Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (421)

Pet 

všechny recenze uživatele

General formula: (120 fps - 90s plot) * 2 Smiths = 60%__________________________________________________ 3D approach formula: (120 fps - 90s plot) * (3D : 2 Smiths) = 45%___________________________________________ Fps approach formula: (90s plot + 120 fps) : (3D + 2 Smiths) = 42%______________________________________ Complex approach formula: (138 mil. budget : 2 Smiths) : [(90s plot + 120 fps) * (2019 production year * 3D)] = 54%___ All formulas average = 50% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem se u tohohle filmu bavil, ale od "Maďarska" to šlo do kytek a závěr byl vyloženě rozpačitý až trapný. Akce natočena skvěle, Will i Mary jsou tady fajn, ale to nestačí. Další akční jednohubka, co brzy z mysli mé vyšumí. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

No to bylo teda ... než mi došlo, že je to aj scifi, aj akční aj asi i psychologický ...aj aj aj ,... Zajímavá byla ta akce, proto s odřenýma pyskama vietnamské puberťačky (sorry Asie ..) tomu dávám 3*. Ale jinak to byla fakt slátanina bez jakýkoliv hodnoty, smyslu a významu a divím se, že se formát jako Will Smith nechal zblbnout do něčeho takovýho... Jo a taky Elizabeth byla fajn, ta byla hodně fajn, ta se mi líbí už od Pilgrima. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Blížence můžu s klidným svědomím zařadit mezi ty povedené filmy o agentovi v penzi, kdy se samozřejmě i tentokrát pokusili tvůrci zápletku okořenit o nějaký ten netradiční prvek. V tomhle případě jde samozřejmě o klona, který je stejně dobrý jako originál, ale akorát v mladší podobě. Inu jde vidět, jak se technologie posunuly a jak již dříve předvedly komiksové filmy, omlazovat se dnes již dá natolik dobře, že to člověk vlastně ani nepozná. Co mohu dále pochválit jsou akční scény, jež nepůsobí nijak přehnaně ani trapně a jsou po choreografické i filmařské stránce velmi dobře zpracované. Jak jsem již zmínil, zápletka je taková tradiční a člověka ani nepřekvapí, což je trošku mínus, ale od takového filmu člověk něco hlubšího prostě čekat nemůže. Film samozřejmě mohl skončit o pár minut dříve, ale tvůrci si prostě neodpustili dát do finále ještě další proměnnou a hrdinové tak v poslední chvíli museli čelit ještě supervojákovi, což bylo krapánek trapné a nadbytečné. Blíženec díru do světa rozhodně neudělal, ale pořád je to ten typ filmu, který si rád pustím večer doma a na chvíli vypnu. 75% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Film, který je vším jiným než jsem čekal. Není špatný, to zdaleka ne, ale má značně nevyvážené tempo. Na akční film nezvykle dlouhé dialogové - a hodně statické - pasáže a na to, aby byl sci-fi dramatem odsuzující klonování, jsou zase velice povedené akční scény jakoby něčím navíc. No tak vážně nevím. "Blíženec" se ke mě moc nepřiblížil...Určitě ale mu dám aspoň ještě jednou šanci. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pozitiva a negativa se nakonec vyvažují v průměrné hodnocení. Ke kladům rozhodně patří atraktivní prostředí a výprava – Georgia, Cartagena a Budapešť jsou fajn lokace. Taky oceňuju, že kamera při akčních scénách je přehledná a nelítá všude kolem. No a Will Smith tvoří s Mary Elizabeth Winstead sympatickou dvojku. Negativa jsou pak docela ohraný koncept agenta, po kterém jde jeho mateřská organizace, a tak rajzuje po světě, hledá odpovědi, rve se a utíká. Navíc mi celé vyústění děje přijde docela naivní. (1 311.) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Největší otázkou zůstává, proč Ang Lee zrovna u tohoto filmu přichází se svými technickými experimenty. Gemini Man si to úplně nezaslouží, protože už po pár minutách je na něm znát, že jde o příběh vymyšlený v devadesátých letech, ale upgradovaný na dnešní dobu. To tedy znamená, že v něm vůbec nic nepřekvapí a je naprosto přímočarý. To ale tolik nevadí, protože podobných filmů se dnes už moc netočí. O to víc je nepochopitelné, proč Ang Lee nerezignoval na inovativní postupy a nenatočil vše naprosto klasicky a staromilsky. Jeho až nepřirozeně "vyčištěný" vizuál totiž vypadá extrémně divně, což se podepisuje i na akci, která má sice náboj a nechybí jí tempo a adrenalin, jenže díky jiné technice natáčení vypadá jako z počítačové hry, je zvláštně trhaná a extrémně nepřirozená. Will Smith v hlavní roli odvádí svůj standard, ačkoli na jeho mladším já je znovu znát jeho digitální původ a určitá topornost, která se stupňuje a v závěru až bije do očí, příjemným rozptýlením je spolehlivá Mary Elizabeth Winstead a vysloveně špatný není ani Clive Owen. Ten ale nemá co hrát, protože jeho postava není moc dobře napsaná, má jen minimální hloubku a bohužel jeho motivace a cíl nejsou úplně snadno zavrhnutelné, protože mají něco do sebe a vůbec nevypadají jako extrémně špatný nápad. Gemini Man není takový průšvih, o kterém se po premiéře mluvilo, jen je to trochu nevýrazný počin, u kterého tvůrce plýtval energií a novou technologií tak trochu zbytečně a měl ji věnovat něčemu smysluplnějšímu. 60 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čuchám, čuchám komerční propadák roku... nebojte se, není to tak zlé, jenom jsem asi čekala originálnější zápletku a více soubojů Willa Smithe s Willem Smithem. P. S. Clive Owen by to už měl zabalit, jako záporák byl úplně marný. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V kine v susednom meste sme boli prvýkrát jediný dvaja blíženci spolu s najväčším fanúšikom a znalcom, ktorému tento film priniesol 3k zárez na čsfd a takmer 10k na odjazdených kilometroch jeho citróna. Ako až príliš často na čsfd býva zvykom je film podhodnotený a to ľudí následne od návštev kinosál pri dobrých filmov odrádza. Naopak propaganda v štýle Ukradnutý štát, Skutok sa stal a ďalších účelovo vyrábaných politických sračkách je zarážajúca a povinne ich nadhodnocujú trápny ľudia a potom to tu aj tak vyzerá. Blízenec priniesol celkom milý príbeh s množstvom akcie za asistencie výbornej hudby v peknom prostredí (najmä Kolumbia a Budapešť stáli zato a o zážitky z nedávnej návštevy Budapešti sa s radosťou podelil filmový znalec a nikoho sme pri tom nerušili) a aj napriek koncu ktorý sme obaja predpokladali sa na film pozeralo dobre. Podobne ako pri rozlúčke s Rambom sme odchádzali obaja spokojný a už sa nevieme dočkať zombíckej rany istoty. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná trapná hrůza a to nemyslím omlazovací efekty, ale ten strašlivý příběh a provedení. Kromě podivně hnusného obrazu mě udivily časté divně komponované záběry na samotné herce mluvící na kameru jak z videoherní cutscene ala Command and Conqueer. Vraťte mi zpátky dvě hodiny života, radši snad vidět nějaké céčko s Chuckem Norrisem. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Děsně nudnej snímek, který mě svou neskutečnou ukecaností s pár momenty akce mě nebavil až do konce se třemi Smithy. Ani hlavní Smith mě zde nějak nesedl, neustále dělá nějaké divné grimasy, vlastně celý film o ničem a jako sci-fi to nefunguje už vůbec. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer vypadal dobře,ale realita je bohužel úplně jinde.Will Smith (ten současný "starý") má sice pořád charismatu na rozdávání,nicméně se ukazuje,že ani hvězda jeho kalibru nedokáže na plno utáhnout film,ve kterém není kde brát.Na Blíženci je hodně vidět,že scénář má svůj původ v devadesátkách a obávám se,že ani v nich by nepatřil mezi ty lepší kousky.Akce je tu sice dost a není vůbec zlá,ale pokud se zrovna nebojuje,tak dialogy působí toporně a šustí papírem.Rozpačitého skorozáporáka Clive Owena pak snad není ani třeba zmiňovat.Velkým tahákem byl samozřejmě omlazený Smith a i když v některých scénách vypadá hodně životně,přijde pak chvilka kdy pro změnu vypadá skoro jako z Final Fantasy a v rámci akčních scén je to CGI místy taky dost vidět.Wau efekt se tudíž nekoná a naopak to působí skoro až rušivě (ne vždy,ale...).Zklamání...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

No jestli se takhle Will Smith sám se sebou a svým tělem sBLIŽOVAL i při prvních hrátkách s kokotem, tak teda žádná velká sláva! Navíc kdyby se na něj koukal přes virtuální brejle a musel si ho nastavovat třeba tak divokým digitálem, jako ho je v Gemini nemálo, asi by byl taky nasranej! Akce není špatná, i když je to přeplácaný pc efektama až do prdele... Každopádně bych od herce vysokých kvalit Willa čekal daleko, ale daleko víc, kor když ho tam máme hned dvakrát! Nebo třikrát? 55% ()

Wiikii

všechny recenze uživatele

Když američané točí film, kde hlavní záporák je americká bezpečnostní služba, tak to téměř vždy skončí špatně...HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Prý, že náš zrak není na 12O snímků za sekundu přispůsobený, a proto některé scény působí až moc digitálně, i když je to vlastně jen jiná technologie. No, co si budeme, proč se pouštět do něčeho, co lidští (také jací jiní) diváci nezkousnou? Přitom by to mohla být pecka. Will hraje dobře, akce je přehledná, nápaditá, ale prostě působí příliš digitálně až lacině. Mladý Will je celý z jedniček a nul, což ne vždy je poznat, ale žel v převážně většiné ano a tak máte pocit, že toho digi je ve filmu nějak moc. Přesto jsem se bavil. Dokázal jsem se odprostit od vizuální stránky a také jednoduchého příběhu a užíval jsem si akci, lokace a nápaditost. A díky tomu je vlastně Blíženec takový hezký průměr. Už jsi ale Wille hrál v lepších ! :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ajko tak citam komentare k filmu, musim suhlasit s hlasmi, ktore tvrdia, ze scenar je z kopirky .......  tuctova vec, akurat ze film nie je strata casu, ne, ne. Strata casu su chlastacky a panske jazdy - s obycajnymi ludmi. Chlastacky - to je strata casu  : 55 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tuctovější příběh s tuctovějším záporákem, ale velice výborná dvojrole Willa Smithe a rozhodně ne tak blbý akčňák, jak jsem očekával. Dramatické scény jsou výborné, 3D zde funguje a co mě tak mrzí je občasný až telenovelní vizuál. Zřejmě za to může ono vyšší FPS snímkování, než u jiných obdobných filmů. Celkově to totiž působí až moc čistě, což není zřejmě závada, ale spíše nezvyk. Na barevném tónování ovšem ubrat mohli, neb jsem si u několika sekvencí říkal, že někde v pozadí určitě číhá Esmeralda. Přesto ale zvedám palec nahoru. Ang Lee dokázal celé toto dílo ukočírovat a když přežijete ten klišé příběh (mnohokrát jinde viděný), zalíbí se vám to. 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Bruckheimer si tenhle film do zlatýho rámečku svý produkce asi nedá.Taková nijaká scifárna,bez zajímavější akce,a když se tam nějaká objeví,je jak z počítačový animace,která doslova mlátí do očí.A ten mladej ksicht Willa na konci filmu,to byl jak obličej toho pitomce,co se snaží vypadat jako Ken po stopadesáti operacích.40%. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama