Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Recenze uživatele Melios k tomuto seriálu (4)

Jack Ryan (2018) 

Tipujem, že by samotný Tom Clancy touto adaptáciou určite nebol sklamaný. ()

Pilot (2018) (S01E01) 

Tom Clancy sa nikdy nedočkal veľkého úspechu na filmovom plátne a ani v seriálových variáciách. Jediného čoho sa dočkal bolo prerobenie jeho príbehov do hier od Ubisoftu, ktoré mu tiež, už ale nerobia dobrú povesť, pretože sa Ubi svojimi nápadmi nápadne odlúčil od vízie pána Clancyho a tak začali vznikať projekty, ktoré mu jeho povesť podkopávali, alebo ho rovno urážali (viz. Rainbow Six Quarantine - to ešte ani nevyšlo a je to urážka). Preto som sa veľmi obával, čo Amazon Prime vyvedie s najznámejšou Clancyho postavou. A bol som uspokojený. Filmári sa rozhodli totiž priblížiť postavu Jacka Ryana pre ľudí, ktorí ho nepoznajú a tak sa rozhodli, že si za predlohu nezoberú žiadnu Clancyho knihu, ale zato to spravia v jeho mene a imigu, ako človek, čo si už niečo o Clancyho štýle načítal to vyzerá celkom solídne. Seriálu dokonca nechýba ani zmysel pre detail, ktorý pánovi Clancymu totálne nechýbal a niekto by až povedal, že to preháňal. Epizóda je veľmi prehľadná, rýchla a zaujímavá a nestalo sa mi, že by som v hodinovom dieli zažil momenty kedy som to chcel vypnúť. A presne takto sa vytvárajú veci na motívy diel niekoho iného. Nič nezmeniť (alebo minimum ak to nie je potrebné kvôli zastaranosti) a vymyslieť nový príbeh, ktorý pochopia aj neznalci do špionáže alebo americkej armády. Krásny začiatok, ktorý ma presvedčil si pozrieť aj zbytok a o to viac ma navnadil dočítať originálnu sériu Toma Clancyho. Takto niekomu vzdať hold. Za prvý diel dávam 80% a Známku: B+ ...Možno sa vďaka tomuto Tom prestal v hrobe obracať kvôli spôsobenej ujme od Ubisoftu... ()

Francouzská spojka (2018) (S01E02) 

Rovnaká kostra príbehu, ale ukazujúca inakšie námety Toma Clancyho. Miesto len zbesilého strieľania je tu pre Clancyho typické pomalé "policajtovanie", ktoré zahŕňa hlavne zásahovku a veci s ňou spojené. Seriál zatiaľ dobre naväzuje, no príbeh sa začína čoraz viac komplikovať. Nie je to vhodné pre všetkých, ale mne to sadlo. Len keby sa tam nesnažili násilne vopchať sex... ()

Černá 22 (2018) (S01E03) 

Tretí diel, sa čo najviac snaž priblížiť k rukopisu Toma Clancyho. Akcia, administratívne záležitosti, vyšetrovanie, morálne rozhodnutia, emocionálne zvraty, rozprávanie príbehu cez viacero postáv, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako zbytočné, realistická akcia, brutalita, dávanie si načas a mnoho ďalšieho. "Viac-menej celý Clancy v kocke" :) ()

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama