože to je tragédie. Na závěr trocha ultra násilí, aby se teda vědělo, kdo to natočil. Jinak je to dvě a třičtvrtě hodiny vypatlaného ničeho a jestli bych od rejži něco nečekal, tak to byla osmiletá kázající feministka. Hlavně že si budou mnozí myslet, jak je ta bezduchost kultovní. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

....Jak jsem celkem hejtr overhyped režisérů tak musim říct, že novej film Q.T. stojí za to. od superboží hudby, po šedesátky v hollywoodu, kam se jednou podívám, po detail že Bruce Lee možná nebyl až takovej frajer, k super herectví ústřední dvojice, z nichž jeden vypadá furt stejně, zatim druhej trochu sešel věkem až po upravení jedný, (jak jsem zjistil v čechách ne až tak známý,) historie kolem Charlese Mansona. Zajímalo by mě jestli film viděl Roman Polanski a co si o tom myslí. Podle mě je to od quentina moc hezká a přitom dost osobitá pocta. ()

rotel 

všechny recenze uživatele

Asi každý tridsiaty koment k filmu je taký, s ktorým súhlasím. Ja to poviem takto - veľa kriku pre nič - a to doslovne! Myslel som najprv, že dám 3*, ale ani za tie to nestálo. Film má pobaviť a nie aby som pozeral na hodinky, že kedy to už skončí. Mňa skôr prekvapilo, aké slohy tu napísalo pár odborníkov (žiadna irónia). ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Jako režisér dospěl Tarantino už dávno, ale jako scénárista až v tomto filmu. Jak vše do sebe nakonec zapadlo, i když film byl v podstatě o někom jiném než o dvojici , kterou představovali skvělí Pitt a DiCaprio... Klobouk dolů... ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Takže abyste tenhle film mohli pochopit a plně hodnotit případně i vychutnat musí vám být cca 45+, mít nasledované tuny westernových sraček případně všechno další co na přelomu těch 60-70.let bylo k podívání. K tomu se hodí všeobecný rozhled o událostech té doby, dva přístroje s vyhledávačem, youtube, torrentem. Hrubou orientaci v angličtině, francouzštině, italštině. Pár semestrů filmové školy vyššího řádu. Tedy pokud není cesta hledání na co to je odkaz cíl, to pak stačí všeobecně jakákoliv gramotnost a o roky zábavy je postaráno. Mě většina těch věcí minula a tak na mě zbyly jen herecké výkony, soundtrack, příběh, emoce. Doporučuji přečíst pár nespokojených komentářů okolo odpad!, ti lidi mají částečně pravdu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No...Jak bych, tak nějak začala...Tarantina žeru...Měla jsem pár výtek k Osmi hrozným ( příliš dlouhé) a tady mám ten sám problém...Miluju jak pan Q natáčí dobové filmy...Jsou opravdu vymazlené do posledního detailu...Tady mě, ale opravdu bavilo až posledních 30 minut...To jsem se fuck řezala smíchy a to byl můj starý, dobrý, Tarantino...Jediné co mi zabránilo ve vypnutí byli herci...Etuda Bruce Derna na Spahnově ranči je kouzelná...To samé Kurt Russell, který díky panu Q obživl a vstal z mrtvých...Ovšem na koho jsem civěla s nábožnou úctou, to byl samozřejmě Brad...Konečně už vypadl od té své, svaté krávy Andželíny a zase hraje...Chvála bohu...Leo se mi víc líbil v Djangovi, ale tady neoslnil ani neurazil...Takže podtrženo a sečteno...Pan Q se nechal trochu unést a neukočíroval svou vášeň...Herci vynikající a hudba jako obvykle sqělá...Za mě 75% ()

masiko 

všechny recenze uživatele

Proc se vlastne divame na filmy? Jsou unikem od reality nebo mozna alternativni realitou. Casto brutalnejsi a krvavejsi, ale i presto lepsi - na skale mezi dobrem a zlem. Nejsem zadnym silenym fandou (vlastne tohle je prvni Tarantinovka, ktere davam plne hodnoceni), nicmene tady Quentin zachytil vetsinu duvodu, proc filmy od malicka zboznuju. A ano, chapu vsechny vytky o tom, jak je to utahane, vetsinu casu se nic nedeje, atd. Nicmene po opakovanem shlednuti musim rict, ze vsechno ma sve misto. Pro me film roku. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Proč předtím nikoho nenapadlo dát dohromady Pitta a DiCapria, Naprosto fenomenální duo, na kterém stojí celý film. Ale nejen to, ten film je skvěle zvládnutý celý. Moc Tarantinovek jsem neviděla, ale tahle mě teda přesvědčila, abych zkusila i další. Zábavná podívaná s mnoha skvělými momenty, vůbec mi nevadilo, že to bylo tak dlouhé! ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Aspirant na nejlepší film loňského roku. Jedna z nejlepších Tarantinovek od.. nevím, možná od Pulp Fiction. Vážně. Tohle je dospělá, ryzí, chytrá filmařina. Takle se mají dělat filmy. S láskou, nadšením, umem. A to není jen tím, že je pro mě Quentin odjakživa číslo 1 ve filmové branži, i moje žena, která od něj neviděla zdaleka všechno, se tady na konci rozplývala a bylo jí smutno. On si to celý vystavěl tak precizně, že nechápu jak to na někoho nemůže fungovat! Dlouho jsem neviděl takle propracované charaktery a že by se jim věnovalo s takovou péčí. Režie - prvotřídní, scénář - skvělej, humorná a dramatická stránka parádní! Jediná slabina by mohla být v množství odkazů, ale to jen pro neznalé, pro ostatní je v tom určitě naopak síla. Od prvního Wilhelmova křiku jsem věděl, že je to prošpikovaný easter eggama, ale pořád jsem byl v kontextu a i když jsem většinu věcí nepochytil, vždy jsem se bavil prvotřídně, pointa fórů mi neunikala, nevím. Se znalostí doby by to bylo lepší, ale i tak jsem nebyl ztracen, takže v tomhle kritika postrádá efekt. Krásný film. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tarantinův scénář, který vede k výjebovému (ve všech významech toho slova) finále považuji za geniální...stejně jako výběr hudby, ale na to už jsme si u tohoto autora dávno zvykli. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ani neviem popravde čo povedať. Je to výlet do minulosti s Leom a Bradom, ktorý hrajú naozaj skvelo a k tomu nám hrá parádna hudba. Občas sa zasmejete, občas vás potešia zábery na Margotku.Moju pozornosť to udržalo, no a za koniec zvyšujem jednu hviezdu. Ten ma proste dostal a parádne som sa nasmial. Niekedy treba ten happyend. U mňa za 4*. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Asi som cakal nieco uplne ine, po polke filmu som si uvedomil ze tento film je len taka "podivana" bez vacsej snahy zaujat. Film ma bavil aj po tomto zisteni, lebo sledovat Pitta s Di Capriom nie je mozne kazdy den. Pitt ma brutalnu ulohu, pacil sa mi o dost viac ako DiCaprio, aj ked ide iba cisto o sympatie k ich postavam. Obaja hrali super. Tarantino si tento film asi poriadne uzil, lebo vymakane je to do detailov. Verim, ze plno narazkam som nepochopil, lebo Hollywood 60ych rokov je pre mna velka neznama. Este pocas filmu som si vygooglil par veci, lebo niektore mena boli zname a chcel som pochopit niektore suvislosti. Ten zaver bol ale dobry, nasmial som sa slusne pri tej cistke. Podobne zaujimava scena, aj ked z ineho sudka, bola na ranci. Vo vysledku mi to na Tarantina prislo trochu fadne. ()

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

V MovieZone Live #79 (12. 1. 2016) jsem si poslechl, že Tarantino je oblíbený mezi intelektuály. Nevím, ale sám nejsem zrovna intelektuál, ačkoli pokud se mi něco líbí, tak obvykle proto, že mě to přesvědčuje konsekventním sdělením a tematizováním na mě doléhajících otázek. A to často nezávisle na autorovi, protože kdo já jsem a co zmohu, abych rozsuzoval, jaká myšlenka běžela hlavou všem, kdo rozhodli o výsledném charakteru scény? Je každá jedna výměna gest a slov mezi postavami moment po momentu vysvětlována scénáristy, režiséry, herci? Filmy s poznámkovým aparátem se nedělají, a tak lze jen více či méně kvalifikovaně vyhmatávat sdělení, na němž se ne nutně shodneme a které třeba jednou potvrdí i tvůrci. Nevyhnutelně pak dochází ke vzájemně konfliktním určením toho, co pro koho snímek znamená. I pro mě jsou tedy některé ať už kriticky, nebo komerčně vysoce úspěšné filmy často prázdné a pitomé. Filmy neomezené na lásku k filmu a tomu či onomu žánru, které nabízejí přesah a budou šířeji probírány mezi plnohodnotnými odkazy na sociálně empirickou základnu, protože nás zasazují do situací inovativně vystihujících závažné téma, mají u mě principiálně navrch před toliko žánrově, formálně nebo technicky vděčnými delikatesami. Nejsem příznivec chorobného intelektualizování, ale zkrátka a dobře rozhodnu-li se věnovat snímku dvě hodiny života, zpravidla chci být nějak poučen a překvapen. Některým Tarantinovým filmům se to daří více, jiným méně nebo vůbec ne. První Tarantinův film, který jsem viděl, mi pustil bodrý kamarád, rok nato stavební dělník. Z Pulp Fiction byl nadšený a já to nechápal a až později tento film aspoň trochu ocenil. Na druhý film jsem asi o dva, tři roky později narazil přepínáním kanálů a nepřesvědčí mě nikdy nikdo, že vykydáním hnoje by Tarantino nevykonal víc než natočením něčeho tak debilního, jako je Death Proof/2007. Následoval Inglourious Basterds/2009, pro který jsem napoprvé neměl žádné uznání, ale když jsem se brzy poté poněkud dotkl estetických citů jiného příznivce zločineckých hlášek, truhláře, postahoval jsem si filmografii a musel uznat, že si i jeho filmy mohu interpretačně přizpůsobit a najít tam hodnoty, o které mu možná ani nešlo. To vesměs děláme všichni a já si proto myslím, že vedle jednoho encyklopedicky zařaditelného režiséra existuje právě tolik jeho verzí, kolik je diváků, a ti se zdaleka nerekrutují jen z řad noblesně diskutujících vzdělanců. Mezi režiséry má u mě tento průměrnou hodnotu 3/5. Přiznám-li 3/5, už se mi film docela líbil a něco svého jsem v něm „viděl“. Shodou náhod jsem se hlášek fascinujících zapřisáhlé „tarantinovce“ během svého dospívání naposlouchal ažaž. Mám-li si vedle produkčních hodnot a pověstných dialogů, kolikrát až přeceňovaných, na Tarantinových filmech čeho vážit, je to možná teprve mnou domýšlená idea spravedlnosti. Mohu se k nastíněnému konfliktu stavět jinak a představovat si jiné řešení, ale mám prostě neodbytný pocit, že film od Tarantina bude zase o spravedlnosti. Asi u nikoho jiného tento rozměr tak konsistentně nevnímám. Z posledních třech před Once Upon a Time in Hollywood hodnotím exhibici spravedlnosti v Inglourious Basterds jako lacinou, tu v Django Unchained jako skvěle vyprávěnou, napínavou a vrchovatě zábavnou a tu v The Hateful Eight jako hlubokomyslnou, přísnou a přesahovou. Virtuální retropomsta, která je společná Inglourious Basterds a Django Unchained, se podle mého u jednotlivých snímků zásadně liší některými konturami (a těm se věnuji v komentáři k Django Unchained), ale rozumím tomu, že moje kamarádka oba tyto snímky odsoudila a rozdíl mezi nimi nevidí. Once Upon a Time in Hollywood vypráví o spravedlnosti, která je mi cizí, protože trestá nějakou poflakující se ukřivděnou mládež, nešťastně odchovanou krvavými filmy, jimž Tarantino vděčí za svůj vlastní tvůrčí původ. Vymyslel si tu postavy, které zoufalstvím poháněnou touhu po destrukci vysvětlují zločinem na nich spáchaným popkulturou adorující násilí, když se připravují na své gore hody s bodáním do ikony filmového průmyslu. Tím, že je Tarantino zmasakruje, ve velkém stylu poděkuje za to požehnání, že jemu liberální nastavení hodnot pohádkově vydělává a nevyrůstal třeba na Ukrajině. Kamarádská idylka mezi bohatým hercem a jeho kaskadérem, inspirovaná duem Hal Needham-Burt Reynolds, tu stojí jako třídně nerelativizovatelná loajalita, o niž se roztříští útok lumpenproletariátu. Ideologicky mimoběžný, a přece se mi tento příběh svým vyprávěním líbil. Jsou to například záběry na alkoholismem vyřízeného herce nebo promluvy cílevědomého děvčete z branže, ale asi taky neznám nikoho, komu by aspoň trochu nedělalo radost, když si kaskadér zjednává nápravu na ranči. To i portrét vyhasínající herecké hvězdy a závěrečný vtip s reklamou na cigarety ještě potvrzují fakt, že dostáváme víc než odlehčenou zábavu. () (méně) (více)

Muel 

všechny recenze uživatele

| Sony Pictures Releasing | Scény ako psie žrádlo, sfetovaný Brad Pitt, naštvaný DiCaprio a to celé finále robia z tohto filmu nezabudnuteľnú, extrémne zábavnú tarantinovku. Once Upon a Time in Hollywood je presne tá tarantinovka, na ktorú som tak dlho čakal. Nápadité, kráľovsky zábavné, výborne zahrané a s tuctom ikonických scén. | Hodnotenie: 10/10 | ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát v Hollywoodu... Slušné retro, po jehož zhlédnutí však člověka napadne hláška Vladimíra Menšíka v roli nacisty z filmu Zítra vstanu a opařím se čajem: „Moment! Takhle to nebylo!“ Po Hanebných parchantech další Tarantinův alternativní pohled na historii v nějakém jeho paralelním, téměř tříhodinovém filmovém vesmíru... Každopádně v tomhle filmu si to Quentin vyřídil s pár lidmi, které evidentně nemá rád – a pěkně po tarantinovsku: odnesl to Bruce Lee, partička hippíků, jakož i bezskrupulózní vrazi (vražedkyně) z Manson Family z případu Tate-LaBianca. Budiž. Jen doufám, že příště Quentin nesáhne třeba po zfilmování života Jana Husa – namísto upálení heretika by  lehla popelem Kostnice. Na tři hvězdy to vytáhli Leonardo DiCaprio, Richardsonova kamera a Brad Pitt. ()

Dispenz 

všechny recenze uživatele

Celkové hodnocení: 10/10    Art: 9/10    Akce: 9/10    Vtip: 8/10    Napětí: 9/10    Láska: 9/10    Soundtrack: 9/10        08/2019   @Bro ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama