Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (418)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oscarový Ang Lee servíruje akčňák jak z 90 tek a byť kritici brblají, za mne je to velká paráda. Will Smith je nejlepší nájemný vrah a je právě na odchodu do důchodu, ale ještě před tím bude muset čelit svému vlastnímu mladšímu klonu, který ho chce bez váhání zlikvidovat. Příběh je zajímavý, ale až tak neoslní, což mi v tomhle případě nevadí, protože akční scény jsou takřka revoluční a po technické stránce naprosto precizní. Intenzivně gradující hudba, úžasná kamera, maximální profesionalita a preciznost obou Willu mě uchvacovala každým momentem a taková scéna s Crosskama patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos v kině viděl, ale super je i fight v katakombách, či rotační kulomet s lasery. Po herecké, akční a technické stránce je film bezvadný a pokud Vám to stačí, tak se budete královsky bavit jako já. 80% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Něco jako Looper, akorát u toho nemusíte přemýšlet, což je výhoda, protože u Loopera sem musel rozběhnout mozek a konec, byl takový.......zvláštní. Tady tohle naštěstí neni, jede si to přímou linku a nutno uznat že dost dobře. Než sem film viděl, opět mně tady strašilo to hodnocení tady a i ve světě, ale ne, ne, obavy šli stranou hned při úvodním headshot.......né Will Smith právě že nedal headshot a proto se rozhodne odejít do penze a přitom zjistí, že to že nedal headshot bude jeho nejmenší problém. Jde po něm Clive Owen, který hraje standardního padoucha, což je i zároveň jediná věc, co mně na filmu mrzí, Clive Owen totiž dovede zahrát lepšího záporáka, ale dobře, on si totiž Clive ukuchtil doma v kuchyni silnější, rychlejší a nebezpečnější verzi Willa Smitha, který opravdu ve filmu působí živě a vůbec bych neřekl, že je digitální. A mladý Smith, tomu starému dává solidní čočku, ale ve finále se spojí a závěrečná vybíjená ve městě je parádní. A víte taky co je parádní, ta akce, je realistická a velice dobře natočená, sestříhaná a má choreografii a sem rád, že akce je pokaždé někde jinde a pokaždé je to něco jiného, takže bitky, přestřelky, honičky, je tady všechno a závěrečná bitka s Über-Waffe je prostě brilantní záležitost. A co se týče té technologie, ve které je film točen, tak se na to parádně kouká, hlavně to vynikne když se kamera oddálí a snímá i okolí, při honičce na motorkách je to krásně vidět. Takže já si nemohu pomoci a dávám plnou palbu, velice příjemné a nečekané překvapení. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Artový režisér a věhlasný scénárista dali dohromady supermoderní akčňák s devadesátkovou tématikou. Digitálně omlazený Smith má stejný problém jako De Niro v Irishmanovi, aneb oči řeknou všechno. Pořád ty digi ksichty ještě nejsou na top ůrovni, ale chvála filmařům, kteří se nebojí experimentovat s novými věcmi. Díky nim se kinematografie posouvá kupředu a digitální technologie je jedna z alternativním budoucností kam se ubírat. Pominu příběh, který přestává být zajímavý po 30ti minutách, což měl být pohužel paradoxně ten "wow" moment. To se ale nepovedlo. Smith na to ale určitě stále má a s padesátkou na krku se stále fantasticky ohání. Celkově Lee akční scény vymazlil a vypadají velmi působivě. To je zároveň asi taky jediný důvod proč si to pustit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Mohla to být skvělá akčně komediální jízda, místo toho je to blbý melancholický akčňák se za vlasy přitaženým, ale nezáživným scénářem, s ošklivou a slabou digi akcí (finále v jakémsi hokynářství - to jako fakt?), nevýrazným záporákem a divným digi Smithem, kde mě nebavilo vůbec nic. A to neřeším vizuál. Radši se nebudu pouštět do srovnávání se vzdáleně podobným Tváří v tvář, jinak bych tomu musel napařit odpad. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gemini man je přesně ten typ filmu, které v kinech do pár let prakticky nebudou promítány, jelikož na ně prostě chodí málo lidí a Paramount, jež je nyní prakticky jediným studiem, které točí originální filmy podobného typu (originální ve smyslu nenávaznosti k ničemu předchozímu), kvůli tomu definitivně zkrachuje, pokud si nenajde další dojnou krávu typu Mission Impossible. Co naplat, že podobné filmy mají v kinech svoje místo a na VoD jsou jim málokdy poskytnuty takové produkční hodnoty, jimiž oplývá právě nový film zasloužilého Anga Lee. Patrně jsem ale jeden z mála, co si toto myslí. V každé správné recenzi jsme se před měsícem mohli dočíst, že je Blíženec reliktem z devadesátek, který už dneska působí úsměvně. Chápu, že lidé, co sledují dění ve filmovém průmyslu déle než já a přihlíželi kolování tohoto projektu Jerryho Bruckheimera Hollywoodem, si toto myslí, ale za sebe říkám, že vůbec nemám problém s naivním filmem, u něhož člověka příběh příliš nevytrhne, ale nabídne divákovi něco jiného. V tomto případě Willa Smithe z dob prvního řádění Mizery Mika Lowreyho, čehož bylo docílené díky špičkové omlazovací technologii, která by před deseti patnácti lety nebyla možná a odsoudila by film v řešení dvou nespřízněných herců jako v Looperovi (v případě Blížence nutně více podobnými). A také špičkovou akci, která Leemu pořád jde a dobře se na to kouká. Jako čert kříži se vyhýbám 3D technologii, tím pádem jsem ani nebyl na projekci filmu v HFR (vyšší snímková frekvence) a při bitkách muže proti muži (zejména Willa Smithe proti Willovi Smithovi) jsem registroval podivně zrychlené pohyby, které na mne působily, jakoby měl být omlazený Henry Brogan robotem, v jednom konkrétním případě dokonce terminátorem. Možná je to způsobeno tím, že akční scény byly výhradně koncipovány právě ve vyšším snímkování, možná mají počítačové triky ještě co dohánět, faktem ale je, že omlazený Smith tu vypadá naprosto věrohodně a hned bych si dal nějaký akčňák v jeho nejlepších letech. Charisma ale samozřejmě neztratil ani po padesátce, takže stále zůstává hlavním tahákem filmu. Škoda, že to tentokrát nevyšlo komerčně, na třetí Mizery se těším moc. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)
  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama