Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 757)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Tarantino je jeden a je unikát. Jeho filmy mám rád, no v poslednom čase mu podľa mňa dochádza drive, šťava, proste už osem Hrozných bol strašne rozťahaný, ukecaný, no stále ma to bavilo. Bolo tam akésy napätie, Tarantinovské dialógy a finále. No v tomto filme som sa ozaj nudil. 2h sa nič nestalo. Prvá zábava prišla okolo 110min keď Brad dal na držku drzému hipisákovi. Film má veľa odkazov, milých scénok, niektorých aj zapamätovateľných, ako scénka s Brucom Leem. Fakt mám pocit, že to Tarantino natočil pre seba, že mal z toho radosť, radosť mali aj herci. No nejaký dej, nejaké wau scénky tu proste chýbajú. No a záver je opäť alternatívna realita v podaní Tarantina. Áno, všetci by sme boli radšej, keby Hitlera roztrieľali a keby Manson s bandou nezabil tehotnú Sharon Tate. Taký milý, pekný film o ničom a keby nie je od Tarantina, mal by o 20-30% menej. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Poslední ze čtveřice tzv. Tarantinových westernů je už ňákou dobu na světě a podívat se na ni jsem považoval za samozřejmost. Bohužel není moc co k tomu říct, tohle se fuckt musí vidět. Tenhle "díl" se opravdu vymyká nejen z této čtveřice filmů, ale i celkově z Qenovy tvorby. Je to ještě zábava, nebo si jen tvůrce chtěl udělat radost pro sebe? Co se týče mě, řekl bych ano oběma možnostem. Chápu ale, že spousta lidí to vidí jen jako druhou alternativu. Bude hodně zajímavé, co s filmem udělá čas. Za mě hodně zajímavý a dost zvláštní, určitě si najdu čas minimálně ještě jednou. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne je to majstrovsky urobený film, no príbeh... príbeh ako keby tam nebol. Autor viackrát vytvoril scenáristické háčiky (špeciálna cigareta, zabitie manželky) - no nakoniec na ne nijako nenadviazal (s výnimkou plameňometu, čo bolo zasa podarené) a väčšina vecí ostala načrtnutých, len v náznakoch. Pochopil som, že sa jedná o alternatívnu históriu a vylíčenie vraždy Polanského manželky - ale to je tak všetko. Z celého filmu som mal pocit, že je to jedna veľké expozícia a celý čas som si hovorí: "no dobre, ale kedy sa už začne príbeh?" Aj koniec mi prišiel nemastný-neslaný - chcel som vidieť, čo sa stalo s Cliffom Boothom a Rickom Daltonom po týchto udalostiach, ale to sa z filmu nedozvieme. Nerád to priznávam, ale je to prvý Tarantinov film, ktorému dám priemerné hodnotenie (pre porovnanie - Hateful Eight ma bavil, a veľmi) ()

Denila odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle Vám buď přesně sedne nebo vůbec ne. Koukali jsme dva a na konci jsme si oba řekli: co to bylo?? Rozdíl je jen v tom, že on by tomu dal aspoň jednu hvězdu. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Trochu by se to dalo zkrátit a možná bych tam pustil tu pátou hvězdu. Musím říct, že mě to strašně bavilo. Takovej pohodovej a příjemnej film. Zábavný, bez nějakejch výpadků do přešlapování na místě. Finále grandiózní... 80% ()

vaava 

všechny recenze uživatele

K Djangovi jsem psal, že je to skvělá směsice všech předchozích Tarantinových filmů. Tady je to přesně naopak. Celý film se děj chýlí k něčemu, co nepřichází. Typická Cimrmanova dramatická metoda, kdy je vytvářeno napětí chvílemi očekávání, které jsou v zápětí střídány chvílemi zklamání. Konceptem podobný jako Osm hrozných, kdy celej film nekápne jediná kapka krve a na konci najednou ve dvou minutách přichází velké závěré. A já říkám ano - málo kdo by si troufl na podobnej klid a nicnedělání ve scénáři, tady se ale krásně ukazuje, že Quentin je mistrem vyprávění. Je to jiný, než ostatní filmy a je to dobrý. Dávám 5 ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre natočene,zabavne a Di Caprio a Pitt su vo svojich rolach skvely.Dobre boli aj tie ukažky z nikdy nenatočenych filmov a v zavere ten plamenomet.Tarantino asi nebude milačik feministiek. ()

simi78 

všechny recenze uživatele

Film do kterého je dobrý jít naslepo. Tarantino znovu přepisuje historii s dobrým a krvavým koncem! Každý z toho něco dostane podle toho jak dobře znají hrubou historii hollywoodu, ale každý z toho dostane něco dobrýho. Také pěkná změna stylu, kdy většina filmu je příjemná expozice. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Tarantino natočil tarantinovku pro Tarantina. Je asi málo lidí, kteří by všechny ty kinematografické aluze, narážky a spojitosti, které se ve filmu vyskytly, zvládli zaznamenat. I přesto jde o další excelentní žánrový kousek – nechybí kultovní hlášky, ohýbání dějin a brutálně úsměvné (nebo úsměvně brutální) sekvence. Vysoká koncentrace výtečných herců rovněž zajištěna. Na Tenkrát v Hollywoodu se dá dívat i bez znalostí historických reálií, nicméně v jistém tarantinovském deus ex machina shledávám největší potěšení. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pustila poprvý, absolutně mně to nenadchlo a byla jsem z toho celá nesvá...jediný co mi vždy vrtalo hlavou, bylo...What the fucking hell?? Zpočátku děsně nudný, protáhlý film se postupem čašu měnil v naprosto něco nečekaného...film, který musíte vidět do jeho konce, abyste ocenili jeho kvalitu. Teď, už to vím... Podtrženo a sečteno: Fantastický filmový zážitek... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nejslabší, pomalý, nudný. Za mne je to gradující masterpiece, pokud vydržíte a užíváte si to jako já, konec budete mít za odměnu. Tohle umí jen Quentin, tak jak jsem to u něj říkal dycky a dycky budu. A Leo s plamenometem? Hell yeah! ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Ako je známe, pre Tarantina boli vždy typické 2 veci: nekonečné famózne napísané dialógy a hektolitre krvi. V jeho predchádzajúcich 8 hrozných a v tomto filme zásadne otočil kohútik a z hektolitrov krvi sa stali decilitre, čo mne osobne až tak nevadí, keďže som ho mal rád najmä pre tie dialógy. Ale kým v 8 hrozných ma takmer 3 hodinové pozorovanie partičky uzimených ukecancov parádne bavilo, tak tu si moju pozornosť, žiaľ, až tak nezískal. Väčšina dialógov nemá drive, dej sa ťahá a mnohokrát nudí. DiCapriov rozhovor s dievčaťom a posledná polhodina sú typické tarantinovské a z filmu bavia najviac, ale zvyšok ide do stratena. Milosrdné 3 hviezdičky. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Nie som herec, som kaskadér.“ Áno a nielen to.  Je to aj zároveň najlepší kamarát, vodič, spoločník  a spriaznená duša vyhasínajúcej hereckej hviezdy Lea, ktorý ale rozhodne nechce povedať svoje posledné slovo v Holywoodskej brandži končiacich 60 tych rokov, ktoré je charakteristické kvetinovými hippies deťmi, tonami alkoholu, drog, večierkami, kalifornským počasím a všadeprítomnou láskou. Leo s Bradom si tu ukradli celý film pre seba. Ale to sa dalo čakať. Po vizuálnej aj technickej stránke bez chyby, dejovo však vytrhnuté z kontextu a bez hlbšej myšlienky, no napriek tomu tarantinovsky bezchybné. Na moje ďaľšie najbližšie pozretie tohto kúsku sa prispôsobím dobe a zoženiem si more koktejlov a joint namočený v LSD, nech sa do toho dostanem zase o čosi hlbšie. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Čo ma na tomto filme neskutočne bavilo, je budovanie postáv. Pomalé tempo mi vôbec nevadí, relatívne krátke finále ma prekvapilo.  Odkazy na iné filmy či postavy sú proste báječné. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měl jednou pro vždy smířit s tím, že brutální násilí (pokud je tam tolik krve, aby to bylo absurdní) je náramná legrace. Tvrdí to snad prakticky všichni od naprostých primitivů až po slovutné filmové kritiky, sám úchyl Quentin, který je ve svých šedesáti dávno moudrým žijícím klasikem... Takže na tom něco musí být. Nebo? Většina z nás má v sobě jistě kus úchyla. Někdo větší kus, někdo menší kousek. Já nepochybné také, jinak bych na Quentinovy úchylárny nezíral. Ale řekl bych, že většina z nás si raději namlouvá, že má vytříbený smysl pro humor, než vytříbenou perverzi. To jen tak na úvod k humornému násilí. Teď ke Quentinově genialitě. Neviděl jsem všechny jeho filmy, ale z toho, co jsem viděl, si troufám tvrdit, že Quentin je silný v povídkových filmech. Pulp Fiction je podle mého opravdu skvělý počin, Hanební pancharti také nenudí a drží se podobného formátu. Ostatní filmy od Tarantina mi ovšem připadají jako povídky roztažené do formátu celovečerního filmu a ke geiniálním počinům mají dle mého hodně daleko. Což je rozhodně i případ filmu Tenkrát v Hollywoodu. Příběh tohoto filmu by se dal téměř popsat jednou větou. Takže pokud se nerochníte ve vyhledávání odkazů na jiné filmy, historická auta si raději prohlédnete naživo v muzeu, ke starým písničkám máte raději původní klipy, než ty od Tarantina, před soft pornem dáváte přednost pornu, a nedej bože máte kdesi uvnitř sebe pouze menší kousek úchyla, nemá vám tenhle film moc co nabídnout. ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Nejde tarantinovku srovnávat s ostatními filmy a je to vidět...nikdo to zkrátka moc nedělá. Každý porovnává jeho filmy mezi sebou. Tarantinovky vlastně tvoří tu více, tu méně vtipné dialogy a na závěr zvrat obvykle v podobě řežby a kvalita tarantinovek je tedy odvislá od vtipnosti dialogů a od kvality závěrečné řežby. Takže shrnuto a podtrženo za mě dělený čtvrtý místo s Jacky Brown. Na Pulp Fiction, Hanebný Pancharty a Djanga to zkrátka nemá. 80% Edit: nechal jsem si to projít hlavou a je to lepší než Jacky Brown ale ne o moc. ()

fifox 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT – Ok, já to chápu, Tarantino asi potřeboval nějakej důvod, aby mohl najednou zapařit s DiCapriem, Pittem i Margot Robbie, tak jim řekl, že natáčí film, namísto scénáře na ně štěknul: „Ty hraješ herce, ty jeho kaskadéra a ty… just be sexy and cute. Action!“, noa výsledek je TOHLE… Chybí kvalitní dialogy, chybí intenzita (až na výjimky), chybí funkční narativní struktura. Dějová větev „Tate/Polanski“ (takže reálně celá polovina filmu) je úplně zbytečná a nijak hlavní dějovou linku neovlivňuje. Stejně tak je tam hromada dalších dějovejch cancourků, jako třeba trestuhodně zkrácená bitka Pitta s Brucem Lee, který nejsou nijak zapletený do celkovýho dějovýho copu, ale jenom z něj nedbale vyčnívaj… Když přijde na scénu na Spahnově ranči, člověk začíná nabývat dojmu, že teď se to zlomí, tady přichází dějovej zvrat, a tady by si kardiaci měli pomalu rozepínat horní knoflík u košile. Nic z toho se ale nestane. Nevrlej děda Pepa v posteli akorát zahlásí těžký fuck off a celý napětí je v kýblu. Jedna věc je neřídit se podle zajetejch očekávání diváků, ale druhá se na ně úplně vykašlat. Oceňuju, že na konci filmu nám Tarantino namísto očekávanýho masakru blonďatý těhule (to fakt vidět nemusim) naservíruje smrt ďáblovejch učedníků. Chraň bůh, to by tam jinak Margot musela ukázat víc emocí, než je jedno permanentní culení. Nic proti, já její úsměvy rád, ale větší škálu emocí člověk vidí i v pornu… Po tomhle flopu nejde přehlídnout fakt, že jde o první Tarantinův film, kterej neprodukoval Harvey Weinstein. Člověk se tak musí ptát, jestli není mezi absencí tohohle sexuálního predátora a kvalitou filmu spojitost. Hmm... ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Je to minimálně na jednu další kino návštěvu, protože to mírný rozčarování z absence typickejch tarantinovskejch prvků trochu zastřelo moje vnímání. Ale nakonec nelze podřízení době nic vyčítat, protože ta atmosféra šedesátek mě smetla (a to jsem je nezažil) a genius loci LA mě uzemnilo (a to jsem tam nikdy nebyl). Epizodický vyprávění teda sice pro svůj účel funguje, zároveň ale Once Upon a Time in Hollywood ztrácí komplexnost a punc filmovosti, což je za mě asi jediná výrazná výtka na tomhle jinak skvělym zážitku, kterej i přes dlouhou stopáž uteče jako voda. Jak by taky ne, když nám průvodce dělá asi to nejsympatičtější duo od dob Redforda s Newmanem. A to, jak se tihle dva borci ze starý školy vypořádaj s nastupující novou érou, je lahůdková pointa, za kterou děkuji. UPDATE: Podruhý lepší. Když člověk neporovnává se svym očekáváním a ví do čeho jde, může plně nasávat. Film má víc vrstev, než jsem napoprvé stihnul pobrat a vážně si myslim, že tohle je Tarantinův nejdospělejší film. Mít ponětí o popisovanejch filmech a seriálech, jejich postavách a hercích, šel bych do absolutoria hned, to vim jistě, takhle si to asi ještě bude muset počkat na další zhlédnutí, ale věřim že časem k tomu dospěju. Už jen to, že to chci vidět znovu, je dobrá vizitka. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Geniální film -  vtipný, originální, poutavě odvyprávěný a plný easter eggů, které potěší. Jenže kolik lidí se v dnešní době vyzná v kinematografii staré 50 let? .... Masové publikum to určitě nepochopí a nedocení, ale Tarantino tady taky není od toho, aby točil pro masové publikum ;) Jinak duo DiCaprio-Pitt skoro dotáhlo Paula s Robertem, a to jak výkony, tak charismatem (minimálně Brad určitě) a závěr už byla jen taková lahodná třešnička na poctivě upečeném a delikátním dortu. To konstantní těšení DLOUHO dopředu se zase vyplatilo. Díky Quentine za nejlepší summer hit všech dob a hlavně toč dál, dokud jen můžeš! :-) 100% ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama