Reklama

Reklama

Hrdá Mary

  • USA Proud Mary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Profesionální nájemná vražedkyně Mary (Taraji P. Hensonová) pracuje pro nejnechvalněji proslulou zločineckou rodinu ve městě, v jejímž čele stojí Benny (Danny Glover). Když Mary ve snaze zachránit malého chlapce zastřelí chráněného gangstera, musí se postavit bandě zločinců - od ruské mafie až po své nejbližší, včetně bývalého milence. Vyzbrojená svou inteligencí – a skříní plnou zbraní – musí Mary udělat všechno proto, aby se stala poslední přeživší v tomto výbušném thrilleru nabitém energií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V nájemé vražedkyni se hne svědomí a rozhodne se postarat o synka jedné ze svých obětí. Jenže nedopatřením způsobí válku gangů. Největší problém je casting. Hlavní postavu hraje nesympatická otylá černoška a jejího chráněnce nebetyčně protivný spratek. Značný prostor dostává jejich problematické soužití, které je o ničem a ani gangsterská linka nijak nezabaví. Za zmínku stojí snad jen závěrečná přestřelka, která se docela povedla, ale to je zatraceně málo. Od Najafiho jsem tedy čekal mnohem víc. 15% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $20,877,013Tržby Celosvetovo $21,753,365▐ Dejovo béčkové, klasický syndróm nájomných zabijákov, obratených v milosrdenstvo. Réžisér stavia hlavne na akčnej stránke a tam u neho všetko začína aj končí. / 50%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napínavé jak tangáče veľkosti S zarezané do hemeroidu. Taraji Henson je veľká herečka, najväčší výkon zatiaľ podala pri dabovaní vyplznutého vtáka v Dobe ľadovej. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na politicky korektnú bezpohlavnú zlátaninu v ktorej sa uvedomelá členka dobrej a farebne správnej mafie, s láskou postará o budúceho multikultúrneho obohacovača, z ktorého - iste len nejakým informačným nedopatrením - urobila sirotu. Navyše akcie tu bolo čo by sa za necht vošlo. Ale vývoj tejto story bol prekvapivo sympatický a záverečnej akčnej scéne za zvukov PROUD MARY i za záverečné zúčtovanie s mafiánskym exmilencom udeľujem poctivé štyri balíčky koksu. A ten happyend som im nakoniec aj úprimne želal... Mať to schopnejšieho režiséra, mohla to byť pokojne ďalšia akčná klasika. (8.4.2018) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V trailery to vyzeralo ako sedemdesiatkovy drsny akcniak s nasratou blackneggerkou a zlymi belochmi. Ale tento dojem sa rozplynul hned po uvodnych titulkoch, ktore ako jedine pripominaju sedemdesiatkove filmy. Väcsinu filmu sledujeme dojemny Hallmarkovsky pribeh najomnej zabijacky, ktora sa stara o lostomileho celnoska. Popritom sem tam niekoho zabije. Bohuzial cela ta dramaticka linia ma nechala uplne chladnym. Takze som cakal na vyslobodenie v podobe akcnych scen. A poriadnej sa dockame az vo finale. Jedna slusna prestrelka, ktora je prehladne natocena a dostatocne krvava. Trochu mi vadilo, ze vsetky vystrely su ako je dnes zvykom komplet CGI. Ale aj tak sa stale jedna o vrchol tohto nudneho a strasne ukecaneho filmu. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Strašne slabá jednohubka, ktorá sa akýmsi zázrakom dostala do amerických kín, kde však zaslúžene prepadla. Som rád, že si občas diváci uvedomia nekvality toho ktorého filmu. Ešte, že to má primeranú minutáž, preto s akokoľvek väčšou by to bola už katastrofa. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Magnetom filmu je okrem strieborného Maserati (je v zábere takmer v každej druhej scéne) nechutne tlstá nesympatická black prasnica s trojitou bradou a rybacími očami (je v zábere takmer furt). Keď sa jej vo filme spýta (ináč dosť na nervy svojimi otázkami lezúci) mladý negrito na povolanie, odpovie - mníška. V podstate áno. Taký John Wick s xichtom Whoopi Goldberg zo Sister Act. Na covery je napísané: "Taraji P. Henson like you've never seen her before". WOW. Tak za 1. Kdo kurva je Taraji P. Henson? A za 2. Dúfam, že to bolo raz a naposledy, čo som videl nejakú Taraji P. Henson! ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Presne ten film, ktorý vás nezaujíma už od začiatku a každou ďalšou minútou je to horšie a horšie. Proste číre koncentrované, čierne zlo v tej najhoršej podobe. ODPAD! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocené béčko, plné akce a napětí od první minuty! Glover jako bad papa nejvíc a jako bonus supa gangsta soundtrack!! ()

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Proud Mary je doslova koninou největšího kalibru a totálně zbytečným filmem. V současné době je sice moderní napodobovat klasiky z minulých desetiletí, ale v jiných případech na člověka dýchá nostalgie. V tomto případě jsem měl však pořád pocit, že koukám na film tisíckrát viděný a ani v sebemenším detailu nijak záživný. Téma stupidní. Herci nemastní neslaní. Akce hloupá. Fakt nechápu proč bylo tohle natočeno. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět intro (3 minuty) a hned víte o čem to bude. 1) film si hrozně hraje na retro (hudbou, střihem i stylizací), ale není. 2) Mařka si hraje na hroznou drsoňku,ale není (ty odfláknuté pozérské kliky mluvily za vše). 3) Schizofrenie filmu je až bolestná (zabiják se svědomím... až komiksově přehnaná CGI krev). Ach jo... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný film ku sledovaniu ktorého ma lákali mená ako Neal McDonough, Xander Berkeley či niekdajšia herecká legenda Danny Glover. Omyl, film patriaci do zabudnutia. Nie, že by bol technicky spracovaný slabo, to je jediná pozitívna vec na ňom, ale konanie postáv neskutočne tupé až sprosté. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s klasickým príbehom, kde (takmer) celá pozornosť je venovaná herečke T. P. Henson. To až tak veľký problém nie je, pretože postavu Mary zvládla dobre. Problém je hlavne v scenári a v réžii, kde sa akoby na jednotlivé detaily zabudlo. Záver až príliš jednoduchý. Po dlhšom čase bolo dobré vidieť. D. Glovera (ale spíš by som ho videl v inej roli). PS.: Keby to dostal do ruky Quentin, tak by to dopadlo úplne inak. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Patos, patos, patos... Na přehnané emoční scény jsem z mnoha amerických filmů zvyklá, ale co se proboha dělo tady? Film mi nesedl už od začátku. Taraji P. Henson je mi nesmírně sympatická a díky ní mě Mary s*ala daleko méně, než jak to původně vypadalo. Podobný typ postavy mi k ní ale nesedí, respektive tato herečka se mi moc nehodí k podobné postavě. A všechny ty dojemné řečičky kolem spolu s až trapnými akčními scénami ve mně chvíli vyvolávaly otázky, zda se snad nejedná o parodii. Ale na to se to celé tvářilo až moc vážně. Za mě opravdu nic moc. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Absolútna zlátanina, ktorá nedrží pokope. Na akčný film je tam jedna akčná scéna až na konci, čo je trestuhodne málo. ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Išlo me poražec. prosto reklama na Maserati ktoré je tu skoro v každom zábere. A Taraji neni ani pekná, ani herecky zdatná, zato vykŕmená ja prasnica. Škoda lebo potenciál to malo, len to dostal do rúk zlý tým a hlavnú roľu zlá herečka. A akcia je strašne monotónna. ()

Reklama

Reklama