Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Najt 

všechny recenze uživatele

Tohle ohodnotit je nadlidský výkon, protože na tenhle film musíte mít prostě náladu, jako na většinu tarantinovek. Když Vám to nesedne, dáte 2*, když ano tak klidně 4 nebo 5*, a těch 5 v pohodě dát můžete, protože je to natočené parádně. Tarantino rád natahuje, klidně scény protahuje do několika minut a scénář má tak precizně napsaný, že i když se ve filmu vesměs prd děje, tak Vás to pohltí a minuty letí a to je prostě umění. Kvalitní a vytříbený scénář, skvělá kamera a neuvěřitelně fantastický herecký výkony, to je to co Vás připne k obrazovce a i když se ve filmu nic moc neděje, tak tohle stačí na to aby jste hltali. Je to škoda, ptž jinak by to bylo za plný počet. Konec je kapitola sama o sobě, fakt bych nečekal, že se tam objeví reálná událost vyvrazdění rodiny Masonovým gangem, jedna z nejznámějších událostí, která se stala v Los Angeles na konci šedesátých let, ale když se tam objevil Polanski, tak mě to hned bylo jasné. To bylo asi největší překvapení, jen je škoda, že to bylo až posledních 15 minut filmu, kdyby tahle scéna byla více natáhnutá a hrála ve filmu větší roli, tak by to bylo grandiozní finále, ale i tak to završení bylo velice sympatické. Oceňuji, že dal Tarantino, v tomto ohledu, přednost své fantazii před realitou. A na závěr některé dialogy mě fakt sedly, a u některých sem se solidně pobavil - luxus a jak jsem psal výš, herecké výkony další luxus, Leo DiCapr vynikající, ale hlavně Brad Pitt, na něho koukat byla prostě fantazie, fuck yeaah!! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí čistě na Tarantinově reputaci. Celou dobu se nic moc neděje, a pozornost Tarantino udržuje pouze tím, že všichni víme, že na konci se stane něco drsného. Občas nám tam hodí nějaké vodítko, které poukazuje na konec, ale přesto se první 2 hodiny filmu vůbec nic neděje. Teprve posledních 30 minut je typická Tarantinovská řežba, možná nejbrutálnější jakou kdy natočil. Ale vlastně se tam celkově nic neděje. Teda, ono to "nic-nedění se" je samozřejmě dokonale natočeno, ale nic to nemění na tom, že se tam nic neděje. A do toho je tam linka s Margot Robbie, která slouží pouze jako pomrknutí na znalce historické události, ze které film vychází. Ale jinak je tam naprosto zbytečná a pokud někdo není obeznámen s Polanskim a Sharon Tate, tak tuhle linku může kompletně přeskočit. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Jedna zabavna scena nedela dobry film. Navic pokud by se vystrihla a dala jako kratky film, tak k ni nemusi byt 2h intro a funguje stejne. Dalsi dobrou veci je chemie Pitt a Caprio, ale je zoufale nevyuzita. Troufam si rict. ze maj spolu spolecnych tak 5-10 minut, zbytek jedou solo. Zbytek totalni prazdnota a jeho feet fetish tady dostava novy rozmer. Citil jsem se, jak kdyby me nekdo nedobrovolne prevychovaval. Navic, pokud nekdo nezna realie, tak mu vlastne nedojde hlavni myslenka/ky filmu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Když si pustím film od Tarantina očekávám nějakou kvalitu.. Je mi úplně jedno že tohle má bejt jiný nežli ostatní.. Ano je to jiný.. Je to neskutečně nudná Mega dlouhá sragora.. Nechápu jak jsem to dokázal dokoukat.. Asi si každej myslí.. že to natočil Tarantino.. tak se z toho všichni poserou.. 20% za dobrou hudbu a retro stilizaci ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Tarantino je jeden a je unikát. Jeho filmy mám rád, no v poslednom čase mu podľa mňa dochádza drive, šťava, proste už osem Hrozných bol strašne rozťahaný, ukecaný, no stále ma to bavilo. Bolo tam akésy napätie, Tarantinovské dialógy a finále. No v tomto filme som sa ozaj nudil. 2h sa nič nestalo. Prvá zábava prišla okolo 110min keď Brad dal na držku drzému hipisákovi. Film má veľa odkazov, milých scénok, niektorých aj zapamätovateľných, ako scénka s Brucom Leem. Fakt mám pocit, že to Tarantino natočil pre seba, že mal z toho radosť, radosť mali aj herci. No nejaký dej, nejaké wau scénky tu proste chýbajú. No a záver je opäť alternatívna realita v podaní Tarantina. Áno, všetci by sme boli radšej, keby Hitlera roztrieľali a keby Manson s bandou nezabil tehotnú Sharon Tate. Taký milý, pekný film o ničom a keby nie je od Tarantina, mal by o 20-30% menej. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Poslední ze čtveřice tzv. Tarantinových westernů je už ňákou dobu na světě a podívat se na ni jsem považoval za samozřejmost. Bohužel není moc co k tomu říct, tohle se fuckt musí vidět. Tenhle "díl" se opravdu vymyká nejen z této čtveřice filmů, ale i celkově z Qenovy tvorby. Je to ještě zábava, nebo si jen tvůrce chtěl udělat radost pro sebe? Co se týče mě, řekl bych ano oběma možnostem. Chápu ale, že spousta lidí to vidí jen jako druhou alternativu. Bude hodně zajímavé, co s filmem udělá čas. Za mě hodně zajímavý a dost zvláštní, určitě si najdu čas minimálně ještě jednou. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne je to majstrovsky urobený film, no príbeh... príbeh ako keby tam nebol. Autor viackrát vytvoril scenáristické háčiky (špeciálna cigareta, zabitie manželky) - no nakoniec na ne nijako nenadviazal (s výnimkou plameňometu, čo bolo zasa podarené) a väčšina vecí ostala načrtnutých, len v náznakoch. Pochopil som, že sa jedná o alternatívnu históriu a vylíčenie vraždy Polanského manželky - ale to je tak všetko. Z celého filmu som mal pocit, že je to jedna veľké expozícia a celý čas som si hovorí: "no dobre, ale kedy sa už začne príbeh?" Aj koniec mi prišiel nemastný-neslaný - chcel som vidieť, čo sa stalo s Cliffom Boothom a Rickom Daltonom po týchto udalostiach, ale to sa z filmu nedozvieme. Nerád to priznávam, ale je to prvý Tarantinov film, ktorému dám priemerné hodnotenie (pre porovnanie - Hateful Eight ma bavil, a veľmi) ()

Denila odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle Vám buď přesně sedne nebo vůbec ne. Koukali jsme dva a na konci jsme si oba řekli: co to bylo?? Rozdíl je jen v tom, že on by tomu dal aspoň jednu hvězdu. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Trochu by se to dalo zkrátit a možná bych tam pustil tu pátou hvězdu. Musím říct, že mě to strašně bavilo. Takovej pohodovej a příjemnej film. Zábavný, bez nějakejch výpadků do přešlapování na místě. Finále grandiózní... 80% ()

vaava 

všechny recenze uživatele

K Djangovi jsem psal, že je to skvělá směsice všech předchozích Tarantinových filmů. Tady je to přesně naopak. Celý film se děj chýlí k něčemu, co nepřichází. Typická Cimrmanova dramatická metoda, kdy je vytvářeno napětí chvílemi očekávání, které jsou v zápětí střídány chvílemi zklamání. Konceptem podobný jako Osm hrozných, kdy celej film nekápne jediná kapka krve a na konci najednou ve dvou minutách přichází velké závěré. A já říkám ano - málo kdo by si troufl na podobnej klid a nicnedělání ve scénáři, tady se ale krásně ukazuje, že Quentin je mistrem vyprávění. Je to jiný, než ostatní filmy a je to dobrý. Dávám 5 ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

A Kventin šliapol do hovna. Síce od tých sračiek nebol zapatlaný celý, ale rozhodne dosť na to, aby tak nešiel do spoločnosti. Asi tak pod pazuchy. Takto by sa dal opísať tento film. Poviem Vám, že po desiatich minútach sledovania toho ako Brad alebo Roman Polansky riadia auto a následne po šiestich minútach sledovania toho ako tancujú zdrogované štetky som to chcel vypnúť a ostal som pozerať len preto, že je to Kventin a chcem vidieť všetkých Kventinov. Slabšiu “rozbehovú” tridsať minútovku som ešte asi nevidel. A viete čo ma presvedčilo pozerať ďalej ? Bruce Lee. Scéna kde toho namysleného šaška jebne Brad o auto bola presne to čo som od Kventina očakával. Lenže, ...... lenže to bolo na dlho všetko a zase sme len sledovali ako niekto riadi auto. Uznávam, ze finále bolo bravúrne, uznávam, že niektoré scény boli Tarantinovsky zvrátené a vynikajúce, ale z klasického dva a pol hodinového obsahu to bola spolu dokopy asi max pol hoďka. Ten ostatok stál za prd a ruku na srdce, keby niečo takéto natočil iný režisér, okupovalo by to vody 50tky. Zrejme najslabší film legendárneho režiséra s vážnymi defektmi držky. Už nič nebude ako bývalo. Q sa proste chce zubami nechtami držať westernov a nechce si pripustiť, že Django sa už nezopakuje. Skúsil teraz fušovať do westernu obkľukou, ale tam bolo v ceste hovno. Nepomohli mu ani 5 hviezdičkový Brad, ani humusne špinavá a zbytočná Margot, ani prehrávajúci Leo. Nebyť Brada Pitta, tak dávam odpad, vážne. A že posledných dvadsať minút nijako nesúvisí so zvyškom filmu, ani nepočítam. Obe hviezdy Bradove. Obrovský prúser. PS: Pätnásť minútové finále som si dal trikrát. Desať hviezd. Toto je Kventin. Milujem Brada. ()

simi78 

všechny recenze uživatele

Film do kterého je dobrý jít naslepo. Tarantino znovu přepisuje historii s dobrým a krvavým koncem! Každý z toho něco dostane podle toho jak dobře znají hrubou historii hollywoodu, ale každý z toho dostane něco dobrýho. Také pěkná změna stylu, kdy většina filmu je příjemná expozice. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Tarantino natočil tarantinovku pro Tarantina. Je asi málo lidí, kteří by všechny ty kinematografické aluze, narážky a spojitosti, které se ve filmu vyskytly, zvládli zaznamenat. I přesto jde o další excelentní žánrový kousek – nechybí kultovní hlášky, ohýbání dějin a brutálně úsměvné (nebo úsměvně brutální) sekvence. Vysoká koncentrace výtečných herců rovněž zajištěna. Na Tenkrát v Hollywoodu se dá dívat i bez znalostí historických reálií, nicméně v jistém tarantinovském deus ex machina shledávám největší potěšení. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pustila poprvý, absolutně mně to nenadchlo a byla jsem z toho celá nesvá...jediný co mi vždy vrtalo hlavou, bylo...What the fucking hell?? Zpočátku děsně nudný, protáhlý film se postupem čašu měnil v naprosto něco nečekaného...film, který musíte vidět do jeho konce, abyste ocenili jeho kvalitu. Teď, už to vím... Podtrženo a sečteno: Fantastický filmový zážitek... ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Ako je známe, pre Tarantina boli vždy typické 2 veci: nekonečné famózne napísané dialógy a hektolitre krvi. V jeho predchádzajúcich 8 hrozných a v tomto filme zásadne otočil kohútik a z hektolitrov krvi sa stali decilitre, čo mne osobne až tak nevadí, keďže som ho mal rád najmä pre tie dialógy. Ale kým v 8 hrozných ma takmer 3 hodinové pozorovanie partičky uzimených ukecancov parádne bavilo, tak tu si moju pozornosť, žiaľ, až tak nezískal. Väčšina dialógov nemá drive, dej sa ťahá a mnohokrát nudí. DiCapriov rozhovor s dievčaťom a posledná polhodina sú typické tarantinovské a z filmu bavia najviac, ale zvyšok ide do stratena. Milosrdné 3 hviezdičky. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Nie som herec, som kaskadér.“ Áno a nielen to.  Je to aj zároveň najlepší kamarát, vodič, spoločník  a spriaznená duša vyhasínajúcej hereckej hviezdy Lea, ktorý ale rozhodne nechce povedať svoje posledné slovo v Holywoodskej brandži končiacich 60 tych rokov, ktoré je charakteristické kvetinovými hippies deťmi, tonami alkoholu, drog, večierkami, kalifornským počasím a všadeprítomnou láskou. Leo s Bradom si tu ukradli celý film pre seba. Ale to sa dalo čakať. Po vizuálnej aj technickej stránke bez chyby, dejovo však vytrhnuté z kontextu a bez hlbšej myšlienky, no napriek tomu tarantinovsky bezchybné. Na moje ďaľšie najbližšie pozretie tohto kúsku sa prispôsobím dobe a zoženiem si more koktejlov a joint namočený v LSD, nech sa do toho dostanem zase o čosi hlbšie. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Čo ma na tomto filme neskutočne bavilo, je budovanie postáv. Pomalé tempo mi vôbec nevadí, relatívne krátke finále ma prekvapilo.  Odkazy na iné filmy či postavy sú proste báječné. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měl jednou pro vždy smířit s tím, že brutální násilí (pokud je tam tolik krve, aby to bylo absurdní) je náramná legrace. Tvrdí to snad prakticky všichni od naprostých primitivů až po slovutné filmové kritiky, sám úchyl Quentin, který je ve svých šedesáti dávno moudrým žijícím klasikem... Takže na tom něco musí být. Nebo? Většina z nás má v sobě jistě kus úchyla. Někdo větší kus, někdo menší kousek. Já nepochybné také, jinak bych na Quentinovy úchylárny nezíral. Ale řekl bych, že většina z nás si raději namlouvá, že má vytříbený smysl pro humor, než vytříbenou perverzi. To jen tak na úvod k humornému násilí. Teď ke Quentinově genialitě. Neviděl jsem všechny jeho filmy, ale z toho, co jsem viděl, si troufám tvrdit, že Quentin je silný v povídkových filmech. Pulp Fiction je podle mého opravdu skvělý počin, Hanební pancharti také nenudí a drží se podobného formátu. Ostatní filmy od Tarantina mi ovšem připadají jako povídky roztažené do formátu celovečerního filmu a ke geiniálním počinům mají dle mého hodně daleko. Což je rozhodně i případ filmu Tenkrát v Hollywoodu. Příběh tohoto filmu by se dal téměř popsat jednou větou. Takže pokud se nerochníte ve vyhledávání odkazů na jiné filmy, historická auta si raději prohlédnete naživo v muzeu, ke starým písničkám máte raději původní klipy, než ty od Tarantina, před soft pornem dáváte přednost pornu, a nedej bože máte kdesi uvnitř sebe pouze menší kousek úchyla, nemá vám tenhle film moc co nabídnout. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama