Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Dwight15 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamání, čekal jsem takovou tu klasickou Tarantinovku a to teda zdaleka není... Konec byl super ale průběh filmu nic moc.. EDIT: Po pul roce a třetím shlédnutí přidávám hvězdičku, začínám to mít rád :) ()

Sevin14 

všechny recenze uživatele

Kdo by tušil, že ten plamenomet ze začátku, bude tak důležitej. Dobrej film, ale na ostatní Tarantinovi pecky to bohužel nemá, každopádně se těším na film č. 10. ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Jako na poctu šedesátkám se na to hezky dívá. Sám mám slabost pro toto období soulu, zlaté kinematografie a obecně ten cool retro styl se Tarantinovi podařilo zachytit s grácií. Do starého soundtracku jsem si hezky podupával a při skladbě Mrs. Robinson jsem jásal radostí s úsměvem na tváři. Dvojka DiCapria a Pitta je sympatická, ale bohužel mě zklamala Margotka, která měla o dost míň prostoru. Vlastně za to nemůže ona ale její pan režisér. Očekával jsem, že bude výrazně interagovat s hlavní dvojicí, ale má jen svou vlastní slabou linku. Její potenciál mohl být využit mnohem líp jako posledně ve Vlkovi z Wall Street, kde byla k sežrání. Jo a taky mě dost zklamalo malé množství krve! Když jdu na tarantinovku, očekávám nálož syrového násilí, ale tentokrát to je jinak. Až ke konci to na vás Quentin pořádně vybalí. Bohužel to celkem dost postrádá ten sarkastický humor, který je např. v Djangovi či Pulp Fiction. Místo toho je tam plno odkazů na jiné staré filmy, o kterých jsem moc nevěděl. Ten, kdo nemusí zrovna toto období, bude asi trpět a bude mu to připadat nekonečné. Jednou to asi stačí. I mě. Kdo se chce ale nechat přenést na chvíli do této zlaté éry, ať si tu jízdu pomalu vychutnává a nikam nespěchá. Už pro ten cool vizuál se to vyplatí vidět. Technicky je to na výbornou, ale je škoda, že příběh zde není prioritou a po té krvi se mi také stýskalo od Quentina. PS: v klíčové scéně, kdy DiCaprio poslouchá muziku v bazénu jsem vyprsknul smíchy na celé kino a nebyl jsem sám. Užijte si ten šíleně zmatený moment. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

V podstate úplne súhlasím s užívateľom MrHlad. Asi viac ako polovicu filmu som nechápal aká téma alebo film sa práve rozoberá. Filmovú tvorbu z Hollywoodu z 50tych, 60tych rokov nemám napozeranú a tak som bol príliš často ako divák vyšachovaný. Kto tvrdí že z filmu dokáže byť nadšený alebo unesený aj napriek týmto skutočnostiam, je podľa mňa tak trochu pokrytec, alebo Tarantinov fanatický fanúšik (ktorých je tu na csfd očividne neúrekom). Užil som si prekvapivý a šťavnatý záver filmu, postavu Brada Pitta a bitku s Bruceom Leem. Na takmer trojhodinovy film dosť málo. Ale chyba je na mojej strane, to beriem, ale film samotný vo mne neprebudil záujem o westernovú (či inú) tvorbu Hollywoodu z tých čias. Tak snáď nabudúce Quentin, pri poslednom filme :) ()

hrackabanan 

všechny recenze uživatele

Spousta zbytečných scén, realistické vyobrazení násilí, odlehčená atmosféra - a vznikla tahle velká paráda s hvězdným obsazením. Vizuálně skvěle propracovaný snímek. ()

FialovaMaska 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jaký Holywood nikdy nebyl, ale jaký si ho všichni pamatují. O milosrdných lžích, které divák vyžadoval a o hrdinech, kteří na rozdíl od reality dostali to, co si zasloužili. Tenkrát v Holywoodu není jen pocta snovému obrazu LA v 1969, on se v něm odehrává a fakt, že se to Tarantino nebojí použít ve svůj prospěch, mě na tom baví ze všeho nejvíce. Přesto mám strach, že se film při opakovaném shlédnutí bude zdát roztahaný. Uvidíme. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Ako začať...tu sa ani nie je čo veľmi rozpisovať, ale skúsim v pár vetách zhodnotiť tento počin. Quentin má zrejme úchylku na nohy.... Postava Leonarda je v úzadí, avšak brilantne zahraná scéna s dievčatkom to určite otočí, aby som nezabudla...z reťaze odtrhnutý DiCaprio s plameňometom...to je nevyhnutné vidieť :)...Rola Pitta má v tejto snímke celkom veľký priestor (a mňa napodiv aj viac bavila) a po častiach sa dostávame k príbehu tohto kaskadéra. Tu môžem za vše spomenúť priam vtipnú scénu, kde z toho vyjde, nie príliš lichotivo Bruce Lee....A nakoniec prekrásna Margot s naivným pohľadom, hviezda Holywoodu... s naivným koncom za 4**** ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Tak zprvu to skutečně vypadá, že si divák bude pamatovat hlavně Brada Pitta, který si i v 55 může sundat tričko a pořád je to tam, nebo nebesky sladký úsměv Margot Robbie. Na všechno je tady dost času, ale je to proto, aby překvapivé finále bylo ještě překvapivější. Kromě zmíněných odkazů pro nejzanícenější filmové fandy si Tarantino tentokrát užívá i boření nejrůznějších scénáristických klišé, to všechno zabalené do krásně koutatelného retra. Vlastně by se dalo říct, že Quentin tentokrát dělá všechno pro to, aby diváka potěšil. Já jsem spokojen. ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Tento film je pre náročnejšieho diváka a rozhodne to nie je mainstream. Bolo tam extrémne veľa narážok na doby a veci z obdobia, ktoré si väčšina z nás nepamätá a teda nám to ani nič nehovorí. Následne je film často zdĺhavý až nudný. Malo to však čaro aj pre mňa, neznalca vtedajších pomerov. Boli tam fantastické herecké výkony, dobová atmosféra a trochu som si vďaka filmu mohol aj zistiť o Manson Family, ktorá je vo filme zobrazená. Nie je to film, ktorý si pozriem znova, ale som rád, že som ho videl. ()

Novko 

všechny recenze uživatele

Once upon time in Hollywood je další mistrovské dílo od mistra Tarantina. V sále jsme si každou scénu naplno užíval, nasával jsme feel šedesátek a užíval si nehynoucí Tarantinovu lásku k filmu. Leovy scény, kdy se učí svůj text, Brad ,kterej bojuje s Jackie Chanem nebo třeba Pacinovo vysvětlování jak fungoval tehdejší filmový průmysl, tohle všechno byl filmový zážitek na který se nezapomíná. Leo a Pitt jsou bezva dvojka kteří mají báječnou chemii se, kterými si užijete krásný herecký "koncert". 10/10. ()

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Ani nevím kdy naposled jsem byl tak vděčný za konec filmu. A rozhodně ne proto, že by byl špatný. Quentin si to (je) vyloženě vychutnal. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

O americkej televíznej, filmovej tvorbe a showbiznise 60-tych rokov viem pramálo (v podstate nič), čiže pre diváka môjho typu nie je film príliš prívetivý. Aj napriek tomu som si užíval hereckú hitparádu DiCapria a hlavne Pitta, ktorý mal fantastickú postavu. Rovnako som oceňoval aj poctivé kulisy na ktorých bol ten vysoký rozpočet naozaj vidno. Typických tarantinovských trademarkov sa vo filme príliš nenachádza a rovnako sa niektoré scény tiahnu predsa len až príliš (čo nie je v tarantinovkách nič nezvyčajné ale tu už to bolo na hrane). Čo ma prekvapilo je, že vo filme sa ani nenachádza nejaký nosný príbeh a v podstate len sledujeme 2+1 deň amerického herca v úpadku a jeho kaskadéra. Počas prvých dvoch dní robia také tie zvyčajné veci - jazdia autom po meste, natáčajú seriál, opravujú anténu na streche alebo sedia v bare. Až v tretí deň sa konečne deje niečo zaujímavé a zábavné pre divákov a viem si predstaviť, že vďaka tomuto môže bežný návštevník kina označiť prvé 2 hodiny za pomerne nudné. Spomenúť treba aj linku s Margot Robbie, ktorá bola podľa mňa úplne zbytočná a príliš zdĺhavá. Každopádne ale treba uznať kvalitnú filmárčinu, herecké výkony, dobovú atmosféru a perfektný a zábavný koniec. ()

Martynes 

všechny recenze uživatele

Chápu, o co Tarantinovi šlo. Jen při tom šokování obecenstva zapomněl pořádně prokreslit postavy. Něčeho tam zkrátka bylo moc (navazování atmosféry) a něčeho zas málo (Sharon Tate). Jinak je to samozřejmě úžasně zahraný, výborně nasnímaný a dialogy skvěle vypointovaný. 7,5/10 PS: Konečně jsme se těšil na film, s kterým Disney nemá nic společnýho, ale scéna s holčičkou a knihou mi jen ukázala, kdo je tu šéf. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Tarantino ve svém nejnověším filmu Tenkrát v Hollywoodu vzdává holt šedesátým létům a je prošpikovaný spoustu odkazů z té doby, které bohužel většina českých diváků nemůže znat .Přestože film nemá nijak ucelený děj a jedná se sled jednotlivých epizod, navíc se stopáži blížící se třem hodinám, je neustále zábavný a je se na co dívat. Film tomu vděčí především dvojici DiCaprio a Pitt, kteří jsou skvělí a také Tarantinově režii. Jednoznačbým vrocholem je pak závěr filmu. Nová Tarantinovka je kvalitou někde na úrovní 8 hrozných, kvalit jeho největších pecek však nedosahuje. Přesto jde o zábavný film, určený všem fanouškům filmů 60. let a kinematrografie obecně. ()

jablonec 

všechny recenze uživatele

Nadšení, vymazlenej film od začátku do konce, pro znalce filmu o to víc. Scény se S. McQueenem, s B.Lee... K tomu kočka Margot. A ten konec. Jako bonus po titulkách reklama na cigarety Red Apple. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

To jako fakt? Člověk čeká kdy to začne a ono to pak jen skončí. Ta minutovka nakonci za to dlouhé a nudné čekání nestojí. Konec jako sám o sobě není špatný, ale prostě nez to začne klidně se prospěte. Prostě a jednoduše jedna krátká historka natahnuta jak nudle na délku Pána prstenů. Neříkám že to herci nezahráli dobře. To co měli zahrát zahráli hodně dobře ale ten film nic nenabídne. Je to jen přehlídka jmen, herců, a doby konce 60tych let. Téměř bez akce. Nuda v Hollywoodu se to mělo jmenovat! Nejsem odborník na Tarantina. Ale mám pocit že každý film je vždy kvalitně o úroveň níže... ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama