Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (237)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Od Dumba jsem měla veliká očekávání už od prvních zmínek o filmu. Protože cirkusové prostředí - to by Timu Burtonovi mělo sednout. No, mělo, ale vlastně jsem z výsledku rozpačitá. Od první chvíle mi na Dumbovi nesedí ty strašidelné veliké oči. Brrr. Fascinuje mě absence Farrellovy končetiny a pořád přemýšlím, jak si s tím kdo poradí. Řešení naštěstí přijde brzo. Na příchod Evy Green se čeká zatraceně dlouho a vlastně právě její role je ta, která mi přijde napsaná nejlíp. Ač by neměla, protože příběh vypráví o slůněti, kterému se všichni smějí. Jenže právě Dumbova linka je potlačena a v popředí máme dva sourozence, kteří nám ukazují, jak se mají zachovat čestné děti. Všechno je to ploché až hanba. Rodiče, děti, prozření, padouch... Dvouhodinová nuda s absencí Burtonovy zvrácené komiky. Naštěstí je to vše hozené do vizuálu Tima Burtona a při některých scénách z lunaparku se až tají dech (když průvod prochází ulicí nebo záběry na zabijácká zvířata). Ale stačí to? Mně ne. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Animovaný film Dumbo (1941) byl v každém případě lepší, protože vyprávěl příbeh z pohledu mluvících zvířátek. Hraná předělávka dává zbytečně velký prostor lidským postavám, které jsou šablonovité a neúměrně se tím natahuje délka. Hlavním hrdinou mělo zůstat zkrátka slůně s velkýma ušima a lidští herci měli být pouze kulisou na pozadí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Původní animák je absolutní dokonalost. Původně maličkatý film, který ani neměl být celovečerák, pravidelně dojímá už celé generace a je jednoduše báječný. Srozumitelný malým i velkým. A bohužel jeho hraná verze přesně taková není. Burton se sice obklopil zajímavými lidmi, příběh je rozepsaný ideálně tak, aby dokázal zaplnit téměř dvojnásobnou stopáž oproti originálu. Ale nefunguje to. Hraný Dumbo není ani dojemný, ani hravý, ani dostatečně pohádkový, a dokonce není ani vidu ani slechu po pověstném "Burton-touch". Je mi líto, ale ani Eva Green nebo Michael Keaton ve skvělých kostýmech nedokáží zázraky. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Modré čísla nemôžu nikoho prekvapiť. Obzvlášť predlohyznalých. A tu ma Tim (ktorého na rozdiel od mnohých neuctievam ako poloboha) veľmi milo prekvapil, keď sa na rozdiel od napríklad Karlíka, či Alenky úplne opustil a išiel si svoju víziu. Tá kombinácia hravosti a pátosu je tu v dokonalej rovnováhe. Technické atribúty ako animácia, hudba, nasvietenie, strih, to tiež hrialo na duši, ale v súčasnosti už to tak nerezonuje, takže nič z toho nejak obzvlášť zmieňovať netreba. Nakoľko Dumba (z 1941) naprosto zbožňujem, mal som veľké očakávania a prvotné sklamanie z mnohých "vynechaných" príbehových schém sa v konečnom dôsledku vyparilo, nakoľko som dostal možnosť sledovať ako keby iný nový príbeh s týmto roztomilým lietajúcim ušatcom. Myslím, že to je jeden z najvýraznejších dôvodov, prečo byť do filmov blázon, nie je tak...? ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s Dumbem Burton nepotěšil ani své pravověrné a to v něj všichni stále vkládají takové naděje...Mě už Burton zklamat nedokáže, tuto fázi už spolu máme za sebou, takže co nám Dumbo nabízí? Nenáročnou podívanou která neurazí nenadchne. Burton spokojeně pluje mainstreamem průměrnosti už spoustu let....občas natočí něco lepšího občas něco horšího...Dumbo je zlatej střed, krásnej průměr, kterej ničim nevyniká, ani ničim nezaostává, slůně je roztomilý, má hezký kukuč a nemluví, což je v dnešní mluvící éře velký plus. Osobně bych byl zase rád, kdyby Burton natočil něco trochu na vážnější a more adult notu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)
  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama