Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 757)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Přeceněná samoúčelná hovadina. 90% filmu nuda, zmatek a asi milion referencí, které ale pochopí jen několik málo vyvolených, z většiny nejspíš samotných tvůrců. Tenhle film není pro běžného ani náruživého diváka, leda pro kinematograficky vysoce vzdělané minimum lidí, kteří ovšem sledují výhradně filmy z období 1950-1969 a znají je ideálně nazpaměť a s nimi životní osudy všech účinkujících včetně komparzu. Pro nikoho jiného těch 90% nemá žádný smysl ani význam. Posledních 10% je klasicky Tarantinovsky skvělých ale to bohužel celkový zážitek nevyrovná. 2/5 ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Veliká stylovka a dobovka z prostředí amerického filmu. Tenhle snímek mě bavil strašně moc. Hlavní dvojice Brad Pit a Leonardo Dicaprio fungují neuvěřitelně skvěle. A jak Tarantino zvolil charaktery jejich postav, to mě prostě plaví. A i když oproti jiným jeho filmům možná méně krvavé akce, tak na konci se to vykompenzuje paradoxně superbeutálním masakrem. Když Leo vyděšeně vraždí lupiče plamenometem ve svém bazénu? Daimn!!! Love it! A sjetej Brad brutální vrah žen s klidnou tváří? Řekl bych, že si to dost užívá. :D No o story vám spoilovat nebudu, koukněte na to. Doporučuju. ;) ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Tak já se těšil na to hyper-mega-ultrašokující-superfinále, o kterém prý člověk předem nechce nic vědět. Přečkal jsem kvůli němu přes dvě hodiny nudy, která je snesitelná jenom díky úžasné stylizaci Hollywoodu 60. let a dočkal jsem se jedné slabé akční scénky, která "umělecky vyalternovala realitu" a vyšuměla během pár minut. Co na tom, sakra, kdo vidí?! ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané retro, příběhově tří hodinové nic, scenaristicky Quantinova slabší chvilka. Ty kostými, scenérie, kulisy... To byla prostě paráda. Retro atmosféra na mě dýchla v každém záběru. Opravdu dobový film. Ústřední dvojka výborná. Chemie funguje dokonale. Parádní fňukna Di Caprio a parádní kliďas drsňák Pitt. Di Caprio by si zasloužil nějakou pořádnou komedii, kde by se vyřádil a Pitt naopak nějakou drsnou noirovou kriminálku. Ale to jsou vesměs všechny klady filmu. Scénář je oproti jiným Q filmům slabší a z vybroušených dialogů zbyla samá "Kurva!". O příběhu se ani nijak zvlášť nemůže mluvit. Zapomeňte na Mansona. Tohle je film ze života dvou odepsaných Hollyúďanů, nic zvláštního pod sluncem, jen natažené na unavující tři hodiny se zábavným pulpovým koncem. Ten konec byl ale moc rychlý a krátký, aby pozvedl hodnocení. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Osobní vyznání lásky jedné epoše popkultury, která je představena skrze úzký výsek ze života skutečných i smyšlených ikon tehdejší doby. Ty jsou svázané jen velmi volnou vyprávěcí strukturou, na jejíž ploše si během celých 162 minut Tarantino hraje s narativními postupy, s odkazy, s proplétáním skutečné a alternativní historie, s filmovými atributy, se kterými se nebojí odvážně hrát a přetvářet je ve svůj prospěch, a prostřednictvím toho nejlepšího ze současného Hollywoodu skládá poklonu staré éře, která zrodila největší ikonu současného filmového řemesla. V samostatných a volně se prolínajících motivech lze nalézt milion a jednu interpretaci, milion a jednu vášeň, a film stejně zůstává věrný své podstatě a zároveň ji nadneseně a s odstupem komentuje. Dokonalý film, který jsem si vždy přál vidět, aniž bych o tom věděl. Každý záběr a každý tón jsou umělecké dílo. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

V podstatě nudná stupidita, která má pár světlých chvilek, když je na scéně Brad bez Lea a to ještě díky tomu, že je to druhej Nurmagomedov (neznalí nepochopí). Ano, závěrečná scéna super, ale bez znalosti souvislostí poloviční (pak je to zase jen Nurmagomedov). Tři za ten závěr. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Musím s konečnou platností konstatovat, že na filmy Quentina Tarantina nemám buňky. Jako jo, natočený je to pěkně, herci skvělý, ale 2 hodinová čekačka na trochu záživnější finále je pro mě trochu málo. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Tento film sa dá zhodiť velmi jednoducho. Treba totiž naň tu správnu náladu, bezstarostne si ho užívať a nič neriešiť. 9/10, PS1: vo finále som skákal až po plafón a kričal "tak im to teda nandej, nandej..nandej bejbe!", PS2: chcem Brada Pitta za kamoša :-( ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

Kdejaký díl seriálu třeba od Netflixu je zajímavější, poutavější a zábavnější než tohle... Bylo to jak tenkrát v nudowoodu... 2 h čekání na 10 minut zápletky na konci. Promarněný potenciál. Pakliže žerete DiCapria tak, že si z něho učuráváte do trenclí, tak budiž. Jinak slabota. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk zná dobře jednu konkrétní událost a k tomu velmi dobře velké množství různých starých filmů, může to být pro něj velmi zábavný film. Já většinu z těchto věcí neznám, takže mi zůstávaly utajeny všechny odkazy. A jelikož na nich je film založen, do značné míry tak pro mne film postrádal smysl. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

První film od Mistra, u kterého jsem se zkrátka nudil. Tarantino vždy někdy lépe či hůře balancoval na hraně délky, zálibě pro detaily, rozhovorech o ničem (moje oblíbené části); zde však míru po mm soudu překročil. Hlavní důvod asi bude dvojí. Jednak se osudy dvou hlavních hrdinů takřka vůbec neprolínají, každý si jeden prostě po svém. A za druhé, obyvatelé osudové vily jsou zde opravdu pouze do počtu, proto jakékoliv části s nimi pro mne pouze natahují už tak nezanedbatelnou stopáž. Nevadí mi, že film očekává elementární znalost událostí, které se odehrají. Vadí mi, že hlavní hrdinové, skvělí herci, spolu takřka neinteragují a celá zápletka visí na několikanásobné náhodě (Tarantino má náhody rád, nic proti). Zkrátka si myslím, že to mohla být jízda, ale ve výsledku je to pěkná, pokreslená koloběžka. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Asi chápu velké fandy, že když je to pocta musí se prostě hodnotit vysoko, ale já až tak obrovský fanda nejsem a film byl hrozně roztahanej a vleklej. Nebýt konce který byl z celého filmu nejlepší, dal bych ještě o hvězdu méně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt válí a tady jen potvrzuje, že není v současnosti lepšího, zábavnějšího a zajímavějšího herce. Držel Ad Astru nad vodou koukatelnosti, drží můj zájem i tady a musím uznat, že bych mnohem raději viděl 2,5 hodinový příběh o jeho kaskadérovi, než o tom zbytku. Překvapivě mi tady ani tak nevadí Tarantino jako takový, proto jsem se taky filmu dlouho vyhýbal. Délka je sice fakt mamutí a minimálně hodiny bych se klidně zbavil, je to ale prostě Tarantino a pokud si pouštíte jeho film, s něčím takovým prostě počítáte. Proto nebudu hejtit zbytečné scény a dějové linky, kterých je film úplně prošpikovaný. Závěr je skvělej a posledních třicet minut mě film držel v napětí. Trochu si taky sypu popel na hlavu, protože až během filmu jsem si googlil Sharon Tate a na půl hodiny jsem film stopnul, abych to všechno načetl, proto šel můj zájem tak nahoru. Spoustu easter eggů a odkazů jsem nepochytil, s tím jsem byl ale taky smířený. Proč jsem si to tedy vlastně pouštěl? Přece jen to je filmová událost, o kterou jsem přijít nechtěl. A jsem za to rád, protože jak říkám, Pitt za tohle Oscara! ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Všechna superlativa snad už byla o tomhle filmu řečena, nebudu je opakovat, jen musím říct, že je to krásná filmařina s citem pro detail a krásně barevnou dobovou atmosférou. Mám radši předešlé filmy Tarantina (Djago, pancharty, 8 ), né že bych se u Hollywoodu nudil, jen je to něco jiného, než co jsem byl od něj zvyklí. Ale díky parádně napsané a zahrané postavě kaskadéra Brada Pitta, jsem si rád počkal na finále, ke kterému nemám co dodat. 8/10 ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol riadne hlupy film ktory sa placal na mieste. Genialne natoceny a zrezirovany (Tarantino musi mat jednoznacne oscara), ale inak precenovany bez deja. Hoci je rezia genialna, Tarantino vykrada uz len sam seba, napatie nervidrasajuco graduje asi len v 2-3 scenach. Inak tomu velmi nieco chyba. Viac ako dve hviezdicky si to nezasluzi. Jednu za neskutocny vykon Brada Pitta a druhu za ... Brada Pitta. Uz dlho som tak vynimocne nevidel zahrat nejaku ulohu. Phoenix musi byt rad ze je Pitt nominovany za vedlajsiu ulohu (????). Ak nedostane oscara, bude to hanba akademie. Skoda ze nie je cierny alebo teply. Mal by ho na 300%. ()

Zikus 

všechny recenze uživatele

Krásné uzemnění plechovkou trefenou přímo na rypák. Brad Pitt je zde ztělesněním dokonalého frajera. Dabing špičkový. Jinak kdybych měl prachy, tak letím z fleku do Los Angeles projít si ulice Hollywoodu a Beverly Hills. Tamní prostředí je přeci jenom o něčem jiném než to české. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasné retro, které je přístupné těm, kteří o době, filmech a souvislostech něco vědí. Pro široké masy je to první úskalí filmu. Druhé je opravdu pomalé tempo v duchu Jackie. Já za to Tarantina obdivuji, je to, stejně jako závěrečná sekvence, odmítnutím všech módních Marvelovských trendů a do nekonečna omílaných klišé typu „Make love, not war“. Quentinovu zlobu už odnesli antisemité, otrokáři, i tentokrát je koncentrovaná, napěchovaná, do několika málo minut. O to víc rezonuje. Byť se dámám zrychluje dech, Brad si Oskara asi nezasloužil. On tam vůbec není na Oskary moc prostor. Přesto je to paráda a děsím se okamžiku, až Tarantino skončí a zůstane jen ten Marvel. Doporučení: Kvalitní obraz! Kvalitní zvuk! Panáka whisky do tlapky. A pohodlný posez, nikam nespěchat. P.S. Mýlím se, nebo je tam i ozvuk láskou poblázněného Ritchiho (aneb jak on to ten Brad o manželku přišel)? ()

waska 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl trochu skeptický co se kvality filmu týče, ale postupem času jsem se bavil víc a víc. Jednoznačně to ale bylo kvůli dvoum fantastickým hereckým výkonům Leonarda DiCapria a hlavně Brada Pitta. Jeho výkon byl naprosto fenomenální. Rvačku s Brucem Leem jsem si pouštěl několikrát :) k záverečnému masakru to směřovalo už od začátku, nejel proto, že známe Tarantina, ale i vzhledem k vývoji filmu jako takového. Každopádně pro mě jeden z Tarantinových nejlepších filmů. ()

Nekroskop 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s uživatelem Superpero. Hlavně Pitt je skvělý a Oscara si zaslouží. Jinak je to ukrutná nuda, podpořená délkou filmu. Skoro nic se tam neděje. Nevědět, že to točil Tarantino, tak mě to vůbec nenapadne. Až závěr nese jeho rukopis. Po druhé se na to koukat nebudu. Pro mě nejhorší Tarantinův film. ()

Theker 

všechny recenze uživatele

Je sobota večer, končí druhý týždeň odstávky kvôli korone, zapnem si film pri ktorom sa chcem pobaviť. Pobaviť sa - to bolo moje jediné očakávanie. Bohužial, plných 40 minút som sa nudil. Z kina by som asi neodišiel, ale HBOGO sa dá vypnúť ľahko. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama