Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Herecky dokonalé, příběhově je to misty trošku pomalejší, ale zaujalo mě to. Ano jsou tam místa, které mě nudila, takže jsem si raději vzala telefon do ruky a jen jsem vzdáleně poslouchala. Nazvala bych je jako hluchá místa filmu, ale tvůrci potřebovali něčím příběh vyplnit, aby to nebylo jen o vykrádání bank. Velká škoda je, že útěkům z vězení věnovali jen tak krátké sekvence, na jednu stranu to bylo zpracované velice dobře, na druhou bych se o tom klidně dozvěděla vice. Moc mě bavili scény s vykrádáním bank a celkově Robert Redford to zvládl na jedničku a bavil. U Caseyho to bylo trošku složitější, pro mě je to hodně záhadný člověk, u kterého netuším, jestli je mi sympatický nebo ne. Tady spíše nebyl, strašně mě štval jeho flegmatický přístup k případu a celkově mi jeho dějová linka přišla zbytečná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ HO KONEČNĚ DOPADLI, TAK POLICISTÉ, KTEŘÍ HO ZATÝKALI UVEDLI...ŽE SE USMÍVAL...“ /// Pomalá, nostalgická atmosféra – nejen kvůli triu Redford, Glover, Spacek. Ten film je výjimečnej stářím a nostalgií k němu. A jestli jde o Robertovo rozloučení… tak asi je to pro něj i jeho fandy paráda. My ostatní to vezmeme jako filmovou rutinu. Asi jako když vzal do ruky zbraň gentleman Michael Caine. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že každej správnej Forrest utíká a utíká a .... 2.) Jedu jen kusy (téměř) podle skutečnosti. 3.) Thx za titule „Cibina“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak zvesti neklamali a The Old Man and the Gun je naozaj posledným filmom Roberta Redforda, tak sa jedná o solídnu rozlúčka a krásnu bodku za jednou úžasnou hereckou kariérou. Celý film je taká pohodová až melancholická prehliadka o jednom starčekovi, ktorý nadovšetko miluje vykrádanie bánk. Počas filmu zaznie veľa príjemných dialógov, ktoré majú veľkú hĺbku a dokážu divákovi odovzdať aj nejakú myšlienku. Robert Redford bol opäť vynikajúci a ja osobne by som sa vôbec nehneval, keby sa nechal ešte k nejakému filmu prehovoriť. Ak máte Roberta Redforda radi, tak si tento film nenechajte ujsť, pretože režisér David Lowery sa v ňom naozaj vybláznil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na Roberta Redforda po dlouhé době v hlavní roli. Navíc krimi tématika v retro kabátě tu také dlouho nebyla. Bohužel Gentleman s pistolí je taková malá, nenáročná a bohužel i nevýrazná pohodička, kterou uvidíte a ihned zapomenete. Což je vzhledem k silnému příběhu a velké herecké hvězdě opravdu škoda. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Představte si, že existují na světě lidé, kterým se prostě nechce chodit každý den do rachoty za těch pár šestáků, aby pak za tu otrockou dřinu dostali otrockou vejslužku a za ní si pak koupili pár vypečených koláčů. Tito lidé si asi už v mládí položili existenciální otázku„Proč se celý život trápit a dělat vše tak složitě a proč ze sebe dělat takový blbce, když jednoduše stačí vejít do banky k přepážce, kde s úsměvem na tváři stačí slušně požádat s bambitkou v ruce o těch pár prašivých doláčů, který stejně nebudou nikomu chybět?" Tak přesně o tomto je náš příběh, který byl prý inspirován skutečnými událostmi a i když se na to koukáte, tak je vám hned jasné, že hlavní hrdina tohoto příběhu, který se jmenoval Forrest Tucker a který opravdu existoval byl tak trochu jako světaznalý a příjemně upovídaný svými báchorkami takzvaný Baron Munchhausen, kterého všichni známe pod přízviskem Baron Prášil. V této story se podíváme pod pokličku několika gentlemanských přepadení peněžních ústavů ve kterém si parta znuděných gerontů plní své životní sny a to skoro na sklonku svého života, kdy si užívají svůj lup každý podle svého gusta. Proč by měli v důchodovém věku rejt držkou v zemi a počítat každej krejcar a stát sáhodlouhé fronty na úřadech, kde jim milosrdně dají almužnu se kterou by nevyžil ani Bulhar na Matějské pouti. Forrest a jeho banda si užívali mladých slečen a pro všechny americký dědky a báby se stali inspirací a pro některé dokonce národními hrdiny. Samozřejmě tvůrci tento příběh trochu přikreslili a pravdou je, že Forrest byl už v mládí pěknej výlupek a o útěk z vězení se pokusil dokonce třicetkrát, z toho osmnáckrát se mu to povedlo. Ale nemá to cenu dál rozebírat, protože to se musí vidět. Je pravdou, že herecké výkony hlavních hrdinů byly kvalitní a komediálně pojaté s někdy až dojímavými scénami, ale mně to prostě nestačilo a chyběla tomu nějaká ta vnitřní míza, která tomu měla dodat tu pravou, šťavnatou chuť hovězí svíčkové. Možná bych se radši podíval na podobný snímek, který by byl trochu víc laděn do dokumentárního stylu, ale nechám to být a dávám tomu zasloužených 60%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama