Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (524)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tarantinovka bez Tarantina. V předešlé The Cabin in the Woods si Drew Goddard unikátně zažongloval s žánrovými klišé hororu, zde se pouze neobratně snaží vařit z ingrediencí gangsterek a různorodosti figurek, zasazených do prekérní situace. Problém je ovšem už v nich. Definice obou záporných postav (holky) je chabá a jejich náhodná kolize s hlavní dějovou linkou (Jeff Bridges hledající něco) vyznívá prvoplánově. A nejméně funkční i nejhůře obsazenou postavou filmu je s nimi související Chris Hemsworth, který měl naopak finále filmu vykopnout do výšin. Film taky pořádně nevyužívá potenciál námětu “ve špatnou chvíli na špatném místě”. Časové prolínání není chytře vypointované a tempo je místy zbytečně pomalé, spoléhajíc na dialogy, kterým chybí vytříbenost. Jeff Bridges to ale táhne chlapácky, Dakotě sedí mrcha více než slečinka z odstínů šedi a největší smysl z nich nakonec dává mladý vedlejšák Lewis Pullman. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdo tady moc chtěl být Kventýn, ale zcela postrádá jeho dialogovou dickci i jakýkoliv sysel pro nějakou solidní pointu. A je z toho sice vcelku hlavopatoidní, ovšem předvídatelná, vleklá a ničím extra zajímavá žvanivka se zcela nevyužitým potenciálem solidního nápadu hraniční čáry mezi dvěma státy. Mohlo to být alespoň herecky bezchybné, kdyby nebyli výborný Tahoun junior, mimochodem je vidět, že ho Bill asi neadoptoval, a jako vždy famózní Džef Mosty téměř vymazáni odporným, prkenným a dokonale depilovaným metrobukanýrem Homotórem a peklotyčně slizkou a neméně „talentovanou“ Dakokotou, jež by udělala nejlépe, kdyby nadále výhradně setrvala s jezdeckým bitchíkem jen v šedi telenovelizovaných masturbačních fantazií otylých padesátek. Takže co s tím? Ve Zlejch časech mezi El filmy to byl vcelku jednooký král, nicméně je nutno být přísný, ale spravedlivý, a v krizích nesnižovat kulturní etalon. Hnusná znuděná trojka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je v tom hodně dobrého, ale k čemu to, když pointa vesměs žádná, dějové kličky (až na rychlé likvidace) často čitelné dopředu a fantastický setup vůbec k ničemu neslouží. Kdyby se ten příběh odehrával v České vesnici v dnešní době, na základní kostře příběhu by se vlastně vůbec nic měnit nemuselo. Goddard má cit pro filmovost a umí vytvořit cool momenty, ale tady zůstalo jen u stylizovaných okamžiků, ze kterých se dělají pěkné fotky a trailery. Ale filmově to nešlape. 50% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Drew Goddard vynikajícně zadaptoval Daredevila, při tomhle filmu se ovšem moc nevycajchnoval. Tajemství je přítomno jen chvíli, pak už se jen dlouze mluví, hrajou písně šedesátých let, film zbytečně skáče v časových rovinách a je to nuda. Herci potěší, Michael Giacchino také občas dodá nějakou tu nervní skladbu, ale tím to končí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ani na chvíli nepochybuji, že se Drew Goddard inspiroval v režisérovi s iniciály QT. Hodně dobře napsaný postavy, který se starý nejen o gradaci děje, ale i mnohá dějová překvápka. Speciálně konečná fáze předvede dějový výmyk hodný olympiády. Jeff je sympaťák od kolíbky i tady mu role "kněze" seděla, kdo ale překvapil byli herci od kterých jsem toho zase tolik nečekal. Dakota Johnson měla konečně správný sexy odstín a Chris když odloží kladivo je ještě víc cool. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna "tarantinovka", akurát bez Tarantinových samoúčelných masturbácií. Scenár vymaznaný, herci super, réžia bezchybná. Niečo málo tomu chýbalo, aby som si to chcel pozrieť aj znovu, ale rozhodne kvalitný kúsok! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt některých momentů ve scénáři, dal bych plný počet a ještě bych tu halekal nad návratem k ponurým devadesátým létům a zřejmě bych se tu rozplýval nad nejlepším filmem roku 2018. Takhle je to "jenom" hodně slušná žánrovka, která mi připomněla všechny ty nejlepší kriminálky devadesátých let s naprosto ultimátní rozpršenou atmosférou jak filmu Sedm. Všimli jste si, jak déšť v podobných filmech krásně dotváří atmosféru? Škoda, že takového deště jako měli ve filmu, jsem se já letos v reálu snad skoro vůbec nedočkal. Za chvíli budou filmy ty, kteří mi budou připomínat, co to vlastně je déšť. Každopádně filmařsky jsou Zlý časy v El Royale pecka. Chvílemi jsem oním uzavřeným prostředím hotelu měl pocit, jak kdybych koukal na zfilmovanou detektivku od Agathy Christie. U dobře napsaných postav a skvělých dialogů jsem si občas připomínal Quentina Tarantina. Zde ale naštěstí nezacházeli do nekonečných diskuzí o ničem a opravdu takřka dvě a půl hodiny jednali. Herecky byli všichni naprosto skvostní, ale Jeff Bridges je prostě jen jeden! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Do malého hotelu uprostřed ničeho přijelo několik lidí. Nemají spolu na první pohled nic společného, ale už za pár hodin bude většina z nich po smrti. A ti ostatní pořádně rozhození. Drew Goddard natočil chytrou tarantinovku se zajímavými hrdiny, dobrými herci i zábavnou režií. Ke konci jí sice malinko dochází dech, ale celkově dovede díky nápadům, postavám a pár drsným zvratům hodně příjemně pobavit. Žánrová klasika jako z Cabin in the Woods z toho ale nejspíš nebude. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $17,839,115Tržby Celosvetovo $31,808,900Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Goddard sa hrá na Tarantina ale nemá takú šťavu. Niektoré postavy fajn, hlavne Jeff Bridges+tá černoška, niektoré už na pohľad prázdne Dakota Johnson (strašná herečka každým coulom), niektoré zas šum a fuk ako Chris Hemsworth, ktorý tam ani nevieme aký má zmysel. Retro Look to má, občas aj dobrý spád ale ako celok necelistvé. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takové infantilněji pojaté Čtyři pokoje, v nichž forma vysoko zvítězila nad obsahem...ve výsledku pěkně natočená prázdá hříčka... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚKDY JSOU LIDSKÝ VZPOMÍNKY DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ ČLOVĚK SÁM...“ /// Nestandardně vyprávěnej příběh o pěti návštěvnících hotelu El Royale. A ti návštěvníci jsou stejně tak nestandartdní, jako ten příběh. Každej má svoje tajemství... stejně jako hotel. Často dost ukecaná nuda, kterou provětrá černej humor, ale hlavně skládanka a odhalování různejch tajemství. Stopáž je přestřelená, protože přesto, že všichni mluvěj, tak vlastně nemají co říct (v tý dýlce). A nevynahradí to ani Bridges, ani Hemsworth, ani dramatickej (fajnově) zabijáckej závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se pozná, že recepční byl odstřelovač. 2.) Vlastním hotel. Mám kontrolovat podlahy? 3.) Thx za titule Thx za titule ,,ondhajek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drew Goddard režisér skvělé Chaty v Horách mě tentokrát vůbec nepotěšil a po delší době jsem odcházel z kina zcela znuděn. (Zbylí 4 lidé v kině tuším usnuli a mé kamarádky odvětili po hodině jestli někdo neumře a to brzy, tak odcházíme) Do filmu jsem vkládal velké naděje, slibné trailery, slušní herci, atraktivní námět a také podobnost s filmy Identita i 8 Hrozných, které se mi líbily, tak tenhle bohužel u mne neuspěl. Film má stopáž 142 minut a nenabízí dostatek lákavého materiálu, aby diváka dokázal plně pobavit i uspokojit. Hotel se skrytým tajemstvím byl fajn, hezké interiéry,super muzika a zpočátku mě neznámé mystérium i bavilo, ale pořádně to nikam nevedlo. Největší čas je věnován Jeffu Bridgesovi a Cynthii Erivo, což jsou asi nejméně zajímavé postavy ve filmu, jediná Dakota Johnson to překvapivě herecky táhne a potom Chris Hemsworth, který se však ukáže poslední půl hodinu před koncem a to mi přišlo jako podraz. Zvraty jsou sice neočekávané, ale nikterak šokující ( Lewis Pullman lehce překvapil v závěru) dialogy jalové a mínusem je pro mne i absence krve a akčních scén. Je zde jen jedna finální přestřelka v závěru a skončí dřív než řeknu švec. Škoda, že režisér nevytasil něco ve stylu Chaty v Horách, hezky by se to zde hodilo. Zdlouhavý a né příliš zábavný film, ale svou tvář má. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd, kdy není jasné, kdo kope za kterou stranu barikády a co ho do hotelu přivedlo, mě přikoval, stejně jako nečekané pointování jednotlivých postav nebo nejedna slepá linka, která záměrně žádné překvapení nepřinese. Jenže poslední třetina mi k předešlému dění vůbec nepasuje a jako něco, na co se čeká tak drahnou dobu, přináší zatraceně málo zábavy. Nehledě na to, že vzhledem k předešlým drsným řečem několikrát až trestuhodně vyměkne. Škoda o to větší, že prostředí i obsazení jsou trefené na jedničku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Dej by se sice dal shrnout jako o hovne, ale zaroven to ma paradoxne fakt promakanej scenar, kdy skoro az do konce clovek netusi, o co vlastne komu jde, neni nouze o spoustu zvratu a hlavne naprosto nepredvidatelny umirani postav. S nejakou pristupnosti si tvurci hlavu taky nelamou, takze je to zaroven spravne drsny. Co se tyce hercu, vsichni hrajou obstojne a jsou sympataci, ale samozrejme herecky i charismatem je o nekolik urovni prevysuje Bridges. Na druhou stranu, obsazeni Hemswortha tu je asi jen z toho duvodu, aby meli zensky na co koukat, neni snad ani vterina, aby mel zaplou kosili. Je fakt, ze na tuhle vicemene konverzacku je 140 minut docela dost, ale nestalo se, ze bych se nudil, i kdyz by se dal asi dej stahnout na nakejch 100 minut. Takze za me spokojenost, pripomnelo mi to zacatky Tarantina nebo Rodrigueze. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Drew Goddard channeloval svého vnitřního Tarantina a natočil vlastní variaci na Osm hrozných, Pulp Fiction, 4 Rooms atd. Pomalý rozjezd naštěstí zachraňuje geniální soundtrack a hudba M. Giacchina, a jakmile dorazí na scénu Chris "chtěl bych být Manson, ale moc mi ten bad guy nejde" Hemwsorth, alespoň se to příběhově semkne natolik, aby to vydrželo být napínavý až do konce. Goddard i v závěru vytáhne nějaký překvápka, což je fajn, pořád jsem ale čekal jízdu jako v Chatě v horách, jen abych dostal podstatněji komornější story, která není zase tak originální, jak by asi měla/chtěla být. Zlý časy v El Royale nejsou špatnej film, moje očekávání ale byla daleko výš. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můj hlavní problém s EL ROYALE byl ve vývoji děje s příchodem nepřesvědčivé Hemswortha postavy, jinak je to rozkošně stylová, zdařile mysteriózní a skvěle zahraná (Bridges je Bůh), "tarantinovka", posazená do krásnýho retro americana prostředí. Škoda, nechybělo moc a mohla to být ultra pecka. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Až pojedu nedaleko jezera Tahoe, tak se zdaleka vyhnu hotelu El Royale. Tam se dějí věci, jen si je ještě tak trochu uspořádat. Takové zvraty v ději jsem dlouho neviděla, ale mně to dnes bavilo. Kdo, kdy, proč....no to nebylo možná až tak důležité, spíš to byl pokaždé šok. Nehledala jsem moc logiku, nepřirovnávala s ničím podobným a jen jsem schovaná někde za rohem pozorovala dění v tomhle zajímavém hotelu se zajímavýma lidičkama. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někdo se brzo objeví, aby hledal mrtvýho poldu. Nechtěl bych bejt černou ženskou, co tu bloumá nocí se zbraní v ruce." Já bych tedy nechtěl bejt černou ženskou ani za jinejch okolností, ale o to tu nejde. Tady totiž jde o šmírování, vydírání, vraždy, kněze s demencí, únos, prodej vysavačů, zpívání, přepadení, Nevadu a Kalifornii. Určitě jsem na něco zapomněl, ale ono se to odehrálo tak pomalu, že jsem vlastně nestíhal. Takže za sebe si beru pokoj v Kalifornii, ten dolar za noc si rád připlatím, a doufám, že v televizi budou dávat něco s menší snahou o vytvoření kultu. Jinak se budu muset zapojit do přestřelky, protože víc zábavy hotel El Royale nenabízí. ()

Související novinky

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama