Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (418)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Film retuš? Kam ten film směje. Je těžko pochopitelné, čemu se dokázal režisér fantastické Ledové bouře upsat. Herecky téměř nesnesitelné. Už jeden Will Smith je obvykle moc. Dva jsou přespříliš. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční podívaná, kde je nespočet skvělých akci, souboje výborné, příběh bombastický a Will prostě nezklamal povedené nezkutečně. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bylo mi hned jasné, že Gemini Man nebude mít nějak extra zářivou dějovou kostru. U těchto typů snímků je prostě důležitější nápaditá akce, která v nejlepším případě ještě posouvá zažité hranice. A i když režisér Ang Lee tento bod po většinu času precizně plní (scéna s motorkami), tak nějak se neubráníte dojmu, že místo revolučního filmu sledujete nadupané akční sekvence v nějaké akční videohře. Tímto jsme se pomalu ale jistě dostali k jádru celého problému, čímž je vizuální stránka. Nechápejte mě ovšem špatně! Omlazený Will Smith vypadá vysoce realisticky, nicméně celý Gemini Man má až nepřirozeně "vyčištěný" obraz, což občas působí velmi rušivě a výslednému dojmu to poměrně dost škodí. Co tedy dodat na závěr? Nějaké řeči o filmovém mezníku berte s vážně hodně velkou dávkou skepse. Gemini Man je spíše první nesmělou vlaštovkou toho, kam se v následujících letech bude ubírat filmové, potažmo akční řemeslo. Nám tedy nezbývá nic jiného než doufat, že se to někdy konečně povede na výbornou! „Twenty-five years ago, Clay took my blood, he made you from me! The government chose me because there's never been anybody like me. He's been lying to you the whole time. He told you, you were an orphan, and of all the people in the world to come after me, why would he send you?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Od Anga Lee jsem sice čekal něco trochu jiného, než bezduchý akčňák, ale i tak jsem docela spokojen. Film si drží celkem solidní tempo, akce, byť místy trochu sterilní, má něco do sebe a Smith má sice na kontě lepší role, ale nevadil mi a uvítal jsem přítomnost Mary Elizabeth Winstead, pro kterou mám slabost. Přežít se daly i existenciální kecy, bez kterých se Smithovy filmy asi už neobejdou. Jinak mě zaujaly dvě věci a obě technického charakteru. Překvapily mě ne úplně vymazlené akční scény, což se projevilo především při motorkové sekvenci. Animátoři si při dnešních možnostech nemohou počínat jako v 90.letech, jakkoliv je celý film připomíná. Za to by zasloužili nakopat. V protikladu tomu stojí bezchybné vyhlazení rysů Smithova mladšího jé, které jakoby si odskočilo z natáčení Fresh Prince. To byla pecka. 70% ()

seale 

všechny recenze uživatele

Šplouch, šplouch. Angimu šplouchlo na maják. V koutku duše bych pochopila, že se pro jednou přiklonil k hrdlořezové kasové malomyslnosti, ale Ang toto nemá zapotřebí. Kasu mu s pevnou jistotou drží jeho nekulometová lidská témata, pro které ho chovám v úctě a oblibě. Proč tedy tento kousek? Zdá se to být zbytečným a nelogickým počinem. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Univerzální voják, ktorému dodali počítačové triky a aby ušetrili, tak naklonovali hlavnú hviezdu filmu. Súboje medzi Willom č.1 a č.2 pôsobia ako z PS4, a to v dnešnej dobe strašne bije do očí. Miestami boli súboje naozaj podivne rozpohybované. Príbeh ultra jednoduchý. Držiaci sa celkového ducha 90. rokov. Clive Owen pôsobil až priveľmi dramaticky a mal skutočne tupú motiváciu. Mary Elizabeth Winstead nedodala nič. Ani sympatickosť, ani akčnosť. Bola úplne zbytočná. Will Smith si strihol ultra tuctový výkon, ktorý začal jeho menom na plagáte a skončil menom na jeho šeku. No a na záver tam hodili scénku ako z rodinnej komédie. Hovadina. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Solidní námět a potom jedna slušná akce (kde až přespříliš byla vidět počítačová úprava) a zbytečně moc keců okolo. Škoda, mohla to být dost dobrá akční pecka. (viděl jsem: 1x cz) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Deväťdesiatkové tupé akčné béčko so 150 megovým rozpočtom. Dejovo to pôsobí jak remake prvého Bournea. Len namiesto straty pamäti trpí hlavný hrdina (špičkový vládny zabiják) rozklonovaním osobnosti, takže pri snahe zistiť prečo ho chce zlý šéf tajnej služby zabiť, po ňom ide jeho mladší klon, ktorému robí zlý šéf taťku. Proste taká rodinná dráma. Ale vzťahy medzi postavami nefungujú. Aj keď to natočil schopný Ang Lee, tak takú šialenú zápletku nedokázal uveriteľne predať ani on. A ani herci mu príliš nepomáhajú. Smith vo vážnej polohe je znova prkený. Owen má tak nezmyselnú postavu, že nevie jak ju podať. Za niečo stojí jedine Mary Elizabeth Winsteadová, ktorá tu nehrá typickú neschopnú ženu, ktorú musí hlavný geroj zachraňovať, ale schopnú agentku, ktorá sa o seba postará sama. Možno by bol lepší film o jej postave. Najväčším kladom filmu sú akčné scény. Ale aj tie sú rozporuplné. Na jednej strane sa snažia pôsobiť oldschoolovo, ale zároveň z nich často trčia triky, vďaka čomu neraz pôsobia umele. Napríklad mi pripadá komická snaha o čo najvernejšie stvárnenie omladeného Smitha, keď na motorke robí nereálne kúsky, ktoré by nezvládol žiadny človek a vďaka pohybov Smithovho tela je jasné, že to je CGI figúrka. Vďaka tomu ma z akčných scén bavili zakaždým len tie reálnejšie fragmenty a štval CGI upgrade. Takisto zamrzí PG-13 rating, takže prestrelky sú znova bezzubé. No a vďaka 120fps obraz celý čas vyzerá strašne neprirodzene ostro a keďže nepoužili žiadne dodatočné výrazne filtre, tak dodáva filmu nádych niečoho lacného. Vyzerá to jak amatérske videá z youtube na ktorých predvádzajú kaskadéri nejaké šialenosti. Výsledkom je divný film, ktorý pôsobí jak experiment. Ale skôr nevydarený a znova si ho pravdepodobne nepustím. 5/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Graficky kvalitna pocitacova hra, kde Will Smith predvadza svoje slzenie na povel. Pre mna vizualne hrozne rusive, este to omladenie tvare budiz, ale pohyb a koncatiny brrr. Aj na motocyklova nahanacka. Dost mi to pripominalo Word War Z, takze zrychlene neprirodzene digitalne pohyby vsetkych. Vztah s McClaneovou agentskou dcerou bol sympaticky. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Před necelým měsícem jsem byl v Budapešti a vidět na plátně záběry tohoto krásného města bylo příjemným oživením nedávných vzpomínek. Na film samotný mi ale pravděpodobně moc příjemných vzpomínek nezůstane. Mr. and Mr. Smith je klasický béčkový akčňák, který se kvůli zásadním dějovým nedostatkům sám diskvalifikuje z toho, aby vůbec mohl být brán nějak vážně. A to je škoda... Pokud disponujete takovými technologiemi, díky kterým můžete herce dokonale naklonovat a navíc mu nasadit i takto drastickou omlazovací kůru, jistě můžete z podobného námětu vystříkat víc. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem si trochu masochisticky opatřil 60 fps verzi filmu, která je krásnou ukázkou toho, proč je vysoký framerate minimálně pro klasické hrané filmy nevhodný. Celý film kvůli tomu neskutečně lacině, čemuž nepomáhá ani jednak uncanny valley omlazený Smith a ani prakticky nulová postprodukce obrazu. Obrazově je to sice smooth a co do barev krásné a čisté, ale taky je to absolutně anti-filmové. Kromě několika vskutku krásných záběrů na evropské metropole to ale příliš nefunguje. Scénář je blbúčký, akce je málo a celé to na mě působilo jako jakási variace na béčkové filmy s Brucem Willisem nebo Nicolasem Cagem z poslední dekády. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

HFR ( High frame rate ), to je nákaza, ktorá oslabuje filmovú imunitu. Aby ste ma pochopili, zašiel som na BLÍŽENCA v jeho 3D podobe a v HFR a dostalo sa mi najkatastrofálnejšieho kino zážitku môjho života. Rozmazané farby, nefungujúce 3D a všetko to pôsobilo ako nejaká superdrahá inscenácia, alebo domáce video v HD. Proste hnus. Toto nemalo s filmovosťou spoločné nič. Takže prosím pána Camerona, aby to pri ďalších AVATARoch buď zdokonalil, alebo radšej ani neskúšal. Čo sa týka filmu samotného, je to béčko s áčkovým rozpočtom, béčkovými hereckými výkonmi a áčkovými akčnými scénami, ktoré by ma potešili snáď ešte viac v normálnom formáte. Ako minútka to ale stačí. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Blíženec alias Gemini Man se dle mého skromného hodnocení nepovedl. Ang Lee je režisérem jenž za sebou ponechal snímky velmi slušných kvalit příkladně Pí a jeho život, Rozum a cit či Zkrocená hora, ale tahle báje o Castorovi a Polluxovi ho spíše táhne v Poseidonově říši ke dnu. Ve filmu jsem byl přepaden nedobrým digitálním vizuálem, který mi přidal další imaginární vrásku a já se závěrečnými titulky si konečně oddechl, že mám již Blížence za sebou, poněvadž koukat naň se mi již nikterak nechce. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

No a mě se tato akční jízda kupodivu líbila i když by mohla ubrat na okatých počítačových efektech, které mi celkový pohled trošku kazily. Příběh je hodně jednoduchý, ale rozhodně nenudí. Za mě 75% :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se to nedá považovat za takový průser, jak bylo vše psané, ale čekal jsem asi celkově víc. U Anga Leeho bych osobně osobně očekával propracovanější podívanou po všech stránkách, takový perfekcionalista mě překvapil s tímto typem filmu, jenž za pár měsíců zapadne a nikdo si na něj nevzpomene. Starší já Willa Smithe bych označil za zdařilou scénáristickou postavou, s jeho mladší verzí se ale pojí pár nedostatků. Již to CGI. V momentech, kdy se na obrazovce vyskytuje mladý Smith, tak s tou jeho digitální podobou nemám sebemenší problém, jenže ve chvílích přítomnosti obou věkových verzí jsem zaznamenal jistou digitální nedostatečnost, prostě jsem na jeho obličeji viděl moc umělých zásahů. Akce zdařilá, líbivá, úderná. Příběhový aspekt filmu nabídne pár slušných dějových zvratů, snaží se působit nesmírně scénáristicky chytře. Závěr uspokojivý. Za mě dávám 70 % ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Sympatický akčňák s neskutečně stupidními dialogy a hloupým scénářem. Nicméně se na to dívat dá, stopáž má sice dvě hodiny, ale uteče to rychle. Vyzdvihnout naopak musím kameru a hudbu. Slabší tři. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bizarní děj se zmateně pobíhajícím ústředním triem, které pořád nahání mladičký panic, co by potřeboval zasunout, ale neví jak, protože momentálně zasouvá tak leda náboje do zásobníku. Pár hezkých choreografii soubojů, u některých je vidět bolestné použití CGI, a občas to působí dost papundeklově. Jinak je to o hovně. Zmatené jak scénaristicky, a ani herecky to není bůhvíjaké. Zív zív ještě větší než jsem čekal. Už po hodině jsem měl pocit, že na to koukám celou věčnost. Opticky strašně dlouhej film, kde se vůbec nic neděje. 45% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trailery se mi hrozně líbily. Reakce od známých a i uživatelů CSFD moje očekávání sundaly na nulu. No a asi je to kolikrát to nejlepší s čím do filmu můžete jít. Willa mám rád. Baví mě. V akci mi přijde přirozený, jeho obličej umí emoce na povel a herec je to prostě skvělý. Stejně tak mám rád i šablonu postav kterou hraje. Zabiják s emocemi a svědomím. Příběh který se odehrává před námi je pro mě vcelku a svým způsobem originální. Co bych si dal líp je asi konec, kdy by mě bavilo se o postavy víc bát. Na druhou stranu se to vyvarovalo záchrany kohokoliv v poslední možné vteřině apod. Na akci se pěkně dívalo a já si marně lámu hlavu, proč tomu tu pátou nedat. A asi jsem na nic nepřišel. 90 procent za film ušitý mi tak trošku na míru. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky sice nic nového, režijně ovšem skvělé. Spousta lidí tu chválí digitál. No, v akčních scénách byl bohužel poznat hodně. Ten obličej mladého Smithe? Řekl bych super, kdybych předtím neviděl film Terminator: Dark Fate, kde v úvodu vidíte mladou Sarah a Johna, ve kterých nebylo poznat kousek animace. Opravdu jak skuteční. Oproti tomu je v Gemini Man, i přes super mimiku, animace rozpoznatelná od první chvíle. Nicméně stále je to parádní film a hodně dobrou hudbou. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama