Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Zajímavosti (114)

  • Mansonova rodina se nachází na Spahnově (Bruce Dern) filmovém ranči, jehož majitele chce Cliff Booth (Brad Pitt) navštívit. Sám Spahn dovolil Mansonově (Damon Herriman) rodině žít na svém ranči zdarma, výměnou za to, že jeho členky budou provádět domácí práce a příležitostně s ním mít sex. Skutečný Spahnův ranč byl srovnán se zemí, takže filmaři jej museli znovu postavit na nedalekém místě. (Charpy)
  • Když poprvé uvidíme členky Mansonovy (Damon Herriman) rodiny v ulicích L.A., zpívají píseň s názvem „I'll Never Say Never To Always“, kterou napsal sám Charles Manson. (Charpy)
  • V jedné části filmu se na obálce časopisu Time objeví John Wayne. Jedná se o vydání z 8. srpna 1969. (jarmilek.hyn)
  • Když Sharon Tate (Margot Robbie) a její přátelé navštíví mexickou restauraci El Coyote, Sharon se zeptá na erotické kino v ulici, kde se zjevně odehrává premiéra nového filmu. Tato budova se kdysi jmenovala Eros a skutečně sloužila k promítání filmů pro dospělé. Dnes však funguje jako kino The New Beverly, jehož majitelem je režisér snímku Quentin Tarantino. (cihlenka)
  • Margot Robbie hraje ve filmu Sharon Tate. S přípravou na roli jí pomáhala Debra Tate, sestra Sharon. Dokonce jí zapůjčila některé šperky, které Sharon nosila. Robbie uvedla, že jí bylo úzko z toto, jak měla k Sharon blízko. (bearmeedek)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pro Margot Robbie (Sharon Tate) byla velmi důležitá scéna s knihou "Tess z D'Urbervillů" Thomase Hardyho z roku 1891, kterou Sharon Tate skutečně četla v době těhotenství. O dekádu později její tehdejší manžel Roman Polanski skutečně natočil adaptaci tohoto románu pod názvem Tess (1979), kterou věnoval památce Sharon Tate. (NinadeL)
  • Po zhlédnutí filmu si dcera Bruce Leeho, kterého ztvárnil Mike Moh, postěžovala, že Quentin Tarantino ho ve svém filmu vykreslil jako arogantního nafoukance, a bylo jí velmi nepříjemné, když se mu celé kino smálo. (PlayEasy)
  • Ve scéně, kdy Marvin Schwartz (Al Pacino) říká Ricku Daltonovi (Leonardo DiCaprio), že včera viděl dva jeho filmy, tak je na začátku jednoho z nich vidět jméno Clint Ritchie, což byl herec, který hrál převážně na konci 60. let a v 70. letech 20. století. (PlayEasy)
  • Ve scéně, kdy Cliff Booth (Brad Pitt) říká z auta Ricku Daltonovi (Leonardo DiCaprio): „You're Rick Fucking Dalton. Don't You Forget It,“ lze za autem vidět nápis "Lancer", což je název skutečného seriálu z roku 1968, ve kterém Dalton hraje. (PlayEasy)

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama