Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 757)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že kdo někdy zkusil LSD, ten si velké finále (hlavně tedy jeho úvod) užije podstatně víc. Soudě dle toho, že jsem se ve slušně obsazeném sálu Cinema City pochechtával sám, tak halucinogenní drogy u nás asi moc nefrčí. Chtělo by se říct, že takhle je to u nového Tarantina se vším – zasvěcení se budou tetelit blahem, kdykoliv se objeví nějaká jim určená scéna, a ostatní se budou maximálně kochat pěknými záběry, Margot Robbie (chlapi), Bradem Pittem (ženský) a... nudit se? I proto mě dost překvapuje vysoké hodnocení a převážně kladné ohlasy, protože tohle je suverénně nejméně divácky vděčný film slavného režiséra. Je tu minimum jeho typických hlášek, explicitních scén nebo akce, celé to tak pomalu a nevzrušivě plyne, jen s občasným osvěžením v podobě fórku, herecké exhibice nebo pasáže se zlověstným podtónem až k překvapivě nepřekvapivému závěru. Jehož aftermath na mě mimochodem (vzhledem ke skutečným okolnostem) zapůsobil až nečekaně melancholicky... 80 % ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

*spoiler* pro historie neznaleho divaka to bude jen "další film" o herci na sklonku kariery a jeho dublerovi avšak historie znovu oživa pod Tarantinovou taktovkou, nějakou dobu sem přemýšlel co nám chce timhle snimkem sdělit a na co vlastně poukazuje? .. 2 vymyšlení protagonisté "prochazi" tehdy skutečným hollywoodem a potkavaji tehdejší skutečné star na vzestupu, kde samozřejmě nechybí jak Bruce Lee, Sharon Tate, nebo child rapist Roman Polanski a spousta dalších které filmoví fanda pozná už od prvniho pohledu, nehledě na to že jejich jmena povětšinou v celku ani nezazni - fanoušek dávno ví o koho se jedná. Řekl bych že Tarantino přesně na tohle spoléhá a proto jsou zde pouze zrnka které si divak musi sam vyzobat a skutečný přiběh tedy probíhá v pozadí kde nam protagoniste pouze umožnují ho vidět ale neukazují nam ho přimo jelikož se film soustředí na jejich smyšlený život... řekl bych že každý kdo ví co se tehdy stalo čekal uplně jiny konec a přesně proto se Tarantino rozhodl ho změnit... což mě v prvni chvili zaskočilo... nevěděl sem co si vlastně myslet... jedna z největších tragedii v historii celeho hollywoodu která ovlivnila např postupy FBI končí jinak? proč vlastně? ...Tarantino přece spoleha na to že divak "ví" a proto nam ukazuje tak jak to tehdy mohlo možna být kdyby jeho protagonisté byli skuteční... chtěl sem dát pouze 4* protože mi z prvu přišlo nefer neřict lidem co přiběh v pozadí nevidí co se tehdy stalo... těmhle lidem ale tenhle film není určený kdo neví kdo je Charlie Manson a jeho hippie rodina si nezaslouží znat ani fakta... možná předčasně hodnotím ale prozatim je to pro mě hit roku 2019 ()

Terka_127 

všechny recenze uživatele

Dokonalý devátý Tarantinův film. Jak sliboval, tak i učinil. Má to být jeho "poslední filmové dítě", kdo by tomu ale věřil? Já ne! Ale zřejmě udělal všechno pro to, aby to tak vypadalo. Někdo říká, že je to nejslabší Tarantino, já říkám, že film je to nejlepší ze všech filmů Tarantina! Dlouhé táhlé záběry, jízdy autem, šílené dialogy, skvělý scénář, narážky na jiné filmy, samozřejmě na ty jeho, a hlavně překvapující konec. Když jsem se dívala na první dialog DiCaprio a Al Pacino, začala jsem se po minutě pousmívat, po pěti minutách už jsem brečela smíchy a po dalších minutách jsem řekla nahlas: "Jestli se teď DiCaprio nerozbrečí, budu zklamaná." Je to skvělý buddy movie - prostě combo Pitt-DiCaprio funguje! Joky tipu, že šéfem kaskadérů je Kurt Russel a jeho žena je Zoe Bell, to jako pardon!!!! Bohužel jsme se v kině smála sama :-D Další typickou scénou Tarantina ve westernovském stylu byl dialog DiCapria a holčičky - střed generací a obraz toho, jak v 60. letech bylo těžké se udržet v Hollywoodu. Krásná scéna je taky, když se jde Margot Robbie podívat na svůj vlastní film do kina a pozoruje lidi, jak reagují. Nebo jak Pitt jede do Mansonovi vesničky. Jestli někdo někdy dokáže a dokázal vytvořit obraz filmu 60. let, pak to je a byl právě Tarantino. Děkuju! A kdyby tohle byl opravdu jeho poslední film, jsem spokojená :-) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Začátek je klasický Tarantino, těšil jsem se a bavil se. DiCaprio a Pitt jsou skvělí, líbila se mi i ta mladá čupka z ranče. Má to ale i hluché místa, co se děje týče. Dívá se na to ale krásně - už jenom ty vymyšlené filmy, kde Leo účinkuje jsou perfektní, to je přesně Quentinova parketa. Obsazení herce aka Bruce Lee - ten tam hezky sedl:) Je to dle mě na víc shlédnutí. OST není třeba komentovat, na to má pan režisér patent. Hodně to zvedla poslední půlhodina - čekal jsem na rozuzlení a to jsem zaplaťpánbůh dostal - něco podobného jak v Inglorious basterds - Polanski a Tate vs Manson story = spokojenost. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Ty vole ! čekám na to půl roku, a nakonec jsem dal č hvězdy, jen abych to moc nekurvil. Jako bijografije pojatá skrz průřez filmovou tvorbou westernowýho Holivůdu, to je jakžtakž pochopitelný, ale smysl mi to moc nedalo. naštěstí se Kventinovi podařilo dát dokupy vcelku sympatickou skvadru, a tím to ten smysl místy dává. Že by to bylo nadupaný nebetyčnejma hláškama se mi též nepozdálo, a nebejt tý závěrečný superijózní rubačky, která to celý postavila na pevný nohy a dala tomu celýmu chaosu fakt pořádný koule.. Tak se nebylo skoro ani z čeho radovat. Film těžce táhne Brad Pitt, dokonale domalovanej Brandy, (tím nemyslím tu flašku ale čoklíka..) a nutno přiznat, že víc než DiCaprisonne, mě bavila půvabná Hanuška Dakotka Faninková. No celkově: Vlk (Quentin) se nažral, a beránkům (my) kost k ohlodání zůstala. ()

majesty 

všechny recenze uživatele

Citit tarantinov rukopis, citit aj ze vykrada sam seba.. drobunke spoileriky (opat si robia srandu z niekoho mena, opat zosmiesnenie niekoho znameho -bruce lee, opat zmena reality v zavere, opat podkopavanie mexikancov, skratka vsetko to tu uz bolo a myslim si ze v hutnejsom skupenstve). takto je to len dalsi snimok kvalitneho rezisera, urcite sa oplati pozriet presne 1 krát. ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Výborná retro atmosféra a skvělí herci, ale přece jen ten scénář mohl Quentin ještě kapánek víc vybrousit, ale zklamaný nejsem. Hlavně musíte mít aspoň minimální ponětí, kdo byla Sharon Tate jinak si závěrečnou zhruba čtyřicetiminutovku neužijete a nepochopíte v čem bylo její kouzlo.  EDIT: Doceňeno na plnou palbu po dalším shlédnutí. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě fakt nejslabší Kentánovka. Čekal jsem pořádný masakr s Rodinou a vono hovno. Těžký zklamání. Našlapaný hvězdama, výborný soundtrack, hromada odkazů na kultovní filmy a seriály ale fakt jsem čekal něco jinýho :( ()

oldy 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byt lepši. Pitt si to kradl pro sebe. Možna zbytečně dlouhe,cele si to asi už nepustim. A podle skutečneho přiběhu to teda moc neni :D Kdyby bylo,tak dam i lepši hodnoceni. Je to film splacany z reklam,šotu a roliček z daneho obdobi. Za mě teda 7/10. ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Mám ho rád, toho klika ušatýho. Ale říct to musím - tenhle film je jeho první opravdovský FILM. Nádhera. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Teda číst tady někdy komentáře, to stojí za to! Obzvláště u tvorby některých kultovních tvůrců... Tarantino zvedá ze židle mnohé a některé uvádí do téměř nepochopitelných stavů extáze a tady to podle toho vypadá... Třeba takový Bluntman tady snad i soutěží v délce komentáře s největším počtem nečeských slov na jeden centimetr, přičemž obsah sdělení je minimálně zvlášní... Starší Tarantinovu tvorbu mám rád. Nepřivádí mě do extáze, ani nebeských výšin, ale rád se na některé jeho filmy podívám, ale tohle opravdu ne... 2 hodiny a 20 minut je to skvěle naaranžované, špičkově natočené a luxusně zahrané prázdno!! Posledních cca 13 minut je excelentních, ale bohužel ta ubíjející, nezábavná (označení komedie v popisu je silně zavádějící), až uspávající cesta k tomuto konci je prostě prázdná a až příliž dlouhá na to, aby to ten závěr ospravedlnil... Je mi líto, tento film už podruhé nikdy neuvidím... Všeříkající komentář napsal EvilPhoEniX! 39% ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Typický Tarantino, tak jak ho známe. Jen se v té záplavě odkazů na šedesátkové filmy a tentokrát opravdu nadprůměrné dávce footfetish scén trochu zapomnělo na děj. Film má celkem pomalý rozjezd a čekání na nějakou tu kulervoucí scénu se zdá nekonečné. Nakonec jich je vzhledem k dlouhé stopáži možná méně, než by se dalo čekat (spočítat by se daly na prstech jedné ruky). Naopak převažují scény, které nedokáží tolik pohltit a pokud by byla stopáž o nějakýcch 30-40 minut kratší, asi by to nepředstavovalo problém. Co ale potěší, je opravdu bohatá nálož dobového soundtracku a herecké výkony ústředního dua. Možná trochu paradoxně to nejsou jejich společné scény, které by byly nejlepší, ale právě ty, kde jsou oba pánové samostatně. Některé vedlejší postavy a dokonce i dějové linky působí nevýrazně a možnái i trochu zbytečně. Tu hrstku kulervoucích scén doplňuje naprosto excelentní akční finále, kde se snoubí typický Tarantinův černý humor s krvavou brutalitou. Tohle sice neni Quentinův nejlepší film, ale rozhodně se v jeho dosavadních počinech neztratí. 80% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Evil Hamlet scares people!“ Je vidět, že tenhle kousek si Kventýn fakt užil. Je to jako encyklopedie starého dobrého Hollywoodu. DiCaprio a Pitt válí, stříká z nich charisma o sto šest a je radost se na ně dívat. Především DiCaprio zase ukázal, že je jedním z nejlepších herců současné kinematografie. Jeho westernový padouch byl tak dobrý, že jsem litoval, že to není opravdový film. V tu chvíli se DiCapriova láska k herectví a Quentinova láska k filmu propojuje do skutečně dojemného momentu, který pro mě tvořil naprostou špičku tohoto filmu. Pak už je jen to nezbytné, krvavý masakr, bez toho bych se ale úplně obešel. Vedlejší dějové linie jsou úplně zbytečné, poflakování se Robbie po kinech bych úplně vynechal. Ale protahovaná scéna na hippičí farmě je napínavá jako trenky! Celkov je to mnohem lepší než 8 Hrozných i Django dohromady. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Zábavné a milé. Na poměry Tarantina možná až příliš, ale mě to nevadilo. Zkrátka skvělá oddechovka s parádním feelingem neortodoxních šedesátek, úžasnými herci a povedeným akčním finále přesně v Quentinově stylu. Čistých 80%. ()

neo250 

všechny recenze uživatele

Film určite nebol zlý, no možno neznalosť skutočného deja, ktorý som nezachytil asi ovplyvnil celkové hodnotenie. Zároveň takmer 3h niečoho ma naozaj neoslnilo tak, že by som pozeral na film s otvorenými ústami. Celkovo to zachránilo posledná scéna, ktorá bola naozaj že wau. Ak nezoberiem do úvahy realitu. Avšak herecké obsadenie a výkon bol jednoznačne skvelý. Preto filmu dávam 3* ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tohle ohodnotit je nadlidský výkon, protože na tenhle film musíte mít prostě náladu, jako na většinu tarantinovek. Když Vám to nesedne, dáte 2*, když ano tak klidně 4 nebo 5*, a těch 5 v pohodě dát můžete, protože je to natočené parádně. Tarantino rád natahuje, klidně scény protahuje do několika minut a scénář má tak precizně napsaný, že i když se ve filmu vesměs prd děje, tak Vás to pohltí a minuty letí a to je prostě umění. Kvalitní a vytříbený scénář, skvělá kamera a neuvěřitelně fantastický herecký výkony, to je to co Vás připne k obrazovce a i když se ve filmu nic moc neděje, tak tohle stačí na to aby jste hltali. Je to škoda, ptž jinak by to bylo za plný počet. Konec je kapitola sama o sobě, fakt bych nečekal, že se tam objeví reálná událost vyvrazdění rodiny Masonovým gangem, jedna z nejznámějších událostí, která se stala v Los Angeles na konci šedesátých let, ale když se tam objevil Polanski, tak mě to hned bylo jasné. To bylo asi největší překvapení, jen je škoda, že to bylo až posledních 15 minut filmu, kdyby tahle scéna byla více natáhnutá a hrála ve filmu větší roli, tak by to bylo grandiozní finále, ale i tak to završení bylo velice sympatické. Oceňuji, že dal Tarantino, v tomto ohledu, přednost své fantazii před realitou. A na závěr některé dialogy mě fakt sedly, a u některých sem se solidně pobavil - luxus a jak jsem psal výš, herecké výkony další luxus, Leo DiCapr vynikající, ale hlavně Brad Pitt, na něho koukat byla prostě fantazie, fuck yeaah!! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí čistě na Tarantinově reputaci. Celou dobu se nic moc neděje, a pozornost Tarantino udržuje pouze tím, že všichni víme, že na konci se stane něco drsného. Občas nám tam hodí nějaké vodítko, které poukazuje na konec, ale přesto se první 2 hodiny filmu vůbec nic neděje. Teprve posledních 30 minut je typická Tarantinovská řežba, možná nejbrutálnější jakou kdy natočil. Ale vlastně se tam celkově nic neděje. Teda, ono to "nic-nedění se" je samozřejmě dokonale natočeno, ale nic to nemění na tom, že se tam nic neděje. A do toho je tam linka s Margot Robbie, která slouží pouze jako pomrknutí na znalce historické události, ze které film vychází. Ale jinak je tam naprosto zbytečná a pokud někdo není obeznámen s Polanskim a Sharon Tate, tak tuhle linku může kompletně přeskočit. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Jedna zabavna scena nedela dobry film. Navic pokud by se vystrihla a dala jako kratky film, tak k ni nemusi byt 2h intro a funguje stejne. Dalsi dobrou veci je chemie Pitt a Caprio, ale je zoufale nevyuzita. Troufam si rict. ze maj spolu spolecnych tak 5-10 minut, zbytek jedou solo. Zbytek totalni prazdnota a jeho feet fetish tady dostava novy rozmer. Citil jsem se, jak kdyby me nekdo nedobrovolne prevychovaval. Navic, pokud nekdo nezna realie, tak mu vlastne nedojde hlavni myslenka/ky filmu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Když si pustím film od Tarantina očekávám nějakou kvalitu.. Je mi úplně jedno že tohle má bejt jiný nežli ostatní.. Ano je to jiný.. Je to neskutečně nudná Mega dlouhá sragora.. Nechápu jak jsem to dokázal dokoukat.. Asi si každej myslí.. že to natočil Tarantino.. tak se z toho všichni poserou.. 20% za dobrou hudbu a retro stilizaci ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama