Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (421)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KDO TĚ POSLAL? ŘEKNEŠ MI TO TEĎ, NEBO ZA PĚT MINUT A BEZ ZUBŮ?" Podivný filmový relikt, který jako by se vyloupl z trezoru, kde v klidu odpočíval 30-40 let... Natočit to v 90tkách Lundgren nebo JCVD, dodnes na to se slzou v oku vzpomínám, takto asi sorry... Neškodný důkaz pozvolného úpadku kariéry Willa Smithe, s mile, staromilsky debilním dějem a trikovou složkou, která si naložila víc, než byla schopná zvládnout. A pokud to smrdí Angem Lee, tak leda jeho upachtěným podpaždím. 45% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Mal som naklonovať seba.“ Kedysi dávno sme zažívali súboj Jet Li vs. Jet Li, tentoraz tu máme Willa Smitha vs. Willa Smitha Juniora. Nápad je to každopádne originálny a z technického hľadiska aj vynikajúco zvládnutý (mladý Will Smith vyzerá naozaj ako mladý Will Smith) – čo pri rozpočte skoro 140 mega asi až také prekvapenie nie je. Scenár je OK, čím nechcem povedať, že by bol zlý, ale pri taktomto blockbusteri by som možno čakal niečo mierne sofistikovanejšie, i keď to nie je kritika, len konštatovanie. Nepáčila sa mi však akcia. Ak som pred 10 rokmi kritizoval hollywoodskych režisérov zato, že strihajú 5x za jednu sekundu, v súčasnosti tu máme iný fenomén. Aj viac ako minútové sekvencie bez strihu. To ale problém nie je. V Extraction boli akčné scény natočnené podobným štýlom, no tam sa mi páčili, pretože režisér Hargrave vedel s CGI efektami pracovať tak, že ma nijako nevyrušovali, Ang Lee toto bohužial nedokázal. A hlavne v scéne keď sa mladý Will snaží starého Willa zabiť motorkou to už bolo riadne cez čiaru. Ani hand-to-hand kombat Willa s Willom ma nedokazál vtiahnuť do deja. Skrátka, menej je niekedy viac. Ale nechcem tým povedať, že Gemini Man je zlý film, akurát mohol byť lepší, lebo potenciál tam rozhodne bol. 45 % P.S.: Clive Owen je už síce trochu zmačkaný, ale Bonda by stále dal s prehľadom. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Pojďme se společně zeptat, o co tomu Ang Leemu tam vlastně jde. Myslel jsem, že má větší ambice, než takové nevýrazné akční béčko. O co mu šlo? Kdyby to bylo aspoň nějak revoluční po trikové, nebo akční stránce. Do první Smithovi jízdy na motorce uličkama města v nestříhaném záběru je to ještě fajn. Pak ale začnou CGI digitální igráček orgie a je to vysloveně k zblití. Film z roku 2019 svou animací postav zamrzl někde u prvního Spidermana, nebo druhého Bladea (ruku na srdce, to kromě Avatara většina současných akčních blockbusterů, do dneška se nenaučili trikaři dělat správnou fyziku výskoku a pádu člověka). Pochopil bych ještě nějaké dlouhé minutové bitky bez střihu, i když tohle zvládnou lidé i bez pomocí lan a triků viz ranné filmy Tonyho Jaa, zejména Tom Yum Goong, ale proboha CGI bitky s rychlými střihy?!!! A už mě vážně vytáčí ve filmech téma zabití nepohodlného svědka, kterému je nějaká organizace úplně u prdele, chce si žít vlastní život, ale něco o nás ví, tak musí zemřít . Není ani korunní svědek připravovaného soudního procesu, ani nám nevyhrožuje, ani nás nehlásí na policii (protože si třeba ani nic nepamatuje, že Bourne?), ale prostě musí zemřít, protože něco zaslechl. Mimochodem tady je to hodně hloupé, protože Smitha si pozve na loď starý kamarád a vysloveně mu řekne, že poslední cíl, kterého zlikvidoval, nebyl terorista, ale obyčejný vědec, načež jde po Willovi ihned nájemný vrah a on pořád neví proč. Strašně zlé a nezávidím lidem, kteří v kinech trefili 60fps verzi. To by snad byl i odpad. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Will Wonka střílí kalešnikem sebe sama, na gumového Willa Fresh Prince, před chemoterapií a manželskýma etudama. Blíženec je stejně kulervoucí zábava, jako si natloukat hřebíky do hlavy. Tohle kdyby se natočilo, plácnu, v letech kdy Žan Kláda hrál v každý skifi píčovině, ale po 20 letech se z toho stalo kultovní čehosi, tak bych asi byl neměl problém a ještě koukal, jak si neadrtálci poradili při zkurveně detailních 3D efektech. Řekne mi, koho dnes kurva tímhletím zaujmete. Krása sledovat Williho Wonku hezky načesanýho a bez vrásek, ale té akce na kterou jsem čekal necelé dvě hodiny, bylo ani ne 15 minut. Nemá to svaly, nemá to koule s pérem, ani kozy, takže mě tohle nezajímá. Pokud bych chtěl vidět křišťálově čistý obraz, tak si pustím National Geographic, a můžu u toho čumět na pářící šimpanze. A na prcání Willa Smithe s Willem Smithem, bych neviděl žádný rozdíl, ale není to ono. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Dej 6/10, Vizual 3/10 Páčili sa mi close-up scény pri konverzáciách a dej, ktorý vytváral určité tajomno. Scenáristi sa nesnažili všetko vysvetliť a príbehu to prospelo. Dávam dole bod za cliché - tajný agenti = Budapest. Otrasné boli ale žiaľ všetky vizuálne efekty okrem samotného deepfake-u. Postavy tam lietali, a vôbec neboli cítiť ich váhu. Takisto osvetlenie pri exteriéroch bolo moc ostré, a vyzeralo to často ako natáčané v štúdiu. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

když jseš tak línej že i bitky uděláš z odfláklýho cgi tak pak je jasný že tě to fakt nebaví. Angu Lee proč? a ten konec? Tywe co jsem to teď dokoukal? ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Opravdu až nečekané lejno enormního rozsahu. Jak si někdo mohl myslet, že tohle bude mít úspěch opravdu nechápu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Blíženec chtěl být díky inovátorskému technickému zpracování a neotřelému nápadu revoluční áčkovou akční jízdou, což by se tedy možná i povedlo, kdyby ovšem neselhal právě v těchto dvou ohledech. Ono skutečně postavit proti sobě starší a mladší verzi jedné postavy, navíc v podání jednoho herce, a to ještě ne kdejakého, není vůbec marná myšlenka, ale jednak by ona myšlenka musela být zasazena zároveň i do nápadité a originální zápletky, a ne do jedné z nejotřepanějších béčkových báchorek, navíc bez jakéhokoliv zvratu, či momentu překvapení, s předvídatelným vývojem, plochými postavami a až nechutně slaďoučkým vyústěním, a jednak, když už se rozhodnu takovou nějakou novou technologii ve svém filmu použít, musím si být, a zvlášť v dnešní době, zatraceně jistý, že to bude působit na maximální úrovni, čímž si ovšem nejsem z daného výsledku vůbec jistý, neboť především mladší verze Willa Smitha mi přišla jednoduše nezvládnutá a v nejednom záběru až vyloženě zpackaná, stejně tak jako několik akčních scén, které mi vyloudily na tváři spíš lehce ironický úsměv, než nadšení, takže opakuji, nápad určitě skvělý, ovšem v rámci zpracování je ještě co dohánět. Jinak ale Blíženec funguje poměrně dobře, je svižný, zábavný, s fajn obsazením, nicméně pořád ve mně převládají pocity nevýraznosti a tuctovosti, takže pokud bych to měl celé charakterizovat úplně nějak jednoduše, jedná se o nadstandartně dotované obyčejné béčko, s neomylnou hvězdou v hlavní roli, kdy celý film sice příjemně uteče, ale za výraznější filmový zážitek to určitě považovat nelze. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný, za co bych dal takle nízký hodnocení, tak jsou ty divný rvačky. Divně zrychlený a tím dosti nepřehledný. Jinak moc nerozumím tomu že to nemá ani 6O voltů...Asi jmám slabost na tohodle ušatýho černocha nebo nevím, ale já byl od začátku filmu napjatej a zvědavej jako malej kluk. Dějově mi to přišlo taky dost originální, přecejen bojovat proti svému klonu, to není uplně denním chlebem americkejch filmů... Ve Smithově terminologii by se to klidně mohlo jmenovat " Já, klon" :o) ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Další film s Willem Smithem, který je pro mě překvapení roku!? Proč ne, Aladin byl hodně velké překvapení ale Gemini man mě překvapil víc abych byl upřímný. To jak jsem si myslel z traileru jak film dopadne se trošičku změnilo a nijak mi to nevadí spíš naopak. Will je perfektní, ostatní svoje postavy zvládají a mělo to docela i šmrc a kamerově to bylo hodně dobře natočené. Souboje byly extrémně pěkně přehledné (pro mě). Film není nějak bůh ví skvělý ale to co jsem viděl je aspoň na těch asi 74%. 7,5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Film hrozně moc chce přijít s novou, lepší a dokonalejší digitalizací, což se mu někde daří, jinde už to ale působí až moc jako videohra. Nejvíc je to vidět asi na moto honičce, která je sice pekelně akční a režisér si s ní vyhrál, ale tahá to za oči. No a pak tady máme příběh a zápletku, která nepřináší nic novýho (po elitním zabijákovi jdou jeho bývalí kolegové) a ani na konci nepřijde zvrat, kterej by si u diváka šplhnul. Takže plusový body jsou za W. Smithe (toho reálnýho) a za snahu posunout CGI zase někam dál. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce to nie je žiadna megapecka, ako to dopredu oslavovali, ale na druhú stranu sa neprikláňam ani k tým, ktorí to rovno zatratili. Jasné, CGI pri pohyboch postáv je ako zo Spidermana, na druhú stranu CGI pri mladom Smithovi, do dnešnej doby asi to najdokonalejšie, aké som mal možnosť vidieť. Akcia od začiatku do konca, kinetická, výbušná, rovnako tak hudba, škoda nevyužitia Benedicta Wonga, pretože v Dead Class ukázal, že hýbať sa vie. Ďaleko ďaleko lepšie ako jeden z najväčších Willových prepadákov After Earth. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ty animace byly překvapivě slaboučký, myslel bych si, že stvořit přesvědčivěji mladou verzi staršího herce už by dnes neměl být žádný problém. Celé to hodně zavánělo béčkem, u filmů s Willem Smithem na to nejsem zvyklý. Mrzelo by mě, kdyby se podobné věci měly do budoucna stát jeho standardem. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Prostě mi vadí, když mám pocit, že koukám na videohru. Sice digitálně omlazený Will nedopadl tak špatně jako de Niro v Irčanovi, ale stejně to jde vidět až moc... Jestli je tohle budoucnost filmu, tak potěš... ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho bohužel podobný pocit lehké stařecké režijní demence jako u dalšího svého oblíbeného režiséra De Palmy v případě jeho Domina. Slyším, co mi chtějí říct, vidím stále jejich zkušenost i osobitý styl a chovám k nim pořád stejný respekt, jen už cítím, že se začínáme hodně míjet v tom, jak oni by si zřejmě přáli, aby jejich vyprávění i rukopis na diváky působil a jak na mě jako na diváka a fanouška v jednom skutečně (ne)působí... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Naprosty prumer a s odrenyma usima. Nic vic. Starnouci zabijak Brogan (Smith) chce skoncit a jit do duchodu, ovsem zjisti, ze jeho posledni cil je soucasti vetsi hry, ve ktere potka sebe sama. Mladsiho, agilnejsiho, ale i nejistejsiho, a s pomoci par pratel se rozhodne ukoncit tajny polovladni program. Zkratka americke vojenske sluzby zase kuji pikle nad ramec toho, co jim prislusi, a Smith se stane nepohodlnym, cili tercem cislo jedna. I kdyz se CGI tym Anga Leeho snazil, ani v r. 2019 to nestaci. Mit tuto grafiku ve videohre, tak slintam a jsem spokojen, ale dat ji vedle zivych hercu je proste kamen urazu. Stale to neni ono, stale je to poznat. Tvare proste CGI umi spatne. Ukazalo to omlazovani Starka v "Iron Manovi 2", ukazalo to digitalni odstraneni kniru Cavilla v "Justice League". A kdyz se k tomu pridaji i CGI akcni sceny s totalne nerealnymi gumovymi pohyby, je na pruser zadelano. Je to proste hamburger - bez prekvapeni, bez pointy, proste sled akcnich scen. Trochu to pripominalo Van-Dammuv "Dvojity zasah" a mam z toho pocit, ze jednapadesatilety Smith smeruje do "videobecka" typu Seagala. Jit na tohle do kina, jsem otravenej. Doma se to skousnout da. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku v rozpacích. Jediné sci-fi na tomto filmu je klonování, jinak je to krystalicky čistý šablonovitý akčňák z 90. let. Tj. nájemný vrah jde do důchodu, jde po něm jeho vlastní organizace, přidává se holka a jeho soupeř je mladší a výkonější zabiják. Je tu slušná honička v jihoamerickém městečku, zuřivá bitka utopená v temnotě a výborné finále s komandem žoldáků a jedním "terminátorem". Nic proti tomu, jen mě to připomenulo ty různé Nájemné vrahy či Loopery. Trošku navíc je všechno to filozofování, bolest z minulosti atd... a zásadní problém mám s tím klonováním. Digitálně omlazování se mi nelíbí, protože to CGI prostě je vidět a těžko pak od digitální držky čekat nějaké herectví. Navíc o 30 let omlazený Will Smith vypadá jak z doby, kdy hrál teenagera ve Fresh Prince a těžko mu věřím toho bezcitného zabijáka. Je to jak sledovat Kouďáka ze Krok za Krokem jak hraje v Kickboxerovi drsného karatistu... prostě k neuvěření. Každopádně za tu akci a pohodového origoš Smithe si to ty 3* zaslouží. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Henry Brogan is like another soldier. When they are young and stupid, they believe what they are told, and when they are old, they are tired. Grow conscience. This is why we need new types of soldiers. Gemini will take care of this." ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Gemini man je řemeslně dobře natočené akční Béčko, které by ale v 90. letech mělo více úspěchu než dnes. Film je to dobrý ale ve finále jsme to už všechno viděli a dneska to lidi moc neohromí. Co ohromí je omlazení Willa Smitha protože až na pár scén je to fakt perfektní. Akční scény jsou hodně v TOPu protože Ang Lee si to umí pohlídat a přece jenom v tomhle už šlape nějaký pátek a už něco natočil. Kde to pokulhává je délka filmu a záporná postava. JE to ale přeci jen druh filmu u kterého nic nechcete řešit užít si akci a hlavního protagonistu. Což tady klape na jedničku. Za pár let z toho bude akční podiváná, která když poběží v telce rádi u ní zůstanete. 65% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tohle že dělal Ang Lee? Uff. Peklo zamrzlo. Veskrze nezajímavý, tuctový příběh s hnusnými digitálními souboji. Smith zase jednou šlápl vedle. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama