Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (235)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tim Burton. Komerčný kalkul. Dve veci, ktoré sa stále častejšie a častejšie spájajú dohromady. Aj keď má Tim na konte BATMANA, ktorý je vlastne jedným z najväčších príkladov komerčného využitia filmu, stále si zachovával akési to svoje umelecké videnie. Tu rozhodne chýba. Toto nieje film Tima Burtona, ale Disneyho štúdia, ktoré zjavne začína zakopávať stále častejšie a častejšie ( viď nedávny nie veľmi veľký komerčný a kritický návrat Mary Poppinsovej ). Minimum emócií ( a pritom si to príbeh žiadal ) a maximum zdĺhavého všeobecného prehrávania všetkých okolo tohoto filmu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

V krachujícím cirkusu se narodil Dumbo, slon s obříma ušima. Zpočátku ho považují za zrůdu, když se však ukáže, že může díky svým plachtám létat, všechno se změní. Když Dumba a celý cirkus koupí cynický podnikatel, myslí si všichni, že je čekají zlaté časy. Opak je ale pravdou… Z nové hrané disneyovky Tima Burtona vylezla překvapivě nesourodá podívaná, u níž si nejsem jistý, pro koho měla být určená. Chybí tu humor, samotný Dumbo je sice roztomilý, bohužel velká část děje se točí okolo lidských hrdinů, jejichž příběhy nejsou moc zábavné a zajímavé a na pohádku jsou navíc i dost vážné. Sloní hrdina je fajn, ale celkově je tahle předělávka zoufale průměrná, bez nápadů a bez energie. A bojím se, že se u ní budou nudit jak děti, tak i dospělí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak ano(r)mální slůně dopomohlo dostat slavného režiséra do vzácně "normálních" režijních kolejí. Dobrou zprávou je, že Tim Burton neochořel po podbízivém komerčním syndromu, který v roce 2019 už stačil pokosit proslulé režiséry Guy Ritchieho a Jima Jarmusche, natolik, až by padl do úslužných sítí rozestřených Pizdneym, v nichž by z něj byly vysáty zbytky jeho soudnosti. Jeho nezaměnitelný režijní rukopis ale tentokrát raději rozhodně nečekejte. V podstatě diváky všech věkových kategorií pozval do cirkusového šapitó, kde jsou sdružováni a jistými menšími či většími anomáliemi stižení milí lidé pod vedením majitele Danny DeVita, který do svých řad přivítal válečného veterána Colina Farrella, který to zde dříve roztáčel divokými jízdami na koni, ale limitován amputací paže, je dnes rád, že se opětovně shledal se svými dvěma potomky školního věku, už po sexuálním půstu nezasunul do matky svých dětí a hlavní náplní jeho obnoveného angažmá je nyní péče o vzácný přírůstek - roztomilé slůně Dumbo, co má kapánek přerostlé uši, kterými posléze vyprodá, respektive schopností plachtit nad užaslým publikem, cirkusová představení krachujícího kočovného spolku. Slovo dá slovo a posléze se do hry o malého chobotnatce s jostomijíma ošiškama vloží i prohnaný podnikatel s tváří Michaela Keatona, který má v partnerství vnadnou akrobatku Evu Green, co počáteční náznaky psychopatie vymění za láskyplný cit. Představil jsem vám hlavní aktéry dějství, které naštěstí neinklinuje k muzikálovým číslům, na dvě hodiny to má solidní rozběh i spád. Rodiče se nemusí bát o ohrožení mravní výchovy svých dětí, neb režisér zredukoval mrtvé v počtu jednoho jedince, temná stránka má jen minimální zastoupení, projeví se konkrétně ve finální fázi filmu, kdy dojde na spektakulární záchranou misi matky slonice, načež si celé sledující publikum užije i nějaké to napětí. Burton vytvořil k původní klasické animované verzi příslušný kontrast, vynechaly se záležitosti, co by v hrané verzi působily rušivě. CGI není vždy na špičkové úrovni, létací sekvence občas pozlobí oko diváka, barvičky jsou hravé, ne vždy veselé, je to přece Burton, že. Spolupracovníci z různých tvůrčích etap režiséra dávají filmu osobitý glanc, takže po nějaké době je k vidění "batmanovské" duo DeVito a Keaton, a o vánočním čase si nový Dumbo rád zaplachtí v rámci pěkné rodinné podívané. 8/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost dala bych tři a půl hvězdičky, čtyři dát nemůžu, jelikož tomu něco chybělo. Měla jsem pocit, že Tim Burton při točení tohoto snímku měl nějaké omezení, jakoby to nebyl ani on. Navíc se film neustále rozděluje pro dvě skupiny diváků - dospělí x dítě. Místy tam jsou rozkošné a vtipné scény, které pobaví malé děti, ale pak se náhle objeví ty temnější a depresivní, které by dle mého názoru dítě nemělo vidět. Dumbo je opravdu rozkošná postava a možná problém byl v tom, že se dějová linka hodně soustředila na lidské postavy než na zvířecí. Obsazení mi udělalo radost, Colin Farrell nezklamal, Eva Green se k Burtonovi hodí (že by druhá Helena B.C.?), jenom v téhle roli mi připadala na pohled maličko "tvrdá", byť se mělo jednat o kladnou postavu. Nejlepší z obsazení jsou bez pochyby děti Milly a Joe, skvěle zvolení herci. Na konci ukáply dvě slzy, ale i tak má Burton daleko lepší filmy. Animovaný film jsem viděla za celý život asi dvakrát a nikdy jsem k němu moc nenašla cestu, pamatovala jsem si scénu s děsivými růžovými slony, které tvůrci nakonec do tohoto filmu také zakomponovali, za což dávám velké plus. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na Tima nasrán, že zase točí Disney koninu. A nejlepší časy Tima Burtona opravdu skončily společně s Temnými stíny v roce 2012. A Dumbo, ačkoliv to zcela ani náhodou není ani trochu Tim Burton, jak ho máme rádi, musím konstatovat, že Dumbo mně nakonec dostal. Na rozdíl od Alenky, na kterou se s odstupem času už pomalu ani nedá dívat, Dumba rozhodně prověří čas, a úspěšně. Dumbo je neskutečnej roztomilouš, dětští herci jsou skvělí, a hvězdná čtyřka Farell - Green - Batman - Tučňák (a ten zejména) je v absolutní formě. Příběh je typický, rozhodně není nijak originální, ale na konci je tak neskutečně dojemný, že jsem se zas rozbrečel. A právě proto dávám Dumbovi nakonec pět hvězd, i když si je Tim Burton nezaslouží. Ale ten film je natočený krásně a já mám z toho filmu ohromnou radost, protože ten mix napětí, humoru a dojetí je tady namíchaný fakt krásně. Dumbo je ultra cute, a nebýt Baby Yody o pár měsíců později, neměl by v dobývání lidských srdcí nejmenší konkurenci. Až to bude v televizi, tak chybět rozhodně nebudu. A teď už natoč něco pořádnýho, Time! 95%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama