Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (401)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem levný horor, ale Overlord je regulérní vymazlený válečný masakr, který bez nějakého otálení rovnou kope do vrtule a hned v úvodu předvede naprosto luxusní akční výsadek na území okupované Francie s intenzitou, kterou jsem naposledy zažil v Band of Brothers, aby se v druhé půli se proměnil ve variaci na Wolfensteina, akorát s černým B. J. Blazkowiczem. Který však na všechny ty nácky není sám. Celá ta partička vojáků je hodně fajn a náckové zase správně démoničtí. Vizuálně to vypadá velmi dobře, zejména noční scény a s ohledem na žánr si tvůrci mohli dovolit i stylizovaný přepálený gore, což v kombinaci se skvělými efekty a kvalitním zvukem udělalo každou přestřelku velmi uspokojující. Jedinou vadou na kráse je pro mě akorát trochu banální vysvětlení původu monster, která navíc nejsou ani kdovíjak originální a nápaditá. Ale celkově mě to jinak bavilo fest. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSLOUCHEJTE. DĚLAJÍ TAM NĚJAKÝ POKUSY NA LIDECH Z VESNICE! PÁLEJ JE PLAMENOMETAMA A ONI SE POŘÁD HEJBOU…“ /// Než se naděju – půl hoďky pryč. Což mě mrzí, páč je to super. Hodně války, ale prej se začne i strašit. Vesnice plná nácků strach nenahání…. tak možná ta nemocná teta. Nebo že by tajná laboratoř? Bohužel, další špatná zpráva – s tím strašením, to není tak horký. Když se tihle hanební pancharti dostanou k jádru pudla, zbejvá půlkhoďka na předvedení nějakýho toho panoptickýho monstr hnusu. Ovšem spíš vynikaj toporní herci a plytkej scénář. Příšer je poskrovnu… takže místo zajímavý gradace s nadhledem, je tady taková, slušně rozběhlá… ale furt jen a jen tuctovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, co předcházelo vylodění v Normandii. 2.) Nevím, co teď dělá J.J. Abrams. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Bol by z toho celkom slušný vojnový film, keby sa z neho odrazu nestal... celkom slušný horor. V mnohých ohľadoch pripomína atmosféru a dejovú linku Votrelcov bez toho, aby ich bezprostredne evokoval. Nie je to film podľa môjho gusta, ale tvorcom kvitujem odvahu zaoberať sa surovou vojnovou realitou. PS 1: Amíci konečne objavili Jánošíka a jeho osudy. PS 2: V intenzite zvuku sú priveľké kontrasty, ktoré vám môžu celkom pokaziť filmový zážitok. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud je divák ochotný překousnout další nejapné znásilňování historické i současné reality, která je v novodobých filmech plíživě a systematicky stále víc a víc "přibarvována", jedná se o vcelku zábavný film. Příběh z trochu odlišné, tedy alternativní minulosti, ve které němečtí okupanti ve Francii provádí zrůdné experimenty na lidech s cílem vytvořit nesmrtelnou armádu, no a ve které třeba jemnocitní kultivovaní zulukafři slouží mezi neurvalými a primitivními bělochy v paradesantních jednotkách americké armády. Takže zkrátka čistokrevná haluz. Skvělá výprava, ucházející herci, nadprůměrně povedené triky a několik parádních scének s parádními mutanty. Ale v posledních letech mi už tyhle stereotypní zápletky se svatou válkou proti ďábelským nazistům nějak lezou krkem. Je skoro pětasedmdesát let po válce vy trotlové z Hollywoodu a náš euroamerický svět by v dnešní situaci potřeboval úplně jiné příběhy, tak se sakra proberte. Vzdáleně příbuzné a mnohem vtipnější Iron Sky mě bavilo nesrovnatelně víc, stejně tak i užvanění Tarantinovi Bastardi. A strašlivě mě znechutil nějaký rapující opičák při závěrečných titulcích. Jo a ještě ta ruční kamera, eh... Takže zklamání, slabší tři. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito daleko více reálných efektů, než bývá u filmu zvykem. Důvodem bylo, že tvůrci chtěli adekvátnější a přesnější reakci herců např. na scény s brutálními výjevy. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama