Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 6 h 9 min (Minutáž: 40–58 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po sledování potenciálně podezřelé zásilky nelegálních zbraní ve venezuelské džungli míří důstojník CIA Jack Ryan vše prošetřit do Jižní Ameriky. Hrozí, že Jackovy akce odhalí dalekosáhlé spiknutí, které jej i jeho kolegy vyšlou na misi po celém světě. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ Po výbornej prvej sérii, riadny pád dole. Strašne nesúrodé, prvý diel ešte ako tak ale potom to postupne pláva na banálnosti, nemá to takú údernosť, hlavne záverečný diel je ako vystrihnutý z Ramba, som čumel ako puk ako hravo likvidujú venezuelskú prezidentskú ochranku priam vystrihnuté ako z béčkového filmu. /65%/ ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, dávam jednu hviezdu dole, ale napriek tomu je to stále pecka seriál. Hviezda je jednak kvôli Rambo poslednej časti a jednak kvôli tomu, že predsa len hon na Sulejmana a USA v ohrození bolo lákavejšie, ako politický triler v druhej sérii. Ale ako som napísal, napriek jednej hviezde dole, stále je to vyslovene pecka, Krasinsky sa nám pomaly približuje k svojej úlohe v Tajných vojakoch z Bengházii, t.j. už ani zďaleka nie je len "analytik", ale ja mu to žeriem všetko aj s navijákom. Teším sa na posledné dve série. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 2. sérii sa studený frňák (ale excelentný mozog) dostáva do Venezuely. Atmosférou to pripomína Narcos alebo (aby sme zostali v téme) Jasné nebezpečenstvo s Fordom. Z toho si 2. sezóna ostatne zapožičala intenzívnu (hoci na môj vkus prikrátku) scénu prepadu automobilovej kolóny. Poteší atraktívne džungľové prostredie a dobrí záporáci, ktorí sú jednorozmerní a tak ich môžete úprimne nenávidieť. Druhej sérii ubližujú nudné politické reči, ale akonáhle dôjde na akciu a chémiu medzi kladnými postavami, získa vášnivé a dynamické, ako tetiva na luku napnuté vnútorné tempo. Problém je, že akcie je (ako aj v prvej sezóne) málo a podkopáva jej nohy nepochopiteľné blúdenie v džungli, kedy profesionálni vojaci neplnia najjednoduchšie príkazy, správajú sa totálne fušersky, v jednej sekunde rozkaz splnia a o pár metrov ďalej povedia „rozkazy nie sú všetko“ a vrátia sa naspäť. Nie sú schopní zostať na jednom mieste, kvôli čomu vznikajú problémy, neustále sa navzájom opúšťajú, potom sa pravdaže komplikovane hľadajú a nepochopiteľne kvôli tomu umierajú. Uvädajúce tempo nezachráni ani nečakaná smrť najsympatickejšej postavy oboch sérií (hoci sa priznám, že ja som bol v tom, že umrela už v prvej sérii, ehm). Nové herecké posily ma striedavo nechali chladným (nijaká Noomi Rapace) a striedavo nadchli (božan Michael Kelly bol skvelý už v roku 2004 ako kreténsky esbéeskár s dobrým srdcom v mäsiarčine Zacka Snydera Úsvit mŕtvych). A ešte jedna vec: kde je dočerta John Clark?! Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. Hoci posledný diel je asi najlepší zo série, už to v ňom fakt neuveriteľne prehnali (zastreliť prezidenta a narafičiť to ako samovraždu neakceptujeme, ale vystrieľať mu „palác“ je v pohodičke?). A šokovala ma absencia Abbie Cornish, ktorej spoločné scény s Krasinskim v 1. sérii patrili k tomu najemotívnejšiemu. Fakt bol problém prehovoriť ju na pársekundové cameo, kde by sa s Jackom rozlúčila na letisku s tým, že naňho počká doma? ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze sucha jsme se přesunuli do vlhka a z toho jsem měla strach, protože tematicky mi víc sedí příběhy jako byl právě ten v první sérii. Ale když dám pryč stranou své preference, dostala jsem skvělý příběh, který byl dobře zpracovaný. Navíc jsem konečně dostala opening, který si tenhle kousek zaslouží a moc krásně tématicky zpracovaný, takže už se těším na třetí sérii hned kvůli třem věcem. To není špatný  :) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé řadě seriálu Tom Clancy's Jack Ryan jeho hrdina, analytik tajné služby CIA, kvůli nároční misi cestuje do Venezuely i Ruska. Snaží se "vrátit stabilitu zemi, která se ocitla na pokraji kolapsu", Fiktivní thrillerový seriál vychází z bestsellerových knih amerického spisovatele Toma Clancyho, který žil v letech 1947 až 2013. Protagonistu Jacka Ryana hraje devětatřicetiletý Američan John Krasinski. Amazon Studios, která jsou odnoží portálu Amazon.com, druhou řadu uvedou na své streamovací platformě 1. listopadu. Venezuelu již v uplynulých letech opustilo přes čtyři miliony obyvatel, kteří prchají před nestabilitou režimu, hyperinflací a nedostatkem potravin. Fiktivní postavu bývalého poručíka námořní pěchoty Jacka Ryana, který později obchodoval na burze a stal se analytikem CIA, využil spisovatel Tom Clancy v mnoha knihách. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody hraje „Preera Pachi“ od Ignacio Bermudez. (Duoscop)
  • Voják ve volební místnosti střílí z české útočné pušky Vz. 58. (Nearby11)
  • Na lodi hraje „Big Sky“ od The Wild Feathers. V autě hraje „Los Bajamos“ od Proyecto TQ. (Duoscop)

Reklama

Reklama