Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle seriálu odhalí analytik CIA Jack Ryan řadu podezřelých transakcí, které ho a jeho šéfa Jamese Greera vytáhnou od stolu do terénu, kde pronásledují novou hrozbu pro celý svět. Hanin začne pochybovat o záležitostech svého muže poté, co přivede do jejich domů záhadného cizince. (Prime Video)

Recenze (7)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom Clancy sa nikdy nedočkal veľkého úspechu na filmovom plátne a ani v seriálových variáciách. Jediného čoho sa dočkal bolo prerobenie jeho príbehov do hier od Ubisoftu, ktoré mu tiež, už ale nerobia dobrú povesť, pretože sa Ubi svojimi nápadmi nápadne odlúčil od vízie pána Clancyho a tak začali vznikať projekty, ktoré mu jeho povesť podkopávali, alebo ho rovno urážali (viz. Rainbow Six Quarantine - to ešte ani nevyšlo a je to urážka). Preto som sa veľmi obával, čo Amazon Prime vyvedie s najznámejšou Clancyho postavou. A bol som uspokojený. Filmári sa rozhodli totiž priblížiť postavu Jacka Ryana pre ľudí, ktorí ho nepoznajú a tak sa rozhodli, že si za predlohu nezoberú žiadnu Clancyho knihu, ale zato to spravia v jeho mene a imigu, ako človek, čo si už niečo o Clancyho štýle načítal to vyzerá celkom solídne. Seriálu dokonca nechýba ani zmysel pre detail, ktorý pánovi Clancymu totálne nechýbal a niekto by až povedal, že to preháňal. Epizóda je veľmi prehľadná, rýchla a zaujímavá a nestalo sa mi, že by som v hodinovom dieli zažil momenty kedy som to chcel vypnúť. A presne takto sa vytvárajú veci na motívy diel niekoho iného. Nič nezmeniť (alebo minimum ak to nie je potrebné kvôli zastaranosti) a vymyslieť nový príbeh, ktorý pochopia aj neznalci do špionáže alebo americkej armády. Krásny začiatok, ktorý ma presvedčil si pozrieť aj zbytok a o to viac ma navnadil dočítať originálnu sériu Toma Clancyho. Takto niekomu vzdať hold. Za prvý diel dávam 80% a Známku: B+ ...Možno sa vďaka tomuto Tom prestal v hrobe obracať kvôli spôsobenej ujme od Ubisoftu... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn pilot. Vlastně víc než to. Analytik Jack Ryan je chlapík, který sedí u stolu za počítačem a černou práci za něj dělají jiní. Určitě by i nyní raději vypustil ještě nějakou jízlivou poznámku k novému šéfovi Greerovi nebo pomrkával na narozeninové oslavě na sympatickou Cathy Mueller (Abbie Cornish), než aby zpocený držel v ruce odjištěný granát a děsil se, zda se dožije následujícího rána. Pandemie virové choroby způsobila, že to zkouším s dalším seriálem. A zdá se, že jsem s hrdinou románů Toma Clancyho, kterému ve filmových projektech postupně propůjčili tvář Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck a Chris Pine, nešlápnul vedle. Ba naopak. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už hned první díl dostatečně ukázal, že ohledně zpracování nebude v tomhle seriálu problém. Dějově naprosto v pořádku, přesně jak mám směřování děje nejraději. A co si budeme, John Krasinski je sympaťák  :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to má 83 procent, a je to jako sledovat CNN PRIMA NEWS. Lidi, vy se necháte opít rohlíkem. Měl jsem za to, že se JR pokazil až ve čtvrté sérii, ale ono je to blbý od prvního dílu. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac než fajn  rozbeh, ono už úvodný nálet stíhačiek vyzerá fajnovo a Krasinksi ako ryan je fajn, i keď mne sa viac páčil s Bajúsami v jeho scifi hororovke. Celkom poteší aj černošský šéf, s ktorým si nerozumejú ale tak uvidíme, možno nakoniec budú popíjať pivečko u futbalu.  A myslím, že Abbie Cornish bude tá s ktorou bude prášiť. Čo a týka príbehu je fajn začatý, predstaví sa nám záporák, a akčná scéna vyzerá teda naozaj fajne. zatiaľ spokojnosť a fakt dobrý rozbeh. ()

Reklama

Reklama