Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Recenze (555)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Aladin je zkurvený terorista, představující pro pomalu degenerující světovou kulturu úplně totéž, co Binládin pro Světové obchodní centrum. A Guy je Vpitchie! Úplně! Pohřbít totiž svůj dřívější talent, jedinečný styl a nespornou originalitu komerčním zaprodáním se nejhoršímu rakovinotvornému kurviči dětského vkusu, který to opět bez skrupulí napálil tupým, prázdným, povrchním, ale mohutně přebarvičkovaným Boeingem plným zubokazných máršmelousů rovnou do křivozubých úsměvů mongoloidních diváků, to je přinejmenším ukázka ztráty sebeúcty na úkor hrabivé bezcharakternosti za každou cenu, nebo zoufalství. Kdejaký Sindibád, jakož i původní příběh Aladina, vám potvrdí, jak jsou Pohádky tisíce a jedné noci rozmanité, mnohdy napínavé a plné fantazie, ovšem Globální degenerátor zase vyplodil jen umělohmotný vykrmovač korporátního prasátka, ze kterého by Šehrezáda z fleku hodila sultánovi kosu na turban. Plytký až dementní buzikál „Na pandžábské svatbě 3“, kde se tři čtvrtiny hrací doby jen nějaký mimořádně odpudivý a nesympatický cigoš úlisně snaží v paláci zasunout svůj hnusně pokřivený scimitar do pochvy byť prudce píchatelné a slušně zpívající princezny, do čehož místy až trapně a násilně freščurákuje modrý Wilík. Ten ostatně v mých očích taky právě spláchnul svou veleúspěšnou kariéru, podloženou pečlivým výběrem kůl rolí, do smrdutého hajzlu osmiciferných podílů z prodejů nabubřelého a uvnitř dutého hovna zástupům slaboduchých přežvykovačů popkornu ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Disney to seká jak Baťa cvičky, ale s plnokrevnými filmy, takovými, které oslovují mně, to nemá nic společného. Tohle je prostě CGI leporelo, únavný, blbý, stojící ve výloze vedle hambáče z McDonaldu a kuřecích stripsů z KFC. Tovární výrobek na zakázku, ale čisté řemeslo ani omylem. Jeho úspěch je pro Myšáka určitě signálem, že nás tímhle digibordelem bude oblažovat i nadále, ale já už u toho nebudu. Umělecké výpovědi, stejně jako středně-rozpočtové autorsky ambiciózní snímky jdou do prdele, ty se v kinech nezaplatí, Disney si nás koupí všechny. Čest vzácným vyjímkám, které vyškemrají velké peníze, a přitom nemusí nic slevovat ze svých autorských vizí (Villeneuve, Nolan, Fincher a další). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechno špatně, od upozadění komické vložky, kdy je většina zábavných vedlejších figur původního snímku jen nezajímavé statické křoví, přes buď nevýrazný, nebo rovnou mizerný casting, až po fádní režii a lacinou výpravu. Jsem upřímně překvapený, že něco takového Disney pouští s vážnou tváří do kin. Vypadá to spíš jako nějaká orientálnější verze televizního Muzikálu ze střední, s přehrávajícím "Disney Channel" záporákem a chybně obsazeným Willem Smithem, který se sice snaží, ale ta postava zkrátka potřebuje větší neřízenou střelu. Je to ohromná škoda už proto, že Guy Ritchie rozhodně mohl tomuhle tématu dát něco svého (pouliční hajzlíci, to je bez debat jeho parketa), ale on mu nedal vůbec nic. Je jen jménem v titulcích, nikde jinde se jeho osobnost nepřipomene. Je něco, co nový Aladin má? Nejlepší jsou přepálené hudebně/taneční pasáže jak z Bollywoodu. To jsou jediné momenty, kdy ten film opravdu ožívá. Ale to je tak 10 minut... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nová filmová doba a s ním i nové digitální publikum zákonitě potřebuje k životu nové moderní zpracování Aladina. Zpracování, které hýří barvami takovým způsobem, že se podle něj dá vybírat nová televize. Hodně lidí této pohádce natolik podlehlo, že začalo otvírat jednu láhev za druhou až místo setkání z Ginem se setkali s protialkoholní. Tady k otevření láhve vybízí zejména první část filmu, která nás seznamuje s hlavním hrdinou, princeznou, sultánem, hajzlem, opičkou a je to tak trošku nuda i když otvírací honička při který si hlavní hrdina zpívá není úplně marná. To podstatný se začně dít až s vypuštěním modrýho Will Smitha. Jeden efekt stíhá druhý, nápady se nešteří, někdy mě to až přijde až digitálně přehuštěný, ale oči maj pořád co sledovat. Samotný příběh taky začne mít větší spád, když se do příběhu s větší vervou přihlasí zlo, aby se pokusilo o souboj s dobrem a láskou. Když bych přemýšlel o tom co si kdo z filmu veme, tak u dětí je to jasný, je to prostě moderní pohádka s ambicí pobavit i dospělé. My starší kluci jsme v pohodě, máme tam hnědookou Naomi Scott a to nám bohatě stačí k tomu aby jsme nelitovali peněz, děti tam maj krom pohádek i zvířatka a samozřejmě romantická linie pro holky rovněž nechybí. Jak je to s hlavním hrdinou neumím říct Mena Massoud měl na mě moc velkou pusu i oči. Na své si přijdou rozhodně milovníci karnevalů, protože příchod Aliho do města hýří barvy, tancem, zvířaty, lidmi, prostě pompéznost osobně.Will Smith po delší době na českým plátně nového Aladina táhne, což je především díky digitálnímu pojetí Gina a jeho kouzel- těch především (což nemyslím vůbec zle ). Na to jak jsem se toho bál a čekal že mě kýč dobije pod sedačku jsem byl velmi mile překvapen, že se dá udělat v dnešní době pohádka jejiž sledování se nemění v horor. Někde na hranici mezi 3 - 4 * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemná dobrodružná rozprávka, ktorá sa od pôvodného kresleného filmu líši viac, než by človek čakal. Dobré obsadenie (Jasmína je láska), výborná tanečná choreografia, švih a zábava. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo, aby z Aladina udělali muzikál? Bylo to jak kdybych si pustil tříhodinovej Bollywoodskej opus a těšil se na to, jak tam všichni budou tancovat a všechno kolem nich bude neuvěřitelně barevné. Jediné plus samotného filmu je Will Smith, u kterého by kdekdo mohl ofrňovat, že odkdy je džin v Hollywoodu černoch. Nicméně právě Will Smith je jedinej důvod, proč stojí za to se na film podívat. Všechno ostatní (kromě úvodní parcour scény) děs, běs, nemám slov. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Obrovský překvápko. Plně funkční dobrodružná pohádka, ve které nechybí takřka nic. Herecký ansábl má výbornou chemii, akční scény si Ritchie perfektně pohlídal (já ty jeho střihy žeru!), nadupaná hudební složka, exotické lokace a má to neskutečný čaro a energii. To snad ani nešlo natočit líp. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zloděj Aladin by rád sbalil princeznu, ale skončí v rukou zloducha Jafara, který ho chce využít k tomu, aby mu donesl kouzelnou lampu. Aladin ale zjistí, že v lampě žije Džin, který mu splní tři přání. A rozhodne se usilovat o princeznu s jeho pomocí. Jafar se ale nevzdává… Guy Ritchie natočil svižnou a vizuálně strhující rodinnou pohádku, která parádně kombinuje humor, napětí a romanci a hrají v ní hodně sympatičtí herci. Problém je, že je až příliš podobná animovanému originálu a co se příběhu týká, nic moc nového nepřináší. Jak moc je to problém, to si musí každý ujasnit sám. Řemeslo je to ale víc než poctivé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $183miliónov║Tržby USA $355,559,216║Tržby Celosvetovo $1,054,304,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,385,681║ Tržby za predaj DVD v USA $14,031,092║ Na daného režiséra je to trošku málo. Príde to čisto len na klasickú štúdiovú prácu. Nič čo by nejak zvlášť dostalo do kolien. Kde sú citelné okate triky. Herci ušli, tam nevidím problém, dokonca tam medzi ústrednou dvojicou bola aká taká iskra, aj tie dobieračky sedeli ale príbehová schéma ich aj tak dosť brzdí. Rovnako tak tam nebol ten správny nadhľad, takže ako že tie vtipné scény proste nebavili. Piesne v slovenčine dosť zanikajú pod hudbou. Pre mňa troška zbytočná verzia výborného animáku, skoro podobne bledé ako hraná Kráska a zviera. /videl v kine: 65%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŽINE, PŘEJU SI...“ /// Disney už prostě umí čarovat i s lidma. Džin je veselá postava a Smithovi to seklo! Filmařina připomíná umírněnější verzi Bollywoodu. Nejvíc mě překvapilo, že to všechno vybarvování a dovádění řídil Guy Ritchie.. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším animáky! 2.) Pořád vode mě někdo něco chce. 3.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z očekávaného propadáku se nakonec vyklubal komerční HIT, který chválí diváci i kritici a to zřejmě nečekal nikdo. Guy Ritchie má režii pevně v rukou a servíruje pohádku mého dětství s vynikajícím Willem Smithem v roli džina ( Dost možná jeho nejlepší herecký výkon v kariéře), nádhernou princeznou Jasmínou s hlasem jako Adele a velmi sympatickým Aladinem. Je to hezky barevné, napínavé, zábavné a hlavně pro celou rodinu. Taneční čísla a zpěv připomíná to nejlepší z Bollywoodu. Disney mi letos dělá radost. Alibaba! 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byl jsem to já, kdo nejhlasitěji namítal, že právě Aladin hranou adaptaci nepotřebuje, protože už ve své kreslené předloze dokáže být etalonem dobrodružného žánru. Ritchieho režie ale podle očekávání dělá z honiček na tržišti či koberci efektně vzrušující podívanou, pouto hlavního hrdiny s dokonalou Jasmínou (Naomi Scott je nejúžasnější princezna a chci ji teď vidět pokud možno všude, děkuji) na pohádkové poměry perfektně uvěřitelné a přidané vedlejší linky s Jafarovou motivací nebo dech beroucí písni Speechless dělají z prince Aliho nejen skvělý letní blockbuster, ale po pro mě nedostižné Krásce a zvířeti i nejlepší hranou disneyovku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Idem si pre... chlieb.“ – „Na ten džem.“ Skvelé, vtipné, dojemné, predvídateľné, ale i osviežujúce (niektorými modernými vsuvkami to pripomína Ritchieho predchádzajúceho Kráľa Artuša). Prekvapivo výborne fungujú neznámi herci (+ parádny Will Smith, ktorý bol taký boží naposledy v r. 2007 hádajte v čom), výborná vizuálna stránka (nie som na arabské krajiny a aj tak sa mi to páčilo, čiže ak vy na ne ste, budete z Aladina v siedmom nebi) a pre mňa nečakane príjemné, veselé a optimistické muzikálové vystúpenia, ktoré síce vyložene nestrhnú, ale sú urobené s chuťou a s chytľavou radosťou zo života. Trocha mi vadili logické nezrovnalosti (džin vyplní množstvo prianí zadarmo, tým pádom v podstate protizákonne, ale keď mu pred očami takmer vraždia milovanú ženu, tak sa zrazu strašne profesionálne drží bokom... a kam sa vlastne podela Aladinova armáda?) a sem-tam to bolo asi až príliš prestrihané (kam zmizol princ č. 1 a čo sa stalo s kobercom?). Ale radšej sa v nich nebudem zbytočne piplať. Myslím, že je najvyšší čas sfilmovať Sandokana. Čo ty na to, Jason Momoa? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt netesil, ale nakonec to byla prekvapive pohodova podivana. Kdyz hned ze zacatku zaznela prvni pisnicka, rikal jsem si, ze to vzdam, ale nastesti film neni jen o tom zpivani, i kdyz pisnicek tu je dost. Pribehove samozrejme nic moc komplikovanyho, ale to se tak nejak ceka, hlavne ze dej svizne odsejpa. Navic herecky obsazeni je banda sympataku, Massoud byl v trailerech na pest, ale ve filmu prijemne prekvapil, Scott je desne roztomila a i ten zaporak je relativne v pohode. Vetsinu foru nebo nejlepsich scen ocekavane zajistuje Smith, kterej nastesti dostal dostatek prostoru, ale nemuzu si pomoct, herecky byl naprosto mimo, jeden z jeho nejhorsich vykonu, jak kdyby mistama vubec netusil, kde je. Ale celkove proste fajn odpocinkova zabava se super vizualni strankou, sympatickejma hercema, ne uplne spatnejma pisnickama a cool rezii od Ritchieho, takze vlastne nakonec spokojenost. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tady bude asi problém v tom, že já nikdy Aladina moc nemusel. Jo, Guy Ritchie to má v ruce, Smith jako džin řádí a Naomi Scott je hands down nejhezčí princezna, jakou jsem kdy viděl, jenom škoda, že se to celé odehrává v až příliš kýčovitém světě s až příliš tuctovým příběhem. 6/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neznášam muzikály, disneyovky a kurvenie cudzej kultúry mcdonaldizáciou. Hádajte z čoho je zložený Aladdin? ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbili Aladin i Jasmína, byli dobře obsazení a moc milí. Will Smith byl na mě ze začátku trochu moc - byl tak ukecaný a vtipný, až byl otravný, naštěstí se pak zklidnil. Celkově chválím, bylo to hezky natočené. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Absurdně zbytečný film, který se ve svých nejlepších momentech přibližuje analogické kopii kreslené verze a ve všech ostatních se o to marně pokouší. Většina disneyovských remaků mě přesvědčila o tom, že jde o opravdový film, ale Aladin to opravdu nedokáže. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Žádnou z písniček jsem si sice neužil a považuji je za nejslabší část celého filmu, ale celkový děj je mnohem lepší než jsem čekal. Will Smith je ve své roli velice sympatický a nic obsažené ve filmu se mi nijak zvláště nepříčí. Řekl bych, že jde o velice povedeně natočený remake originální kreslené pohádky (narozdíl třeba od Dumba). Stačí však vidět pouze jednou 70% ()

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama