Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (237)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou animovaného Dumba bylo slůně. V hrané verzi Tima Burtona je slůně především atrakcí v šablonovitém příběhu několika fádních postav, které paradoxně trápí, že někdo využívá zvířata jako atrakce. Jinak jde o zcela rutinně zrežírovaný film bez jiskry a (překvapivě) taky bez pamětihodných vizuálních nápadů a (skoro) bez humoru. Původní disneyovka je o hodinu kratší, mnohem kouzelnější, dojemnější a obsahuje scénu s růžovými slony (ke které Burton jen krátce odkáže), napsanou zřejmě pod vlivem absintu. Čili sobě a svým dětem raději znovu pusťte Dumba z roku 1941. 50% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s Dumbem Burton nepotěšil ani své pravověrné a to v něj všichni stále vkládají takové naděje...Mě už Burton zklamat nedokáže, tuto fázi už spolu máme za sebou, takže co nám Dumbo nabízí? Nenáročnou podívanou která neurazí nenadchne. Burton spokojeně pluje mainstreamem průměrnosti už spoustu let....občas natočí něco lepšího občas něco horšího...Dumbo je zlatej střed, krásnej průměr, kterej ničim nevyniká, ani ničim nezaostává, slůně je roztomilý, má hezký kukuč a nemluví, což je v dnešní mluvící éře velký plus. Osobně bych byl zase rád, kdyby Burton natočil něco trochu na vážnější a more adult notu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká návrat Tima Burtona ve velkém stylu, v tomto filmu ho nenajde. Pokud někdo čeká precizní filmové zpracování legendární pohádky Walta Disneye, zde ho bohužel nenajde (kvalit zfilmované Knihy džunglí nedosahuje ani zdaleka). Filmový Dumbo má spoustu věcí a scénáristických přešlapů, které kazí jinak příjemný rodinný film a Burton rozhodně nepřináší nic, čím by film jakkoliv ozvláštnil. Zbývá tak pouze nenáročná rodinná zábava, která potěší spíše v TV než na velkém plátně, protože film nijak neoplývá velkolepostí, jak by se mohlo na první pohled zdá. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zásluhou toho, že jsem prvotní verzi viděl teprve včera, jí mám stále pevně v paměti a mohu s rukou na srdci pochválit snahu renovovat co největší počet scén z původního filmu a zachovat mu jeho čest. Co se týče zbytku, není již moc co vychvalovat. Obsazení hraje své klasické prim - Keaton přiblblého záporáka, Farell mírně upozaděnou hlavní roli, Greenová doplňující ženský prvek a DeVito starouše, který sedne leckomu na lep. Rodinný film, který mě zaujal vizáží samotného Dumba, ale bohužel již ničím jiným. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Dumbo chtěl být v režii Tima Burtona natolik jiný, až se stal stínem sám sebe. Ona vlastně tato verze není špatná, svým způsobem je dokonce obdivuhodná, jak jiná se snaží být. Dokonce má i dobré herecké výkony (lidské) a hraný slon je též k sežrání. Jenže je to natolik jiné a původní animovaná předloha natolik silná, že zde tato nová verze prohrává na plné čáře. Orientace na spíše lidské herce, nebyla šťastnou volbou, stejně jako radikální překopání příběhu. Přesto ale mám dojem, že kdyby animovaná klasika neexistovala, tato hraná by si jako origin lebedila v červeném procentuálním čísle. To, že jí natočil Tim Burton se tentokrát neodrazilo tak výrazně, jak jsem čekal. Přesto ale několik scén spadalo pod ty, jenž tento řemeslník umí zvládnout na výbornou a zároveň je můžeme chápat jako jeho podpis. Hlavně v Cirkusové zemi ve druhé polovině filmu. Co říci závěrem? Dumbo z roku 2019 není zlý, ba ani špatný film. Není dokonce ani dokonalý. Je pouze průměrný. Na sobotní zamračené dopoledne ideální TV volba, na kvalitní kino zážitek ale doporučuji animovanou verzi. 65% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama