Reklama

Reklama

Vánoce a spol.

  • Francie Santa & Cie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štědrý den je již za rohem a nic nejde podle plánu. 92 000 skřítků v Santově dílně na dárky z ničeho nic onemocní a všichni popadají na zem jako kuželky!  Kdo pro děti z celého světa připraví dárky pod stromeček?  Pro Santu je to strašná rána. Nemá na vybranou. Se svými soby a sáněmi se musí neplánovaně vypravit na Zemi, aby sehnal účinný lék, kterým své pomocníčky vyléčí. Po poměrně dobrodružném letu v bouři přistane se svým spřežením v Paříži a sáně zaparkuje nedaleko proslulého kabaretu Moulin Rouge. Pak konečně důstojně vstoupí do lékárny s žádostí o potřebné léky mezi nic netušící lidi… A právě v této chvíli zjistí, že jeho výprava nebude až tak jednoduchá. Poměrně rychle a nedobrovolně se díky neočekávaným nedorozuměním přesune na policejní stanici a poté dokonce i do cely předběžného zadržení. Naštěstí si v této nezáviděníhodné situaci dokáže najít nové spojence, s jejichž pomocí se mu snad podaří kouzlo Vánoc zachránit. (CinemArt)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno nápadů, které tu Alain Chabat má, nezaručí zábavu na celé čáře. Osobně jsem totiž čekal, že když už se jedná o vánoční komedii od Alaina Chabata, tak to prostě bude střelené celé. Jenže ono je to střelené jenom někdy a ve výsledku nic extra. Škoda. Nenapadlo by mě, že po Asterixovi a Rrrrrr!, tohle bude režisérův nejnormálnější film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem si měl letos pustit nějakou vánoční komedii, tak jedině Francii s Alainem Chabatem a je to velmi povedené, vlastně nebál bych se film označit, za jeden z nejlepších s vánoční tématikou. Santovi onemocní 92 000 skřítků a rozhodne se jít poprvé na zem mezi lidi, aby našel účinný lék. Líbilo se mi, že Santa do našeho světa vlastně nezapadal, takže naše zvyky, tradice vůbec nezná a díky tomu vzniká spousta komických situací. ( Sobi mohou létat ? Jasně jsou to přece sobi !!). Film se vydává sice spíše rodinnou cestou, není to až tak bláznivé a rozhodně né zvrhlé, je to zkrátka podívaná pro celou rodinu s výborným Alainem v podání Santy a pár slušnými hláškami. Fajn zábava s pěkným rozuzlením a úvod, kde se vyrábí hračky je doslova boží. Příběh****, Akce>Ne, Humor****, Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po Kurtu Russellovi, coby druhý nejlepší Santa, urval stříbro za nej vánoční film Alain Chabat s úkolem sehnat 92 000 balení vitamínu C a to hnedka teďka. Santa po francouzsku je pohodová, milá a nečekaně zábavná komedie, se svérázným hláškujícím Santou v zeleném, který o dětech nic neví, nádhernou paní Santovou v podání Audrey Tatou a výbornými nápady, které Chabat sype ze své bezedné kouzelné nůše takovým fofrem, že je nestačíte sbírat. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lehce potřeštěná vánoční komedie, která ale potěší. Pěkné záběry na adventní Paříž a na parádní Santovu výrobnu hraček. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Já taky nemám rád děti, takže tohohle francouzskýho Santu dost chápu. Ale režiséra Alaina Chabata už ne. Tím, že do hlavní role obsadil sám sebe, udělal Santu mimořádně nesympatickým. Navíc ho daboval Pavel Zedníček a jako... nezvykl jsem si na to. Navíc Vánoce a spol. trpí všemi neduhy francouzských komedií, které ve snaze o bláznivost přestávají být veselé. Když se na jakoukoli francouzskou komedii podíváte v dospělosti bez nánosu nostalgie z dětství a nejste úplný retardi, dojde vám, jaký to jsou kraviny. A od 60. a 70. let se nezměnily. Jo, občas se fór povede, vůbec nejlepší jsou okamžiky, kdy se Santa, střetává s realitou světa lidí. Že když se nečekaně zjeví u někoho doma, může se dočkat rány pěstí. Že se v obchodě musí platit. Že dětičky nejsou sladce spinkající andílkové, ale ukřičené bestie. Takže vtipné momenty jako Santovo centrální zamykání saní na dálku nebo závěrečný "skoro polibek" mezi policisty naneštěstí vyvažuje množství klišé a předvídatelných okamžiků. Klidně by se dal označit za instantní vánoční film: kdokoli čeká cokoli nového, má smůlu. Všiml jsem si ale jiné věci. Vánoce a spol. se obejdou bez vulgarismů. Všimněte si, v nových českých pohádkách se to nadávkami jen hemží, tenhle film je skoro balzám pro uši. Nicméně... to je trochu málo. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Santa po francouzsku? Pro mě letošní televizní vánoční překvapení. Santornádo. Zelenou barvu mám taky nejradši. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Celkem nápaditá rodinná komedie, ve které většinu vtipů pravděpodobně zabil tragický český dabing. Zedníček se na Chabata bohužel zoufale nehodil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak je všechno nejlepší z bijáku nacpaný v traileru a film sám skutek utek. Nepřišlo mě to zábavný, ani vtipný, v podstatě mě ta hodina a půl připadala nekonečná... A jelikož to nebavilo ani mojí dceru, něco bylo špatně. Nejlepší byl rychlej útěk z kina domů... 50% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná francúzska vianočná komédia aj na viac ako jedno pozretie. Aspoň 70% by si to zaslúžilo. Vtipné, originálne a podarené hlášky, určené dospelým a starším deťom. Vizuálne tiež veľmi pekné, najmä ak máte radi Paríž. A čím sa líši tento francúzsky Père Noël od amerického? Tento Santa má zelený kabát a netuší, že by mal mať červený. Netuší, že v lekárni treba platiť a vlastne nemá poňatia o svete a preto je tak neskutočne vtipný a sympatický. Jediné mínus pre mňa je trochu slabý scénar, cieľom Santovho výletu na Zem je zohnať obrovské množstvo vitamínu C pre škriatkov, lebo ochoreli a neboli schopní pokračovať ďalej vo výrobe hračiek. Humor, dialógy, sympatické postavy, vizuálna stránka zase film ťahajú hore. Videné v originálnom znení, takže to celé malo ten správny francúzsky šmrnc. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Bezvadná vánoční komedie santa neměl chybu a hlášky byly excelentní ,celkově sem se nenudil i když tam pár slabších míst bylo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Blazniva vianocna komedia tak typicky francuzska,vtipna,mila,pohodova a na sprijemnenie vecera idealna,Santa bol super,ta jeho dielna na darceky bola paradna,krasna,farebna,rozpravkova,no radost pozerat a celkovo sa mi tento film pacil,nemalo to chybu...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Francúzka komédia o tom, že Mikuláš musí vyliečiť svojich pomocníkov (potrebujú vitamín C), inak nebude kto pripraviť darčeky. Ako sami vidíte, scenár nie nejako komplikovaný. Takže zostávajú len vizuálne efekty a dobre napísané dialógy/vtipné scény. Musím uznať, že ten začiatok nie je zlý: vizuálne predstavenie o tom, ako vo fabrike vznikajú darčeky a úvodné vstúpenie Mikuláša do sveta ľudí mi dokázali vyčariť úsmev na tvár. Potom však film pomerne rýchlo sa zmení na „plochý“ a zbývajúca časť je už podpriemerná – škoda! P.S.: Veľmi malá a vďačná rola pre A. Tautou. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zachraňte soby, zachraňte Santu, zachraňte dárky, zachraňte víru, zachraňte Vánoce…….všechno se to podobá jako baňka baňce….i když tento zelený vousatec svou nápaditostí lehce převyšuje typickou pásovou výrobu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Santa je prostě poleno!" No, na mě dost často toporně působí novodobé francouzské komedie. Taktéž i v tomto případě. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podprůměrný kousek z vánočního prostředí, toulající se od nikud nikam. Navíc vysloveně podprůměrným necharizmatickým Santou. Na Francii slabota... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na bláznivé Frantíky je to slušný film. Než jsem to začal pořádně sledovat, tak mi to připadalo tradičně francouzsky ujeté, ale po pár vtipných momentech mě to zaujalo. Zelený Santa byl fajn, ale možná že ho trošku zabil Čmaňa. Ke zdobení stromečku film tak akorát. 3+* ()

Reklama

Reklama