Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když se autistický teenager rozhodne najít si přítelkyni, jeho snaha o větší nezávislost přivede celou rodinu na cestu za sebepoznáním. (Netflix)

Recenze (6)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moc mile a vkusně natočená ukázka toho, že i o autismu se dá natočit poměrně kvalitní věc. Moje počáteční nedůvěra, vzhledem k zvolenému tématu mě rázem přešla a já už si užíval ty nesmělé a mnohdy úsměvné počiny našeho hlavního hrdiny k možnosti navázání kontaktu s tím opačným pohlavím. Vůbec mně nevadila trocha typicky amerického klišé, ani fakt, že si tenhle seriál Jenifer tak trochu sobecky a hlavně herecky ukradla sama pro sebe. Už se moc těším na druhou sezónu. ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý pilot, tak i celý zbytek seriálu, který se nese na stejné vlně. Sam je na první pohled obyčejný kluk na střední škole. Milý, pohledný, jako každý druhý student, si přivydělává, pracuje v obchodě s elektronikou. Miluje Antarktidu a zvláště tučňáky. Přichází do věku, kdy se začne více zajímat o druhé pohlaví, a proto si chce najít holku. Nic by na tom nebylo zvláštního až na jeden větší detail. Trpí totiž jistým druhem autismu. A na této skutečnosti je založen tento netradiční seriál. Komické situace a humor pramení právě ze Samova autismu v konfrontaci se svým okolím, ovšem velmi jemným, nevtíravým způsobem, který jednoznačně potěší. Jiné pasáže se zase odehrávají na mnohem dramatičtější rovině, ze kterých naopak není do smíchu. Seriál si celou dobu velmi zručně drží na pomezí komedie/drama. Je to jistě také zásluhou jednotlivých postav, které nejsou jednotvárné. Jako např. Samovi milující rodiče, kteří zažívají krizi v manželství, sportovně založená sestra Casey, jenž také zažívá svůj první milostný vztah, nebo jeho terapeutka Julie, která má též své problémy. Výborně jsem se bavil u tohoto originálního, nevšedního seriálu, který neotřele ukazuje, jak může vypadat takový (ne)normální rodinný život s jedním dospívajícím autistou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I just got a hand job in an igloo. Prvá séria krásne predstavuje postavy a ich charaktery. Bizarný svet detí s autizmom snažiacich sa zapadnúť do spoločnosti a nájsť si miesto v živote má určite veľa úskalí. A seriál sa snaží vtipnou formou niektoré z nich prezentovať. Zároveň ale nechce byť komédiou a skôr sa v tom tragickom snaží nájsť to úsmevné. Pritom sa ale nebojí byť skutočný a tým pádom v niektorých miestach nepríjemný. Ale ústrednú rodinku spoznávame cez rôzne pohľady a na konci série ( v prípade, že sa nám dostala pod kožu) sme zvedaví kam sa ich vzťahy budú ďalej vyvíjať. Veľmi zvláštny počin, ktorý mi ale prirástol k srdcu. Všetci sú nacastovaný perfektne, hoci najviac ma potešil Michael Rapaport. Jeho otec snažiaci sa prísť na to, ako byť správnym otcom bol podaný veľmi ľudsky a uveriteľne. Za mňa spokojnosť. Uvidíme čo ďalej. 1.séria 80% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Filmy a seriály kde je hlavní postavou osoba s autismem, osobně považuji vždycky za zajímavé a v něčem i obohacující. I když tenhle případ je na té humornější vlně a přestože se s problémy ze světa autistů setkáváme, na pozadí jsou tu i další příběhy. Popravdě postava Casey pro mě po celou dobu nejvíc vystupovala na povrch a nejvíc jsem si ji i oblíbila. Do toho jsem zvládla nesnášet její matku (což byl nejspíš účel, takže dobrá práce!) a vedle toho všeho si občas povzdechnout nad strastiplnou roztomilostí jejího bratra. Atypical je rozhodně humorný počin, na který se vzpomíná s úsměvem, ale žádné větší místo si v srdci nenajde. Sometimes I wish I was normal. --- Well dude.. Nobody's normal. ()

Galerie (91)

Reklama

Reklama