Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (525)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Je zde hodně cítit snaha přiblížit se Tarantinovi, ale tarantinovek to ani zdaleka nedosahuje. Přesto! Přesto bych Bad Times at the El Royale nezatracoval. Má to pomalé, přesto napínavé tempo. Každou minutou se chcete o hostech a jejich pokojích dozvědět víc a přesto netušíte, jak to celé může skončit, jelikož zde hlavní postavy umírají jak v Game of Thrones. Pár hloupostí se tam asi našlo, ale i tak se mi to líbilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tarantinov rezisersky styl je poznat na kilometre. Akurat filmu chybaju viacere atributy, ktore robia tarantinovky tarantinovkami. Nasilie tu je, tomu sa nevyhyba ani Quentin, len tie dialogy ... velka bieda, najtalentovanejsim hercom bol Dzef Mosty, Hemsworth zase velka bieda : 50 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pokus o tarantinovku bez tarantinovských dialogů, násilí, scénáře a Tarantina. První půlka navíc příšerně utahaná. Na jedno zkouknutí OK,ale rychle se to vypaří z hlavy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě chytlo hned od začátku, krásná pomalá kamera, a zajímavý příběh, který vidíme z několika úhlů. Je to film, který si buď zamilujete a nebo vás nebude bavit, mě bavil a dost. Je tam znát ta podoba s jinými velikány filmu, ale to vůbec nevadí. Tenhle pomalý styl vyprávění mám rád, krásně vás to v táhne do děje. Dobrý výběr herců i scénář. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ono mi vlastně ke spokojenosti stačí celkem málo. Skvělá kamera, dobré herecké výkony, vhodně vybraná hudba, silná atmosféra (+ napětí), zajímavý, dobře vyprávěný a poutavý příběh, který odněkud někam jde, chytře napsaný scénář, promyšlené postavy a nějaká hlubší myšlenka. Problém je v tom, že většina filmů z toho nesplňuje ani polovinu - a pak ať se nikdo nediví, že jsem náročný. Zlý časy v El Royale ale mají všechno z toho a přesně kvůli tomu se mi ten film tak líbil. Navíc ta atmosféra je silná už od začátku a udržela mě v napětí až do poslední vteřiny filmu. Postavy jsou tu skutečně promyšlené všechny, oblíbil jsem si tu 3, bohužel ta moje nejoblíbenější to schytala, ale ty ostatní mi přežily. Zvraty tu jsou taky slušné a většinu z nich jsem nepředpovídal. Fakt se mi to líbilo, a to hodně. Jen těch písniček mělo být O DOST míň... Minimálně na slabých 5* to je ale určitě. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná reklama, trailer, obsazení, vizuál, styl, hudební vložky a mohla bych jet ještě chvíli. Ale když máte moc ploché postavy s nevyvinutým a záhy i nedovyprávěným příběhem, který nemá skoro žádnou výpovědní hodnotu a nemůžete se do nich, během 142 minut dlouhé stopáže, vžít, něco je špatně. Scénář toho potřeboval značně víc a na to, že ten hrubý nápad a potenciál vypadal neskutečně dobře, neskončilo to ani v jedné z možností, které jsem tomuto filmu dávala. Nezachránil to ani na první pohled charakteristický záporák Hemsworth, jehož přítomnost byla sice nepříjemná, za to jeho charakter byl napsán tak průhledně, že ve mně nevyvolal jediný silný pocit. Abych jen nenadávala, Bad Times at El Royale je vážně oku lahodící záležitost, která uchvátí svým vizuálem a propracovanými detaily snad každého. Já sama jsem si projekci vcelku užila bez větších povzdechů, kdy už bude konec, nicméně scénáristicky to chtělo ještě mnohem víc vybrousit a možná se vydat i trochu jiným směrem, o který se děj několikrát jen zlehka otřel, ale pak vykročil úplně jinam. Takže ve výsledku hodnotím spíše rozpačitě třemi pěknými. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

S neo-noirom to nemá veľa spoločného. Je to zábavná pocta Tarantinovej pulpovej poetike, ktorá potešila, neurazila. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ach, to tak když si sedne scenárista, který nemá v hlavě nasráno a stvoří parádu, kde se na jednom místě pohybuje pár postav a jenom díky jejich interakci (a tomu kurva skvělému scénáři!) se divák baví skoro dvě a půl hodiny. Drew Goddard je machr, jak mi už několikrát ukázal, a tady se mi trefil do desítky. 95% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Vykradlo to 4 pokoje, to především, ale umělo to s touto konstrukcí náramně pracovat. Původní vykreslení postav, napětí, atmosféra úchylného hotelu, vyvrcholení postav a mistrovský závěr. Tady se vědělo, jak se točí filmy. Nakonec mi ale nikdo neodpověděl na otázku, co je sakra na té pásce?! ... CC Flora ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jakožto scénárista je Goddard naprostá špička. Bohužel si moc nerozumíme pokud se sám postará i o režii. Tahle situace se trošku mění díky Bad Times at the El Royale. Jedná se o klasickou tarantinovku plnou postav, které spolu na první pohled vůbec nesouvisí, ale v závěrečném vyústění děje se jejich životy osudově protnou a rozhodně můžete vzít jed na to, že ne všichni se dožijí konce filmu. Šikovně napsané postavy, bohužel poměrně dlouhá stopáž a tak v druhé polovině film ztrácí na tempu a zajímavosti. Velmi se povedlo obsazení - Bridges, Hamm a Hemsworth jsou zárukou kvality a ani statní se nenechali zahanbit. Thriller, který po celou dobu v mých očích osciloval mezi třemi a čtyřmi hvězdami tak, aby se nakonec ustálil na průměrném hodnocení, ale i tak mohu doporučit. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Jak to vypadá, když si někdo hraje na Tarantina, ale chybí mu na to schopnosti a elegance. El Royale je vizuálně vychytaný film, co se pouze tváří se, že ví, o co mu jde. Úvodní foreshadowing a budování motivů vyšumí do ztracena. Nelineární vyprávění tu moc nefunguje, protože ze začátku působí nahodile a ke konci se snaží marně dohánět, co se zapomnělo divákovi vysvětlit. Takže místo, aby vše plynule konvergovalo k napínavému finále, diváka spíše vyrušuje a násilně láme scény. Není tu ani jeden památný dialog, což je pro film o pár postavách v jednom baráku docela nešťastné. Zkrátka to působí, že měl scénárista/režisér spoustu fajn nápadů, ale nebyl si schopný ujasnit, o čem má ten příběh vlastně být. Ve výsledku je to tedy film, kde se sejde parta náhodný postav, které jsou vám u zadnice, a pak se spousta věcí náhodně posere, konec. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, skvělé obsazení a nečekané zvraty. Úvod byl delší, ale pak se to rozjelo a už jsem se bavil až do konce. Tohle pohrávání s dějem, nabízení různých pohledů na scény a nekompromisní ukončování příběhů mělo rozhodně něco do sebe. Navíc je to perfektně dobově stylizované a v dobrém mi to připomnělo filmy od Tarantina jen s menším množství krve. U mě zavládla spokojenost. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina filmu je představovací, nezajímavá a až na pár míst i nudná. Jakmile ale ke konci do El Royale přijde Hemsworth, karta se obrací a já si to konečně začal užívat. Role psychopatického sexy vůdce kultu mu sedla a oživil do té doby nudné dialogy. Po sem 4*. Ale jakmile se rozjelo Tarantinovské finále, tak jsem tu pátou musel přidat. Většina filmu pro mě nezajímavá, konec TOP. 5* a.k.a 90% hlavně za Hemswortha ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Stačí se podívat do tagů a budete mít vcelku jasno. Vražda, násilí, tajemství, peníze, agenti, loupež, kněz, špioni, hotel, rukojmí, sledování, zpěvačka, odposlech. Sice nesedí pořadí, ale to je v případě Drew Goddarda vcelku jedno. Bez nějakého vysvětlování vytvořil tajemné prostředí, kam zasadil podivné postavičky, jejichž kombinace dala vzniknout ...příběhem bych to nenazval, spíš situaci. Na seriálovou epizodu fajn experiment, ale celovečerák to neutáhne. Zvlášť, když se Goddard držel při zemi. Na tarantinovku příliš intelektuální, na coenovku málo bizarní. A protože tomu chyběla "přepálenost", nemůže být řeč ani o vtipnosti. Fajn exhibice, ale nic víc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je skvelé sa na to pozerať, takmer gýčovito s láskou k popkultúre a jeho detaily sú zaujímavé. Je to divné, oduševnené a vzrušujúce. 7/10 ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Koncept první cca hodiny se mi velice líbil, druhá půlka ale už vyloženě pokulhává a ještě přihazuje několik klišovitých zvratů. Goddard, který je evidentně ovlivněn Tarantinem, tedy v podstatě předkládá koncept Hateful Eight. Na jednom místě se sejde skupina lidí o kterých nic nevíme a hned zjišťujeme že všichni lžou. Bohužel stopáží a hluchými místy sám režisér pak film zadupává do země což ve finále stačí maximálně na 3 hvězdy... ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Když přijedete do hotelu, který už jen vzpomíná na svou dávnou slávu a kromě 5 hostů tam pracuje jediný zaměstnanec, zavání to průserem. Nevíte ještě přesně co se semele, ale očekáváte něco velkého. Film sledujeme z několika úhlů pohledů (kněz, soulová zpěvačka, obchodní cestující a dvě hipiesačky) které se sice neznají, ale jejich osudy se spojí. Jejich příběh ale skončí v tom nejlepším a vypráví to zase z jiné strany. Postupně tak odkrýváme zamotaný příběh a čekáme na finále, kde se vše vyjasní. Díky bohu všechno zapadne do sebe, dává to smysl a když si odpustíte nějaké nelogické chování postav, tak to celé působí celkem uvěřitelně. Celé to vypadá tak, že se režisér snažil napodobit styl Q. Tarantina (zamotaný příběh, který se vyjasní na konci, násilí a místy dlouhé dialogy). A naštěstí to nedopadlo vůbec špatně. I když ortodoxní fanoušci Tarantina mohou namítat, že jeho filmy jsou nenapodobitelné a tohle je jen pouhá vykrádačka. Schází tomu sice ve větší míře ten pověstný černý humor a nemá to takový šmrnc, ale ostudu to rozhodně nedělá. Příběh odsýpá slušným tempem a budování napětí do velkého finále se daří také slušně. Postavy jsou dobře prokreslené a zajímavé a určitě si nějakou oblíbíte. Za mě spokojenost 8/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tolik zkrachovalých existencí, které se sešly v hotelu El Royale, aby svět pohledal. Neskutečně mě bavilo postupně odkrývat jejich temnou minulost a chvílemi se děsit, co bude následovat. Musím pochválit vymakaný scénář, kdy jsem kolikrát neměla ani páru, která bije. Neméně mě fascinovalo nápadité využití hudby v zásadních okamžicích filmu pro posun děje kupředu. V tomto směru jsem si nejvíc vychutnala scénu, kdy Jeff Bridges rozebíral na tajňačku podlahu a Cynthia Erivo se ho snažila pěvecky a následně i vytleskáváním rytmu podpořit, aby se nic neprovalilo. Tím jsem se malou oklikou dostala k báječnému soundtracku, po kterém se asi začnu pídit. (85%) ()

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama