Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Šok a úžas" inspirovaný skutečnými událostmi, sleduje dva zanícené reportéry Jonathana Landaye a Warrena Stroebela, jejich šéfa Johna Walcotta a válečného korespondenta Joea Gallowaye, kteří nahlédli pod pokličku zneužívání moci na té nejvyšší úrovni a odhalili pravdu o tom, co přivedlo Američany do nejdelší a nejnákladnější války v jejich dějinách. Po teroristických útocích v září roku 2001 nechal prezident George W. Bush vypracovat plán invaze do Iráku s cílem zbavit Saddáma Husseina moci. Zatímco ostatní novináři berou prezidentova slova za bernou minci, Landay a Stroebel provedou důkladnější vyšetřování. V tradici filmu Všichni prezidentovi muži se ženou po důležitých stopách a využívají anonymní vládní zdroje k odhalení toho, že prezidentovy důvody pro válku jsou založeny na lžích a zfalšovaných poznatcích tajné služby. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Opak filmov typu All the President's Men, v ktorych sme sledovali ako huzevnati novinari svojou pracou zmenili dejiny. Tentoraz sledujeme novinarov, ktori sice nejaky problem presne odhadnu, ale svet ich ignoruje. Bohuzial to o ake udalosti islo je prakticky jedno. Dufal som, ze sa dockam nejakeho hlbsieho patrania po tom, ktorym konkretnym skupinam vojna v Iraku vyhovovala. Nejake to vseobecne politikom/vyrobcom zbrani a neviem komu dalsiemu je malo. Ked uz nechceli viac preskumat tuto stranku, tak mohli ovela podrobnejsie preskumat novinarske postupy, aby ukazali, ze by ludia nemali vsetkemu bez zamyslenia verit. No a ako otravny bonus tu bola linia s vojakom, ktora mala predstavovat tu nejcenejsiu stratu, ktoru amici vo vojne v Iraku zaplatili, ale ziadne emocie to nevyvola. Na to je prilis klisovita. Vysledkom je klasicka Rainerovka. Silna tema, bezzube prevedenie. Ale za temu pridam aj tretiu hviezdicku. 5/10. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KDYŽ VLÁDA NĚCO POSERE, ODSKÁČOU TO VOJÁCI." Je zajímavé, jak k závěru své kariéry mění Reiner své status quo - doposud ta politika a važnější témata byla v těžké opozici :-) Co k filmu? Téma silné, provedení slušné, i když jsem trochu čekal, že v atmosféře si film alespoň čichne, když už nezopakuje, k Reinerovu soudnímu majstrštyku PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ. Téma filmu skandální, jeho realizace nezávadná. "KDYŽ VYTVÁŘÍŠ VLASTNÍ REALITU, JE DOCELA SNADNÉ IGNOROVAT FAKTA." 70% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

mam rad kvalitne temy vo filmoch /WWII, pad Spanielskeho Imperia v rokoch 1810 - 1825, napoleonske Vojny, Imperium Romanum .. .tuto je to tak na pol plyne, tempo je dobre, len clovekjk sa toho vela z dialogov nedozvie. Moznoze tvorcovia chceli, aby ich dialogy zneli co najobycajnejsie . Preco ? Asi preto, ze obycajne dialogy prevladaju, v drvivej vacsine. Z Woody Harrelsona /Takovi Normalni zabijaci/mam niekedy husiu kozu dodnes : 67 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to prišlo ako s krížikom po funuse. Chceli ospravedlniť svoju povahu, svoju propagandu a zároveň aj ukázať, nie všetci taký sú? A že sa už z minulosti poučili. Nejakom im to v dnešnom svete nefunguje. Zaujímavé je ale sledovať, ako sa pracuje s informáciami a hlavne s akými informáciami. Trošku paralela s dnešným svetom. Teda, nič sa nezmenilo. Našťastie to ale bolo v normálnej minutáži a s aspoň trochu pútavým dejom a svižnými dialógmi. Obsadenie hercov netrafili, niekto to hrať ale musel. 3 z 5 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Shock and Awe“ alebo čo bolo (v pozadí) po Septembri 2001. Myslím, že dátum každý zná. Samotný príbeh filmu by som nekomentoval, myslím si, že v tomto prípade to nie je potrebný. Výkony hercov napriek skvelej hereckej garde (z ktorej T. L. Jones dostal žalostne málo scén) sú spíš priemerné. Vzhľadom ich potenciálov by to malo byť lepší. Škoda, že pán Reiner nedokázal teraz vyzdvihnúť tento film do vyšších úrovní . (Až tak veľa k tomu nechýbalo.) Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. září 2017 na filmovém festivalu v Curychu (Švýcarsko). (BMW12)
  • John Walcott, ktorého hrá režisér Rob Reiner, povedal, že si myslí, že film je v podstate "od slova do slova" presný. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 Alec Baldwin opustil herecké obsadenie, údajne kvôli "finančnému načasovaniu". (Arsenal83)

Reklama

Reklama