Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Recenze (556)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Po Louskáčkovi a Dumbovi člověk už fakt nic nečeká a pak přijde takováhle ultra barevná bomba! Všechno správně, hlavně opravdu dobrý casting plný sympatických herců v čele s Willem Smithemn, který si bere z původního džina Robina Williamse to nejlepší, ale zároveň mu dává vlastní osobní kouzlo. Předělávky písniček a scény s nima spojený jsou jedna velká radost, protože je to jako dívat se na původní verzi na speedu (jo a ty barvy!). Já si to snad v tom kině dám znovu! A mám radost za Ritchieho, který dělá prostě skvělý filmy, jen mu na ně moc lidí nechodilo, takže tohle ho snad zase nakopne a bude si moct zase natočit něco svýho. A na nostalgickou vlnu: ono je na tom fakt něco krásnýho, když vás na tyhle filmy brali dřív rodiče, a teď můžete zase vzít vy je a společně si užít výborný rodinný film, čehož byly disneyovky vždycky zárukou:') ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Původní animovaný film je jedna z mých nejoblíbenějších disneyovek a taky jsem nedávno viděl muzikálovou verzi ve West Endu - a ta byla naprosto parádní, takže jsem neočekával nic extra... Zezačátku to ale vypadalo skvěle. Víc než polovina filmu skvěle odcejpá a působí to tak nějak sympaticky, i když se začíná objevovat hromada nešvarů. Většina vynikajících písní z originálu je tu modernizována mizerně a kromě představitelky Jasmíny nikdo neumí pořádně zpívat. Včetně Willa Smithe, který je rapper, ne muzikálový zpěvák, takže i ten slušně kazí super song Friend Like Me. Každopádně džin Willa Smithe je hodně fajn, nejdřív mě překvapilo, jak vypadá jako džin skvěle, ale později se vyskytnou i záběry, kde má něco s očima a vypadá spíš jako modrý Mike Tyson, takže ani tady nejsem úplně spokojený. Těch výtek mám hromadu, ale asi nejhorší je skutečnost, že tenhle Aladdin má být vlastně o chloupek realističtější verze, což nezní jako tak špatný nápad. Nějaký ten naznačený background o válčení s jinými království nebo třeba i nová postava komorné Jasmíny je v základu něco, co by mohlo filmu pomoct. Ale bohužel se s tím pořádně nepracuje a v závěru filmu se naopak ukáže, že přes všechny ty nápady (a i díky těmto nápadům) jsou postavy neuvěřitelně povrchní a nemají žádnou hloubku. Říkají a dělají trapné věci, které známe spíš z různých béček a telenovel, a vůbec nejsou okouzlující jako v původní disneyovce. Pro děti ještě dobrý, jinak neblázněte a koukněte na původní nesmrtelný animáč či zajděte v Británii nebo v USA na boží remake v podobě muzikálu. (5/10) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zmodernizovaných příběh, skoro jak vystřižený ze severních Čech, o bujarém Ferovi, který díky čorkám věčnou lásku a slávu najde. Obohacený o křečovité písničky, kterých je tu víc jak na kdejakém koncertě, a Willa, který by proti Avatarům i Šmoulům v pohodě vyhrál Mr.Blueverse. A taky je tím jediným, kvůli čemu na hraného Aladina ve třiceti vůbec koukat. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nijak nenadchne. Poměrně slušně vybraný casting, kterému dominuje Will Smith, na kterém je vidět, jak moc si roli užívá. Z těch hudebních a tanečních scén vyloženě dýchal Bollywood, ale aspoň to trochu ozvláštní děj barvami a tancem. Jen si po skončení filmu nevybavíte žádnou písničku. 3* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka. Guy Ritchie ctí animovanou předlohu velmi důstojně a několik změn je jen ku prospěchu celé věci. Herecky je to výborné a oba jsme se příjemně bavili. Každopádně u opičáka Abu a papouška Jaga bych uvítal skutečná zvířata. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

De facto kopie kreslené verze, akorát s jednou (?) úžasnou písní navíc, s absencí některých finančně náročnějších scén (např. věž kutálející se sněhem), s méně démonickým Jafarem a s logičtějším závěrem aneb modrý, stále létající Džin, který vyráží objevovat dálky, mi upřímně nikdy 2x nesedl.;-) EDIT: Po druhém zhlédnutí je "Aladdin" mou vůbec nejoblíbenější Disney-předělávkou a zvedám na křišťálově čistých 5*! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie to nebolo až tak zlé, aj keď miestami to vyspevovanie mi liezlo na nervy, no aspoň neiritovalo. Po vizuálnej stránke taká pastelková nádhera, ktorá by sa nestratila ani v Bollywoode, až sa čudujem, že ide o čisto americký snímok. Sympatickí herci, milá opička a vyžarovanie pozitívnej nálady. Škoda toho záporáka, mohol byť lepšie urobený, po vizuálnej aj obsahovej stránke. Lepší priemer. 65/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vysoustružená Disneyovka... vysoustružená tedy tak akorát na hranici, kdy se nemůžete rozhodnout jestli si ten ultrakýčovitý vizuál užíváte, a nebo vám z něj začnou krvácet oči, kdy vás otravné písničky ještě baví, a nebo už teče krev z uší, a kdy ten příběh je tak jednoduchý/blbý, že mozek dostatečně vypíná, a nebo v něm už způsobuje vnitřní krvácení. Tak aspoň že Guy Ritchie se projevuje kvalitně v těch pár akčních scénách a dialogových přestřelkách mezi slušnými herci, co tenhle slepenec drží pohromadě (tedy slušnými herci je myšlen Will Smith a roztomilá Naomi Scott, zato toho kluka v hlavní roli zapomene každý ještě než skončí závěrečné titulky). Sledování filmu je tak na zvážení - pro děcka dobrý, a pro ostatní snad snesitelný, ale ti by si radši měli předem v dosahu nachystat kyblík na tu krev, co budou při koukání možná potit. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Takže Guy Ritchie se teď dal na pestrobarevnou estrádní zábavu (takové novodobé televarieté) se zoufalým humorem, přizpůsobený době a nigga slangem, škoda ho. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmům Guye Ritchieho se obecně vyhýbám, ale když jsem se náhodou dostal k tomuto remaku (animovaný originál z r. 92 jsem neviděl), přišlo mi to kupodivu vcelku snesitelné a v závěru to ze mě dostalo i nějaké emoce. Líbil se mi i Will Smith jako džin a fešná Naomi Scott v roli princezny. Hudební čísla mě tam ale veskrze jen otravovaly, celé je to samozřejmě dějově dokonale předvídatelné, a z vrcholně kýčovitého a graficky odpudivého plakátu vyloženě trpím, a celkově asi nemám problém říct, že mi ten film přijde veskrze jako komerční sračka, u které nechápu, proč bych ji vlastně měl chtít vidět, a osobně bych si místo toho pustil radši třeba skvělou stařičkou věc Dobrodružství prince Achmeda, která tuhle moderní blbost strčí do kapsy. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano je to Disney, jsou tady hudební čísla, ale Guy Ritchie si s tím poradil po svém a dobře. Dech beroucí výprava, citlivě vybrané herecké obsazení, působivý OST. Film pro sebe ukradl Will Smith, který v roli rozpustilého džina nemá chybu, souboje, akční složka velmi dobře řešené a napínavé. Hele jako jestli jste čekali literární adaptaci jste na špatné adrese, je to perfektní a zábavný film pro děcka 12-15 let, v kině byli samí puboši, takže jsem si tam připadal nepatřičně, přesto legenda dětských let, kdy remake není zbytečný. Humor, akce tady je dobrý, romantická linka decentní, já jsem spokojen, repríze se nebráním. Film obsahuje spoustu detailů a blbinek, které stojí za to. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Příliš štědrá stopáž pro příliš jednoduchou story. Vinou toho se tak divák mezi sympaticky lehkonohým pohádkovým rozjezdem a zdařile gradující finální půlhodinkou nemá v ději o co pořádně opřít. Vizuálně je to pěkné (pěkně barevné), písničky jsou taky fajn (byť by tam vlastně vůbec nemusely být) a casting ústředního tria typově výborný (jen padouch Jafar si určitě zasloužil charismatičtější hereckou tvář). Hraný Aladin určitě není žádný průser, ale bohužel ani terno srovnatelné např. s Favreauovou Knihou džunglí. Možná nejvíc mě ale mrzí, že na něm není v podstatě nijak poznat, že ho režíroval Guy Ritchie. Holt asi bylo hodně bláhové doufat, že mu Disney nesváže jeho drzé britské pracky a dovolí mu dodat (další) notoricky známé látce velice osobitou podobu jako v případě Krále Artuše a vlastně i Sherlocka Holmese. 65 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Animovaného Aladina som nevidel, takže porovnávať nemôžem a je vysoko pravdepodobné, že by ma tento hraný remake bavil podstatne menej. Takto ma bavil ale celkom slušne a nemal by som problém mu udeliť aj vyššie hodnotenie. Lenže čisto subjektívne, pesničky v disneyovkách sú pre mňa čisté peklo a oveľa radšej by som si nového Aladina pozrel v nejakej špeciálnej nemuzikálovej verzii. Príbeh má spád, ústrednej dvojke to sekne, Smith je občas ako džin otravný, najmä, keď mu scenár nariaďuje postmoderné hlášky, inak sa ale do role prekvapivo hodí aj on. Výprava veľmi potešila, len škoda nedomyslenej logiky, ale na tej v rozprávkovom žánri až tak nezáleží, že. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkná, barevná Disneyovka s parádním Smithem. Zpívání mě spíše otravovalo, ale je to pro děti a těm se to určitě líbit bude. Fájn relax. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to bylo celkem dobré. Původní animák jsem neviděl. Nejsem sice moc fanda přetáčení klasických Disneyovek, ale tahle se povedla. Ani bych nepoznal, že to je do Ricthieho. Na filmu se mi dost líbily barvy, je to dost pestré. Sledujeme příběh mladého Aladina, který se snaží získat srdce princezny Jasmíny a porazit zlého záporáka. Will Smith mi původně do role Džina moc nesedl, ale nakonec si roli dost užil a líbil se mi v ní. Pohledná Naomi Scott byla jako Jasmína taky docela v pohodě. I písničky tu byly pěkné. Možná to mohlo být o něco kratší... "Chci být nejmocnější bytost na Zemi." ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Na svou animovanou předlohu hraný Aladin v mnohém ztrácí, i tak je ale jeho sledování převážně příjemným zážitkem, zejména díky nákladné a barvami hýřící velkolepé výpravě s trochu nesourodou koncepcí, ovlivněnou vším možným. Arabské prvky se tu potkávají s vlivy indického Bollywoodu (včetně tanečního čísla na závěr) či estetikou brazilských karnevalů a bohužel dojde také na breakdance a beatbox. Z hlediska děje nejde přímo o kopii, neb přibylo několik pasáží a dvě nové písničky a u některých scén bylo zpřeházeno jejich pořadí a pozměněn jejich obsah (místy k lepšímu, místy k horšímu). Will Smith s přehledem zvládá být v roli Džina hravý, vtipný i dojemný. Mena Massoud a Naomi Scott v rolích Aladina a princezny Jasmíny si oproti němu získávají divácké sympatie již složitěji a Marwan Kenzari je v záporné roli sultánova rádce Jafara se svým koženým projevem a nedostatkem charismatu vyloženě tragický. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Keďže je pôvodný Disneyovský Aladin moja najobľúbenejšia rozprávka, mala som veľmi silné obavy ako to dopadne. Ako vidím, tak aj táto verzia má dobré hodnotenie, aj keď niektoré hodnotenia nechápem. Scenáristi vytvorili niečo, čo zapadne do dnešnej doby, nemôžu predsa vytvoriť identickú live-action pre úplne nové publikum. Will Smith ako Gin veľmi potešil, výber hercov na jednotku, hudba a akcia výborná. Jediné, čo mi trošku vadí, je že SR kiná zatiaľ neuvádzajú film v origináli, možno nejaké menšie to niekedy uvedie, ale určite veľa ľudí by si vypočulo radšej Willa Smitha s jeho hlbokým hlasom ako nejaký hlas, ktorý sa skôr nehodí. Nehovorím, že dabing je vyslovene zlý, len aspoň jeden krát by to mohli uviesť aj v origináli. Inak sa mi celkom rátalo, že na premietaní, na ktorom som bola ja sme sedeli samí dospelí a aj to väčšína 25+. A teraz k bodu prečo nerozumiem niektorým dvojbodovým hodnoteniam, už som veľmi dávno nebola v kine s tým, že sa celé kino smialo až plakalo, to som už veľmi dlho nezažila. Pre mňa zatiaľ najlepšia live-action adaptácia Disneyovky. 100% ()

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama