Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (418)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem zase po čase někde viděl Clivea Owena. Will Smith i Mary Elizabeth Winstead jsou sympatické hlavní duo. Digitální obličej mladého Willa je stále rozpoznatelně počítačový, ale dost dobře se přiblížili skutečnému mladému Willovi. To je o poznání lepší, než se třeba podařilo s De Nirem v Irishmanovi. Dějově je to taková jednoduchá jednohubka, znovu bych film už vidět nemusel, ale nenudil jsem se. K vyššímu skóre chybělo například důkladnější vysvětlení historie a kontextu. Naopak bych rád odstranil ty zrychlené bitky, které působily velice nepřirozeně. S tím je pak spojeno několik logických chyb, třeba když mladý Will je vykreslený jako řádově rychlejší a lepší než starý Will (ten má naopak lepší techniku), ale má v zápětí problém s Clivem, který je ještě starší, přičemž nikde nebylo řečeno, že by se nějak "fyzicky" angažoval. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Ale jo,non-stop akce s prvky scifi a s romantickými momenty je docela dobře namíchaný "koktejl".Film je to vcelku plný akce a napětí a nechybí zde ani romantické a scifi momenty.Will Smith je zde dobrý a lokace jsou pěkné a docela je to pěkný film s "klonem" a jakousi verzí Willa Smithe.Film má i vcelku pěkný závěr.Dávám 3 hvězdy a 60 procent.Hlavně za výkon Willa Smithe a Mary Elizabeth Winstead. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Priemerný low IQ akčnák. Kamera celkom zaujímavá no niektoré bitky mi prišli veľmi zvláštne spracované tým pádom neboli pre mňa dôveryhodné a realistické a akcia miestami pripomínala bollywoodske trháky. Ale dopozerať sa to dalo bez nejakej väčšej ujmy. (50%) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tohle že dělal Ang Lee? Uff. Peklo zamrzlo. Veskrze nezajímavý, tuctový příběh s hnusnými digitálními souboji. Smith zase jednou šlápl vedle. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Snímek sice s krásným křišťálově čistým vizuálem a zkušenou režií, ovšem bohužel znásilněný hollywoodsky plochým scénářem a přiblblým konceptem nesmrtelného superhrdiny. 60 % ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Priemerný filmík s dvoma vlajkovými loďami. Tou prvou je omladený Smith s tvárou z Fresh Princa a druhou do popuku natesnané snímky v jednej sekunde, aké si bežne nevšimnete, dokým nezačne akčná scéna. Vtedy ma ten neprirodzený (zrýchlený) pohyb až nepríjemne rušil. Takže filmová revolúcia, ku ktorej sa hlásia tiež Jackson a Cameron, tu pôsobila viac na obtiaž ako k prospechu veci. ()

Kopin 

všechny recenze uživatele

Slabší 2*. To vychvalované "omlazení" v některých scénách vypadalo podivně, stejně jako zrychlené/animované pohyby a souboje. Story nekomentuji, ta ani nestojí za řeč. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Tohle teda chválit nemůžu. Gemini Man je fakt náročný film na dokoukání do konce. Jediné co bych mohl trochu pochválit byl xicht mladého Smithe, který sice občas působí divně, ale není tak gumový jak by se dalo čekat....a pak standardně dobrý starý Smith. Zbytek je tragédie. Zvláštně ostrý obraz už tady někdo zmiňoval. Stejně tak jako postavy, které na hodně záběrech působily dost špatně naklíčovaně. Scénář, režie....obojí je špatný vtip. Hlavně akční scény byly strašně nevyvážené. Zatímco honička na motorkách byla natáčená vcelku originálně a atraktivně, ostatní akce byly i přes snahu být co nejvíc cool naprosto nepřehledné. A když už jsem mluvil o xichtu mladého nigga, tak zbytek CGI byl totálně tragický. Zmiňované klíčování pozadí už jsem zmiňoval, ale akční scény byly někde na úrovni 12 let starého I AM LEGEND. Dokonce jsem si na ty zombie při každé zdejší bitce vzpomněl. Postavy jsou gumové, pohyby přehnané a jakoby zrychlené...přirozenost v tom člověk nenajde. Film sám o sobě působil hrozně zkratkovitě, ale přitom prázdně a nudně. A k tomu všemu mě celou dobu srala jeho jakože tajná agentka parťačka. Neskutečně otravná herečka. Tenhle film už nikdy, doufám, že se Smith pořádně mlátí do hlavy, že se do něčeho takového vůbec nechal namočit. Není to nic než sterilní, navoněné hovno. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Celkem fádní, nezajímavá, nesci-fi, nudná, podprůměrná akční přestřelka s dvěma Willy Smithy (bohužel Will Smith vůbec nevypadá na svých 51 let, takže je sice omlazen, ale ne o moc a navíc při dnešních tricích to už nikoho nepřekvapí - takový ty bitky sám se sebou a podobně). Výkony herců mě opravdu zklamaly a hlavně zklamal děj, všechno se vysvětluje jak pro blbce, toto prostě nesedlo..Když si vzpomenu na Já, Robot - nebo Já, legenda - tento kousek tomu nesahá ani po kotníky... Snad jediné pozitivní je jakž takž slušný konec, který to zachrání od odpadu...30% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akčňák, příběh jak z devadesátek, ale funkční. Kupodivu mě víc bavil mladej Smith, kterej se trikařům povedl. Nicméně o převratnej film se rozhodně nejedná. Akce je slušná, některé věci zbytečně přehnané a občas ty triky při některých pohybech postav vidět jsou, ale jinak OK. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Ang Lee- režisér bojovej milostnej drámy zo starej Číny Tiger a drak či kovbojskej romance Skrotená hora urobil nečakane úkrok stranou a natočil akčné sci-fi v ktorom Will Smith hrá po boku seba samého. Prvý zámer natočiť film v ktorom sa elitní zabijak hrá na mačku a myš sa objavil už v roku 1997. Nasledovalo takmer 20 rokov rôznych úprav scenára, kde boli ako režiséri pre danú látku zvažovaní Tony Scott, MCg či Curtis Hanson a pri tom hlavnú dvoj rolu mali hrať Ford, Gibson či dokonca Sly alebo Arnold. Problematická cesta Blíženca neskončila happy endom. Formou laický scenár so šablónovitými postavami a ťažkopádnymi dialógmi výrazne zaostáva za špičkovou úrovňou vizuálnych efektov a niektorých akčných sekvenciách čo je jedine kvôli čomu sa oplatí snímok pozrieť. Takisto aj digitálne upravený Will Smith do mladšieho formátu nepôsobí vôbec umelo. Ovšem samotná zápletka pôsobí veľmi obohrane a absolútne bez nápadu.Ked si odmyslíme pútavé vizuálne prevedenie na ktorej má zásluhu spoločnosť Petera Jacksona zostane nám plytká a hlúpa žánrovka len pre najvatších fanúšikov Willa Smitha.Kedˇ tak uvažujem od remaku filmu Já legenda Will nenatočil poriadny film už pekne dlho stále tápe len v priemerných snímkach či absolútnych prepadákoch čo je škoda. Dúfam že nasledujúci snímok zaujme aj niečím iným než len úrovňou trikov a akcie. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Na Willa sa vždy rada pozriem a môže byť aj viackrát naklonovaný. Jednoznačne mu charizma s vekom rastie. Bohvie dokedy bude brať takého akčné jednohubky namiesto serióznych filmov (Collateral Beauty, The Pursuit of Happyness a pod.) Tak či tak sa na to dá pozrieť, aj keď ženská postava nudná a bez štipky vášne. No čo, musí to ťahať Will starší, mladší a Owen v roli záporáka. "Everbody hates cillantro...." 3* ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Překombinovanej konec tomu dost ublížil, ale ten pravej Will Smith má s Mary El. takovou chemii, že mě fakt bavilo se na to koukat. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nahoněná efektní předváděčka o tom, jak se dá digitálně omladit 51 letý Will Smith. Nevím, jestli zrovna on to potřebuje, vždyť už 30 let vypadá stejně. Kolem dokola je spousta maníků, kteří ho a nebo spíš oba chtějí zabít v jinak sterilním světě, kde nikdo jinej nežije a nikoho nic nezajímá. 45% ()

perko 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na novou řadu herní grafické karty to funguje, ale jako film mě to nebavilo. Hodinu po zhlédnutí ani nevím, o čem to vlastně bylo. U mě veliké zklamání. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že námět a scénář nemají "oscarové ambice". Dokonce jsem tušil, že vznikl asi už hodně dávno, nejspíš v 90's. Ale v dnešní době je zkrátka dobrých akčních filmů jako šafránu, takže já jsem za každý nový rád. Je vidět, že režisér je zkušený (narozdíl od romantických hovadin typu Rozum a cit, které zde mají vynikající hodnocení, ale mě nebaví, tento s 57% mě bavil o mnoho více) a s akčními scénami si poradil na výbornou. Jen mě k jeho minulosti překvapilo, že film nejde víc do hloubky a není větší drama. Ale předpokládám, že to si producenti v čele s Jerry Bruckeimerem nepřáli. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama