Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (555)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Žádnou z písniček jsem si sice neužil a považuji je za nejslabší část celého filmu, ale celkový děj je mnohem lepší než jsem čekal. Will Smith je ve své roli velice sympatický a nic obsažené ve filmu se mi nijak zvláště nepříčí. Řekl bych, že jde o velice povedeně natočený remake originální kreslené pohádky (narozdíl třeba od Dumba). Stačí však vidět pouze jednou 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džina chceš mít za kámoše hned teď! Will Smith je bourák, a ostatní nadmíru sympatičtí herci mu zdatně pomáhají v tom, dělat z téhle písničkové pohádky zábavný nadprůměr. Původní animák si navíc vůbec nepamatuju, takže další plus pro člověka, kterýmu smrděj doslovný remaky. P.S. Jen malé varování pro ostatní podobně doufající: fakt to není Král Artuš pro děti. Richieho jsem tam skoro nepoznával. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Aladdin" v hranej verzii nakoniec celkom v pohode funguje. Nemôžem povedať, že by film nemal určité problémy, no k tomu sa dostaneme. Myslím si, že sa tvorcovia celkom snažili. Sú ľudia, ktorí tieto remaky moc nemusia. Ja sa k ním staviam otvorene, som na ne zvedavý a myslím si, že s výnimkou "Alice In Wonderland" zatiaľ nemali film, na ktorý by som mal vyslovene negatívny názor. Ale tiež si myslím, že prerábajú filmy, ktoré nie je nutné prerábať. Boli skvelé a nie je potrebné ich prerábať do hraných verzií. Napriek tomu, že sa z toho stal trend. Ale okey. Povedzme to takto. Ak by som to mal prirovnať k animovanému filmu "Aladdin", tak pôvodný film je vynikajúci. Tento je dobrý. Myslím si, že najviac za to môže Will Smith. Nebol som si istý, ako sa chytí tejto role, ale myslím si, že do nej dal svoje srdce a je veľmi suverénny. Je vtipný, energický a vie si tú rolu užívať. No keď bude musieť neskôr robiť zlé veci, je vidno na ňom aj, že mu je ľúto všetkého čo teraz musí pre svojho pána plniť. S ním nemám žiaden problém. Plne ma vo svojej role presvedčil. Skvelá práca. Mena Massoud ako Aladin je podľa mňa ale miestami veľmi strojený. Nemám z neho pocit, že si je istý čo má robiť. V úvodných častiach keď je Aladinom je celkom dobrý, no keď má hrať princa, pôsobí strašne nerprirodzene a jeho výkon je chabý. Marwan Kenzari ako Jafar je podľa mňa veľmi zvláštna voľba. Nemal som pocit, že by som v ňom tohto zloducha videl, moc ma nepresvedčil v tejto role a mohli to skúsiť s niekým iným. Mňa tu nepresvedčil. Naomi Scott na druhú stranu je celkom okey. A má aj nejaké reálne charakterové črty. Príbeh sa až na pár drobností moc nezmenil, no tie vám spoilovať nebudem. Pozrite si film a uvidíte sami. Pochválim vizuálne stránky filmu. Myslím si, že ma celkom presvedčil. Lietajúci koberec je podľa mňa absolútne fantastický a celý čas bol priamo tam. Dizajn Abua je na tom trošku horšie. Tam som mal problém uveriť, že je to skutočné. Hudbu poznáme už z predošlého filmu, no nevadili mi ani slovenské texty. Celkom dobre spracované a vie ma to navnadiť. Réžia je podľa mňa dobrá a myslím si, že film stojí za to vidieť. Bol som skeptický, ale presvedčil ma. Áno má aj svoje problémy, ale ako celok podľa mňa funguje. Pozrite si originál, pozrite si remake, zhodnoťte, ktorý je lepší a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než sľuboval nablýskaný trailer, no rezervy film samozrejme má. trocha ma nasrali spievané scény, ktorých bolo celkom dosť, myslel som, že bez nich by to bolo lepšie, ale len do scény v ktorej Naomi Scott zaspievala výbornú a chytľavú pieseň " Speechless ". Občas je film zbytočne nablýskaný, až príliš farebný a pompézny , chcelo by to trochu spomaliť a skľudniť. Modrý Džin by mal byť ťahúňom filmu, no mne prišiel Will Smith úplne mimo. Bol skôr otravný ako vtipný a tipovo by som určite hľadal iného herca. Ako rodinný film uspokojí, ale pocit, že to šlo urobiť lepšie vás po filme bude ešte chvíľu prenasledovať...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Jasmínina (Naomi Scott) ložnice v paláci naznačuje inteligenci a vnitřní sílu této postavy. Dekorace zahrnují knihy, mapy, okázalé tapiserie a další umělecká díla, která princezna získala. (Zdroj: Falcon)
  • Když džin (Will Smith) vyrobí první kostým pro Aladina (Mena Massoud) a zahodí nůžky, můžeme slyšet známý „Wilhelm scream“. (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama