Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (524)

H34D 

všechny recenze uživatele

Není žádným překvapením, když v tomto bodě napíšu, že zážitky z filmů jsou citelně ovlivňovány způsobem a prostředím, kde/jak na ně koukáme. Zlý časy v El Royale těží převážně z interakcí postav a mrazivé atmosféry. Zážitek je ale snadno nabourán jakýmkoli rozptýlením, protože dialogy zdaleka nedosahují údernosti Tarantinovek a několik retrohumorných prvků zase zabrání tomu, abyste celý příběh brali vážně, neřkuli pociťovali strach. Byť tedy nechci filmu nic vyloženě vytknout a považuji jej za velmi dobrý, nemohu říct, že by mě dokázal nějak hlouběji penetrovat. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch případů, kdy se režisér po výrazném filmu, který se zapsal do povědomí, hodně snaží překonat a trochu to ve svojí snaze přepískne - výrazně přecení svoje schopnosti a celá věc mu přeroste přes hlavu. Pořád se mi to docela líbilo a umím si představit časem dojít k pozitivnějšímu dojmu, přece jen tu je spousta věcí, co stojí za šanci sympatické a skvěle nacastované postavy, jejichž život jako by přesahoval potřeby příběhu - proto na nich divákovi záleží), ale zatím ten mišmaš považuju především za moc velký a zbytečný sešup - Goddard se potřebuje trochu nadýchat čerstvého vzduchu a smířit se s tím, že další jeho filmy mohou být normální a nemusí překonávat sám sebe - a pak se mu to klidně může povést. Takže dávám tři hvězdy, ale rve mi to srdce a na tom filmu mám vlastně hodně rád. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Když pominu ten absolutní clusterfuck, tedy chci říci galimatyáš, kterým je scénář/děj/pointa/plynutí/syžet, tak jako zásadní chybu vidím vedení herců a fakt, že vůbec z nikoho rejža nedokázal vytřískat patřičně charismatický výkon, který by mě jako diváka dokázal udržet v pozornosti a ulpět mi aspoň mírně v paměti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Funkčnější a zábavnější než kterýkoliv Tarantinův film od doby Jackie Brownové. Tarantinovky, kde se nešetří násilím a mrtvolami, pro mě už dávno fungují líp ve snímcích jiných tvůrců. Solidně obsazené, moji pozornost si získal nejvíc veterán Jeff Bridges, ale nikdo netáhne snímek dolů. Nápaditý scénář, kterému bych vytknul snad jen to, že je účelovou hříčkou, která stojí na scénáristově fantazii. Mám raději filmy, které jsou schopné navodit dojem něčeho reálného, kde faktor náhody spustí lavinu šokujících událostí. Tady to setkání lidí se špinavou minulostí v jednom hotelovém komplexu představuje ujetost, která ale má svůj řád a v rámci možností i smysl. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po dekonstrukci slasheru přichází na řadu Agatha s Quentinem. Tenká červená linie mezi Nevadou a Kalifornii je jako napnutý provaz, na kterém Goddard balancuje mezi seriózním retro thrillerem a s chronologií si zlehka pohrávající černou komedií. Škoda, že se zneutralizoval zbytečně dlouhou expozicí a nepříliš údernými dialogy, tohle soulové hotelové zúčtování s feministickým ocasem mohlo mít náběh na kultovní status. P.S.: Hemsworth jako Charles Manson s fitcentra nepřekročil svůj krátký stín. Bez létajícího kladiva to prostě není on.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím že (nej)blíže má film spíš k Mangoldově Identitě (ta se mi však kvůli některým logickým přešlapům líbila o něco méně). Nejde sice o thriller s prvky hororu, ale i tak se jedná hodně atmosférickou záležitost (a velmi jistě režijně vedenou). Napínavou, zvratovou, poutavou, mysteriózní, s dobře napsanými postavami a solidními dialogy. Všichni mají nějaká svá tajemství a popudy, které se divákovi postupně odkrývají (částečně i formou nijak nerušících flashbacků). Dostala mě hlavně Rose, už dlouho se mi nestalo, že by mě nějaká postava tak strašně moc pila krev hned od prvního záběru (naštěstí jsou tu i snesitelnější jedinci). Každopádně, děj je kupodivu vcelku nepředvídatelný (jak jde krásně vidět třeba i u rulety), nemůžete si být vůbec jisti, že v dalším záběru zrovna ten či onen „nezařve“. Pak je tu řada nápaditých scén (namátkou třeba takový „krycí zpěv“) a dokonce i závěr jako zázrakem nebyl úplně debilní (jak tomu tak nezřídka u žánrových záležitostí bývá), čehož jsem se dost obával. Vidím to na silné 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film skoro jako od Tarantina. Výborně zpracované postavy, místo i příběh. Dlouhý, ale napínavý příběh až do konce. Jeff Bridges zde velkolepý! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jako jo a ne. Spousta originálních nápadů, výborné prostředí a dobře napsané a zahrané postavy ve filmu, který ale postrádá tempo. Kvůli tomu z Bad Times at the El Royale pravděpodobně nikdy nebude kultovka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mozaika lidských osudů, která se protíná v hotelu na hranici mezi Kalifornií a Nevadou. Goddard jako by chtěl natočit Tarantinovku, ale chybí mu jeho lehká ruka a smysl pro humor. Přesto slušná a hlavně chytrá, originální podívaná, takových se dnes už moc netočí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Beru jako pitomost o Zlých časech v El Royale hovořit jako o tarantinovce. To, že je film koncipován jako památné Historky z podsvětí z něj tuto škatulku nedělá. Zároveň se nejedná o příliš přístupný film, jelikož jde krom závěru o silnou a veeelmi dlouhou konverzačku, která mě naštěstí už od začátku chytla (uznávám, že hlavně proto, že můžu Jona Hamma a Jeffa Bridgese) a takřka už nepustila. Pár minut bych pokrátil ale jinak poctivá sedmička. Kéž by takových filmů neubývalo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hateful eight v podání někoho méně zdatného, než-li Tarantina. Chybí pořádné splaterrovské finále, do absurdity dotažené dialogy a celé pasáže, i ten specifický černohumorný feeling. Snaha kopírovat, či spíše duplikovat je markantní, ale kýžený výsledek se nedostavil. Několik překvapivých mordů a nepředvídatelnost celého filmu je OK, lokace rovněž působivá, 142 minut ale zatraceně dlouhých ve společnosti takto nevyrovnaného bijáku. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře. Parádní komediální začátek na recepci, zábavné odhalování dalších otázek a odpovědí v průběhu a nakonec pekelný klimax se skvělým Lewisem Pullmanem. Casting mi skvěle padl a to i "božský" Hemsworth, stejně tak hudební doprovod od Giacchina. Nízkonákladový krvák, který se odehrává v jednom motelu, vyhrává granát za nejlepší thriller zatím uběhlého měsíce. *Tlesk, tlesk. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snad trochu moc dlouhé, ale jinak velmi, velmi, velmi dobré. Obsazení vévodí fantastický Jeff Bridges a supersympatická Cynthia Erivo, scénář je plný překvapení a díky té nepředvídatelnosti je i slušně napínavý (když se blížilo finále, říkal jsem si, že teď už se může stát ale opravdu cokoliv snad s výjimkou invaze mimozemšťanů), barevná kamera a různé režijní nápady ladí s písňovým soundtrackem a Giacchinovy instrumentálky dovedou patřičně zapůsobit. Doslova a do písmene jsem se zamiloval do scény se zpěvem a rozebíráním podlahy, nicméně není to zdaleka jediná skvělá scéna. Nespravedlivého srovnávání s Tarantinem vás ušetřím. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Příběh byl vystavěn i ukončen, motivace ozřejmeny a vyhrála ta správná rasa, že. Jen netuším, jaký smysl měl mít hotel na pomezí a proč do role pseudoMansona obsadil Goddard neherecké kopyto s charisma logaritmického pravítka. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Cisty guilty pleasure...pocta tarantinovkam/rodriguezovkam...skvely bridges, vysinuty thor a aj anastasia co ma rada sedu sadla... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Shit happens... Všechny druhy zla v lehce mysteriózním, ale hlavně napínavém thrilleru, v němž dává režisér hold tolika hollywoodským peckám, až jsem to po půl hodině přestal počítat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom bol pre mňa Jeff Bridges a odviedol presne to, čo som od neho očakával. Ako spomínajú mnohí určite vám réžia pripomenie niečo od Tarantina, samozrejme nesmie chýbať kvalitný sountrak. Fajn príbeh, kvalitná réžia , ale myslím, že príbeh a obsadenie sľubovali niečo bombové, čo sa bohužiaľ nestalo. Každopádne stojí za pozretie. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý neo-noir, ktorý sa utopil vo vlastných ambíciách. Ponúka však množstvo dobrého (až skvelého), rovnako ako nezvládnutého (až otravného). 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První půlhodina navnadí tarantinovskou atmosférou. Ani poté to není zlé, ovšem jakmile se na scéně objeví Thor, tak film upadá. Prostě zpočátku je ten koncept tajemného odlehlého hotelu s partou návštěvníků, kteří nejsou ani náhodou těmi za které se vydávají fajn. Škoda že to Goddard nedotáhl celé lépe. 60% ()

Související novinky

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama