Reklama

Reklama

Keegan-Michael Key a Jordan Peele alias mimořádně populární komediální dvojka se představí v rolích bratranců Clarence a Rella, kteří sice žijí ve městě, ale nemají ponětí, jak to v něm chodí. Když se Rellovo milované koťátko Keanu stane obětí únosu, začne se tahle beznadějná dvojice - ve snaze proniknout do pouličního gangu a získat milovaného mazlíčka zpět - vydávat za nemilosrdné zabijáky. Neuvěřitelně roztomilé koťátko se ovšem stane natolik oblíbeným, že boj o jeho přízeň přeroste ve válku gangů, takže naši dva bezděční hrdinové musí vzít zákon do svých rukou. (Magic Box)

(více)

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kočičí gangsterka na úrovni. Víc se z toho nápadu asi fakt vymáčknout nedalo. Přitom mám pocit, že film funguje jen v momentě, kdy se na scéně objeví koťátko. V tu chvíli se vyšvihne filmařská roztomilost na nejvyšší možnou metu a divák dostane přesně to, co chce. Jenže koťátko je na scéně jen párkrát a o zbytek se starají dva srandisti, kteří jedou hodně specifickej a dost americkej humor a tím tenhle film trošku zabíjej. Vtipnej je, ale jenom někdy. Rozhodně ne pořád. Nicméně si myslím, že podtitulek k filmu by měl být: „Každý kdo se na tento film nepodívá, způsobí, že na světě umře jedno koťátko.“ Takže se koukejte naladit na stejnou kočičí vlnu, ať i Váš obývák přetejká kočičí roztomilostí na úrovni Mňau TV. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Key a Peele je má oblíbená dvojice, jejich skeče jsem zhlédl snad všechny a patří ke špici, byl jsem teda zvědav jak naloží se svým prvním filmem a bohužel není to ono. Zde je problém, že si film nerežírovali sami, tedy nemáme tak vytříbený vizuál jak ve skečích, humor není tak kvalitní a zvratů je minimum, vlastně překvapí jen ten závěrečný. Přišlo mi, že byli celkem nesví ve svých rolích, ve skeči hrají jak na oscara, zde docela přehrávali. Docela zklamání. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi žádný krátký skeč jsem od Keye a Peela neviděl, o to více mě však překvapilo, že cca v první půlhodince jsem se dobře bavil. Úvodní a závěrečná sekvence je v korespondenci s líbivou skladbou naprosto perfektní a jediné, na čem tohle duo ztroskotalo, je holt formát celovečerního filmu, které nebylo možné řádně vyplnit vtipnými gagy po celých 90 minut. I tak ale překvapivě lepší, než jsem jen mohl doufat PS : má to potitulkovou scénu...6/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno moc mě to nebavilo. To koťátko je každopádně luxusní a hlavně za něj dávám ty 2* i když je na scéně jenom okrajově. Zbytek je nuda a křeč. Mě holt tenhle styl humoru kde každá druhá hláška obsahuje slovo negře, až na výjimky moc nebere. Hlavní hrdinové se jakože snaží furt hrozně cool hláškovat, ale moje sympatie si nezískali. Překvapí snad jenom pár celkem drsně odpravených postav střelnými zbraněmi, ale ani to mě nestrhlo. Ps : Pokud nemáte rádi kočky či dokonce zastáváte názor, že mačky jsou zlo, vyhněte se tomu.30% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Už dle názvu bylo zřejmé, že půjde o ptákovinu na odreagování, ale že by to mohlo být až tak vtipné a chytlavé, tak v to jsem teda nedoufal. Ústřední dvojička, hrající si na tvrdé gangstery je nejen vtipná, ale dobře se na ně i dívá a postupem času si je zamilujete a ani vám nebude vadit, že kočka Keanu se ve filmu téměř nevyskytuje. To ale právě skvěle nahrazuje tato nigga dvojka. Lepší čtyři. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? Trochu zbytečná komedie, ale i přesto jsem se párkrát pousmál. Nejlepší scény byly stejně s roztomilou kočkou Keanu. Bohužel na celovečerní snímek hodně slabé, chyběl záživnější příběh i děj a o hereckých výkonech mluvit radši nebudu .. 4/10 = 40% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas mám pocit, že na tejto stránke sú niektoré filmy maximálne podhodnotené, a iné zase naopak. "Keanu" pre mňa patrí do kategórie tých podhodnotených. Musím povedať, že už dávno som sa tak dobre nezasmial. Príbeh je správne ujetý ale nikdy nie je podľa mňa postavený na hlavu, alebo príliš stupídny, postavy a ich konanie je prirodzené a všetky scénky podľa mňa plynú správne samé od seba a fungujú. A tak by to v dobrom filme malo byť. Občas je to možno trošku mimo, ale zase je tu veľa scénok, kde som sa bavil tak, ako dávno nie. Plus Keanu alebo Iglesias alebo New Jack (ako chcete) je jedno skutočne zlaté krásne mačiatko, ktoré si proste nedá neobľúbiť. Celkovo by som povedal, že ak chcete dobrú dávku dobrej zábavy so schopným humorom, tak "Keanu" rozhodne stojí za to vidieť. A myslím si, že by som sa pokojne k filmu aj opätovne vrátil. Vtipné komédie z Ameriky sa totiž rodia veľmi zriedkavo a treba to aj patrične oceniť. Hodnotenie: B+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je další, typická přisprostlá černošská komedie, kterých je spousta, tady sou však Jordan Peele a Keegan-Michael Key, kteří se proslavili se svým, seriálem Key and Peele, takže sem očekával něco víc. Místy to přehrává, místy je to teatrální, ale zase to nemá žádný fekální humor. Keanu/kočičák, je super a má svoje dobrý momenty. Není to úžasný, ale taky to neni špatný, jen sem od toho očekával něco víc. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší hovadinu, ale nakonec mi to párkrát vykouzlilo usměv na xichtě. Potěšilo cameo Faris a Reevese. Příběh byl prkotina a ke konci už mě to vážně nebavilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pitomý, ale ve výsledku překvapivě zábavná komedie o dvou loserech, kteří se vetřou mezi drsnou partu gangsterů. P.S. nenechte se zmást i přes roztomilou kočičku o které celý film jde, se zde hodně fuckuje. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Průměrná emerická akční komedie. Nevím jestli to byl zrovna povedený scénář, spíše asi ne. V některých scénách bylo také vidět, jak se ústřední dvojice snaží být za každou cenu vtipná, ale nejde jim to. Přesto však film úplně nezatracuji, dalo se na to dívat, ale znova bych to už asi vidět nechtěl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to sice plný bubáků, ale přesto se nejedná o klasickej negerskej humor, což by bylo pozitivní, pokud by se nejednalo o humor mizernej. Ale ona už samotná zápletka byla blbá až to bolí a ústřední přehrávající dvojici trumfla i kočka s nulovou mimikou, za což si minišelma těch 10% zaslouží. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Černoši střídající zdvořilou mluvu s rasistickýma kecama a typickým černošským slangem jsou (v originále) vyloženě k popukání, ale co víc, hraje tady i to nejrozkošnější koťátko, co jsem kdy v životě viděla. A to už je co říct! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Americké publikum má niekedy čudný zmysel pre humor. Ako ináč vysvetliť, prečo sa pre nich točia komédie ako je táto. Pobaví, ale nijak výnimočne. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojka je populární max. v USA. Hlavní hrdinové mě osobně přišli nemastný neslaný. Místy i trapný. Příběh je celkem fajn a nenudí. Hlášky jsou tu také v pohodě. Kdyby byla hlavní dvojice přeobsazené zajímavějšími herci, dal bych o stupeň víc. Za mě 65: :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Popravdě vlastně nevím jestli by ten film jakkoliv fungoval bez toho kotěte. Asi to není špatná komedie, ale ten malej Keanu by udělal minimálně trojhvězdičkovej film i z tříhodinového dokumentu o schnutí šutru po dešti (jakože kdyby se tam občas kolem toho šutru prošel). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, tak nejvíc tu fungují scény parodující všechna rasová klišé, na to jsou Key s Peelem prostě nejlepší. Jen škoda, že se tento jejich přístup nepromítl i do scénáře, protože tam se to žánrovými stereotypy přímo hemží a o nějaká překvapení tady divák ani nezavadí. Komedie sice není žádné velké terno, ale jelikož mám ráda oba komiky a taky žeru kočky (ne doslovně), tak jsem si ji více méně i užila. Jen škoda nevyužitého potenciálu, mohlo to být o nějaký ten kočičí chlup vtipnější. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Peele - Key je fakticky sehraná dvojka, na jejich kratší skeče v televizi jsem se taktéž párkrát koukal a musím uznat jednu věc: Mají smysl pro humor. Ale přesun k plnohodnotnému celovečernímu filmu zas tak jednoduchý holt není, asi by to dopadlo lépe, kdyby si oni dva pohlídali režii i scénář. I tak se zde zajdou zaručeně vtipné momenty, které vás nenechají chladným (např. přesvědčování, že George Michael je vlastně černoch vskutku brilantní, jedna z nejvydařenejších scén celého filmu). Úvod nabídne perfektní vtáhnutí do filmu, ta slow-motion přestřelka v kostele stála za to. Ale jak příběh postupoval, tak scénář začal chrlit jednu nesmyslnou situaci za druhou. Za jediné štěstí filmu bych označil hlavní dva herce, jež film vytahovali z průměrných vod. Jak jsem říkal, zápletka moc originální není, čekejte spíše příběh plný otřepaných klišé, ale když se divák začne sosuředit spíše na ty zábavné scénky, tak to ve výsledku tak špatné není. Ale v rámci hodnocení samozřejmě musím zvážit i tyto negativní faktory. Za mě dávám 61 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kočka v hlavní roli? Ano, vlastně ano. Snímek o tom, jak se dva chlapi snaží o to, aby zachránili jednu kočku tím, že se vydávají za drogové dealery. Samozřejmě, že se to pořádně zvrtne a že dojde k boji na život a na smrt. Ale všechno je v humorném duchu, kde jenom pár scén může trochu překvapit. Daří se ale držet zábavnou rovinu v podstatě celou dobu. ()

Reklama

Reklama