Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Už plně chápu nenávist jistého Erica z 2. epizody 9. série South Parku. Ale teď trochu obsáhleji: Tenkrát v Hollywoodu je poměrně novej film z nohového ráje Quentina Tarantina. Hnedka ze začátku bych chtěl vyzdvihnout atmosféru 70. let Hollywoodu, která z filmu srší celou dobu a je to jedině dobře. Dobová muzika, auta, prostě atmosféra a celkově vizuál filmu na špičkové úrovni. Když ale jdu na negativa, dost mě zarazila délka filmu, která mi přišla dost přetáhlá a kdyby se třeba taková poslední půl hodinka usekla, filmu by to podle mě prospělo. Zároveň jsem moc nepochopil o čem film vlastně byl. Jasně, máme tady Ricka Daltona, kterého hraje Leonardo DiCaprio a jeho kaskadéra, Cliffa Bootha, kterého hraje Brad Pitt. Oba odvádějí jak už je u nich zvykem úchvatnou práci. Kdo mě ale celkem zklamal byla Margot Robbie, která tu měla jednu hezkou scénu v kině, ale mimo to by ve filmu ani nemusela být a nic by se pořádně nezměnilo. Nakonec bych rád vyzdvihl úplně na vrchol finále, kde se Quentin vyřádil a ukázal, zač je toho Tarantino. Opravdu mi to tu poslední slabší půlhodinku hodně vyzdvihlo a celou tu rvačku jsem měl hubu až napodlaze. Normálně mám s filmy Quentina Tarantina celkem zásadní problém. Vždy dokážu docenit jejich kladné stránky a pozitiva, nicméně vždy je ve filmu něco, co mi ho sráží o stupínek dolů. Mělo to Pulp Fiction, měli Pancharti a Hollywood byl příjemná změna, která "snad" zlomila mé prokletí Tarantinových filmů. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Vražda Sharon Tate je sám o sobě příběh jak sviň a tudíž by se dal určitě natočit mnohem zábavnější formou, než pro pár vyvolených, kteří chápou všechny ty odkazy, narážky a souvislosti. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

mistr pointy !!!! kdo si dneska dovoli na platno dat reklamu na cigarety a nebo hlasku Mrtvy indian, dobry indian...a hlavne : zabil nebo nezabil cliff svoji wife? ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem si rikal, ze malo akce. Jenze tohle nemelo byt o akci, ale o zachyceni atmosfery v Hollywoodu na konci zlateho veku. Westerny, Hipici, bijaky. Dicaprio i Pitt bozi dvojka, epicky finale a super zachyceni zivota hercu mimo kamery i kdyz s trochou nadsazky. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jaká jsem měl očekávání, ale rozhodně jsem čekal nějaký děj a smysl všech těch časových posunů, nesouvisejících scén a absurdního násilí. Prostě mě to neba ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Netypický Tarantino a přesto je tam cítit na sto honů. Pro jednoho o ničem a pro druhého krásný výlet do LA šedesátých let, který nemusí mít nutně žádný velký příběh, stačí tam pouze být. A v přítomnosti Capria a Pitta je to zatraceně pěkná procházka. Krásný pohlazení s nekompromisním zakončením. Já si pochutnal. Škoda, že jsem si u toho nemohl zapálit. #fuckinhippies ()

dave.cz 

všechny recenze uživatele

Příběhově se Tenkrát v Hollywoodu nevyrovná Djangovi nebo Panchartům, o to se však Tarantino ani nesnažil. Režijně je film zvládnut opět bravurně a pouhé sledování hereckých extratříd v podobě DiCapria s Pittem stačí, aby se člověk povětšinu ze 162 minut skvěle bavil. Při záběrech na Mansona nebo Spahnův ranč člověka podivně mrazí a vše tak postupně spěje k očekávanému finále, které je klasicky úžasně „Tarantinovské“, avšak překvapivější, než byste možná sami čekali. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání a nevyužitej potenciál - skvělý postavy, který toho ve výsledku krom věčnýho kecání moc neudělaj, skvělá místa jako ranč, který mohl být epickým finálem, ale místo toho je to jen takový napůl cool štěk atd. Velká škoda, že Quentin nepopustil uzdu fantazie mnohem víc, jako třeba v Basterdech, vyměnil bych z fleku tři čtvrtiny nudných westernových scén za něco v tom stylu, ale bohužel. Film pak nejvíc táhne postava Cliffa Bootha, ale jak už jsem psal, ten potenciál tam byl mnohem větší a ani u něj není využit naplno:( ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinove cekani na dokonale finale. Ale i to cekani stoji za to, jen to neni typickej Tarantino, pribeh je vlastne... o nicem. A Brad Pitt naprosto bozi. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, co si vlastně myslet. DiCaprio a Pitt jsou bezva dvojka a dobře se na ně dívá, Margot je fakt nádherná ženská, je tu spoustu známých tváří v minirolích a spoustu odkazů na všechny možné známé i neznámé filmy. Ale je tu i závěr, který mně osobně moc nesedl. Nebudu spoilerovat, ale dělat si legraci z hodně drsné události mi prostě nesedlo. Když v Hanebných panchartech nechal Tarantino rozstřílet Hitlera, tak jsem to překousl a smál se, ale tohle mi fakt vadilo. Ten film rozhodně není špatný, ale na rozdíl od předchozích Tarantinovek si ho znovu asi nepustím. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde jinak. Každej jeho film je jiný i když každý pozná jeho rukopis. Překvapil mě a jde o skvělé dílo. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Viděno v letním kině v Boskovicích. 83% je teda dost. Jestli se jako dávají 5* jen kvůli tomu, že to natočil Tarantino jinak nechápu. Herci byli výborní, ale ten příběh nebyl můj šálek kávy. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Genialne konverzacky, roztomile charaktery, grandiozne finale tarantinovskeho typu a vyborni herci. Kino zazitok stal za to, i ked som mal zrejme pred predstavenim pit menej vody. ;) Paradna Bruce-Lee scena a velmi sa mi pacila i hippie-linia na ranci. Samozrejme "peckovy" zaver. Paci sa mi aj Russelovo rozpravacske sprevadzanie. Slabsich pat, kedze tato "tarantinovka" v akcnosti mierne po tych predoslych par zaostava. Avsak stale velmi vydareny - alternativny pribeh, kedze som poznal skutocne udalosti, na zaklade ktorych Quentin tvoril. Bavil som sa a film vrelo odporucam, uz ked pre nic ine..tak pre uzasnu filmarcinu a i divacky pocit pred zaverecnymi titulkami. ;) ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka řemesla, herecké výkony, výprava, to vše je super. Jenže ten film je o ničem. Máme tu víc jak 2 hodiny víceméně zbytečného úvodu vedoucímu rovnou ke krátkému vyvrcholení, rozuzlení a závěru. Jakákoliv zápletka tu absolutně chybí. Film si s divákem hraje způsobem, kdy na každém rohu vystaví nějakou tu potenciální zápletku, aby ji dříve nebo později utnul a nerozvíjel dál. Once Upon a Time je pohádka, krásná, malebná, ale ony i ty pohádky většinou někam směřují. Film po divákovy rovněž vyžaduje nějakou znalost období, kdy se odehrává, minimálně osudu Sharon Tate. Bez toho bude i ten jinak nádherně provedený konec lichý a role Margot Robbie se stane úplně zbytečnou (a dal bych nejméně o hvězdu méně). Upřímně by mě zajímalo jak by si film vedl, kdyby to nebyl Tarantino. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, nostalgie mne dostala, prostě šedesátky byly top a vidět Mistra vedle Mistra v téhle vzpomínkové feerii stálo za to. Opakování bude... ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Film působí z počátku netarantinovsky, chybí ostré dialogy, vyprávění je s výjimkou několika flashbacků lineární a z plátna necákají hektolitry krve. Leonardo di Caprio řeší problémy stárnoucího herce za zenitem, kterého přehraje i malá holka, (kouzelná scéna s knížkami), přičemž se celou dobu pohybuje v bezpečném světě papundeklu a relativního bohatství. V kontrapunktu sledujeme příběh Breda Pitta, dříve kaskadéra, nyní spíše osobního sluhy di Capria. Ten prožívá den jako z westernu, zakončený příjezdem cizince do nepřátelského města a stand upem s místními. Ti mají své reálné předlohy v reálném světě. Tu má i postava Margot Robbie, která má za úkol tvářit se naivně a sladce v předtuše dalších událostí. Pokud trochu znáte reálie, začněte tušit, co se chystá. To by však nesměl být Tarantino, aby na konci vše zase dvakrát neobrátil na hlavu a za pomocí LSD a plamenometu opět vytvořil nesmrtelný zápis do filmové historie. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v Hollywoodu-Od Tarantina jsem viděl pár filmů a není to zrovna moje parketa.Ale teď jsem byla fakt zvědavý!Filmy to je moje postavy dobře známé.A doba, to je sama o sobě tragikomedie-večírky, drogy, válka máničky.Film ukecaný a vtipný. Leova samomluva, scéna s Brucem-to byla velká zábava.Takže Tarantino do filmu dostal hvězdy a hvězdičky a udělal to po svém-do řádění Mensenovy sekty. Brad Pitt,Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Kurt Russell a hlavně Margotka ti všichni byli skvělí+ skvělá dobová hudba, a kostýmy dávám 5 hvězd ()

pauliecze 

všechny recenze uživatele

Přesto že je film dlouhý jako týden bez výplaty a chvílemi se hlavní děj vůbec neposunuje, tak jsem se nenudil, a přežil to bez popcornu i coly. Přispělo k tomu kvalitní herectví, různé prostřihy z fikčních filmů v rámci filmu jakožto takové vtipné medailonky, několik (bohužel jenom několik) podařených hlodů a scén a tradičně Tarantinovsky ujeté brutální finále, kde se Tarantino možná inspiroval MINI SPOILER třetím Johnem Wickem (konec spoileru). Jinak se toho vlastně moc dějově nestalo. Hlavní postavy jsou parádní, DiCaprio není jenom titanicový hezounek pro tehdejší mladé holky. Svoji roli si zde užívá, Pitt patrně ještě více. Co se týče postavy tyčinky Margot, ehm postavy Robbie, tak mi určitě unikaly souvislosti, protože jí hraná reálná postava je pro mě upřímně velkou neznámou. Matador Pacino potěšil. Režisérsky je to jako vždy dobře zvládnuté a některé (většinou hodně dlouhé) záběry jsou očividně natáčené s opravdovou láskou k řemeslu. Vyplatí se počkat si na vtipnou mezititulkovou scénu. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama