Reklama

Reklama

Atypický

(seriál)
  • USA Atypical
Trailer 2
USA, (2017–2021), 19 h 51 min (Minutáž: 26–39 min)

Tvůrci:

Robia Rashid

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport, Keir Gilchrist, Jenna Boyd, Brigette Lundy-Paine, Amy Okuda, Raúl Castillo, Megan Easton, Tina Grimm (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Když se autistický teenager rozhodne najít si přítelkyni, jeho snaha o větší nezávislost přivede celou rodinu na cestu za sebepoznáním. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (64)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jak divné vlastně jsou všechny ty věci, které normálně děláme, pravidla kterými se řídíme a způsob jakým komunikujeme s lidmi ? Vlastně to nejsou divné věci, než se nad nimi člověk zamyslí trochu z jiného úhlu pohledu...----"What do I have to do to get you to go to the dance? " "Ask them to turn off the music, so that it was silent, that would be nice." "A dance without music would be a dance without people." "That sounds pretty good too."---- ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Atypical začal trochu jako hloupost na odreagování, která se v záplavě dramatických a populárních Netflix bombástrů rychle schová do šuflíku, který zůstane navěky zavřen. K mému překvapení, bylo vše naopak. Atypical má pro mě terapeutickou funkci, kterou splňuje lépe než cokoliv, co jsem viděl předtím. Skrze pečlivě propracované osudy velmi povedených postav si klademe otázky i sami na sebe a na to jak vlastně mi žijeme život a nakolik jsme si v něm jistí. Dávám si teď čtvrtou sérii a kvalita nejde dolů jako u ostatních kravin, které tvůrci vědí jak odstartovat a podchytit si diváka, ale nevědí poté, co s ním - zde mně přijde, že se vše teprve otevírá a kulminuje a mi zaraženě zjišťujeme, že jsme postavy vlastně celou dobu pořádně nepochopily. Tohle mě bude velmi mrzet až to skončí, jelikož je to pro mě asi novodobě subjektivně nejoblíbenější seriál - no a ta indie hudba + emoční situace - prostě mazec. A- LIST ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Chápu, že mnoha lidem lidem tento seriál připadá zábavný, ale není možné na něj spoléhat jako na dobrou autistickou reprezentaci. Cílem totiž není šíření povědomí o autismu ani nabídnout lidem ve spektru něco, s čím by se ztotožnili, cílem je, aby se co nejširší publikum pobavilo nad lidmi, kteří jsou v něčem jiní. Je to seriál, který vytvořili neurotypici pro neurotypiky. Tvůrci se radili s psychology a rodiči autistických dětí, ale samotní lidé na spektru se na něm prakticky nepodíleli a dokonce i hlavní postavu hraje neurotypik. Sam spíše než jako člověk působí jen jako slepenec stereotypů. Bylo by třeba tyto stereotypy spíš bořit, než se k nim neustále vracet. Někteří lidé se shodují, že věrnější zobrazení autismu vidí spíš v Casey a Else. Seriál neukazuje Samův svět, jeho prožívání a jeho těžkosti, ale spíše to, jaké problémy přináší Samův autismus lidem kolem něj. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Málokterý seriál si laťku tklivé feel-good komedie udrží celou sérii, natož rovnou čtyři. Atypical se podařilo nejen toto, ale ve stejném tónu i příběh včas uzavřel bez toho, aby zabředl do sebevykrádání. Takto se může řadit mezi tu hrstku seriálů, které jsem ještě i dnes schopný a ochotný bingovat. Inu, má to ve jméně, asi jsem se typického poklesu kvalit vážně bál zbytečně. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Prvni tri rady byly petihvezdickove (feel-good, skvele pribehy, vyborne postavy), ctvrta naopak dost katastrofa, a asi to cele skoncilo v pravou chvili. Ctvrta rada za me byla neskutecne klise, co epizoda, to klisoidni tema, a resila se tam naprosto vsechna temata, co vas napadnou (demence, rakovina, vsechno v ramci LGBT, fobie, vyhoreni, umrti atd. atd., proste naprosto prekombinovana rada). ()

Galerie (338)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl nominován na cenu Satellite Awards v kategorii „Nejlepší hudební nebo komediální seriál“. (honzik10)

Související novinky

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama