Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

O_neck 

všechny recenze uživatele

Tarantino sa opäť predviedol ako suverénne najlepší storyteller v Hollywoode... Celý film slúžil ako build up pre veľkolepý záver, v ktorom kedysi tragická udalosť tentokrát skončila tragicky len pre tých, ktorých sme všetci chceli vidieť trpieť. Máloktorému režisérovi sa podarí zakončiť dej podľa predstáv diváka bez toho, aby divák o svojich predstavách dopredu vedel. To ale neznamená, že sa nedala každá scéna až dokonca vychutnať ako osobitná snímka. Vďaka malému všeobecnému prehľadu o Mansonovej sekte napätie stupňovalo každou scénou s až rozrušujúco atraktívnou Margaret Robbie, pomedzi ktoré sme mali možnosť nahliadnuť do psychiky dopodrobna prepracovaných a pritom fiktívnych hlavných postáv. Pozriem znova, pozrite aj vy, 5 hviezd bez zbytočnej diskusie už len za referencie na ostatné klasické tarantinovky (Antonio Margarette ako režisér fiktivneho filmu vnútri filmu =) ). ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden ze slabších tarantinových filmů. Herci perfektní, co taky od Leonarda a Pitta čekat. Pitt se mi zde líbil snad i víc, jak Leo. Jen by to chtělo hustší atmosféru, kterou bych od Tarantina čekal a méně rozvleklosti. Jo a pokud má někdo fetiš na chodila, tak tohle je film pro vás. ()

T1000 

všechny recenze uživatele

Někdo mu pořád nemůže přijít na chuť a moc ho nemusí a jiní ho zase milují ano, jde o pana Quentina Tarantina. To co zase dokázal je neskutečné už dlouho mi 2h 45min. tak rychle neuteklo i když je teprve srpen tak už mám jasno o scénáři na Oscara a Pitt s DiCapriem těm dvou to sedlo skvěle, Pittova asi nejlepší role v životě (ještě lepší než v Moneyball), z kamery jsem byl úplně hotový celý film a ty 60. léta každý detail krásně do sebe zapadal no a závěr líp to dopadnout nemohlo jakoby Tarantino skvělé rozjetý film s velkou dávkou výborného humoru nechtěl zkazit a zakončit smutně. Přesto, že celou kauzu kolem Sharon Tate a Manosona znáte dokonale tak vás závěr dostane (no přece by to nebyl Tarantino kdyby ve filmu nestříkala krev) moc děkuji za tento film, který se za pár let určitě zařadí po bok Pulp fiction. ()

prskvik odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já se těšil na tento film. Skoro 3 hodiny zoufalého dokumentu z L. A. o stárnoucích hvězdičkách a jejich mindrácích. Na úplný závěr obvyklé prokrvení a čau. Tarantino u mne skončil, čím novější film, tím hůře. Když neměl prachy a musel něco ukázat, bylo to úžasný. Miluji jeho filmy z počátku ale z toho se nedá žít stále. Měl by se věnovat své nové manželce a film nechat zapálenějším. ()

Opeth 

všechny recenze uživatele

Když mi film přijde docela namáhavý shlédnout a docela se těšit, až už to skončí, tak to není docela dobře. Má to svý momenty, ale já se díval docela. ()

old_school 

všechny recenze uživatele

Žádná povinná korektnost, žádná úcta k divákům, kteří to v kině nevydrží 3 hodiny bez čůrání, žádné vysvětlování, co je to za kino, o kterém se ústřední čtveřice "zcela zbytečně" baví před vstupem do restaurace... Tohle je biják, ke kterému bys potřeboval osmdesátistránkový manuál. A je to tak správně. ()

Chovis 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nejlepší Tarantinův film po Djangovi. Trochu něco jiného než filmy předchozí, ale to dělá umělce velkým. Sekat všechno na jedno brdo jako Baťa cvičky není nic extra. Ale natočit každý film trochu jinak, ale přitom se stále stejnými rysy a rukopisem, je umění. Proto mám Tarantina rád, a tento film to jednoznačně podtrhuje. O tom, že se jedná opět o prvotřídní výkon Lea s Bradam se napsalo už hodně a nemá smysl se opakovat. Finální zápletka perfektní, krásně vygradovaná a přitom vtipná a překvapivá. ()

Tomatec 

všechny recenze uživatele

Krásnej život dvou kámošů co jen tak proplouvají životem. Frajer Pitt má o trošku lepší roli než Leo, ale oba si to dávaj jako prase, hereckej koncert. Scén jako s Brucelem nebo na ranči mohlo bejt víc, ale to je přesně ten Tarantíno, mrtě scén jen tak navnadil, že už se bude něco dít a vono nic. Pěkně se na to koukalo, dneska jsem si taky zapálil cigáro když jsem opravoval anténu. No a Margot v 911, jó, tak to potěší. Výbroný káry a muzika až videoklipovité záběry, prostě zlatá pohoda 70-tých let. ()

Ziper 

všechny recenze uživatele

Mel jsem vetsi ocekavani, ale uplne k zahozeni to taky nebylo. Je pravda za v prvnich trech ctvrtinach filmu se nic nedelo a konec to trcohu zachranil. Dal bych tomu 3.5*, ale kdyz jsem si rikal zdali bych dal filmu radsi 69% nebo 71% tak jsem zaokrouhlil nahoru, ackoliv na 80% to podle me urcite nebylo. Zajimave dilo, kteremu herci jiste dodali stavu. Ale zadna velkolepost!!! ()

SteveCZE 

všechny recenze uživatele

9/10 1Začnu asi takhle. Ačkoliv uznávám Quentina Tarantina jako režiséra, nemám rád jeho tvorbu. Kill Bill považuju za volovinu, Hanebný pancharti jsem prozíval a z Nespoutaného Djanga si pamatuju jen tu luxusní scénu s Ku Klux Klanem (ta banda idiotů v bílejch pytlích mne rozesmívá ještě dnes). Ale Pulp Fiction bylo parádní. A já doufal že to bude mít aspoň podobný kvality. A taky že má. Celou dobu sledujeme Ricka Daltona (DiCaprio), herce který se ne a ne dostat ze seriálových rolí, a jeho kaskadéra Cliffa Boothe (Brad Pitt), který tady prostě dvě hodiny přešlapují na místě (ale i tak mě to bavilo), a pak se to celý posune, dostaneme hodně šťavnatej dějovej zvrat (teda v případě že víte jakej osud potkal Sharon Tateovou v roce 69), a nakonec přijde hodně povedený finále, který mně trochu děsilo a bavilo zároveň. Musim říct že jsem docela váhal, jestli na tohle jít. A rozhodně jsem rád že jsem nakonec šel, protože tohle je po dlouhe době Tarantinovka která se mi líbila. Že bych byl úplně paf z DiCapria, to ne. Ale kruci, ten si to coby Rick Dalton dával. O co že bude nominovanej na Oscara. A pozadu nebyl ani Pitt. Abych to nějak shrnul, Tenkrát v Hollywoodu je fajn podívaná s hromadou známejch ksichtů, která není za tolik o ději ale o těch dvou postavách, kterým prostě musíte fandit. Modlil jsem se aby to bylo aspoň tolik dobrý jako Pulp Fiction, a mé modlitby byli zřejmě vyslyšeny. ()

Renassaince 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba; skvělá auta; Margot Robbie; melancholické, pomalé tempo, ve kterém má každá scéna svůj smysl a směřuje k jedinému vyvrcholení. PS. dokázal jsme ocenit i kameru, což se často neděje. ()

JimmyHoffa 

všechny recenze uživatele

Fetiš dosáhl maxima a je ho fakt už moc. Al Pacina a spousty ostatních herců je zase málo! Jen žijící postavy mi nestačily a Quentinovi asi prostě došly nápady na pořádnej děj. ()

Inhoofer 

všechny recenze uživatele

Sice je tam vidět výprava, prachy,... ale to je tak asi všechno...Jsem zvyklý si u Tarantina na rozuzlení zápletky počkat,... tady se čeká a čeká a je konec. Skvělé obsazení ani dobrá reklama z toho dobrý film neudělá. Nejslabší věc od něj. Škoda :-( ()

Suzzie 

všechny recenze uživatele

Rikam porad, ze Tarantino je extremne nadcenovany a Tenkrat v Hollywoodu to dokazuje. Dej filmu je minus nula, kdybychom nostalgicky nepotkavali “zname” tvare, tak se tam deje velke nic mimo klasicke klise, aka neuspesny herec, dobre vypadajici bijec s cigarem puse, zijic v karavanu jedic junk every day, etc... spoustu zbytecnych nikam nevedoucich charakteru. Navic Tarantinovy alternativni konce mne vzdycky dokazou akorat s prominutim nasrat (jo, pochopila jsem motto once upon a time, ale nemam to proste rada, pokud se ten film tak neprofiluje od sameho pocatku)... Co se tyce zpracovani, to Quentinovi musim nechat, to umi a ma to vazne uroven a sem tam ty vtipky jsou taky cool. Nerikam, ze to neni koukatelny, jen je to proste nudny a nikam nevedouci a jednou shlednout proste staci. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť jsem se nebavil,nudné a dlouhé uspávací pasáže,procházení retrem filmového studia,kde se objevují staré hvězdy a na konci,kdo neví nějaké souvislosti s hypíky a Polanského,tak mu to nebude vůbec nějak dávat smysl.Všichni to vyzvydhují do nebes asi jen protože to natočil Tarantino a že tam hrají dvě hvězdy,ale jinak film,který mi vůbec nic neřekl,možná vykreslení té doby,ale jinak vůbec nic. ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jeden úplně zbytečný film o ničem. Plno sprostých slov a místy i násilí. Tak hvězdné obsazení a skoro 3 hodiny sledujete běžný život lidí v 60. letech. To jsem se mohl podívat na nějaký dokument. ()

bardem 

všechny recenze uživatele

Od Tarantina mám nejraději dva filmy. Tento a Pulp Fiction. Na Hollywoodu jsem byl dvakrát, jednou doma a podruhé přímo v LA a bylo to nezapomenutelné! Nemám výhrady. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Tarantino si môže dovoliť natáčať čo chce, ako chce a s kým chce, a tak to aj robí. Každopádne, mám po filme taký pohodový pocit. Ale žiaden zázrak to nie je... ()

Frankie86 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda. Dávám hvězdu za vynikajícího Bruce Leeho a jeho dlouhou scénu bez prostřihu. Jako obvykle jsme se dočkali Tarantinova fetiše na nohy v x scénách. Postavy prakticky bez příběhu. Nudný a neskutečně pomalý "ne-děj". Patřím k velkým fanouškům Tarantina, ale tohle bylo, jako kdyby to natočil někdo jiný. ()

kudryj 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je pán. Brat Pitt je neskutečný a Leošek se snaží zdatně sekundovat. Ale pokud nevíte nic o historii postav a událostí které se v té době stali, nepochopíte ani prd v trenkách, který z vás vyjde a muže vás pěkně otrávit včetně vašeho okolí. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama