Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (421)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, který velmi slibně začne a nejlepší akční scénu nabízí ve své první půli. Pak napětí postupně hasne, hasne, až zhasne v neskutečně trapném epilogu. První půlka za 4*, druhá za 2*, takže výsledně dávám tři s vědomím, že jedna projekce byla tak akorát ... 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Upgradovaný príbeh, ktoré boli napísané pre JCVD prípadne pre DL. Otázkou už len bola, že čo s tým spraví A. Lee. Podľa výsledku nie veľa, čo je asi najväčšie smutné prekvapenie. Hlbší morálny boj alebo herecký performance to celkom postráca. Ani jedna akčná scéna nemá „wau“ efekt, záverečný boj ide s polovičným plynom. Herci na priemernej úrovni bez markantného vystúpenia. Úcta sem, úcta tam, ale zatiaľ jeden z najslabších počinov režiséra A. Lee. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kterak nájemný zabiják potká svůj vlastní mladší klon a co z toho vzejde. Akční sci-fi mnohé slibující, ale nepřineslo to nic než rozpaky. Námět není nezajímavý, byť ne originální, neboť setkání se svým vlastním klonem si například užil už Arnold Schwarzenegger ve snímku ´6. den´ (2000), a daleko akčnější provedení, tentokrát s Willem Smithem, mohlo celý koncept posunout zase v rámci akčního žánru o něco dál. Snaha byla, to se musí uznat, ale bohužel, nelze jinak než si postesknout, kde jsou ty časy staré dobré a poctivé akční práce. Energická akce tu samozřejmě je, avšak v CGI provedení, což je hodně viditelné a ve své realizaci naprosto sebepoškozující. Je to tedy rychlý animovaný film, nebo snaha o nové pojetí nepřirozenosti hraného akčního filmu? Tvůrci se naprosto v ničem neposunuli, neboť něco takového bylo vidět už ve snímku ´Blade 2´ (2002) a ´Catwoman´ (2004), což kromě špatného scénáře snímek dokonce pohřbilo. Tento počin však ale také nemá scénář zrovna na výši. Mnohé dialogy v uších až neuvěřitelně skřípou. Snímek je pouhým digitálním experimentem, kde stojí za úvahu pouze digitální omlazení Willa Smitha, právě pro potřeby postavy jeho klonu. Jinak je to všechno ohromně přepálené, jak již bylo výše zmíněno, viditelně animované a vůbec akčně poněkud nesourodé. Tohle vážně natočil Ang Lee? ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Smutné, vidět Willa Smithe v omlazené CGI podobě s mimikou jakou má Stallone, čili nulovou. Příběh je rutinní akčňák s digi akcí, nezajímavým záporákem a odfláknutým finále. Postava Mary Elizabeth Winstead pro příběh zcela zbytečná, její vývoj tu žádný není. Dlouho odkládaný projekt režiséra Ang Leeho vyústil v totální komerční katastrofu pro financující studio Paramount a jeden z největších hollywoodských propadáků roku 2019. 2* ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Bizarní děj se zmateně pobíhajícím ústředním triem, které pořád nahání mladičký panic, co by potřeboval zasunout, ale neví jak, protože momentálně zasouvá náboje do zásobníku. Pár hezkých choreografií soubojů, u některých je vidět bolestné použití CGI, a občas to působí dost papundeklově. Jinak je to o ničem. Zmatené jak scénaristicky, a ani herecky to není bůhvíjaké. Zív zív ještě větší než jsem čekal. Už po hodině jsem měl pocit, že na to koukám celou věčnost. Opticky strašně dlouhý film, kde se vůbec nic neděje ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Nikterak záživná akčňárna s pár dobrýma fajtama (no teda jedním, když se naháněli na motorkách) jinak tam nebylo nic, nad čím si sednete na zadek, leda by jste se spokojili, že se z vraha stane vysokoškolák. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Ajtakrajta... i mistr tesař se utne, respektive mistři tesaři. Ang Lee jako všem žánrům otevřený, za všech okolností interesantní režisér a Will Smith jako zaručený hitmaker s vytříbeným čichem na dolárky generující projekty, které zároveň garantují řemeslnou kvalitu. Tak ani jedno v tomto případě neplatí. Začátkem Gemini Man sice nakousne zvědavost diváka směrem "co bude dál", ale dál je jen dějově předvídatelná a tuctová story o geneticky neutěšené budoucnosti. Willovy omlazené klony působí v mimice "gumově" a celá CGI v mnoha scénách přepadla přes pomyslnou hranu "uvěřitelnosti", kterou netolerujeme už ani u videoherních trailerů, natož u filmů. Skřípe to na všech úrovních a to u Anga zažívám poprvé. Tenhle projekt mu nesedl. 45% ()

animario 

všechny recenze uživatele

Návrat do minulosti v paskvilu devadesátkovýho scénáře(kdy se Čína potkala s Hollywoodem)a CG. Před 25 lety s Van Dammem možná,ale v současnosti? V závěrečným happyendu s napraveným Fresh Princem už scházela jen vzlétajicí holubice Johna Woo 🕊. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Ang Lee započal ničení svého vlastního jména když poukázal na svou vyhaslou a již pouze nezajímavou režii. Blíženec má sice snaživého Smitha, nádherně vypadajícího dvojníka a pár (dejme tomu) cool scén. Ovšem všechno včetně akce i vyprávění tu funguje jen tak napůl a to co mohlo být revolučním akčňákem (kdyby to někdo natočil v devadesátých letech s lepším scénářem tak by to bylo dnes již kultovní) je v tuhle chvíli pouze vykalkulovaným, nezajímavým a těžce průměrným výplachem. Škoda. 6/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nemastnej neslanej žánrovej průměr, kterej nenabízí nic zajímavýho s výjimkou několika pěkně nakroucenejch akčních scén. Příběh nepřekvapí, Clive Owen je jako záporák dost nevyužitej a často mi vadil divně "animákovsky" přebarvičkovanej exteriér až jsem měl občas pocit, že se všechno točilo před zelenym plátnem. Will Smith nemá pořádně co hrát, takže jeho hned dvojitá star power rozhodně neni taková, jak by si tvůrci představovali. Akční béčko za 138 mega, ve kterym funguje jenom akce a hudba, neni vůbec lichotivej výsledek, tři slabší hvězdy. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční scény a sympatickej padesátník Smith, jehož omlazení působí podobně věrohodně, jako odstranění knírku Henryho Cavilla (digi-omlazení ve včera viděným Terminator: Dark Fate byl úplně jinej level). 3,5* ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Taková céčková Mission Impossible. Strašný je jak se tak stupidní film snaží hrát si na něco hlubokého ohledně stárnutí a nevím čeho všeho. Nejhorší velkofilm roku. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelnej snímek, hlavně kvůli akčním scénám. Mínusy - zbytečně dlouhý dialogy v některejch místech a pěkně debilní závěr, ale to je u americkejch filmů tohodle ražení už vlastně obvyklý - 55%. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Každému divákovi musí byť na prvý pohľad jasné, že toto je pohrobok 90-kových akčňákov. Hlavným hrdinom je elitný agent odchádzajúci na dôchodok, ale jeho stará agentúra sa ho chce zbaviť, lebo má za nechtami špinu na ktorú by mohol kápnuť. Klasika. Tento film mal navyše marketingovo potiahnuť gimmick s digitálne omladeným Smithom, preto je vtipné ako v samotnom snímku okolo tohto faktu tvorcovia opatrne tancujú, aj keď bol už dávno prepálený pri propagácii a dokonca aj na plagátoch. Technicky sa omladzujúca kúra podarila na jednotku, čo bohužiaľ nemôžem povedať o väčšine akčných scén. Jednotky a nuly z nich trčia na všetky strany - všetko je podivne zrýchlené, úderom chýba pádnosť, naháňačky sú ďaleko mimo limitov fyziky (a kaskadérov). Fádne béčkové rozuzlenie len podčiarklo zbytočnosť tohto projektu, ktorému už dávno ušiel vlak. Prečo mal toto Ang Lee za potrebu natočiť je pre mňa záhadou. 5/10 ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Blíženec mi pointou pripomínal film Looper, dejom Jasona Bourna a koniec je zase ako vystrihnutý z Kick-Ass. Aj keď sa tu nájde viac solídnych akčných scén, Clive Owen a jeho rodinná dilema mi neustále liezla na nervy. Taktiež nelogickosť konania najlepšieho agenta na svete, bola dosť cez čiaru. Ako keby sa špiónstvo učil z knihy Traja pátrači. Will Smith je výborný herec, ale poslednou dobou má veľmi zlý cit na výber filmov. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Treadstone, Blackbriar, Outcome,Gemini. Gemini man je len "Jason Bourne in black". Odsýpalo to jedna báseň rozhodne lepšie ako posledný "Jason Bourne". ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, důstojně natočené (včetně přehledných akčních scén), ale vyprávění příběhu je takové ... všední. Jako celý film. Nenadchne, neurazí. Příjemná oddychovka, ale nic víc. 60% ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama