Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (418)

cariada 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná a prvky sci-fi nic víc od toho nečekejte. Nic co by zanechalo něco hlubšího, aby vás to nutilo se na to podívat znovu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hodně se investovalo do vizuálu, efektů a tak a musím říct, že CGI Smithovo omlazení je teda kurevská paráda. Tím ovšem pozitiva končí, protože jinak je to ohraná nicneříkající rutina, kterou člověk může vidět stokrát jinde a lépe. Vyložený průměr a nebýt mladého Smithe, šel bych ještě o hvězdičku níž. Není divu, že to propadlo. 50% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní akční film, já si užíval perfektně zmáknuté bojové scény a přestřelky. Na děj jsem tu tolik nehleděl, ale ani to nebyla úplná ptákovina. ... GA Cinema 3D HFR ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně, že tam byla akce, takže děj už netřeba řešit..Nebyl úplně pitomý...Jenom nechápu, proč na roli svého mladšího já nenominoval svého synka, že by se poučil z neúspěchu z filmu Po zániku Země. Klasická jednohubka, která nasytí přesně v ten moment a zítra si a to už nevzpomenete. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Smith je pořád sympaťák a pořád se umí hýbat. Akční scény vypadaly slušně. Jenže akce i ta klonovací zápletka, vyústila v rodinné drama, plné hloupých scén. Ani mě nepřekvapila informace, že je scénář 20 let starý. Ta vyčpělost tématu klonování byla cítit. Ale přestože nebyla první půlka filmu bůhvíjak inteligentní, měla aspoň šmrnc. Ta druhá je ale scénáristická nedomyšlenost, díky které si člověk uvědomí, jak moc lidí píše o něčem, čemu nerozumí a co přesahuje jejich intelekt. Někdy se najde režisér, který blbý scénář naaranžuje tak dobře, že si divák ani nevšimne. Třeba Besson v tom byl třída. Ale Ang Lee? K rutinní režii připlácl i nevhodnou hudbu, takže je to celé podivně unylé a v poslední třetině vysloveně otravné. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Will Smith se dvě hodiny pošťuchuje s gumovym paňákem, kterej vypadá jako on, protože je stejnej, má stejný DNA, jsou si podobný, jsou z jednoho těla ... spoiler ... je to klon! ... 4/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

najhlúpejšie je , ked sa v tme bije černoch original so svojim klonom a divak nevie kto je kto .... Božinku naco sa točia takéto blbinky?????!!!!!! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Geminy Man nemá čím urazit, ale asi ani čím nadchnout. I když, s tím nadchnutím jsem to možná přehnal. Přece jenom tu je několik skutečně dobře natočených akčních scén, u kterých mi ani nevadilo použítí CGI (např. scéna s motorkou). Ono ještě aby mi tu CGI vadilo, když jsem tu tolik používano i pro omlazení Willa Smitha a ano, to také vypadá velmi dobře. V některých nových filmech mi na počítačově vytvořených tvářích občas pořád něco nesedí, ale tohle určitě jeden z těch případů není. Mladší dvojník tu vypadá opravdu skutečně. O něco slabší je tu ale děj. V jeho případě je trochu vidět ten devadesátkový styl, kdy je záporák záporákem prostě proto, aby film nějakého záporáka měl. Od něj tedy žádnou hloubku nečekejte a i když Willova postava tolik plochá není, také na něm nejspíš nenajdete nic, čím by vám přirostla k srdci. Nicméně tomu trochu napomáhá fakt, že Will Smith je prostě sympaťák i ve svých slabších rolích. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Viděno v HFR 60 fps na 4K OLED TV. Jako akčňák je jako něco, co zde propadlo z 90. let, jen se současnou technologíí. Mladý Will Smith vypadá skvěle. Žádné uncanny valley, alen a 60 fps a dokonale smooth obraz je třeba si zvyknout. Člověk je už tak naučený na klasikých 24 fps, že cokoliv ve vyšším čísle už působí jako soap opera efekt, na druhou stranu pro akční scény je to mnohem lepší formát, bohužel většina fimů se odehrává v noci nebo v tmavých prostorách, že tam mi ten plynulý pohyb překvapivě přišel rozmazaně, než akce v barevné Cartageně. Škoda, že zatím více filmů v HFR nevzniklo. Tohle je vlastně po Avatarovi a Hobitovi jediný, na který si vzpomenu. Na člověka to působí zprvu nepřirozeně, ale právě když se bude na to koukat déle, tak si časem zvykne. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně, co jsem čekal, takže nejsem zklamán. Bavilo mě to, každý záběr jsem si užíval. Akce je úžasná, hlavně scéna s motorkami je něco famózního. Parádní akční film. Soundtrack mi připomínal loňský MI6, ale to kvůli tomu, že jej dělal stejný hudebník. V dialozích to občas skřípe a konečný zvrat je trochu moc, ale ano Ang Lee udělal zas zajímavý film. Lepší i jak letošní Rychle a zběsile. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Thriller se zvláštním klidným civilním projevem... Tedy mimo akční scény..🙃 Oceňuji že neobsadil svého syna... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Stačilo by 90 minut a parády by bylo habaděj. Samotný námět na celý film evidentně nestačil, chtělo to ještě trochu rozvinout, dialogy lehce dopracovat. Začátek sliboval mnohem víc než s čím se na konci divák setkal...55% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ultra mega degradace Ang Lee. Začátek ještě vypadal nadějně, ale od první hnusně digitální akce na motorce to šlo úplně do kopru. Já mám abnormální alergii na špatně animované CGI panáčky, (ty vole, už v o 16 let starším (!) LOTRovi ti CGI hobiti, běžící přes most, vůbec nejdou rozeznat od reálných postav). Pochopím nastrčeného CGI panáčka u scény, kdy hrdina spadne z jedoucí motorky (neakceptuju to, ale chápu), nicméně digitální panáček dávající např. Muay Thai koleno, už je na přesdržku. A že tam takových igráčků bylo. Neuvěřitelná LENOST. Pokud to CGI neumím na 100%, či neseženu herce/kaskadéry, kteří různé složité kousky neumí udělat, tak upustím jak od těch kousků, tak od snahy, mít to na jednom záběru bez střihu a radši to udělám old school, ne? Angu, pusť si Tom yum goong a pak si zalez do rohu na hanbu. Korunu všemu nasazuje kancelářská krysa, která sice určitě nějaký základní výcvik měla, přesto i když zatím ořezávala tužky, tak zmlátí (čti totálně poníží) většího chlapa, který by měl být na to rubání vycvičený speciálně. Aby to nebylo málo, tak nám tu Maruška střílí úplně stejně dobře jako ultraelitní střelec Smith, když trefuje na první dobrou pohyblivé terče pouze do mezer v kloubech mezi brněním. Jaký to má pak, do prdele, smysl? To prostě nemohli udělat tak, že by vždycky ona střílela protivníky do těla, aby je částečně znehybnila a teprve Smith by je dorážel do těch mezer? Já zapoměl, genderová korektnost. Hudbu nakopírovali z Transformerů. Viděl jsem kousek 60fps verze a je to neskutečný hnus, vypadá to jak dokumentární film z natáčení. A na konec, jak zde v komentářích někdo trefně poznamenal - taky už se mi začíná zajídat to Hollywoodské klišé, že všichni nájemní zabijáci jsou většinou strašně milí chlapíci. Už chybí jen to, aby po pověšení "řemesla" na hřebík počali hladit malého kolouška. P.S: Scéna, kde osoba v kukle prochází ve zpomaleném záběru hořícími regály a je odstrkována výbuchy, je neuvěřitelně gay. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Gemini Man má slibný úvod, který je však popraven klasickou zápletkou, kdy je veskrze pozitivní hrdina naháněn „svými“ za něco, co samozřejmě nevykonal. Výsledkem všeho je to, že vše dopadne dobře a žili spolu šťastně až nadosmrti. 48 % Celosvětový příjem k 16. 12. 2019: $173,174,352, což je 1,25 násobek rozpočtu ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Niektoré veci nejdú dokopy. Napríklad viktoriánska konverzačná dráma a Michael Bay, alebo Rýchlo a zbesilo a Jim Jarmusch. A podobne nejde dokopy ani sci-fi akčňák s Willom Smithom a Ang Lee. Lee je vynikajúci režisér, ale s komerciou si veľmi nerozumie a už raz toho bol všelijaký výsledok (Hulk). Je to pokojný chlapík, ktorého parketou sú pomalé tempo, vzťahy, jemnosť a relatívne poddimenzované emócie. Postavy v jeho filmoch často zvádzajú súboj sami so sebou, vo svojom vnútri, a navonok toho veľa neukazujú. Ako skombinovať takýto štýl s oddychovkou, ktorá akoby vyletela zo Smithovej filmografie spred 10-15 rokov? Výsledok je príbehovo jednoduchý a neobjavný a Lee sa jeho schematickosť snaží ozvláštniť tak, že v jadre béčkovú blbinu podáva slimáčím tempom, s malým množstvom akcie a veľkým dôrazom na pekné obrázky a emocionálne špiritizovanie. Pokus a snaha podať tuctovú zábavu v netuctovom kabáte sa cení, ale výsledok nie je ani ryba, ani rak a nie je zádumčivý a melancholický, ale bez energie a nudný. Proste toto chcelo švih a trošku života, nie snahu urobiť akčný film v meditatívnom štýle Life of Pi. Takto vznikol zvláštny hybrid, ktorý je pre fanúšikov pomalšieho psychologizovania príliš hlúpy a jednoduchý, a pre fanúšikov akcie príliš pomalý a neakčný. Nevyniknú ani herci, lebo to čo film v princípe je a aké výkony podávajú si odporuje. Skrátka nie neprofesionálne spravené, niežeby tu nebola vidno snaha, ale vzhľadom na látku nešťastne zvolený režisér. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Asi zažívám poslední dobou šílenou mozkovou degradaci, když takovýmhle filmům přilepšuji. Jenže nejsem jediný, kdo tímhle způsobem degraduje. Filmu jsem dal šanci kvůli Mary Elizabeth Winstead, protože vím že ona nehraje moc v nadprůměrných filmech, ale ona dává svým postavám šmrnc, protože ona je přehlížený talent. Jenže ani její hraní tentokrát filmu moc nepomohlo. Will Smith bojující s kompletně animovaným Willem Smithem jak z videohry je otřesný. Už začínám mít silný odpor vůči filmům, kde je CGI. Nejen, že ty filmy vypadají blbě, ale nejsou ani reálné. Prostě se ty efekty do tohoto žánru nehodí. Scénář je pitomý a role Clive Owena je na vraždu. Řeči postav vás začnou hodně unavovat a když nějaká postava umře, tak vůbec vás to nezajímá. Je to hodně nepovedený. Jedinou scénu, kterou jsem jakž takž vnímal byla ta kdy Will Smith nazval mladého paličatým hlupákem (nebo tak nějak). Je to pro mě první film, kterému vyčítám práci s kamerou. Úplně nemožné záběry při bitkách. 2 hvězdy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Z tohohle mě tak neskutečně bolely oči. Ta rychlost snímků vypadla zajímavě, ale ten výsledek.. Všechno vypadá tak uměle.. I ten omlazený Will Smith vypadá šíleně uměle. Pochvala náleží režisérovi, za průlom v kinematografii, ale to asi tak všechno. Film je pro mě velký zklamáním. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama