Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 1

(série)
USA, 2018, 6 h 40 min (Minutáž: 43–64 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Ali Suliman, Dina Shihabi, Haaz Sleiman, John Hoogenakker, Amir El-Masry, Timothy Hutton, Mena Massoud (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Analytik CIA Jack Ryan a jeho nový šéf James Greer sledují vzorec podezřelých finančních transakcí, které je dovedou ke smrtící hře na kočku a myš po celé Evropě a Středním východě proti novému vůdci teroristů, který se připravuje na masivní útok proti USA a jejich spojencům. (Prime Video)

Recenze (35)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, ze všech herců, kteří doposud hráli Jacka Ryana, John Krasinski je mi nesympatičtější, sorry Harr, a tady jsem to dostala potvrzené. Líbilo se mi, že máme dost času a prostoru pro prozkoumání Jacka jako agenta i člověka, ale zároveň se roztáčí příběh, který je napínavý a na druhou stranu zároveň dojme. Navíc první série si bere téma, které většinou zaujme každého. Ale tady mě hodně bavilo, jak je to natočené. Nemyslím tím, že je vidět, že tohle bylo poměrně drahé, ale jde poznat, že každý věděl, co má své pozici dělat. Hodně se mi líbilo zpracování průstřihů v ději, které správně pracovaly s napětím a celkovými emocemi. Nad tímhle někdo skutečně přemýšlel. Aby byl seriál o stupeň výš. Jsem dost spokojená  :) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že to bude bavit. Některý díly slabší, některý dějový linky zbytečný, ale ve výsledku fajn válečně/špionážní věc, která smrdí béčkem (jako vše od Toma Clancyho) ale ve výsledku sympatickej seriál, kde se dozvíme co začal dělat Jim Halpert po Kanclu. John Krasinski je sympaťák. Za první sérii 4* a.k.a 75% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel první seznámení s konceptem samotného Jack Ryana. A to asi je primárně špatně, protože je zde údajně nejeden kvalitní filmy místo toho. Lidé si, ale dokázal pochvalovat i tento seriál od Amazonu, tak po tuně reklam na toto dílo jsem se dostal i ke zhlédnutí. A začal jsem litovat. Mé chabé a naivní představy o napínavém seriálu opadly asi stejně rychle jako Zemanovy kalhoty. Je mi zcela jasné, že si každý najde něco. Ať už negativního nebo právě i pozitivního v tom, že to diváka donutí seriál mít rád a nebo ho nenávidět. U mne to bylo zcela jednoduché. A to, že to byla prostě nuda. Asi nejsem na tento styl nějak načatý, ale je fakt ten, že tématika mne nezaujala ani zbla a zpracování klasického špionážního dramatu ošmakovaného akcí bylo pro mne záživné jako novoroční projev předsedy vlády v Ugandě. Druhá série láká na Rusko. To bude buď ultra průser a nebo naopak velmi zajímavá záležitost. Už jenom kvůli tomu, že tématicky by mi to do krámu šlo lépe. Ale nic to nemění na tom, že bych si ono sledování dost rozmyslel, už kvůli tomu, že by to pro můj vkus byla jen ztráta času. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediného Ryana kterého znám je ten, co mi ho předvedl film (ať už jako Harrisona Forda, Bena Afflecka, Aleca Baldwina nebo Chrise Pinea). Takže je ji úplně fuk jestli se seriál nějak liší od předlohy nebo ne. Z Jackovy partnerky udělali mikrobioložku (místo chirurga) a celkem brzo se dozvíme proč (je to jen laciná berlička jak li lépe provázat do děje). Čímž se dostáváme ke scénáři. Přeplácaný/překombinovaný a zároveň debilní v detailech (asi nejvíc mě pobavila hláška "v budově kde je bomba vypnuli mobilní síť... nemůžeme ji odpálit mobilem... tak popojedeme dál, tam signál už bude!". Výběr herců je také tragedie (Jack i Kate jsou ty nejméně sympatické osoby seriálu). Zbytek je ale překvapivě poutavý a dobře natočený. Vše je škálováno akorát a funguje. Za velké plus považuji také to, že série je uzavřená. Netahá si "nitku" do další řady. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní výpravou a pomalejším stylem vyprávění to dává vzpomenout na špičkový Homeland, který byl ale v uvěřitelnosti i propracovanosti scénáře ještě o kus dál. Jack Ryan je méně kritický a více devadesátkově americký, byť nějaké zvraty taky nechybí. Není to úplně 100%, linka s operátorem dronu působí nadbytečně, tempo a dramaturgie občas trošičku skřípe a je to tematicky rozhárané přesně tak, jak je u mnoha moderních seriálů už pomalu zvykem, a dost drobných linek prostě jen tak vyšumí. Je to znát i na konci, který by si zasloužil o něco poctivější gradaci. Nicméně i přes menší výhrady mě to fakt bavilo. Akce není přehnaně moc, ale když už je, tak je výborná. A ty skutečné exotické lokace (namísto fejkových kulis s mizerným CGI na pozadí) dělají z hlediska pocitu autentičnosti hrozně velký rozdíl. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Písnička, která hraje v pizzerii, je „Steal It“ od BOA. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 34. minutě, je „Howling“ od Cathedrals. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v Paříži, je „Tu Sais“ od Arm & Tepr. Při převodu peněz hraje „T'es Mort Dans Le Film“ od La Fouine Feat. Ace Hood. (Duoscop)

Reklama

Reklama