Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 3

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 6 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Nina Hoss, Peter Guinness, Alexej Manvelov, James Cosmo, Betty Gabriel, Michael Kelly, Michail Safronov, Adam Vacula (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve 3. sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (55)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Série: Střední východ/Islám- Pecka. 2. série- Venezuela- Pecka. 3. série- Rusko- NUDA. Celkem aktuální téma, ale téměř vůbec mě to nebavilo. Akce tu je strašně málo ( fighty téměř žádné), nic k zapamatování. Hodně politikaření, zrad a keců, jenže tohle není GOT ani Rod Draka, takže to na mě absolutně nefunguje a celou sérii jsem odzíval a měl velké problémy dokoukat do konce. Terminal List s Prattem byl teda tak o 3 levely výše snad ve všech směrech ( příběh,akce, tempo, militařina). Za mě sotva průměr. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která se nejvíce podobá starým ryanovkám. Stále ještě dozvuky studené války, politické intriky, klasický špionážní thriller. V prvních dílech navíc seriál krásně odkazuje na aktuální dění a velkou část děje zasazuje i do naší vlasti, což je ale trochu dvousečná zbraň. Na jednu stranu potěší Praha a další české lokace, na stranu druhou se s každou další epizodu více a více projevuje naivita scénáře, která je tu pro našince, který zná české reálie, patrná o to více. Je vtipné sledovat prezidentku ČR jako akční hrdinku, aniž by si scénáristé uvědomili, že český prezident má od toho amerického výrazné odlišné pravomoci a mentalitu. Ono těch nepřesností je ale víc a nejednoho Čecha by mohlo skoro až urazit to, jak moc z nás americký scénárista dělá východní Evropu. Čím blíže se tato řada chýlí ke konci, tím více se z toho stává jen těžko uvěřitelná fikce, která se současností inspiruje skutečně jen vzdáleně. A nemyslím tím jen to, že jsou zde rusáci z Kremlu vykreslováni jako daleko důstojnější, kompetentnější, racionálnější a nakonec i lidštější než jací ve skutečnosti jsou. Po akční stránce je to zdaleka nejstřídmější série, ovšem napětí a atmosféra tomu nechybí a navzdory výše uvedeným výtkám mě to bavilo. Slabší série to bezpochyby je, ale v rámci žánru za mě furt dobré. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jako   První 4 díly nejlepší komedie co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ani nevím co všechno na českých reáliích dřív vyhlásit. Takhle se cítí Mexičani při všem přefiltrovaném, kde se všichni jmenují Hector?   A ani dějově to moc nedávalo smysl Poslední 4 díly byly místy super, akční, mělo to spád. Ale scénář kolem a kolem největší zoufalost co jsem viděl. A to mám první 2 řady docela rád. Jestli o tom někdo uvažuje, tak jedině z důvodu pobavení. Vlastně ani nevím jak to ohodnotit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi mě baví ty České reálie, to je snad první high-budget Hollywoodský film/seriál který se dost drží reality. A místní Česká prezidentka ala "badass Čaputová" to táhne nejvíc, překvapivě velmi výživná a vedle samotného Ryana doslova druhá hlavní postava. A nejen ona, ale celkově česká policie a armáda - je velmi příjemné vidět něco co nás ukazuje v docela nekompromisně drsném světle. Trochu cringe je jen to jak po událostech posledního roku tu ukazují Ruskou armádu a politiky jako ne úplně neschopné a racionální. A reálné lokace jsou tu nejen ty české - je skvělé že se Amazon plácl přes kapsu a objel s natáčením půlku Evropy, ne jako Netflix kde jedno město simuluje všechno. Snad jen Estonsko tu točili mám pocit na Šárce. Jinak je to docela fajn špionážní techno-thriller, ale na kvality originálních knih, kterých se drží jen velmi volně (hlavně Ryana samotného ukazuje jako hodně akční postavu), se nechytá - sice nedotahuje nejlepší žánrovou konkurenci dneška, Izraelský Tehran a Faudu, ale rozhodně vyhrává měřítkem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Jack Ryan v podání Johna Krasinskiho ve třetí sérii zabraňuje atomové válce mezi Ruskem a Západem a to v levelu James Bond křížený Rambem. Oproti brilatní S01 scénářem i žánrem přestřelené do slabšího akčňáku a nevím jestli bych tomu dal víc než dvě hvězdy, ale tohle se odehrává u nás a když člověk slyší pojmy jako Praha, česká prezidentka, Čáslav nebo Doksy, tak je to tak milé osvěžení pro diváka jako jsem já, že dám tři hvězdy. A klobouk dolů jak velkou roli tady má takový zlatolabuťovský Vacula, jeden díl byl prakticky o něm, z dalších tváří něco výraznějšího jen Srbová nebo slovenský Mitaš a v pátém díle jsem tam na sekundu zahlédl Vicu Kerekes. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • V čase 38:12 můžeme vidět, že se jedná o vlak Českých drah. (Ondrej.Strna)
  • Zmiňovaná jaderná elektrárna Matoksa je smyšlená. V seriálu se zmiňuje, že je v Rusku a že její havárie nebyl Černobyl, ale ani tak to nebylo hezké. Autoři se nejspíš inspirováli právě Černobylem, protože žádná jiná havárie podobného rozsahu v jiné elektrárně v Rusku nenastala. (tom.nosek)
  • V čase 23:10 je v popisku Prague Castle, ale na snímku je Chrám Matky Boží před Týnem. (Ondrej.Strna)

Reklama

Reklama