Reklama

Reklama

Vánoce a spol.

  • Francie Santa & Cie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štědrý den je již za rohem a nic nejde podle plánu. 92 000 skřítků v Santově dílně na dárky z ničeho nic onemocní a všichni popadají na zem jako kuželky!  Kdo pro děti z celého světa připraví dárky pod stromeček?  Pro Santu je to strašná rána. Nemá na vybranou. Se svými soby a sáněmi se musí neplánovaně vypravit na Zemi, aby sehnal účinný lék, kterým své pomocníčky vyléčí. Po poměrně dobrodružném letu v bouři přistane se svým spřežením v Paříži a sáně zaparkuje nedaleko proslulého kabaretu Moulin Rouge. Pak konečně důstojně vstoupí do lékárny s žádostí o potřebné léky mezi nic netušící lidi… A právě v této chvíli zjistí, že jeho výprava nebude až tak jednoduchá. Poměrně rychle a nedobrovolně se díky neočekávaným nedorozuměním přesune na policejní stanici a poté dokonce i do cely předběžného zadržení. Naštěstí si v této nezáviděníhodné situaci dokáže najít nové spojence, s jejichž pomocí se mu snad podaří kouzlo Vánoc zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Francúzka komédia o tom, že Mikuláš musí vyliečiť svojich pomocníkov (potrebujú vitamín C), inak nebude kto pripraviť darčeky. Ako sami vidíte, scenár nie nejako komplikovaný. Takže zostávajú len vizuálne efekty a dobre napísané dialógy/vtipné scény. Musím uznať, že ten začiatok nie je zlý: vizuálne predstavenie o tom, ako vo fabrike vznikajú darčeky a úvodné vstúpenie Mikuláša do sveta ľudí mi dokázali vyčariť úsmev na tvár. Potom však film pomerne rýchlo sa zmení na „plochý“ a zbývajúca časť je už podpriemerná – škoda! P.S.: Veľmi malá a vďačná rola pre A. Tautou. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná francúzska vianočná komédia aj na viac ako jedno pozretie. Aspoň 70% by si to zaslúžilo. Vtipné, originálne a podarené hlášky, určené dospelým a starším deťom. Vizuálne tiež veľmi pekné, najmä ak máte radi Paríž. A čím sa líši tento francúzsky Père Noël od amerického? Tento Santa má zelený kabát a netuší, že by mal mať červený. Netuší, že v lekárni treba platiť a vlastne nemá poňatia o svete a preto je tak neskutočne vtipný a sympatický. Jediné mínus pre mňa je trochu slabý scénar, cieľom Santovho výletu na Zem je zohnať obrovské množstvo vitamínu C pre škriatkov, lebo ochoreli a neboli schopní pokračovať ďalej vo výrobe hračiek. Humor, dialógy, sympatické postavy, vizuálna stránka zase film ťahajú hore. Videné v originálnom znení, takže to celé malo ten správny francúzsky šmrnc. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro mě je snímek Vánoce a spol. vcelku příjemné překvapení. Hne dna začátku mě ale zaujal příšerný dabing, který kazí dojem z filmu. Pak také samotný Santa Claus, který vypadá jako ruský mafián a zelený kabát k tomu taky nepomáhá reálné představě Santy. Po cestě do Paříže ovšem začíná opravdu komedie. V saních je vonící stromeček, zamykají se dálkovým ovladačem se zvukem zamykajícího se auta a slyšíme zvuk při couvání. Legrace pokračuje i na policejní stanici a dál. Opravdu jsem se pobavil. Ubral bych sice takových deset minut, ale jinak se jedná o velmi povedenou vánoční komedii, která svým závěrem navíc opravdu navodí tu správnou vánoční atmosféru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po Kurtu Russellovi, coby druhý nejlepší Santa, urval stříbro za nej vánoční film Alain Chabat s úkolem sehnat 92 000 balení vitamínu C a to hnedka teďka. Santa po francouzsku je pohodová, milá a nečekaně zábavná komedie, se svérázným hláškujícím Santou v zeleném, který o dětech nic neví, nádhernou paní Santovou v podání Audrey Tatou a výbornými nápady, které Chabat sype ze své bezedné kouzelné nůše takovým fofrem, že je nestačíte sbírat. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vianočná pohodová rodinná komédia, ktorá navodí tú správnu atmosféru, je doslova nasiaknutá typickým francúzskym humorom, ktorý ja mám vcelku rád, a navyše aj sobíky boli úžasné :) Celkovo mi tento snímok dosť sadol a aj napriek tomu, že tu podobných snímkov už bolo neúrekom, musím pridať jednu hviezdu kvôli Alainovi Chabatovi, ktorý postavu Santa Clausa zvládol na výbornú. 75 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 2017 v Paříži. (ČSFD)

Reklama

Reklama