Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Shredo 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt po boku Leonarda DiCapria v premiérovej spolupráci na filmovom plátne. A môžeme tomu ďakovať kultovému režisérovi, u ktorého je v každom filme cítiť lásku k filmom a osobitý prístup. Tarantino má už vo zvyku v každom svojom snímku šokovať strhujúcim finále - a divák s tým už nejak počíta. Preto mu scény predchádzajúce finišu prídu ako večnost a nudné. Téma westernov 60tych rokov v Hollywoode je jasne vedlajší príbeh - ktorý je zahrievacou jazdou a zároveň priestorom k uplatneniu hereckého talentu dvoch hereckých celebrít. Rick Dalton (Leonardo) - hviezda záporných rolí zažívá krízu. V každej roli dostává na frak a stráca svoju hrdosť. Hrozí postupné upadnutie do zatratenia. Preto sa rozhodne odísť filmovať do Talianska. Spoločne po boku Brada Pitta - jeho kaskadéra, ktorú mu robí spoločnost a zároveň je mu oporou. Dlhší film je okorenený hláškami, vtipnými scénkami a udržuje diváka v napätí a pripravuje na záverečnú scénu. Nie je to delené na niekoľko samostatných príbehov, ktoré by nakoniec dali celok a vo väčšej miere medzi sebou súviseli. Brad pri hľadaní starého kamaráta objavuje ranč a Mansovovu rodinu. I bez traileru a dodatočných info to musí byť divákovi jasné, že sú to oni. No a ďalej prezrádzať nebudem. :) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Popravdě nic moc. Pár dobrých skečů, jinak docela rozplizlé, typická tarantinovská krvavá scéna, která se víceméně objeví, aby se neřeklo... co oceňuji, je soundtrack a pár záběrů na rozsvěcování dobových symbolů. ()

lemonova

všechny recenze uživatele

Neviem, ako mám tento film hodnotiť, pretože neviem, čo ním chcel Tarantino povedať. Dá sa vnímať aj bez ohľadu na dobový kontext a v tomto prípade ho vnímate ako zábavnú premyslenú duchaplnú skladačku plnú filmových odkazov. Navyše okorenenú úplne parádnym komediálnym výkonom Leonarda DiCapria, aký som doteraz nevidela. Avšak keď poznáte historický kontext, odrazu vás zamrazí. A narazíte na problém: je film neobvyklým vysporiadaním sa s tým, čo sa stalo, formou divokej katarzie? Alebo jednoducho Tarantinovi nič nie je sväté? Musím uznať, že som sa ohromne bavila, ale čím viac detailov o filme zisťujem, tým viac vlastne neviem, čo si mám myslieť. ()

MarjaMorevna 

všechny recenze uživatele

Tak ať už se konečně něco děje, zasténala jsem po pár minutách...Quentin diváky pekelně napíná, ale proč ne. Konec opravdu stojí za to! ()

HH 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně stojí za vidění. Skvělé scény, herci, režie, zvuk a hlavně - má to nápad, což v dnešní kinematografii není bohužel příliš častým jevem. A je vidět, že film točil někdo, kdo má film opravdu rád, to je jasně patrné z celkového pojetí. A určitě vydržte i na titulky :-) ()

mi.sa 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vám řeknu, že mě Tarantino opět nezklamal. Ale kdyby mi někdo řekl, že to natočil on, na jednu stranu bych váhala, zda je tomu opravdu tak. Až ta poslední scéna, na kterou jsou všici nadržení, neb prostě něco takového musí přijít (to si říkáte celou dobu, páč jinak je to celou dobu takové pohodové). Ani moc ukecané to není, což mě překvapilo, na rozdíl od jeho předposledního kousku Hateful Eight, kde se jim huby nezastaví. Hudby jsem si, kupodivu začal všímat až tak od půlky filmu, čekala jsem více westernového stylu, toho se mi dostávalo málo. Co mě nadchlo (na ty detaily nedám dopustit!), byla rozdílná hudba u každé postavy. Hlavně ta Mansonova grupa měla až hororový nádech, o to se snažil i ve scénách. Jeho vtipné scény mě baví, není to ten typicky americky trapný humor. Jen občas, tam přidal například scénu se psem (trošku potěšit americké rodinky), které moc nemusím, ale i tak se na to dalo koukat bez toho, aby jste si dobrovolně nerozbili hlavu o krbovou římsu, či nevkročili před blázna s plamenometem. Pitťák ani DiCaprio nezklamali, to byla jízda a díky nim vícero scén vyniklo. A Tarantino? Až v poslední scéně jsme se opět mohli přesvědčit o tom, že má asi ňáký problém se ženami. Tedy, moc rád jim ubližuje a při natáčení on sám osobně. Jako například při natáčení Inglourious Basterds, kdy byla škrcena Diane Kruger. Této úlohy se zhostil sám režisér, takže spatříme jeho ruce na jejím už modrém krku. Prý, aby scéna vypadala věrohodně a ona se opravdu dusila. Odvážná to žena. Povedené jinak byly scény při natáčení v natáčení filmu. To mé filmařské srdíčko zaplesalo radostí. Stará kinematografie má také něco do sebe, úplně jiné kouzlo a uvědomíte si, jak moc jsme se od té doby posunuli. Atmosféra byla krásná, ty 60-70. léta na plátnech vypadají fakt super. Takže shrnutí bylo už na začátku a doufám v ňákou nominaci na Globech, či Oscarech. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Tarantinova pocta Hollywoodu konce šedesátých let. Nádherný vizuál včetně hudebního doprovodu, potěšila spousta odkazů jak na dobové, tak i na předchozí autorovy filmy. Herecké výkony výborné, zejména ten Pittův. Finále nemělo chybu. Jsem příjemně překvapen! Anybody accidentally kills anybody in a fight, they go to jail. It's called manslaughter. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Zázračně i bez nosného příběhu mě to nepřestalo ani na chviličku bavit po celých 162 minut. Dobře, možná Margot až moc dlouho koukala "sama na sebe" v kině, ale jen dost dlouho na to, abych tomu vzala jednu hvězdičku! Filmařská krása. Prostě jen mít rád šedesátky, vědět něco o magorovi Mansonovi, sdílet Tarantinovu slabost pro Hollywood a nechat se unášet hereckým umem hlavního dua a on si vás příběh najde sám. NÁDHERA! ()

katzo 

všechny recenze uživatele

Tak velmi som sa tesil na atmosferu 60-tych rokov v Hollywoode, no dockal som sa akurat zdlhavych zaberov z natacania spaghetti westernov. Brad Pitt a Leo Dicaprio ako vzdy super. Ale od filmu som cakal viac. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Trosku som sa obaval stopaze,nemam rad take dlhe filmy,ale chvalabohu to zbehlo raz-dva,zo zaciatku ma to velmi nezaujalo,ale postupom casu sa mi to zapacilo,vtiahlo ma to do deja,Leonardo DiCaprio bol fajn,no najviac si zasluzi pochvalu Brad Pitt,jednoducho bol perfektny,ta postava mu dokonale sadla,celkovy dojem z tejto zalezitosti su styri silne hviezdicky,pat dat nemozem...:-) ()

bulbasaur 

všechny recenze uživatele

po zhliadnuti č.3 .... plný počet bodov...mega brutal úžasný film plný šperkov najlepšej kvality a dokonalý Tarantinovský koniec ako aj stavba drobností ktorými je film prešpikovaný. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

No tak pán holič, predovšetkým skrátiť, oholiť zbytočnú penu okolo Di Capria, prenechať viac priestoru Bradovi /hlavne na pekné úpravy tváre/ a sličnej Margot a potiahli by sme aj vyššie. Takto som stred filmu prespal a na štyri to vytiahla scéna po zobudení :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na tento film od Tarantina vnímam hlavne ako poctu a zakrivené zrkadlo v jednom pred niekdajším Hollywoodom. Ten, kto čaká masívne krvavé scény alebo hromadu sprostých slov v rozhovoroch, tak bude sklamaný. Ale ten, kto je otvorenejší pre „mierne“ odlišnú Tarantinovku, tak príde na svoje. Vo filme predovšetkým dominuje dvojica Leo a Brad, ktorým dal majster otvorený priestor. Tí to využili a obidvaja svietia ako hviezda. V niektorých prípadoch Brad so svojou jednoduchosťou dokonca („mnohonásobne“) prekonáva Lea. V tých scénach však Brad je „sám“ (bitka s B. Lee alebo záverečná akčná scéna). Od Al Pacina po K. Russelovi tu každý má rolu na telo napísanú. (Tu však poznámka: u Al Pacina vyčítam Tarantinovi, že mu nedal dominantnejšiu rolu s ešte lepším textom.) M. Robbie je samostatná kapitola, ona tu prakticky nerobí nič, len „vypadá veľmi dobre“ a paradoxne, to „teraz“ stačí. Pomaličky budovaný dej vyvrcholí záverom, kde Tarantino krátkou ale veľmi vydarenou scénou uspokojí aj tých fanúšikov, ktorí by mohli byť sklamaní. V závere, ako som už spomínal, dominuje Brad (a jeho pes). P.S.: „Moje meno je Satan.“ „Nie, ty máš hlúpejšie meno.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Volpe 

všechny recenze uživatele

Exkurze do doby, která už je dávno pryč. Do doby, zbytečně velkých aut, mexických portýrů, pastelových barev, hippies v popelnicích, kino-uvaděčů s motýlkem, průmyslu, který se co nevidět změní k nepoznání.. a to vše křiklavě nasvíceno neonem. Film, který není až tak o ději, jako spíše o objevování, rozvíjení a vcítění se do tohoto světa. A jako bonus: pěkně se pomstít těm, co toto období uzavřeli. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak nebudeme si nic nalhávat, toto je nejnudnější Tarantinův film a zdejší hodnocení vypovídá daleko víc o tom, že autorem filmu je právě kultovní režisér, než o snímku samotném. Troufám si říct, že kdyby toto natočil kdokoli jiný, snímek by se nedostal přes 70%. První půlka filmu je absolutní nuda (s absencí jakékoli nosné dějové linky), ze které nás vytrhne akorát vcelku povedená komická scénka s Brucem Lee, to je ale na 130 minut fakt žalostně málo. Sice se tu mihne ikonický Al Pacino, ale ten je tady akorát proto, aby tady byl, a nemá prostor cokoli předvést. V druhé půli film graduje, jelikož v dalších 130 minutách nalezneme (držte si čepice) hned dvě (!!!) povedené scénky (i když nutno říci, že obě nečekaně vypointované), a to Pittovu návštěvu ranče a jednu alternativně pojatou historickou událost. Puntičkářsky zvládnutý dobový vizuál (prostředí i postavy), výprava a tak jsou sice fajn, ale ruku na srdce, od Tarantina čekám daleko více - hlavně tedy kulervoucí soundtrack a špičkový cool příběh prošpikovaný pořádnou porcí slovního i situačního humoru ... 50% ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Kdo má Tarantina rád, tak bude mít rád i tento film (a naopak). Mně osobně Quentin T. k srdci zrovna dvakrát nepřerostl, nicméně chvílemi mě docela bavila ta retro hra s poctou konci šedesátých let. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v Hollywoodu je filmem všestranně srovnatelným s běžnou televizní produkcí. Nenadchne ani neurazí, dobře se na něj dívá, ničím nepřekvapí, v podstatě ani děj nemá. Co stojí za zmínku jsou výborné herecké výkony Brada Pitta a Leonarda DiCapria, ale to jsem tak nějak čekal. Velmi milým překvapením pro mě byl blonďatý andílek Margot Robbie, na kterou bych se vydržel dívat celý večer. 65% ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama